PDA

Zobacz pełną wersję : Poszukiwani zastępcy do KO.

Strony : 1 [2] 3 4 5 6 7

Errichto
30-12-2011, 15:51
Gdyby ktoś chciał przejąć Anglię i pozostać wasalem HRE (Knechta) w wk30, to mogę oddać.
Przychody porządne, wojska nie za dużo, bo niepotrzebne teraz - obecnie żadnych wojen, niedługo jakaś będzie może. No i Wyspy całe w angielskim władaniu ;)
Oddaję, bo nie chcę grać w kilkunastu KO, a wolę jakieś Kingdomsy nowe.
Zaznaczam, że oddam, jeśli przejmujący zobowiąże się nie zrywać stosunków z seniorem. Nowa zasada na to pozwala, ale byłoby to chamskie wobec Knechta.
A jeśli nikt się nie zgłosi, to świat się nie skończy i dalej będę grał panami herbaciarzami.

Errichto
31-12-2011, 12:30
spikrambo przejmuje Anglię w wk30 i pozostaje wasalem HRE.

danieldamian PL
03-01-2012, 16:18
Brytania, frakcja Walia. Nie rozpoczęta chętnych zapraszam na PW.

Avasil
03-01-2012, 20:23
Tak ku informacji, jutro wyjeżdżam gdzieś do soboty/niedzieli, będę miał dostęp do komputera i internetu, więc tury mogę spokojnie wykonywać, ale kontakt ze mną może być ograniczony, mam nadzieję opóźnień nie będzie ;)

danieldamian PL
04-01-2012, 14:19
Z tą Walią już nieaktualne.

Abu Yusuf
06-01-2012, 14:01
Jakby się komuś chciało ogarnąć X stron tego tematu i mi wypisać aktualne wolne frakcje to może wkońcu uaktualnie tablicę.. :P

07-01-2012, 17:34
Jakby się komuś chciało ogarnąć X stron tego tematu i mi wypisać aktualne wolne frakcje to może wkońcu uaktualnie tablicę.. :P

Popieram. Chciałbym zostać nowym graczem KO, lecz tak naprawdę to już sam nie wiem czy ktoś daną frakcję oddaje czy nie. Byłbym bardzo wdzięczny za wpisanie informacji o aktualnych państwach potrzebujących zastępcy.

Dziękuję, Łilson

Andzia
07-01-2012, 17:59
Z tego co ogarniam to obecnie nie ma żadnych wolnych miejsc chyba że Węgry w WKO XXX którymi kieruje Knecht (HRE) a pozostałe KO są w miarę pełne pomijając XXI MKO która dopiero co się rozkręca (rekrutacja trwa do niej)

07-01-2012, 20:18
Pragnąłbym serdecznie i wielce podziękować powyższemu użytkownikowi. Dzięki ci wielkie za informacje, których mi udzieliłeś/aś. Już zapisałem się do MK XXXI, prowadzoną przez Marata.

PlanB
07-01-2012, 20:25
Tak szczerze mówiąc to jakby coraz więcej graczy jest w KO :)
Nowi przychodzą,starzy wracają :D
Wychodzi na to że wolne są tylko te Węgry,kilka frakcji w MKO(tej trwającej już)i tyle.

Avasil
07-01-2012, 21:00
A co z Bułgarami w wko31 i Kijowem?

PlanB
07-01-2012, 21:03
W takim razie jest trochę więcej do wzięcia :D

07-01-2012, 21:11
Wybaczcie, być może oślepłem całkowicie. Lecz widzę że w WKO 31 Bługarami dowodzi ,,Krzyzak" a Kijowem ,,dawid96". Jeżeli jednak tak nie jest, czy mógłbym zgłosić swoją kandydaturę na władcę jednego z tych państw?

Avasil
07-01-2012, 21:33
Krzyzak przepadł i tury za niego robi Mnil, jakiś czas temu jeden z graczy się zgłaszał na tę frakcję, ale mu jej nie dano, argumentując skomplikowaną sytuacją, wydaje mi się że to powinno być już przeszłością.

Dawid96 gra cały czas, ale pisał że jakby ktoś chciał, to chętnie odda Kijów(chyba w gorszym stanie niż Bułgarzy).

Sayeer
04-02-2012, 00:59
Wolna Sycylia z wk 30, wojna z Egiptem - istnieje możliwość odzyskania utraconych ziem, sojusze z Mediolanem i Wenecją, sytuacja ustabilizowana, hasło posiadają sojusznicy.

Avasil
04-02-2012, 10:11
Jakby co, to 3 prowincje, i póki co właśnie wchodzi na minus(przy ok. 3,5k na turę, ale jeśli szybko odzyskać jakieś 2 miasta albo rozwiązać żołnierzy, to wróci na dodatni przychód)

Andzia
04-02-2012, 10:15
Nie lepiej byłoby podzielenie Sycylii między Mediolanem a Wenecją ? Omalże wszystkie tury były grane przez zastępców więc...

Joopiter
04-02-2012, 17:28
Niestety ale moje ilosci czasu drastycznie sie skurczyly i musze oddac czesc KO.

Litwa w WK29. Sytuacja ciezka, w tej KO jest podzial na dwa fronty - z jednej strony muzulmanie + Nowogrod, z drugiej cala reszta. Litwa toczy ciezkie boje z Bulgaria, Egiptem i Nowogrodem. Raczej dla doswiadczonego gracza (albo zdolnego nowego, ktory bedzie wspolpracowal z sojusznikami).

Litwa w WK30. Sytuacja srednia - silne panstwo, duzo wojska, duzo pieniedzy, scisly sojusz z jeszcze silniejszym Kijowem, ale wojna z Wegrami i HRE, konczy sie tez PON z Dania, ktora na pewno zaatakuje.

Egipt w WK31. Sojusz z Turcja, wojny z Bizem i Wenecja. Po ostatnich turach sytuacja ciezka, Turcja powoli szykuje sie ku upadkowi, stracilem glowna armie. Ale skarbiec jest pelen (w najblizszej turze okolo nawet 25k moze byc) i szybko mozna wystawic sporo wojska i powalczyc. /zajete/

WK32 i 33 zostawiam, bo to nowe KO i nie wymagaja duzo czasu na ture.

PS. Tak, wiem, ze wyglada to tak, ze oddaje panstwa, w ktorych mi nie idzie jakos super, ale wlasnie one z uwagi na zaawansowany czas wymagaja duzo poswieconego czasu. We wszystkich sytuacje sa jednak ciekawe i robienie tur sprawia frajde, wiec zachecam do brania ;) Oczywiscie chetnym udziele wiecej wyczerpujacych informacji na temat sytuacji

Andzia
07-02-2012, 13:07
Krucjata VI - Jerozolima

Po hasło do mnie

Avasil
15-02-2012, 12:17
Chyba przyjęło się, aby o takich rzeczach informować tutaj, więc:
Dostałem dość mocnej choroby, właśnie byłem u lekarza i zażywam antybiotyk, w ciągu paru dni powinno mi się polepszyć, ale do tego czasu mam małe trudności z korzystaniem z komputera przez dłuższy czas(jak i w ogóle jakichkolwiek czynności), wszelkie tury które dojdą spróbuję zrobić na czas, ale przepraszam gdyby się nie udało, no i przede wszystkim proszę mi wybaczyć problemy w komunikacji ze mną.

Pop517
20-02-2012, 08:48
wyjeżdżam na tydzień i raczej nie będę miał dostępu do internetu tak więc poprosiłem o zrobienie za mnie tur sojuszników

Wielki Mistrz Malborka
20-02-2012, 17:55
Ja mogę za ciebie zrobić turę w krzyżu XLI sojuszniku ;) tylko daj hasło na pw

Montrose
27-02-2012, 14:08
Jako że w marcu nie będę] miał praktycznie wolnego czasu, oddam Polskę z Krzyżaków XLI.

Hasło na priv.

Errichto
28-02-2012, 20:45
Spaliła mi się karta graficzna (po raz drugi w ciągu pół roku). Nowy sprzęt będę miał na początku kwietnia - czyli za miesiąc. Do tego czasu nie mam na czym robić turek. U kumpla samego Medka z WWmwE zainstaluję, tj. bez Kingdomsów. Także mko i wko będę robił. Gorzej z pozostałymi KO...

Szukam zastępcy na miesiąc na Szkocję w B32. Sytuacja niezła, współpraca z Zacharem (Norwegia) i walka z Popem (Anglia).
Raczej nie oddam państwa jakiemuś newbie ;)
Jeśli ktoś ogarnięty się zgłosi, to mogę też pożyczyć Biz w Kruc7 (nie ma wojen, początek KO, należy podbijać rebelie).

edit
@down - jbc. laptop nie pecet - i nie grzał się nigdy za bardzo :/

Avasil
28-02-2012, 22:41
Trochę nie na temat, ale popracuj nad przewiewem/zainwestuj w dodatkowy wentylator/odkurz komputer :P

Wielki Mistrz Malborka
29-02-2012, 17:41
Z racji tego że zmieniam niedługo sprzęt na nieco nowocześniejszy nie będę mógł grać więc do oddania mam:

HRE krzyżaki XLI - 3 tura dopiero teraz ale podbiłem niemal wszystkie barbarzyńskie prowincje, hasło pw
Polskę w krzyżakach XLII - nie zaczęło się jeszcze
Turcje w Krucjacie IX

Amrod
01-03-2012, 17:26
Egipt w XXIX - stan idealny, w pełni rozwinięte fortece i miasta, dużo wojska, kupców, floty. Kraina mlekiem i miodem płynąca wręcz.

Powód: niezbalansowana rozgrywka, śmieszne sytuacje gdzie kilku templariuszy niszczy 20 slotową armię na złotym pancerzu, dziwna informacja przy ładowaniu zapisu o zmodyfikowanych plikach.

Mefisto7
01-03-2012, 19:33
...20 slotową armię kraju muzułmańskiego, złożoną z włóczników. Tak tak, Amrod. Oszukujemy. Uciekaj.

