Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : PYTANIE O HANDEL

djmaxkg
12-10-2010, 11:15
Witam. Mam pytanie następujące.
Gdy zdobywam jakieś ziemię np Hiszpania to są tam już z dwa porty handlowe i nie wiem dla czego z tych portów nie prowadzi się handlu tak samo jest z Anglią jest tam 6 portów w tym mam dwie stocznie i zostaje 4 porty handlowe z czego tylko dwa są czynne i są te zielone kreski (że szlak działa) a pozostałe dwa nic nie wiem o co chodzi i jak zrobić aby uaktywnić wszystkie porty handlowe.

Huzi
12-10-2010, 15:21
Podpisz więcej umów handlowych. Ewentualnie sprawdź czy porty nie są uszkodzone albo nie stacjonuje w nich wroga flota lub oddziały naziemne. Po za tym im większy port tym więcej flot handlowych będzie z niego wypływać, a to oznacza więcej szlaków handlowych dla takiej placówki.

djmaxkg
13-10-2010, 19:42
Słuchaj mam umowę handlową z każdym z kim można i działają mi tylko 3 porty handlowe na Wyspach Brytyjskich natomiast porty handlowe na Półwyspie Iberyjskim czy też na terenach Francja (a mam ich z 4) i są na maxa rozwinięte nie działają dla czego??

Vedymin
13-10-2010, 20:41
No właśnie mnie też to wkurza, przykładowo mam 4 porty na poziomie takim, że każdy powinien mieć 3 połączenia, w sumie 12 możliwych szlaków, a tu w negocjacjach dyplomatycznych pisze mi, iż mam np. tylko 9 połączeń.