Zobacz pełną wersję : Czarna Lista
Destro7er
25-05-2013, 12:17
Obczaiłem i co ? Zgłosiłeś co zrobił Egipt, ale to nie wpływa na Ciebie wcale, no chyba, że podasz jakiś powód to zmienię zdanie.
Mefisto7
29-05-2013, 20:42
Chciałbym zapodać, że Pussy powinien dostać bana na KO, gdyż raz że jest pyskatym, obrażalskim dzieciakiem, który sobie zostawił KO z dnia na dzień... A dwa, że nie pozostawia wątpliwości, iż wcisnął nam kit z Janem Panceszem. Biorąc pod uwagę wcześniejsze podejrzenia, jak i to, że teraz obaj naraz zniknęli po niekorzystnym dla Pussiego wyroku w wko35 - raczej daje prosty wniosek, iż tych dwóch to jeden. Chyba, że to taka braterska solidarność...
maryniasz
01-06-2013, 23:23
Mnila nawet nie ma gdzie wpisywac za to opoznienie tur...
pisalem ze musialem wyjechac, wszystko juz zrobione.
Chciałbym zgłosić Jan Pancesz III jako że jest już na niej to prosiłbym o przedłużenie jego pobytu na niej o parę dodatkowych miesięcy.
Powód: BC18 → Zrobił tylko pierwszą turę i to tak na odwal że już w drugiej turze Jerozolima (ja) otrzymała znaczącą przewagę na froncie, od tego czasu minęło 4 tur i każdą z tych tur robił MG (Milanos)
Co do zgłoszenia Jana Pancesza - właśnie za to został zapisany. :P
Mefisto7
30-07-2013, 23:58
Można by wpisać HunteraPL. Mimo zapału do rehabilitacji - znowu olał KO i nie robi tur. A gracz z niego żaden, więc i nie szkoda go stąd wyrugować.
Zgłaszam ostatecznie Mnila, to co ten koleś wyprawia przechodzi ludzkie pojęcie. Po fochach w mko21 ( bo mg wydał wyrok który mu się nie podobał i nie robił tury ) stwierdził, że nie będzie robił tur w mko30 ( przez bugiem). Pora pozbyć się go raz na zawsze.
mow mi dalej.
nie mam zamiaru nawet tlumaczyc oczywistosci.
Przecież Mnil od jakiegoś czasu jest w drugiej części listy i po prostu dogrywa swoje kampanie.
Jest opcja skreślenia go i umożliwienia powrotu do normalnej gry, ale do pod warunkiem zmiany nastawienia, której nie widać.
Tu chodzi o natychmiastowe usunięcie go ze wszystkich KO, bo sprawia jedynie kłopoty. Kilka tur temu obraził się na decyzję MG w mko21 i celowo nie robił tury, dopiero ty ją wykonałeś po przejęciu Maurów. Teraz odstawia szopki w mko30 i każe MG doklikiwać bardzo silną nację ( rzekomo ma bug zasięgowy w jednej z KO ). W innych KO nie wyznaczył zastępców, pomimo że jak sam twierdzi, ma mało czasu - oczywiście z tego powodu trzeba czekać po kilka dni w większości KO w których gra.
Dodatkowo od czasu ostatniego podania go na CL, nie ma w ogóle poprawy, ciągłe łamania regulaminu i nierobienie tur na czas.
Jak długo można to tolerować? Tur i tak nie robi, więc utraty płynności KO nie będzie, a jak każdy z doświadczonych graczy przejmie po jednej jego KO, nie będzie też spadku jakościowego.
EDIT: Dodam też, że delikwent zapisał się do turnieju multi, a rzekomo nie ma czasu na robienie tur. To jak to jest?
moze avasil przejrzec kampanie w ktorych gram i wyrobic sobie zdania, bug w mko30 jest ewidetny i moja frakcja nie da sie juz grac.
warto tez zwrocic uwage jaki odsetek ludzi opoznia, bo co druga ko stoi po 4-5 dni, wystarczy sie rozejrzec.
viewtopic.php?f=463&t=10594&p=314179#p314179 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=463&t=10594&p=314179#p314179)
viewtopic.php?f=474&t=10912&p=316428#p316428 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=474&t=10912&p=316428#p316428)
viewtopic.php?f=492&t=11701&p=316285#p316285 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=492&t=11701&p=316285#p316285)
viewtopic.php?f=510&t=12090&p=316639#p316639 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=510&t=12090&p=316639#p316639)
viewtopic.php?f=518&t=12788&p=316356#p316356 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=518&t=12788&p=316356#p316356)
viewtopic.php?f=555&t=13252&p=316584#p316584 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=555&t=13252&p=316584#p316584)
viewtopic.php?f=560&t=13422&p=316794#p316794 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=560&t=13422&p=316794#p316794)
w wiekszych ko jak
mko21 mial robic avasil i robil
mko22 prosilem adiego, nie ogarnal, zrobilem sam po paru dniach za co przeprosilem
mko26 zast
mko28 na czas
mko31 na czas
mko32 na czas
mko33 na czas
w innych ko nie opoźniam, bo same stoja tak dlugo ze nie pamietam kiedy ostatnio mialem ture
co do turnieju to fajnie, zapisalem sie zeby zagrac te 2 5 minutowe bitwy na romku, i jak do dzisiaj nie zagralem nic, tyle czasu mi to zajmuje.
oskarzenia marata sa tym razem bezpodstawne.