Amrod
01-03-2012, 20:42
Napisałem, że oszukujesz? Napisałem tak? Gdzie? Nie ma? Więc dlaczego mnie obrażasz? Dwa państwa naprzód byłem informowany, że 7 templariuszy + niedobitki innych biją z łatwością 20 pełnych jednostek z 6 jednostkami piechoty arabskiej na złotym pancerzu. I właśnie dobrze że to podniosłeś, to że państwa muzułmańskie mają słabsze wojska (albo przelicznik) od europejskich to też niezbalansowanie moda.

Uciekam.

Mefisto7
01-03-2012, 21:00
Ale i tu zgoda. Płaci się za nie tyle samo, a słabizny. Najbardziej to widać w przypadku statków...

Nie miej urazy, ale podniesienie sprawy u MG razem z tymi zasięgami i papieżem, a tutaj oddawanie KO wyglądało na pewnego rodzaju foch i problem do mnie i Marynki.
Z innej strony patrząc...sam bym się chyba burał, gdyby mi taka elita padła... Ale graj panie, graj.

Amrod
01-03-2012, 21:57
Państwo jest w doskonałej kondycji, ale nie mam ochoty na kolejne pytania w stylu, "dlaczego wystawiłeś tak armię". Gdzie ta wystawiona armia to 20 jednostek a armia zagrażająca to 7 jednostek.

Mefisto7
01-03-2012, 23:39
Oj wybacz, ale nie 7 jednostek. 7 jednostek to 3 konnice templariuszy i 3 piechoty templariuszy + jakaś inna jednostka. Do tego było dwóch generałów, w tym jeden dobry, dowodzący templariuszami. Do tego doliczyć należy garnizon miasta, jeszcze jedną konnicę + moje dzielne 3 jednostki włóczników miejskich (tych lepszych). To dawało w przybliżeniu 15/16 jednostek.

janker92
02-03-2012, 00:16
No, ale gdzie obiektywizm i prawda, lepiej ukazać się w świetle ofiary "braku balansu" moda... :roll:

miskor
02-03-2012, 20:47
W związku z serią wyjazdów służbowych, które jak się okazuje "zaszczycą" mnie w marcu zmuszony jestem poszukać zastępcy do następujących kampanii:
- Krzyżaki XLI, Zakon, dopiero co zaczęte, 5 tura
- Krzyżaki XLII, HRE, tak naprawdę jeszcze nie wystartowała.

PlanB
02-03-2012, 20:53
Nieźle,kto następny?Nie żebym coś miał,ale to "zabawny" zbieg okoliczności :)

Amrod
02-03-2012, 21:27
No, ale gdzie obiektywizm i prawda, lepiej ukazać się w świetle ofiary "braku balansu" moda... :roll:
Jaka prawda? Brak balansu przyznał też mefisto.

Ja nie mam pretensji, że wspólnie pokonali moją armię, bo mogli wypracować przewagę, ale mówię o wiadomościach, gdzie same wojska francuskie, biły moją armię za pierwszym razem, przed dotarciem tury do Francji.

maryniasz
04-03-2012, 01:37
Egipt w XXIX - stan idealny, w pełni rozwinięte fortece i miasta, dużo wojska, kupców, floty. Kraina mlekiem i miodem płynąca wręcz.

Powód: niezbalansowana rozgrywka, śmieszne sytuacje gdzie kilku templariuszy niszczy 20 slotową armię na złotym pancerzu, dziwna informacja przy ładowaniu zapisu o zmodyfikowanych plikach.

Amrod jesli o tej twojej sytuacji mowisz o zmienie zapisu pliku czy cos tam... to to juz jest od 20tu kolejek i takie badziewie bylo w kazdej ko o czym pisalem do Joopiterka, dopiero wk33 sie zmienilo odkad mamy kilka dodatkowych plikow... powodzenia jesli dla czegos takiego zostawia sie ko...

w sumie moge potwierdzic tylko to co meff powiedzial... przyplynales wlocznikow, polowa to średniawki jednostki jakie mogles zwerbowac, walka - nasze nieco ponad 2000 vs twoje 2200, moj lepszy general o 2 gwiazdki plus moje 7 jedostek 4 piechoty (950 wer, 350 utrz) i 3 kav ( 1450 wer, 450 utrzym) te moje 3 kawalerie kosztowaly tyle co 10 twoich jednostek...

PS: Co do balansu - tez sie zgadzam, ostatnio robilem kilka symulacji i przykladowo egipt atakuje 13 jed + gienek 4 giwazdki miasto sycylii gienek 3 gwiazdki + 7 jednostek, Sycylia z palcem w kisielu odbija atak na PELNYM tracac 1/3 wojska...

PS2: wiecej do ciebie o tych armiach nie napisze... chociazbym ci 1 generalem 40 jednostek rozbil ja szczerze mowiac cieszyl bym sie jakby Abu mi pisal za kazdym razem co tam wymascil a nie mnie w takiej niepewnosci trzymal.

PS3: same moje jednostki byly ~1550-1600. wiec nie mow ze kilka jednostek. Bez robienia tury u meffa (przeklikanie) wychodzily remisy i zdazaly sie niewielkie zwyciestwa, po wykonaniu przez niego tury bez jego jednostek tego zrobic sie nie dalo... zawsze remisy.

Mefisto7
04-03-2012, 01:40
Hmm, czyli = oddajesz KO, gdyż jesteś zły na fałszywe przechwałki/wiadomości o pokonywaniu Twojej armii przez jednostki francuskie? Czy jak? Fałszywe - gdyż nie dało się bez moich Angoli tego odbić.

Amrod - nie gadaj, tylko graj. Nie zostawiaj swojej Ka'aby dla jakiegoś nowego...

janker92
04-03-2012, 18:22
W ciągu najbliższych 3 - 4 dni zapewne będę bez dostępu do internetu i Medka, więc proszę o cierpliwość, gdyby tura dotarła do mnie do którejś z KO...

Joopiter
05-03-2012, 15:29
Mam pewien problem z Medkiem. Robilem format i teraz przy probie instalacji patchy wywala mi blad. Probowalem roznych rozwiazan znalezionych na forum i w necie, ale nic nie daje. Tak wiec nie moge wykonywac tur, przynajmniej na razie. Prosze sojusznikow, by robili je za mnie az nie pozbede sie problemu.

Chyba, ze ktos z was wie co zrobic? Podstawka sie uruchamia, natomiast w polowie instalacji patcha 1.2 wywala blad ze brakuje pliku data_0.pack lub je on uszkodzony. Oczywiscie plik ten normalnie sie zainstalowal (w folderze packs).

maryniasz
05-03-2012, 16:45
Jesli chcesz moge to spakowac i wyslac, moze jak dostaniesz od kogos innego to pojdzie, albo sprawa jeszcze taka ze sprobuj sciagnac patcha z innego źródła.

http://speedy.sh/ycbZz/data-0.rar

Domen
06-03-2012, 07:59
Nieaktualne.

Mefisto7
08-03-2012, 12:56
Dalej i dalej BIZANCJUM z wko31 czeka na nowego właściciela! BIZANCJUM, tylko u nas! Dość duża przewaga nad wielkimi wrogami: Turcją i Egiptem. OKAZJA(!), aby odnowić wielkie Cesarstwo Justyniana Wielkiego! OKAZJA(!)

Zadzwoń! (A VAS) ILW ENE CJA

Jeśli zrobisz to w ciągu najbliższych paru dni, zaoferujemy dodatkowo WYKONANIE PRZEZ CIEBIE TURY W TEJ KOLEJCE!
Nie czekaj, tylko...

Zadzwoń! (A VAS) ILW ENE CJA

WKO31... bo to tutaj zaczyna się GRA...

maryniasz
08-03-2012, 22:47
Amrod wez sie w koncu czlowieku za robie tych tur, np w wk29... a jak masz tak grac to lepiej naprawdę oddaj te ko i nie bierz kolejnych bo po całym tygodniu trzeba czekac az zrobisz. Zajetym mozna byc ale 2 tyg czekac na szanownego Pana az znajdzie chwile czasu i laskawie zrobi to gruba przesada..

Tym bardziej ze w innych tematach na forum zywo sie udzielasz...

Domen
12-03-2012, 23:32
Nieaktualne.

Errichto
15-03-2012, 20:10
Krucjata VII - Antiochia
sam początek (3. tura), wojna z Turkiem (1 vs 1)
po hasło do Zachara

mko 22 - Hiszpania
sam początek (1. tura)
hasło ma Avasil

Pop517
15-03-2012, 23:31
do końca marca będę miał bardzo mało czasu więc w razie czego proszę o cierpliwość w oczekiwaniu na moje tury

Piter
18-03-2012, 17:52
Norwegia brytania 33, sojusze ze wszystkimi poza Anglią, zdobyte Downpatric, 1,5 pełnej flagi w Irlandii i możliwość wyboru strony w wojnie między Irlandią, a Walią + silna armia w zamku na wyspie obok Irlandii.

edit: oddane

Errichto
21-03-2012, 07:49
Jest coś w Kingdomsówkach wolnego? (tam gdzie nie gram i nie jestem MG)
Uprzedzam, że mogę opóźniać lekko, ale chyba lepsze to niż, żeby KO stało / ktoś grał dwoma państwami.

Marat
23-03-2012, 02:39
Do oddania Bizancjum w mko22. Zrobiona dopiero jedna tura, sojusz z Wenecją i Sycylią, pon z Turcją i Egiptem, stalowy z Kijowem ( obiecane oddanie Krymu oraz Azova po jego zdobyciu ). Węgry i Gruzja państwami rebelianckimi. Ew. gracz powinien mieć raczej jakieś doświadczenie z KO i dodatkowo musi przejąć moje zobowiązania dot. sojuszników ( bardzo ścisły sojusz, w tym z Zacharem, jednym z najlepszych graczy ) oraz Kijowa.

Po hasło do mnie.

Mefisto7
23-03-2012, 10:41
Amrod-foch-stajl?
Przecież sprawę wygrałeś, to osochodzi?

Marat
23-03-2012, 23:46
Nie zamierzam grać w KO, w której co chwila wpieprzasz się ze swoimi pomysłami. Kto wie, co jeszcze wymyślisz. To że sprawę wygrałem, nie ma nic do rzeczy.

