Zobacz pełną wersję : (Rozwiązane)Problem z odinstalowaniem gry.
sebosebo
30-10-2010, 18:54
Witam mam pewien problem dotyczący usunięcia gry medieval 2 total war, a więc:
Chciał bym zainstalować jeszcze raz grę medieval 2 total war ale nie jest to możliwe bez usunięcia no to wchodzę i szukam w wyszukaj deinstalacji medieval 2 no to wchodzę wyskakuje mi kontrola użytkownika czy coś daje tak no czekam i nic się nie pojawia no to postanowiłem inaczej wkładam płytkę uruchamia mi się menu i tam piszę odinstaluj wchodzę wszystko pięknie się załadowało, aż tu nagle wyskoczył mi błąd:
Instalator wykrył, że wersja 1.02.001 programu Medieval II: Total War jest już zainstalowana.
Ten instalator instaluje wcześniejszą wersję programu Medieval II: Total War (1.00.0000).
Odinstaluj poprzednią wersję programu przed zainstalowaniem tej wersji.
nie wiem czemu mi wyskoczył coś związane z instalacją gdy wybrałem odinstaluj ale prosił bym o jaką kol wiek pomoc dzięki, której uda mi się usunąć grę i zainstalować jeszcze raz.
z góry dziękuje
Daj może screen, bo tak nie mogę się połapać.
najpierw musisz odinstalować dodatek, też miałem kiedyś taki problem, ale nie pamiętam co zrobiłem. Jak masz dodatek, to go odinstaluj w panelu sterowania "dodaj lub usuń programy". Potem spróbuj podstawkę.
sebosebo
30-10-2010, 21:13
Matisek usunąłem właśnie pierw dodatki królestwa potem próbowałem podstawkę i nic to nie dało
Krzyżak oto screen:
http://i54.tinypic.com/1zyyq11.png
Co tam piszę w prawym dolnym rogu ?
już nic
A czy Ty czasem nie masz już tego odinstalowanego ? Pasek "graj w medieval 2 total war" jest ciemny co oznacza, że gra nie jest zainstalowana. Na wszelki wypadek jednak spytam, usuwałeś jakieś foldery z grą lub coś ?
Pirat, oryginał ?
sebosebo
30-10-2010, 21:31
no właśnie przez przypadek usunąłem folder z grą aha i mam orginał
dawid96 nie wiem czemu tak piszę mam oryginalny windows z kodem na komputerze stacjonarnym z NTT
No to jak usunąłeś folder z grą to nie mam pojęcia. Spróbuj usunąć resztki CCleanerem, choć wątpię, że to pomoże. Ja przez takie coś musiałem robić format całego kompa ( tak byłem napalony na grę :D ).
sebosebo
30-10-2010, 21:34
CCleanerem możesz objaśnić? :)
Ściągasz ten program z neta i potem czyścisz rejestr i inne rzeczy ów programem :P Powinno Ci to całkowicie usunąć Medka, a przez co będziesz mógł zainstalować w późniejszym czasie grę. W obecnej Twojej sytuacji, ani nie usuniesz tego do końca ani nie będziesz mógł potem zainstalować.
sebosebo
30-10-2010, 21:36
czyli jedyna nadzieja to format :/ na szczęście nie mam na kompie nic ważnego
sebosebo
30-10-2010, 21:39
takie pytanko, bo jak dostałem nowego kompa to musiałem dyski oddzielać by był dysk na bzdety i twardy dysk (C:) i czy jak zformatuje to od nowa będę musiał rozdzielać te dyski?
zanim zrobisz format, to spróbuj tak:
start
|
|
\/
panel sterowania
|
|
\/
dodaj lub usuń programy:
http://hyy.pl/images/96panel.bmp
|
|
\/
pojawi się lista z programami
i odszukaj tu Medka lub dodatek.
http://hyy.pl/images/14panel_2.bmp
Jeszcze takie moje pytania:
jak odinstalowałeś dodatki?
Pokaże mu się zapewne, że ma pokazać drogę do pliku unistall.exe. Jak usunął folder to i tego pliku nie znajdzie, więc to raczej nie wypali ale spróbować nie zaszkodzi.
sebosebo
31-10-2010, 09:58
niestety już tak próbowałem i jak wcześniej pisałem chciałem usunąć poprzez dodaj lub usuń to ładowało mi się coś przez 5-10 sekund ale nic nie wyskoczyło więc trzeba formata :/
sebosebo
31-10-2010, 10:12
Dobra teraz inne pytanie jak sformatować windows 7? :) jestem nowy :)
Edytuj posty... W tym Ci akurat nie pomogę bo mam XP a nie chcę Ci rozpieprzyć systemu.
sebosebo
31-10-2010, 10:48
aha szkoda
sebosebo
31-10-2010, 12:42
Witam jestem po formacie i właśnie gra mi się pięknie instaluje :)
proszę o zamknięcie postu :)