Zobacz pełną wersję : Najlepszy dowódca 2010
Joopiter
12-11-2010, 13:33
Glosujemy na najlepszego dowodce kampanii online w 2010 roku. Kto potrafi pkonac kazdego przeciwnika? Czyje armie sieja najwieksze spustoszenie? Z kim najbardziej nie chcielibyscie walczyc w KO? Wybierajcie!
Przypominam, ze glosujemy systemem punktowym, za pierwsze miejsce 3 pkt, za drugie miejsce 2 pkt, za trzecie 1 pkt.
Prawo do oddania glosow ma kazda osoba, ktora w tym roku zagrala w co najmniej jednej KO. Prosilbym, by oceniac graczy za dokonania w tym roku a nie za "caloksztalt". Mile widziane uzasadnienia glosow.
Ze zbyt dużą liczbą graczy nie miałem szansy walczyć, ale z tego co widziałem:
1.Joopiter
2.Abu
3.Marat
1. Obi Wan - wciąż największe osiągi, największe imperia.
2. Abu Yusuf - gracz się już wyrobił i wciąż staje się lepszy.
3. Knecht - na moje oko talent pokroju Kapsula, Sayeera, czy Kofana, którzy wymiatali już w pierwszych ko.
1. Obi Wan bezdyskusyjnie.
2. Abu Yusuf.
3. Joopiter.
Innocenty
Rapsod
Joopiter
1 Kapsul
2 Joopiter
3 Rapsod
1. Obi wan, na razie nie miałem do głębszej styczności z Obi i walki z nim ale sądząc po wypowiedziach innych jest dobry.
2. Rapsod, dobrze się nam razem gra i Rapsod jest dowódcą dobrze myślącym i rozpatrującym wiele czynników jakie może nam zrobić wróg w następnych turach
3. Joopiter, z tym to miałem parę problemów w kilku krzyżakach :)
Nie znam się tu jeszcze na ludziach ale dla mnie to wygląda tak:
1. Kapsul
2. Joopiter
3. Knecht
Abu Yusuf
12-11-2010, 16:44
1. Obi, niezmienne, skurczybq..
2. Kapsul ze względu na postrach jaki wzbudza wśród nowych :D
3. Innocenty, aka mourinho ko.
ps Rapsoda nie ma, bo się zestarzał. :D
Joopiter
12-11-2010, 17:25
3 pkt - Obi, bo kto inny? On przegral kiedys jakakolwiek KO?
2 pkt - Kapsul, szkoda ze gra tylko w BC teraz, ale we wszystkich wymiata.
Ta dwojka dominuje, za nimi kilku graczy o zblizonych umiejetnosciach. Wyrozniam wiec:
1 pkt - Innocenty, za wk26, gdzie byla juz beznadziejna sytuacja, a potrafil wybrnac pieknie. Zreszta w niemal kazdej KO robi ze swojego panstwa imperium.
PS. Dzieki za wszystkie glosy, ale w tej kategorii sa zdecydowanie na wyrost ;)
Każdy głosuje na ludzi, z którymi sam grał, a ty masz mnóstwo KO.
1. Obi Wan, nie ma się nad czym rozwodzić
2. Kapsul, za jego BC m.in.
3. Tutaj jestem rozdarty między Innocentym, Joopiterem i Abu (edit - och i Rapsodem, zapomniałem o Rapsodzie :? ) dlatego punktu nie przyznam nikomu 8-)
ps Rapsoda nie ma, bo się zestarzał. :D
Wytrzyj mleczko spod wąsa. :D
1. Innocenty
2. Mefisto
3. Volfgan
Balduran
13-11-2010, 12:30
1 Volfgan
2 Joopiter (za moralne zwyciestwo w k31 :))
3 Yaevinn999
Ciężko obecnie powiedzieć bo dla mnie w tym roku wiele osób miało bardzo wyrównany poziom ale niech będzie
Obi no ciężko gada zaskoczyć , nie spada z formą, potrafi wykorzystać każdy błąd przeciwka i zaskoczyć go jakąś sztuczką to lada wyczyn.
no i teraz mam problem bo ciężko mi z całej grupy takich osób jak Abu Marat Joopiter Romanos Mef Innocenty wybrać 2 jeszcze jakbym popatrzył na osiągi Mnila i Amroda no to wogólę ciężko by było
Kapsula nie dodaje bo nie roztrzygneliśmy wojnyw BC XV hehehe tylko pokój zawarliśmy więc jak może w BCXVI się spotkamy i do końca powojujemy to powiem jak go oceniam :mrgreen:
1. Innocenty
2. ObiWan
3. Kapsul
Swój wybór pozostawię bez komentarza, bo jest tak oczywisty, że nie trzeba nic więcej pisać ;)
Innocenty III
13-11-2010, 17:41
1. Obi - w tym roku nadal świetna forma, wspólna wygrana w ko prawosławiem, "fear factor" ma na klasyfikacje pewnie duży wpływ ale trzeba na to zapracować, poza tym sam na tym niemało zyskuje ;)
2. Marat - zawsze dobry poziom i każda tura jest precyzyjnie przemyślana (co w tej grze jest najważniejsze)
3. Maryniasz - tu miałem spory ból głowy i myślałem o nie przydzielaniu punktów, ale zdecydował przede wszystkim postęp w ciągu roku, poza tym ciągnął koalicje w wk 26, która nieomal doprowadziła do mojej pierwszej porażki (wk 23 nie liczę bo tam miałem pozamiatane przed swoją 1 turą), tyle się tu jeszcze nie musiałem gimnastykować.
Ciężko jak cholera wyróżnić tylko trójkę...:
1. Obi tutaj nie trzeba raczej komentować, choć nie specjalnie go lubię :D
2. Abu Yusuf, ale jego też nie lubię. ;)
Co do trzeciego to już całkiem nie wiem, muszę wyróżnić kilku conajmniej: Innocenty, Marat, Joopiter, Milanos, Maryniasz
Glosuje na tych, z ktorymi gralem.
1. Kapsul
2. Marat
3. Abu
Jest wielu innych ale obecnie sa emerytowani lub malo graja ;)
1.Obi Wan - także z nim nie grałem ale Wszyscy mówią, że jest dobry to też tak zagłosuje :P
2.Kapsul - za BC
3.Innocenty za jedną z WKO skończonych :P
Garindor
19-11-2010, 02:18
1. Obi za wwe
2. Kapsul za bc
3. Joopiter za teutonic