Errichto
23-03-2012, 23:55
Marat, bez ogólnej zgody (czyli też Twojej) nie będzie żadnych nowych zasad, więc pomysły Mefista nie mają tu nic do rzeczy. Biz poza tym jest duże i przydałby się doświadczony gracz, więc może jednak kontynuuj?

Marat
23-03-2012, 23:56
Kontynuuje, szukając jednocześnie doświadczonego gracza, by nie robić świństwa sojusznikom. Jak się nie znajdzie nikt, to trudno.

Mefisto7
24-03-2012, 00:08
To i "limity przewozu statków" - iście "co chwilę". A zresztą: co ja się przejmować będę... Uciekaj Waść, jeśli wola. Chętnie wygramy z łatwością tę Kampanię.

BTW: sprawy jednak nie wygrałeś po całości. Pakt łączony - z tego co widzę, a może "nadinterpretuję" - zostaje. ;)

Marat
24-03-2012, 00:27
To i "limity przewozu statków" - iście "co chwilę".

Na jedną turę tejże KO.

Uciekaj Waść, jeśli wola. Chętnie wygramy z łatwością tę Kampanię.

Tak, uciekam, przestraszyłem się ciebie i Jankera. Jednak świadom swych ułomności i byście nie mieli za łatwo, załatwię na swoje miejsce Nihilusa. :mrgreen:

BTW: sprawy jednak nie wygrałeś po całości. Pakt łączony - z tego co widzę, a może "nadinterpretuję" - zostaje

Ja tam nie wiem, to ty piszesz w tym temacie, że wygrałem.
Mnie natomiast nie chodzi o wygranie, bo nie uważam się za oszukanego, bez szans w wojnie itp.
Ta głupia jedna tura nic nie zmienia ( bo tyle by któryś z was czekał w razie mojego ataku ), po prostu nie podobają mi się pewne sprawy i protestuję dla zasady.
"Uciekam" w wielkim strachu też bardziej dla zasady.

Mefisto7
24-03-2012, 00:37
Słowo "uciekaj" nie było użyte w sensie iżbyś miał uciekać przed naszą kampanianą potęgą. ;) (Ej, czy my nie podpisaliśmy właśnie pokoju?! No paanie Grek, myśmy są bardzo pokojywu em'biratorija, paaanie, a Wy tu o wojna? )

Czy naprawdę jestem taką niebezpieczną burzą nowinek, iż miałbym w następnych turach coś wprowadzać nowego? Jak już, to wbijać z czymś na początku...

Mefisto7
24-03-2012, 21:21
Hiszpania w mko22 do wzięcia! Druga tura! Prosimy, prosimy!

Errichto
24-03-2012, 23:59
Hiszpania w mko22 do wzięcia! Druga tura! Prosimy, prosimy!Tak tak, zapraszamy. Dla ogarniętego gracza dorzucamy możliwość dogadania się z Francją.

janker92
25-03-2012, 00:01
Dla nieogarniętego rozbiór w ciągu najbliższych kilku tur? ;)

Errichto
25-03-2012, 00:11
Cichaj, bo się nikt nie zgłosi.

Domen
25-03-2012, 00:57
Zamieńcie rozbiór na kondominium z wysokim haraczem, to może ktoś będzie chętny. ;)

Avasil
26-03-2012, 14:22
Pierwszą turę tej Hiszpanii robiłem ja(jako MG), nie bardzo wiedziałem jakie miała plany, więc po prostu zrobiłem najlepiej jak umiałem w kierunku zdobywania rebelii(nawet od razu jedno zająłem szpiegiem) oraz rozwoju.

seerreek
27-03-2012, 17:04
witam jestem nowy, chcialbym zapisac sie do Krucjaty jakiejs :(

PlanB
27-03-2012, 17:12
Aktualnie chyba nie ma nic wolnego w Krucjatach
Także pozostało ci czekać na nową ;)

seerreek
27-03-2012, 18:24
no ok ;) ale jakby chcial ktos barona na jakis zamek to chetny jestem :)

Andzia
28-03-2012, 15:45
Niniejszym ogłaszam że z powodu wyjazdu do Krakowa nie będę miał dostępu do neta od dzisiaj wieczorem (ok.20) aż do soboty rano

Piter
31-03-2012, 12:49
Nwogród krzyżaki 41

Sojusz:
Królestwo Polski
Wielkie Księstwo Litewskie

Pakt o Nieagresji:
Królestwo Danii - 25 tur
Mongolskie Hordy - 10 tur
Cesarstwo Niemieckie - 15 tur
Zakon Krzyżacki - 15 tur

PlanB
31-03-2012, 18:16
Coś wolnego w WK 29 albo 30?Właściwie za jakiś czas mogę przejąć coś w WK 32 bo Litwa która dostałem to już wrak ;)
Pisze bo na nową wko w najbliższym czasie się nie zapowiada :D

Joopiter
01-04-2012, 11:55
W WK 30 sa Wegry (wasal HRE, wojna z Litwa i Kijowem), sytuacja dobra. Po haslo do Knechta.
W WK 29 jest Litwa (sojusze z polowa panstw, wojna z druga polowa), sytuacja ciezka. Po haslo do mnie.

Avasil
02-04-2012, 16:17
W wko31 Bułgarzy z tego co wiem. Wojna z Kijowem, aktualnie państwa mają dość podobną siłę, ale to właśnie Chanat jest w inicjatywie i zdecydowanie zwycięża. Więcej informacji i hasło u Mnila.

Mefisto7
02-04-2012, 17:01
Dajmy już Bułgarami prowadzić do końca Mnilowi - co? Panie Wenecyk... ;)

Errichto
03-04-2012, 17:49
Niesamowicie przepraszam wszystkich za zniknięcie na cholernie długi czas. Sprawy rodzinne, wyjazd za granicę. Na prawdę nie miałem czasu i możliwości żeby poinformować, a przede wszystkim zepchnąłem to na dalszy plan i nie pamiętałem. Przepraszam pokornie. Możecie chłostać i wpisywać na czarną listę, zrozumiem. Dzisiaj ogarnę się z turami. Przynajmniej z częścią, bo zapewne dużo tego.
Jeszcze raz przepraszam.

Marat
03-04-2012, 17:53
http://www.animationartgallery.com/images/SIM/SIMCCS25.jpg

Avasil
04-04-2012, 14:17
Wyjechałem do Madrytu na kilka dni, wiem że do mnie dojdą pewnie ze dwie tury(i teraz mam jedną), mam dostęp do internetu, ale prawdopodobnie nie będę w stanie uniknąć drobnych opóźnień, z góry dziękuję za wyrozumiałość ;p

seba225
05-04-2012, 20:52
Jestem chętny do przejęcia panstwa ;)
Jakby ktoś mial do oddania lub na zastępstwo jakas frakcje pisac pw forum lub gg 39926317

Pop517
06-04-2012, 14:20
nie będzie mnie do wtorku ale proszę o poczekanie na ewentualne tury jbc no chyba że będzie się palić to wtedy niech zrobi jakiś sojusnzik ew. mg

Mefisto7
24-04-2012, 12:09
Bardzo pilnie poszukiwany gracz na Polskę do wko31.

firzen
24-04-2012, 17:29
A jaka jest sytuacja Polski w wko31?

PlanB
24-04-2012, 19:20
Nie łatwa,dosyć podłużny kraj otoczony przez silnych sąsiadów :D

Mefisto7
24-04-2012, 20:06
Ale bierz, bierz. Trudne początki lepiej wpływają na karierę. :D
Nawet Ci dorzucimy bonus: wykonanie tury od zaraz.
Hasełło u Marata.

Demon Hunter
25-04-2012, 21:34
wolni mongolowie na modzie krzyzakow z norwegia w "Krzyżaki XLIII"
sojusz z litwa 1-sza tura, spowodowane problemem z tym dodatkiem do krzyzakow:<

spikrambo
28-04-2012, 14:00
Wyjeżdżam 29.04 do 3.05 i nie będę wstanie robić tur jak by coś doszło do mnie w tym czasie to proszę o wyrozumiałość i cierpliwie poczekać

firzen
28-04-2012, 15:02
Nie będzie mnie w domu 29.04 - 03.05. Jakby doszła do mnie jakaś KO to proszę poczekać na powrót. W czwartek ( 03.05) wieczorem będę wszystko nadrabiał. Dzięki za wyrozumiałość.

Pop517
28-04-2012, 15:30
ja z kolei wracam we wtorek bądź środę

Markus
04-05-2012, 19:53
nie bedzie mnie do poniedziałku proszę o wyrozumiałość w turach

Pop517
05-05-2012, 21:27
ostatnio zmienił się trochę mój tryb życia i nie jestem w stanie wyrabiać się z turkami a kiedy mam czas nie mam chęci ich robić dlatego oddaje wszystkie moje kingdomsy
Brytania32-Anglia sytuacja nie najlepsza a kampania już przegrana,państwo ma 7 prowincji i kwestią czasu jest porażka
Brytania36-Norwegia Państwo w dobrym stanie wojna z irlandią i Szkocją nie mniej w ciągłej ofensywie i z dużymi szansami na zwycięstwo w obu frontach
Krucjata9-Bizancjum Państwo jest w dość dobrym stanie(właściwie cała azja mniejsza w posiadaniu) nie mniej kampania przegrana gdyż egipt i turcja niedługo rozpoczną marsz na konstantynopol ale można trochę powalczyć
Krzyżacy41-Mongolia trochę rozwinięte ziemie, zero wrogów i państwo gotowe do ich narobienia można sobie pograć
krzyżacy42-podobnie jak w b32 niedużo życia pozostało

edit:k41,k42 i b36 już wzięte

Domen
05-05-2012, 21:44
krzyżacy42-podobnie jak w b32 niedużo życia pozostało

Ale masz silnego sojusznika (mnie) i jeśli państwo przetrwa kilka najbliższych kryzysowych tur to więcej życia pozostało.

Co prawda proponowano mi zerwanie sojuszu i wspólny rozbiór tego co zostało z twojego HRE, no ale nie zgodziłem się. :P

Tak więc HRE może liczyć na pomoc Polski. Tylko trzeba przetrwać parę tur aż nadciągnie odsiecz.

PlanB
09-05-2012, 12:43
Przez 2 tygodnie nie będę mógł wykonywać tur,w większości KO tury mogą zrobić sojusznicy,w pozostałych proszę o wyrozumiałość. :oops:

Ostrzwtlumie
09-05-2012, 16:04
No to jak ACN nie ma to na te 2 tygodnie szukamy osoby aby zagrała za niego mongołami tutaj(gra nie zaczęta):

viewforum.php?f=446 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=446)

Domen
09-05-2012, 16:12
To tak samo w takim razie szukamy osoby do zastąpienia ACN w grze Norwegią w Krzyżakach 42:

viewtopic.php?f=414&t=9962 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=414&t=9962)

Póki co tury za Norwegię może robić Matisek, ale wolałbym żeby nie grał dwoma frakcjami zbyt długo.

Więc jak ktoś jest chętny to pisać.

seba225
10-05-2012, 16:26
Nie będzie mnie od 12.05.12 do 14.05.12 .

Zachar
17-05-2012, 17:35
Wylatuje jutro do Bukaresztu. Wracam w poniedziałek wieczorem.Jakby doszła do mnie jakaś tura ( w co szczerze wątpię) to proszę o cierpliwość :)

PlanB
18-05-2012, 20:11
Już wróciłem,postaram się nadrobić zaległości,dziękuje za wszystkim którzy mnie zastępowali przez ten czas :)

Marat
27-05-2012, 06:20
Polska w WK29.
Jednoze słabszych państw w grze, z małą ilością prowincji, lecz posiadające potężnych sojuszników i względny spokój. Po ciężkich wojnach sytuacja ustabilizowana, państwo stać obecnie na wystawienie pełnej armii, jako dodatek do sił potężniejszych aliantów.
Z jednej strony nacja raczej dla wyjadacza, choć z drugiej strony na ew. nowicjuszu nie będzie ciążyła wielka odpowiedzialność i jego upadek nie powinien wpłynąć na losy wojny.
Zobowiązuje nowego gracza do utrzymania obecnych sojuszy i porozumień.
Po hasło zapraszam na PW.

Piter
27-05-2012, 09:40
mko23 - gruzja, 3 tura, dyplomacje widać w ambie.

Andzia
28-05-2012, 13:34
Niniejszym ogłaszam że wyjeżdżam na biwak i dopiero w czwartek z rana wracam, jako że to tylko 3 dni, prosiłbym o wstrzymanie tur (jeśli dojdą do mnie) aż do czasu mego powrotu

Mariooooo
30-05-2012, 18:52
Bardzo przepraszam za wszelkie opóźnienia w wykonywaniu tur, mam awarie komputera.Prawdopodobnie jutro będę mógł robić tury

Mariooooo
01-06-2012, 23:01
Mam już sprawny komputer tak więc zabieram się za robienie tur :)

Wielki Mistrz Malborka
03-06-2012, 13:32
Oddam Polskę w MKO XXIV ponieważ zgubiłem płytę i za nic nie mogę jej znaleźć :(
Sytuacja dość dobra z tego co pamiętam to podbiłem już Szczecin Toruń i Wrocław. Sieć sojuszy pozwala na spokojny rozwój. Po hasło zapraszam na pw lub do trzymacza haseł czyli ACN

firzen
03-06-2012, 14:40
W WWmwE można grać bez wkładani płyty do napędu.

Ostrzwtlumie
03-06-2012, 14:48
MKO 24 jest na podstawce.....

firzen
03-06-2012, 15:02
A to przepraszam nawet nie sprawdziłem ;)

Wielki Mistrz Malborka
03-06-2012, 15:31
Tak i na dodatek Sabal00 już przejął ode mnie hasło.

blackhand
03-06-2012, 20:33
Wyjeżdżam jutro (poniedziałek) i nie będzie mnie do środy. Jeśli jakaś tura dojdzie do mnie w tym czasie, to proszę wszystkich, żeby poczekali, chociaż najpewniej turę byłbym w stanie zrobić dopiero w czwartek.

Ostrzwtlumie
05-06-2012, 20:58
Nie ma mnie jutro przez cały dzień, jeśli coś do mnie dojdzie to postaram się około 1(w czwartek) zrobić.

blackhand
06-06-2012, 22:05
Już wróciłem.:D

Abu Yusuf
07-06-2012, 10:00
Dobra, panie i panowie, kończe zabawe z KO. Dość mam olewania wszystkich wokół którzy marnują czas, przez czyjąś głupote. Do tego niestety KO już mnie tak nie "bawią" jak kiedyś. To chyba starczy. Hasła przekazuje Joopiterowi, dziękuje wszystkim za wspólne granie, może kiedyś jeszcze wyjde z szafy ale nic nie obiecuje.

Zostawiam do obsady
Wk 29 - Turcja, świetnie rozwinięta, wojna z francją i HRE, ale jest sposobność do przełamania frontu. (Tutaj za mnie tury do znalezienia następcy mógłby wykonywać Amrod, hasło ma)
Wk 31 - Hiszpania, sojusz z Anglią, wojna z francją, zbliża się zapewne konfrontacja z Genuą. ( Tutaj najlepiej blackhand)
Mk21 - HRE, sojusz z Anglią, Litwą i Wenecją, wojna z Bizancjum (+ niedobitki francji), do przejęcia dla weterana, sytuacja trudna, ale jak najbardziej do ogarnięcia. (Tutaj któryś z sojuszników, chyba najlepiej Andzia, ale to Wam zostawiam do dogadania)

Basai
08-06-2012, 20:33
Ja i Kreygen jutro jedziemy na koncert LP do Wawy i wiadomo, że nas nie będzie. Jakbyśmy się nie pojawiali to znaczy, że nas kibole pobili ^^. W Brytania XXXIX Wyślę Mg hasło i wytyczne co ma robić podczas mojej nieobecności a XV MKO hmmm myślę, że jutro czy w niedzielę nie będzie naszych ruchów, chociaż jbc to zmieścimy się w czasie ;]

Żyjemy i zabieramy się za grę ;]

Mefisto7
12-06-2012, 16:37
No chłopaki: Wyjeżdżam do Niemiec. Tutaj nie udało mi się wynająć/pożyczyć/kupić lapka. Jeżeli w Bremen też mi się to nie uda, a właściciele kafejek internetowych nie pozwolą mi zainstalować Medka na jednym z ich kompów, to przyjdzie mi rozstać się z KO na 2/3 miesiące.
W razie tej tragicznej awarii zostawiam KO:
Wko29 - Anglia - Maryniaszowi
Wko30 - Dania - Maryniaszowi
Wko31 - Maury - Mnilowi
Wko32 - Węgry - Maryniaszowi
Wko33 - Milan - Zacharowi
Mko22 - Turcja - Jankerowi

Krzyżacy XLV - dopiero się zaczyna, więc najlepiej znaleźć kogoś innego. (W razie AWARII)

Ostrzwtlumie
15-06-2012, 15:21
Tak wiec wyjeżdżam na cały weekend, choć będę jeszcze dziś około 23 to wątpię aby mi się chciało tury robić. Wracam w niedziele wieczorem i wtedy wszystko co do mnie dojdzie postaram się zrobić. Proszę o cierpliwość.

seba225
18-06-2012, 11:29
Z braku czasu muszę oddać częśc KO

MKO 22- Polska, dość duże terytorium średnie wojsko. Na wschodzie Pony i sojusz z Bulgarami. Wojna z silnym HRE.

seba225
30-06-2012, 13:14
MKO 25 Węgry Acna -wyparował O_O Państwo bez wojen Ko już 6 tura państwo się rozwija więcej na gg.

Marat
02-07-2012, 00:53
Stalo sie, komp mi padl, a nie wiem kiedy kupie nowego, byc moze dopiero we wrzesniu jak wroce do Polski.
Na razie daje nacje zastepca, moze ten 1-2 miechow dadza rade.

WK30 - tutaj niech MG doklika do konca.
WK32 - dla Zachara, sytuacja skomplikowana, zreszta moze ta kampania calkowicie padnie
MKO21 - dla Zachara.
MKO22 - dla Zachara.

Jeżeli znajdzie sie ktos chetny, to nie ma sprawy, niech bierze, bo w sumie KO setnie mi sie znudzily, wiec tragedii nie bedzie.

seba225
02-07-2012, 22:12
MKO 25 - Węgry . Początek KO państwo w dobrym stanie,państwo rozwija sie. Dużo sojuszników , mało wrogów.
Brytania 38- Anglia podbita Walia
Krzyzaki 44- Niemcy , wojna z Polską sojusz z zakonem , pon z danią.

Zachar
03-07-2012, 17:41
wk32
Francja- stan bdb ścisły sojusz z HRE i Maurami
Wenecja - stan bdb, współpraca m.in. z Węgrami i Bizancjum
mko21
Litwa - stan db.. bez wojen w bloku sojuszniczym z HRE i Anglią
mko22
Sycylia - stan db. sojusz z Wenecją i Bizancjum

mko23
Anglia

Domen
03-07-2012, 17:52
W WK33 wolne są:

Turcja - chyba wojna z Gruzją (lub zanosi się na wojnę), stalowy pon z Bizancjum, z Egiptem jakiś układ w prywatnych komnatach chyba
Węgry - sojusz z Wenecją, stalowy pon z Polską, pon z Bizancjum, pon z Kijowem, na Krymie zagrożenie mediolańskie (brak pona)*

*Krym i Azow należą do Mediolanu.

spikrambo
03-07-2012, 21:11
Jest jeszcze Anglia w Brytanii 36
Wojna z Irlandią
Pon ze Szkocją
I sojusz z Norwegią
siły są w miarę wyrównane choć przewagę mają Norwegia i Anglia
Ogulnie to jest blok Irlandia,Szkocja VS Anglia ,Norwegia

To kto chce się zmierzyć ze mną (Irlandią) to zapraszam serdecznie po hasło do Zachara

Piter
05-07-2012, 18:04
Turcja w wko33, tura 9, pon do 15 z gruzją, do 20 z bizancjum stalowy, konflikt z Egiptem.

Domen
05-07-2012, 21:31
konflikt z Egiptem.

ACN zanim zniknął mi pisał, że z Egiptem się jakoś dogadał. Ale szczegółów nie znam.

Zresztą już jest przejęta ta Turcja (Yangberg przejął - napisał w temacie Kolejka WKO 33).

Piter
06-07-2012, 10:46
Nie założył ambasady, a nie zauważyłem posta.

OskarX
06-07-2012, 15:50
Jest jeszcze Anglia w Brytanii 36
Wojna z Irlandią
Pon ze Szkocją
I sojusz z Norwegią
siły są w miarę wyrównane choć przewagę mają Norwegia i Anglia
Ogulnie to jest blok Irlandia,Szkocja VS Anglia ,Norwegia

To kto chce się zmierzyć ze mną (Irlandią) to zapraszam serdecznie po hasło do Zachara

Anglia już wzięta :)

Avasil
06-07-2012, 23:26
Abu chyba na razie zrezygnował z KO, więc wątpię aby zajmował się tematem Wolnych Frakcji, myślę że oddałby to do opieki jakiemuś ochotnikowi :P

OskarX
06-07-2012, 23:32
To już chyba 2 lata temu zrezygnował, bo nic od tego czasu tam nie uzupełniał. Ja bym to nawet mógł ogarnąć, byleby takiego syfu w KO nie było :D

Avasil
06-07-2012, 23:38
WIęc przemyśl to i jeżeli utwierdzisz się w decyzji napisz do Abu i Joopitera, czy nie mają nic przeciwko, abyś to przejął ;)

Mnil
07-07-2012, 12:27
to samo chyba Rapsod...

tylko żeby nie bylo Oskarx jak kiedyś, że znikasz nagle na kilka miechow i opozniasz tury...

blackhand
07-07-2012, 13:28
Wyjeżdżam dzisiaj i nie będzie mnie do 27 lipca. Hasła dałem zastępcom, jak sami nie będą mogli to komuś innemu dadzą, bo jeśli chodzi o mnie, to raczej nie ma co liczyć, że będę mógł jakieś tury robić. :(

Zachar
07-07-2012, 14:41
napisz kto gdzie cię zastępuje by wiadomo było do kogo pisać z przypomnieniami

Zachar
07-07-2012, 14:45
wolna Francja w mko22 ( po hasło i opis sytuacji do najbliższego sojusznika HRE- Mnila

OskarX
07-07-2012, 15:58
tylko żeby nie bylo Oskarx jak kiedyś, że znikasz nagle na kilka miechow i opozniasz tury...

Ja sobie takiego czegoś nie przypominam. Chyba ,że mówisz o tej sytuacji jak zepsuł mi się komp, ale wtedy przez telefon informowałem o wszystkim na forum, a sam grałem może w 2 ko.

Domen
09-07-2012, 20:40
napisz kto gdzie cię zastępuje by wiadomo było do kogo pisać z przypomnieniami

W WKO 33, MKO 23 i Krzyżakach 42 ja mam Blackhanda zastąpić a w WKO 30 Avasil - tyle wiem.

Piter
10-07-2012, 09:40
Ja w wko31 robię Anglię i Hiszpanię.

seba225
10-07-2012, 09:43
Wolne jest HRE w Krzyzakach 44-po hasło do Matiska lub Domena

Domen
10-07-2012, 12:11
Raczej HRE jest wolne - Mongolia nie.

seba225
10-07-2012, 12:12
Wiem, mój błąd.

Ostrzwtlumie
12-07-2012, 18:56
Krzyżacy 44- Dania
Sytuacja bardzo dobra. Pon stalowy z HRE na 20 tur i stalowy z Zakonem na 25. Sojusze z Litwą i Nowogrodem. Odprzedane Narwa i Rewal Nowogrodowi. Perspektywa podbicia Skandynawii. O Hasło do mnie lub do domena.

seba225
13-07-2012, 15:09
Nie będzie mnie przez tydzień. W KO
MKO 24-adi097
MKO25-adi087
WKO32-Janker
Krzyzaki 44-adi087
Krucjata X -adi087
Krucjata XI- adi087
Nowa Brytania-też adi

W reszcie KO proszę o wyrozumiałość.

Ostrzwtlumie
16-07-2012, 18:19
Mongolia w krzyżakach 43.
Sojusze: Polska i Litwa
Pon-y: Nowogród(20tur)
Wojny: brak
Sytuacja dość dobra, 2 flagi wojska, gospodarka bardzo dobrze rozwinięta(około 10k florenów teraz) i dobra wizja przyszłości.
Po hasło do mnie lub do domena.

Avasil
18-07-2012, 22:38
Wyjeżdżam do niedzieli, dopiero co robiłem kilka tur, więc raczej mi żadna nie grozi, jedynie wko31, choć wątpię, prosiłbym poczekać w razie czego(jeszcze 5 frakcji..) i w niedzielę od razu zrobię.

Marat
23-07-2012, 00:24
Tylko dysk twardy mi się zepsuł, także udało się już naprawić kompa. Dziękuje Zacharowi za zastępstwa ;)

Andzia
23-07-2012, 15:26
Wyjeżdżam na dwa dni bez dostępu do kompa, więc prosiłbym we wszystkich KO w których uczestniczę o wyrozumiałość i przeczekanie mojej abstynencji. Powrót:26.07.2012

Domen
23-07-2012, 15:33
i przeczekanie mojej abstynencji.

Czyżby to był wyjazd do Centrum Terapii i Profilaktyki Uzależnień? ;)

Andzia
23-07-2012, 16:21
Zamiast przekręcać słowa skup się bardziej na WKO 30 i nowej MKO ;p

Domen
23-07-2012, 17:16
Tylko żartowałem, spokojnie. :P Bo fajne przejęzyczenie miałeś. :P

Mariooooo
23-07-2012, 22:00
Wyjeżdżam i do 5 Sierpnia nie będę mógł wykonywać tur.

blackhand
23-07-2012, 22:12
Wróciłem nieco wcześniej. Jeszcze z dzień się ogarnę i zacznę wszystkim się na bieżąco zajmować.

Ostrzwtlumie
25-07-2012, 11:46
K46- Litwa
Sytuacja:
Pon z Zakonem: 15 tur
Sojusze: Polska, dania
Wojny: nie wiem
O więcej informacji Do Seby225.

Yangberg
26-07-2012, 09:46
Witam, nie będzie mnie w okresie 26.07.2012 - 18.08.2018 lub 25.08.2012
Żadna z KO nie powinna na tym ucierpieć, każda będzie miała swojego zastępce
Krzyżaki XLVI - Polska - spikrambo
Brytania XXXIX - Irlandia - Adi087
MKO XXIII - Anglia - Firzen
MKO XXV - Węgry - Firzen
WKO XXXIII - Turcja - Domen
K XLIII - Dania - Firzen
K XLIV - HRE - Adi087
MKO XXVI - Węgry - Firzen

W nowej WKOXXXIV która dopiero powstaje poprosze Firzena żeby ogarnął za mnie wybieranie frakcji itd.
Wszelkie sprawy negocjacyjne pisać do zastępców, oni teoretycznie wiedzą co i jak :D.
Pozdro

Basai
26-07-2012, 09:49
Jutro jadę na obóz więc poszukuje kogoś kto zaopiekuje się kilkoma MKO

viewforum.php?f=463 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=463)

Tutaj prowadzę Imperium Ommajadów i z uwagi, że to dopiero początek sytuacja jest całkiem niezła. Prosiłbym wrócił moimi armiami na ziemię ze statków.

viewforum.php?f=415 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=415)
Tutaj otrzymałem od innego gracza Polskę w tragicznej sytuacji. Staram się głównie skupić na obronie ale nie liczę, że ta MKO przetrwa.

viewforum.php?f=473 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=473)
Brytania w której nic nie zrobiłem bo 2 razy coś się psuło, ktoś może przejąc Walię na własne hasło.

Jeżeli znajdzie się dzisiaj chętny to proszę o jakieś Pw do mnie, jeżeli znajdzie się po moim wyjeździe to proszę pisać do MG danej KO.

W pierwszej kampanii prowadziłem także za Mayu Szkocję, gdyż ten ma zepsuty komputer + Kreygen, który ciągle pracuje i nie ma czasu na grę. Dla nich też mógłby się znaleźć zastępca nie wiem na jak długo, o informacje proszę zgłosić się do Domen'a.

Wracam 5 sierpnia.

Ostrzwtlumie
26-07-2012, 09:53
viewforum.php?f=473 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=473)
Tutaj otrzymałem od innego gracza Polskę w tragicznej sytuacji. Staram się głównie skupić na obronie ale nie liczę, że ta MKO przetrwa.

Wracam 5 sierpnia.

Ten link odnosi się do Brytanii 40 :P Gdzie masz turę :P

Basai
26-07-2012, 10:16
Poprawiłem all

Domen
26-07-2012, 13:23
Jeśli chodzi o MKO 25 to jako MG mogę zrobić.

Basai
27-07-2012, 07:17
Ponawiam prośbę i żegnam się z Całym forum do piątego sierpnia ;]

Domen
01-08-2012, 15:30
Wolny jest Nowogród w Krzyżakach 45. Po hasło do mnie.

seba225
05-08-2012, 19:01
Wolny jest Kijów w MKO 25 . Sytuacja dobra. brak wojen.Tura 7

seba225
08-08-2012, 17:40
Krucjata XI wolne Jerozolima i Turcja

Turcja-sytuacja tragiczna,wojna zbiz i antiochią.

Jero-sojusz z Antiochią,pon z egiptem do 10 tury.

Ostrzwtlumie
09-08-2012, 18:57
Brytania 39- Anglia
Sojusz z Irlandią
Wojna z Norwegią i Szkocją.

Walia została wyeliminowana i wojna toczy się teraz na froncie Szkockim gdzie Szkotowi pomaga Norweg. Irlandii Zostały dwa prowy ale można jeszcze z tego wyjść. Anglia jest dość mocna i jest szansa przełamania frontu(tkz. już w jednym miejscu został przełamany).
O hasło do mnie.

janker92
09-08-2012, 20:12
Chętnie wezmę tę Anglię, napisz mi hasło na PW Adi. Mogę wziąć także jeszcze 1 - 2 frakcję z KO w których nie uczestniczę...

firzen
10-08-2012, 11:15
W związku z moim wyjazdem 11.08 - 18.08 zorganizowałem parę zastępstw:
MKO XXII - Kijów - adi087
MKO XXIII - Egipt i Anglia- janker92
MKO XXv - Polska i Węgry - janker92
MKO XVI - Wenecja i Węgry - Domen
Wko XXXI - Polska - Domen

W MKO XXVII ( Turcja) dopiero co zrobiłem turę więc proszę poczekać jeżeli tura do mnie dojdzie ew. MG dostał już hasło więc może zrobić.

We wszystkich KO na Kingdoms:
Krzyżaki XLI - HRE
Brytania XXXIX - Szkocja
krucjata X -Jerozolima
proszę również poczekać bo nie mam tam komu zostawić państwa bo moi sojusznicy też są w rozjazdach.

seba225
10-08-2012, 15:46
Wyjeźdżam 12 , wracam 18 . W tych KO proszę o zrobienie

WKO 32-Marat
MKO-25 adi
MKO24-adi
MKO26-ktoś z bloku ,po hasło do mg
MKO 27-tutaj sam zrobie
krucjata X-adi
Krucjata XI-adi
Brytania 40-adi
Krzyzaki 44-adi

spikrambo
10-08-2012, 22:22
Wyjerzdżam 11.08 do 18.08

Brytania 36 szybko idzie wiec zrobi - Markus
i mko25 jak dojdzie to prosze Domena o zrobienie

reszta raczej nie dojdzie lub w Kingdoms sojusznikow też nie ma więc jak cos to prosze cierpliwie czekać

Domen
17-08-2012, 20:48
Wyjeżdżam i do 5 Sierpnia nie będę mógł wykonywać tur.

Nie zgubiłeś przypadkiem dwójki przed piątką jak to pisałeś :?: A może do 5 sierpnia 2013 :?: :P

ProNoob
17-08-2012, 21:27
Oj tam, to nawet by dobre było, bo bym zdążył bezproblemowo skończyć wszystkie moje KO w których go zastąpiłem. :D

Basai
17-08-2012, 23:17
Dzisiaj jadę na kolejny obóz sportowy więc nie będzie mnie prawdopodobnie do następnej niedzieli(nie mam pojęcia ile ten będzie trwał).

viewforum.php?f=463 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=463)
Tutaj jest luz więc Domen może zrobić za mnie kolejkę albo gracze poczekają

viewforum.php?f=415 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=415)
Tutaj dostałem już Polskę w tragicznym stanie więc jakby nie została zniszczona do kolejnej tury to prosiłbym Mg by zrobił za mnie ruch. Z tego MKO raczej nie da się już nic polakami wyciągnąć.

firzen
18-08-2012, 16:02
Jestem już w domu więc dziękuje wszystkim moim zastępcom za robienie tur i już biorę się za zaległe Kingdomsy

Mefisto7
21-08-2012, 10:32
Ajm baek. Od teraz wszystkie turki z powrotem do Mefista proszę.

seba225
22-08-2012, 12:26
Nie będzie mnie od 23 do 6.

Proszę o zrobienie tur;

k44-adi
krucjata X i XI-adi
MKO 24,25-adi
WKO 32-Marat
brytania 40-adi

MKO 27-Andzia

Sabal00
22-08-2012, 20:39
Nie będzie mnie od 23.08 do 06.09
Proszę o zrobienie za mnie tur.

k43-adi
k44-adi
k45-adi
Krucjata XI-adi
MKO24-adi
MKO25-Markus
MKO26-Ktoś z bloku
MKO27-adi

Po hasło do mg.

Domen
22-08-2012, 23:57
Jeśli ktoś chciałby zastępować Sabala (Litwa) w Krzyżakach 43 do jego powrotu, to pisać do mnie na PW.

Bo Adi gra też Polską w tej KO, a szykuje się jakaś wojna i niektórzy mają zastrzeżenia co do robienia tur za te 2 frakcje przez 1 gracza.

Ostrzwtlumie
23-08-2012, 00:00
Tak gwoli ścisłości jeśli dla kogoś "parę tur" to jedna tura, to o nic więcej się nie pytam....

eleven
23-08-2012, 00:40
Tutaj jest temat o zastępstwach, a nie wyliczanie kto ile za kogo zrobił tur. Faktycznie nawet, jak zrobiłeś dopiero jedną turę za Litwina, to pewnikiem zrobisz jeszcze z pięć, bo kolega grający Litwą wyjechał, a z robieniem tur na czas tez miał spore problemy. Ja osobiście nie wierze, że Saabal wróci do tej ko. Obym był złym prorokiem.

Piter
23-08-2012, 13:59
krzyżaki45- Nowogród
5 tura, sojusz z Zakonem, Mongolią i Danią. Brak ponu z Litwą. Litwa stalowy pon do 15 tury z Zakonem. Zakon ma pasy do Nowogrodu, Zakon kończy podbój Polski, której wymarli wszyscy członkowie rodziny, Mongolia rozpoczęła wojnę z Zakonem, możliwość wyboru strony. Z Zakonem walczą również Niemcy którym pona wypowiedziała Dania po niespodziewanie szybkim upadku Polski.

OskarX
23-08-2012, 15:33
Jak ktoś mi na gg wyśle hasło i wszystkie pakty dokładnie do której tury trwają, to mogę wziąć ten Nowogród.

Ostrzwtlumie
23-08-2012, 17:37
Tutaj jest temat o zastępstwach, a nie wyliczanie kto ile za kogo zrobił tur.
Ja tylko stwierdziłem fakt.

Faktycznie nawet, jak zrobiłeś dopiero jedną turę za Litwina, to pewnikiem zrobisz jeszcze z pięć, bo kolega grający Litwą wyjechał, a z robieniem tur na czas tez miał spore problemy.
Czy zastępstwo nie polega na robieniu tur?

Ja osobiście nie wierze, że Saabal wróci do tej ko. Obym był złym prorokiem.
Sabal już parę razy wyjechał i zawsze wracał do KO..... A w tej sporo tur zrobił( ja za niego tylko jedną).
Nie rozumiem w ogóle o co chodzi, ja chcę(znaczy się już nie) robić tury za mojego sojusznika a to że ty chcesz nas zaatakować nic nie zmieniam. Na tym polega zastępstwo.

Jankes
25-08-2012, 12:05
Chętnie przejmę jakąś KO,najlepiej z dość łatwą pozycją

Domen
25-08-2012, 19:10
Właśnie rusza nowa KO - zapisujcie się:

viewtopic.php?f=3&p=241662#p241662 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=3&p=241662#p241662)

Yangberg
01-09-2012, 09:26
Wróciłem i ogarnąłem już wszystko po powrocie więc będę już robił wszystkie tury.
Dziękuję zastępcą

Domen
05-09-2012, 18:52
Wolne są Węgry w WKO 33 (na modzie WWmwE), aktualnie jest tura 10 już po kolejce Węgier (chętny do przejęcia grałby od tury 11). Linki:

[spoiler:1cajb173]Tutaj do subforum WKO 33 - viewforum.php?f=395 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=395)

Do starej ambasady Węgier - viewtopic.php?f=395&t=9531#p206375 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=395&t=9531#p206375)[/spoiler:1cajb173]
Sytuacja - 10 prowincji (węgierskie ziemie startowe + Wiedeń, Friesach, Targowiste i Suczawa). Już chyba dobrze rozwinięta gospodarka.

Polityka - sojusz z Wenecją, stalowy pon z Polską do 20 tury, zwykły pon z Bizancjum do 20 tury, zwykły pon z Kijowem do 20 tury.

Wenecja ma wojnę z Bizancjum.

Mapka (trochę nieaktualna, bo "Empirko" już w następnej turze znika):

http://s18.postimage.org/4nyq7dwnd/Bez_tytu_u.jpg

Chętni po hasło niech się zgłoszą do naszego MG (Marata):

memberlist.php?mode=viewprofile&u=103 (http://forum.totalwar.org.pl/memberlist.php?mode=viewprofile&u=103)

janker92
05-09-2012, 19:10
Po.. Niemiec Węgier dwa bratanki, więc ja biorę Węgiery. Hasełło na PW poproszę.

Mefisto7
06-09-2012, 17:30
A sobie Jankerro snadnie grę przedłuża! :mrgreen:

Domen
10-09-2012, 12:12
Wolna Szkocja w MKO 25. Podbój Anglii prawie zakończony, poza tym brak innych wojen. Po hasło do mnie (MG).

Mnil
10-09-2012, 12:14
Oddam WKO32 - Bizancjum, dobra sytuacja, sojusz z wenecją, wojna z turcją,
Brak mi czasu na tyle KW i postawnawiam oddac najświeższą.

pisać na pw, lub gg.

Mefisto7
10-09-2012, 21:11
Wezmę tę Szkocję w mko 25. 8-) (Do Domena napisałem)

Zachar
14-09-2012, 18:17
wyjeżdżam dzisiaj i nie będzie mnie do poniedziałku. Żadna tura się nie zapowiada ale lepiej dmuchać na zimne ;)

seba225
20-09-2012, 15:33
Chętnie przejmę jakieś państwa :)

Mefisto7
22-09-2012, 07:39
Wracam do domu. Będą to jakieś 3 dni podróży, dlatego jakby coś do mnie doszło, to proszę cierpliwie poczekać. ;)

Andzia
22-09-2012, 12:48
Będę odcięty od internetu przez najbliższe parę dni (27.09 popołudniem wracam do wirtualnego świata) jako że jestem w trakcie przeprowadzki do W-wy z racji studiów.

Jako że są to tylko 4 dni prosiłbym łaskawie o to by zostawić moje tury w spokoju aż do czasu mojego powrotu ^^

spikrambo
24-09-2012, 20:15
Szukam zastepcy do Egiptu w krucjacie 10
Siły wyrównane Sojusz z Jerozolimą Wojna z Bizacjum i Turcją
Po hasło do Domena lub do mnie

Markus
25-09-2012, 10:44
Oddam WKO32 - Bizancjum, dobra sytuacja, sojusz z wenecją, wojna z turcją,
Brak mi czasu na tyle KW i postawnawiam oddac najświeższą.

pisać na pw, lub gg.

jakby co to zagram ,tego jeszcze nie miałem.

Joopiter
29-09-2012, 15:10
Wolne HRE w mk28 (wwmwe 2.0). Sytuacja srednia, KO sie dopiero rozpoczela (2 tura), a wiadomo, ze HRE to panstwo z jedynm z najlepszych sytuacji poczatkowych, ale na dzien dobry jest wojna z Francja, Wegrami i Wenecja (od razu strata Bolonii i Wiednia) + brak sojuszy. Niemniej wszystko jeszcze do zrobienia. Po haslo do MG (Matisek).

seba225
29-09-2012, 16:10
Sojusz z Litwą :)

Piter
02-10-2012, 13:38
Mongolia- krzyżaki 45, podbite 3/4 Litwy, około 10 tury, wojna z Zakonem, który ma 2x większą armię, sojusz z Niemcami walczącymi z Danią i Zakonem, pon z Nowogrodem, który kończy się za jakieś, hm 7 tur. Sojusz 3 państw który od początku gry zajmuje 3/4 mapy i koledzy jarają się, że wygrywają. Ja objąłem Mondziołów w 1 czy 2 turze i nie miałem większego wpływu na dyplomację

Marat
02-10-2012, 17:23
Nie potrzebujemy offtopu w tym temacie. Usunąłem.

Andzia
05-10-2012, 14:31
Od 6 do 8.10 popołudniem nie będę miał dostępu do neta, więc prosiłbym o wstrzymanie turki na ten czas

Mnil
07-10-2012, 10:11
obecnie mam problemy z kompem i brak dostepu do neta/medka - i tak jeszcze kilka dni, chyba ko30 i wko33 (ktore podobno oddalem) czekaja na mnie - zrobcie jak chcecie.

seba225
07-10-2012, 12:12
Wolna jest Polska w MKO 27

sytuacja dobra

Sojusz z silnym HRE, wojna z Litwą, Pon z Kijowem.

Po hasło do mnie Sabala lub Pitera .

Basai
07-10-2012, 21:53
Uwaga! Wyprowadziłem się do Akademika i mój aktualny laptop po prostu nie trawi mi żadnej gry -.- Tury jak będzie trzeba będę oddawał w weekendy lub w dni kiedy zajadę do domciu na jakiś ciepły posiłek ^^ Liczę, na wyrozumiałość i cierpliwość z waszej strony :**

Mnil
10-10-2012, 12:40
obecnie mam problemy z kompem i brak dostepu do neta/medka - i tak jeszcze kilka dni, chyba ko30 i wko33 (ktore podobno oddalem) czekaja na mnie - zrobcie jak chcecie.

udało się naprawić kompa - juz jestem.

Ciągle Sycylia do oddania w WKO33 - sytuacja dobra, sojusz z Wenecją, wojna z Maurem.

seba225
11-10-2012, 18:55
Wolne są Niemcy w K45 sytuacja tragiczna, Dania w k44 świetna sytuacja.

dentor23
13-10-2012, 12:25
Witam chciałbym przejąć Danię , będzie to moja pierwsza kampania więc będzie to dobre żeby zobaczyć jak się gra w KO

Markus
14-10-2012, 09:58
Wolna jest Polska w MKO 27

sytuacja dobra

Sojusz z silnym HRE, wojna z Litwą, Pon z Kijowem.

Po hasło do mnie Sabala lub Pitera .

jeśli aktualne to prześlij mi klucze do miast i zamków :D

seba225
14-10-2012, 13:59
nieaktualne, Polskę przejął maryniasz

blackhand
14-10-2012, 21:46
Tutaj napiszę tak dla informacji dla wszystkich - nie mogę odpowiadać ani sprawdzać, co mi ktokolwiek pisze na GG, a widziałem, że ktoś (albo i parę osób) próbowało. Coś mi się sknociło od ostatniego update'u AQQ. W razie gdyby było to coś pilniejszego, posyłajcie na PW, ja nie, to zaczekajcie i niedługo powinienem to naprawić.

seba225
20-10-2012, 16:47
Wolne są Maury w mko 22 ( sytuacja średnia wojna z HRe,sycylią Francją) sojusz z Hiszpanią i Imperium Islamu . Frakcja do ogarnięcia :)

Ruś w WKO 33 sytuacja troszkę słaba ale do ogarnięcia , wojna z Bułgarią , pon z kijowem , sojusz z Litwą . :)

Mefisto7
20-10-2012, 17:03
Nie "z Turcją", tylko z Imperium Islamu(!) (Egipt + Turcja) ;)

ProNoob
20-10-2012, 20:21
Wolna jest Anglia w Brytanii 40. Oprócz niej na mapie została tylko Szkocja (ja). Anglia jest w dobrej sytuacji. Finansowo i wojskowo stoi mniej więcej na tym samym poziomie co Szkocja. Tereny jakie posiada to początkowe, oprócz Carlisle i Newcastle. Dużą zaletą może być posiadanie terenów Walii. Zapraszam na solo ;) Po hasło do MG (Matisek) lub do Seby.

adriankowaty
22-10-2012, 16:45
Państwo Nowogrodzkie jest wolne w KO Teutonic 43. Sytuacja kraju:
a)dyplomacja - sojusz z Zakonem, brak wojen
b)gospodarka - rozwijana dochód co turę (mimo utrzymania rosnącej armii i budowy budynków - ok. 6000 florenów in plus)
c)militaria - armia rośnie i jest unowocześniana.
Sytuacja ogólna dobra. Po hasło do mnie lub do MG.

Domen
23-10-2012, 11:03
Witam chciałbym przejąć Danię , będzie to moja pierwsza kampania więc będzie to dobre żeby zobaczyć jak się gra w KO

Hasło do Danii wysłane na PW.

Ruś w WKO 33 sytuacja troszkę słaba ale do ogarnięcia , wojna z Bułgarią , pon z kijowem , sojusz z Litwą .

Jest też pon z Polską.

Markus
23-10-2012, 11:27
Wolna jest Anglia w Brytanii 40. Oprócz niej na mapie została tylko Szkocja (ja). Anglia jest w dobrej sytuacji. Finansowo i wojskowo stoi mniej więcej na tym samym poziomie co Szkocja. Tereny jakie posiada to początkowe, oprócz Carlisle i Newcastle. Dużą zaletą może być posiadanie terenów Walii. Zapraszam na solo Po hasło do MG (Matisek) lub do Seby.

Państwo Nowogrodzkie jest wolne w KO Teutonic 43. Sytuacja kraju:
a)dyplomacja - sojusz z Zakonem, brak wojen
b)gospodarka - rozwijana dochód co turę (mimo utrzymania rosnącej armii i budowy budynków - ok. 6000 florenów in plus)
c)militaria - armia rośnie i jest unowocześniana.
Sytuacja ogólna dobra. Po hasło do mnie lub do MG.

jeśli nadal wolne to proszę o hasła.

Andzia
26-10-2012, 19:31
Ogłoszenie parafialne z mojej strony

od 27.X (od rana) do 29.X (do południa) nie będę w stanie wykonywać żadnych tur, więc prosiłbym o wstrzymanie kolejki na ten czas

Markus
28-10-2012, 12:45
Ogłoszenie parafialne z mojej strony

od 27.X (od rana) do 29.X (do południa) nie będę w stanie wykonywać żadnych tur, więc prosiłbym o wstrzymanie kolejki na ten czas

a czy złożyłeś w tej intencji odpowiedni datek mój synu. :D

Wolne są Maury w mko 22 ( sytuacja średnia wojna z HRe,sycylią Francją) sojusz z Hiszpanią i Imperium Islamu . Frakcja do ogarnięcia

jeśli aktualne to prosze o namiary na PW

Piter
28-10-2012, 20:01
wko32- sojusz z Nowogrodem, wojna ze Szkocją mającą pare prowincji więcej, zabezpieczone granice, blokada morska dostępu do Skandynawii (Arthus zdobyte przez Szkocję).
Cele: Walka ze Szkocją o rebelianckie Oslo, prawdopodobnie pierwsi zdobędą je Szkoci, ale przyszły gracz będzie miał do niego bliżej innymi wojskami, z portu Oslo brakuje jednego pola żeby znieść blokadę morską broniącą Skandynawii) .

+
Litwa trzyma ostatni zamek, nie ma balist, mało groźna, granice można przeglądnąć na mapie ko, do Dani są aktualne, gra może być ciekawa dla doświadczonego gracza (potężna gospodarka, jeśli wygnać Szkotów z bliskich terenów to można się odgrodzić od nich flotą, sąsiedzi zajęci własnymi wojnami).
NIEAKTUALNE

wko31- Szkocja + Kastylia + Anglia z ostatnią prowincją, 4 irlandzkie prowincje, silna armia, 20 oddziałów, balisty AKTUALNE

wko33- wojna z niedoświadczoną turcją, jakieś 30 oddziałów, 7 prowincji, turcja najpewniej w najbliższej turze traci 20 oddziałów (ma jeszcze jedną 20 oddziałową armię zablokowaną na pare tur) NIEAKTUALNE

mko26- Litwa, wojna wschód vs zachód, czyli polityka od początku ustawiona, pierwsza linia frontu, pierwsze pare tur NIEAKTUALNE

Andzia
30-10-2012, 23:05
Niniejszym informuję że nie będę miał sposobności by robić tury przez najbliższe dni (od 31 po 16:00 do 5.XI z południa), gdyby tura dotarłaby do mnie (w co wątpię bo ledwo co zrobiłem 3 a w pozostałych 5 KO gdzie gram jest jeszcze spora ilość graczy przede mną) to proszę o zachowanie cierpliwości aż do mojego powrotu.

Domen
31-10-2012, 17:43
Wolny jest Nowogród w WKO 33.

Sytuacja - wojna z Bułgarią, pon z Kijowem i z Polską, sojusz z Litwą.

Po hasło do Marata (Mistrz Gry) albo do Adiego87 (Litwa).

seba225
02-11-2012, 15:19
Nie będzie mnie przez 1-2 tygodnie. Proszę sojuszników o zrobienie tur. Nie będzie mnie na 90%. Może czasem uda mi się turkę zrobić ale wątpie.

maryniasz
06-11-2012, 22:50
Do wzięcia LItwa w mko26, stan chyba bdb, ciekawa ko między dwoma blokami, wschód vs zachód.

GRUHA
07-11-2012, 13:43
Sorki za moja nie obecnosc ale moj PC padl. Jesli KO nie zostaly mi odebrane jutro wszystkie kolejki zrobie. Za problemy przepraszam.

Markus
07-11-2012, 20:55
[quote]Do wzięcia LItwa w mko26, stan chyba bdb, ciekawa ko między dwoma blokami, wschód vs zachód.maryniasz
moge wziąć jakby co.

blackhand
07-11-2012, 21:58
Ja już wziąłem.

Ostrzwtlumie
07-11-2012, 22:07
Podbijam że wWko33 jest do wzięcia Nowogród. Opis sytuacji mogę opisać ja :D

Mefisto7
07-11-2012, 23:49
Nowogród ważny! Pod wodzą Litwina powyższego atakuje on Kijów, pomagając Litwie stać się potęgą, miast wspólnie z Kijowem ją powstrzymać. :P (Nie jestem Kijowem)

Ostrzwtlumie
08-11-2012, 11:12
nowogrod nie ma wojny juz z kijowem ;p broni sie przed bulgaria :D

Milanos
11-11-2012, 16:22
Siema wariaty, jeżeli jest taka możliwość mógłbym przejąć jakieś max 2-3 państwa, oczywiście pod warunkiem braku jakichkolwiek protestów wobec mojej osoby.

Andzia
11-11-2012, 16:31
Milanosie, będę szczery, cenię ciebie jako sojusznika i gracza ale mimo tego mam zastrzeżenia co do twej osoby, już kilka razy porzuciłeś bez słowa to forum wraz ze swoim KO.

PS.Czy mi się tak wydaje czy jak ostatnio byłeś aktywne w KO to pracowałeś za granicą ?

Milanos
11-11-2012, 16:40
Dlatego pisze że zagram jedynie jeżeli nie będzie sprzeciwów.

Nie wtedy byłem już w kraju ale to były trochę dziwne czasy hehe można by powiedzieć że przez parę miesięcy codziennie zielone ^^, obecnie jestem zagranica.

Andzia
11-11-2012, 16:47
No dobrze, zadam wtedy ostatnie pytanie, jak z dostępnością (kontakt i możliwość robienia tur) ? Możesz tylko wykonywać w określonych dniach w ciągu tygodnia czy jesteś omalże 24h/7d dostępny ?

Milanos
11-11-2012, 17:14
Ty powiem ci tak moge wykonywac kazdego dnia bo poza praca nie mam nic a pracuje od srody do soboty wlacznie po 12 godzin

Mefisto7
11-11-2012, 19:55
A chciałem, ot tak niedawno, do Ciebie pisać czy nie miałbyś ochoty wrócić do KO. ;)

Joopiter
12-11-2012, 10:22
Mysle, ze nie bedzie problemow, byles nie porzucil KO bez wyjasnien gdy zabraknie czasu.

Domen
12-11-2012, 15:22
Właśnie, zawsze lepiej napisać z wyprzedzeniem i poinformować, że frakcje są do przejęcia, ewentualnie dać hasła sojusznikom, niż znikać bez słowa.

Domen
12-11-2012, 15:47
Nowogród ważny! Pod wodzą Litwina powyższego atakuje on Kijów, pomagając Litwie stać się potęgą, miast wspólnie z Kijowem ją powstrzymać. :P (Nie jestem Kijowem)

Pogłoski krążyły po Królestwie Polskim, że prawdziwym celem ataku Litwina jest Krym a Nowogrodu Azow. Kijów stał się obiektem ataków podobno tylko dlatego, że jest przedmurzem bogatego kupiectwa mediolańskiego i bohatersko chroni zewsząd państewko Crimea Ligura swoimi wojskami i zamkami.

Mefisto7
12-11-2012, 18:00
Bogatego, że ho ho. Nikt nie ma takich bogactw. Spłyńta! Plebsy finansów...

Domen
12-11-2012, 18:39
Bądź co bądź bogatsi od Kijowa - bo odcięliście Kijów od morza, przejmując kontrolę nad całym handlem morskim dóbr kijowskich...

A swoją drogą gdzie się podziewa Wasz generał co sobie maszerował przez ziemie Króla Polski? Ostatnio widzieliśmy go w lasach pod Krakowem, ale teraz wszelki ślad po nim zaginął. Zamiast korzystać z naszych znakomitych dróg i gościnności w zaludnionych rejonach, przedziera się przez chaszcze i knieje :?:

Edit:

Przenieśmy tą dyskusję do ambasady Mediolanu w WKO 33.

Marat
12-11-2012, 18:43
Po następnym poście nie na temat będą lecieć osty.

maryniasz
12-11-2012, 23:45
Milanosie, będę szczery, cenię ciebie jako sojusznika i gracza ale mimo tego mam zastrzeżenia co do twej osoby, już kilka razy porzuciłeś bez słowa to forum wraz ze swoim KO.

PS.Czy mi się tak wydaje czy jak ostatnio byłeś aktywne w KO to pracowałeś za granicą ?

hehe jak Milanos gral to połowa z tego kręgu nawet nie widziała że cos takiego jak ko na medku istnieje... :)
Wydaje mi się że spokojnie można puścić to w niepamięć.

Ostrzwtlumie
15-11-2012, 21:20
Lista wolnych KO:

Szukam zastepcy do Egiptu w krucjacie 10
Siły wyrównane Sojusz z Jerozolimą Wojna z Bizacjum i Turcją
Po hasło do Domena lub do mnie
Hiszpania w Wko32-po hasło i opis sytuacji do mnie lub MG Oraz wolna Sycylia po hasło do Avasila;
Szkocja Wko31- po hasło do Pitera lub MG;
Litwa- mko28- po hasło do seba225 lub MG.

Milanos
18-11-2012, 16:38
Wezmę tą Litwe z mko 28 jeśli można

Matisek
18-11-2012, 16:50
patrz pw

Domen
22-11-2012, 08:00
Wolna na okres 1 - 2 tygodni jest Litwa w Krzyżakach 43. Po hasło do mnie.

firzen
08-12-2012, 14:01
Razem ze spikrambo odstąpimy Egipt i Jerozolimę w Krucjacie X. Oba państwa są w ścisłym sojuszu przeciwko Bizancjum i Turcji. Sytuacja raczej wyrównana, lecz niestety nie mamy za bardzo już czasu żeby się w pełni zaangażować w to KO. Po hasła można zgłosić się do mnie lub spikrambo.

GRUHA
09-12-2012, 10:33
Witam chciałbym poinformować iż mam problemy z komputerem i jeśli nie będzie odzewu z mojej strony na gg w przeciągu 3 dni od pojawienia się jakiejkolwiek kolejki to jest prawie że pewne iż PC mi padł i trochę zajmie mi czasu by kupić nowy sprzęt a święta tuż tuż wiec z wydatkami ciężko.

PussyDestroyer 666
09-12-2012, 14:40
Wziołby tą jerozolimę i egipt.

HunterPL
11-12-2012, 08:03
wolne jest coś ??

blackhand
12-12-2012, 23:37
U mnie sytuacja wygląda teraz nieciekawie: komputer wysiadł cały, nie mam innego dostępu do medka. Części potrzebne już zamówiłem, ale kiedy dojdą: jutro? za tydzień? za miesiąc? Nie wiem. Jak na razie w wko 31 dałem hasło do Szkocji Mefistowi i poprosiłem go o zastępstwo. Będę też sprawdzał inne KO (tylko jeszcze nie w tej chwili :D) i w razie czego na bieżąco znajdywał zastępców.

Andzia
13-12-2012, 18:05
Znikam na parę dni
wracam w poniedziałek z południa
jeśli jakaś tura dojdzie do mnie
proszę jej nie ruszać

Amen

Domen
13-12-2012, 19:17
Znikam na parę dni
wracam w poniedziałek z południa
jeśli jakaś tura dojdzie do mnie
proszę jej nie ruszać

Amen

Pasuje do melodii Psalmu 23. :lol: Nie wiem, czy taki był zamiar :?: ;)

Tylko musisz końcówki przeciągnąć (np. "znikam na parę dniiiiiiii [pauza], wracam w poniedziałek z połuuudniaaaaaa [pauza], jeśli jakaś tura dojdzie do mnieeeeeee [pauza], proszę jej nie ruszać [krótko; długa pauza], Pan mym pasterzem, nie brak mi niczegoooooooo [oprócz czasu na KOoooooooo]. Amen).

blackhand
15-12-2012, 00:13
Dobra, udało mi się doprowadzić komputer do porządku, i widzę, że tury jak zwykle wpadły wtedy, gdy mnie nie ma. :D

W mko 26 wstawiłem dobrą turę a w mko 22 ją zrobiłem, za to, że Zachar o mnie pamiętał. ;) Resztę zrobię jutro.

PlanB
17-12-2012, 08:09
Mogę coś wolnego przejąć, najlepiej WKO, ale nie będę marudził :)

Ostrzwtlumie
17-12-2012, 15:18
Szkocja Wko31- po hasło do Pitera lub MG;
Wko 32 wolna Sycylia po hasło do Avasila lub MG, w 32 jest tez Litwa i Genua.

Marat
17-12-2012, 15:22
Sycylia i Genua są skazane na porażkę. Natomiast Litwa odbiła się od dna i powinna przeżyć - obecnie ma 3 prowincje, Polska raczej zneutralizowana, nie powinna zagrozić już, z Danią pewnie dałoby się podpisać nieagresje.