Proponuje na CL wpisać Katanę kompletne olanie w mko35 Polski tury musi robić maryniarz ,który jest mg.
w innych ko nie opoźniam, bo same stoja tak dlugo ze nie pamietam kiedy ostatnio mialem ture
W kilku KO właśnie teraz masz turkę i się do tego stania przyczyniasz (np. MKO 26, właśnie jest Nowogród).
KapitanKatana
05-09-2013, 20:00
Kiedy mogłem zrobić nagle dowiaduję się, że nie jestem w KO ...
Opóźniam z powodu początku roku..
W piątek wszystko zrobię.
maryniasz
07-09-2013, 13:26
SEBA na CL. powod - w zastępstwach.
Ja bym dał tam całą ta klikę nieodpowiedzialnych szczeniaków z Sebą, Remo i Krzywoustym.
Podpisuję się pod postem Marata.
adriankowaty
08-09-2013, 10:56
Macie już trzech (bo i ja), więc... CL! Chociaż i do maryniasza mogę się doczepić za to łamanie zasad fair play w BC XVIII (ale nie muszę).
Seba i Krzywoustego jak najbardziej bordel jak cholera w mko35 ja sam robię za poprawka 4 sojuszników turę a jednym z nich jest seba.
Proponuje też Mistsuzu wpisać na CL kompletne olanie danii w mko35.
Co do cb Katana ja mam 1h dziennie na kompa dostęp,do 16-17 siedzę w budzie z powodu zajęć unijnych aby się dokształcić przed technikum informatycznym,mam już na start testy i kartkówki + prawie kompletny brak wolnego czasu a KO jakoś robię.
Destro7er
08-09-2013, 23:25
Dla chcącego nic trudnego.
maryniasz
09-09-2013, 13:50
Macie już trzech (bo i ja), więc... CL! Chociaż i do maryniasza mogę się doczepić za to łamanie zasad fair play w BC XVIII (ale nie muszę).
hahahahaha tak to jest jak sie pierwszy raz gra w ko i przeciwko czlowiekowi caly swiat sie odwrocil. Chlopie!! nie majac ze mna zadnego paktu moge cie walnac w dowolnej chwili i nie musze wypowiedac wojny!! twoim zasranym obowiazkiem bylo sie zabezpieczyc a skoro tego nie zrobiles to twoj problem. I przestan sie zalic ze ktos cie zaatakowal a wczesniej nie wypowiedzial wojny bo zaczynasz byc smieszny.
adriankowaty
09-09-2013, 15:19
1. To tylko luźne nawiązanie.
2. Nie gram I raz. A o PoN się starałem.
3. To nie temat do tego.
Zrozumiałe?
maryniasz
09-09-2013, 15:27
To skoro jesteś nieudolnym dyplomatą i skoro nie dostałeś ode mnie tego paktu to powinieneś wiedzieć co cie czeka a nie być naiwnym jak niemowlę. A skoro nie grasz pierwszy raz to chyba powinieneś byc bardziej ogarnięty w te klocki z zasadami a nie jak dziecko we mgle i rzucając się jeszcze do MG o kare ze ktoś cie bezpodstawnie zaatakował a wcześniej na forum wojny ie wypowiedział... "Bosze" widzisz a nie grzmisz... pewnie miał ubaw przez cały wieczór.
Wszyscy do swoich KO i tam sobie dyskutować, nie robić zbiegowiska, skandalu i nie wykolejać tematu. :)
Seba225, Krzywousty, kamilch2 oraz RemoPL trafiają na Czarną Listę, co skutkuje zakazem podejmowania nowych KO przez dwa miesiące, tj. do 10.11.2013.
Powodem jest bardzo nieodpowiedzialne zachowanie w postaci porzucenia swoich kampanii, nie troszcząc się nawet o znalezienie zastępców.
KapitanKatana
10-09-2013, 14:49
uffffffffff.
spikrambo
22-09-2013, 00:14
Witam powruciłem do żywych jak tam to wygląda z tego co widziałem nie jestem na liście moge swobodnie grac czy musze troche poczekać???
Możesz grać. I w takim razie byłoby super jakbyś mógł kliknąć za papiestwo i Anglię w wko33(zaatakowałem ją, zostały jej bodajże 1-2 tury życia, ale gracz zniknął :/) ;)
spikrambo
22-09-2013, 20:34
Mam nowe gg jak coś bo starego odzyskac nie moge
maryniasz
24-09-2013, 12:50
mko23, Całkowita wyjebka Domena na system, porzucenie ko... Problem ze tura stala ze wzgledu na decyzje mg a teraz stroi od 10 dni... i z tekstem do sojusznika... a pytknij se... no kuzwa... zacznijmy robic porządki.
Maryniasz, tura w WKO 30 stoi od 2 września (a ruszyłeś dopiero wczoraj, 23 września), a zgłaszasz innych na CL :?:
Ja nie miałem dostępu do Medka bo jestem na wyjeździe, już pisałem o tym. Ty za to opóźniałeś bez powodu (chyba) 3 tygodnie w WKO 30.
MKO 23 stoi dopiero kilka dni, a nie 3 tygodnie - jak na obecne realia i tak jestem "szybki Bill" pod tym względem. Wszystkie KO stoją...
OK. Zgłaszam Maryniasza na CL - całkowita wyjebka w WKO 30 (tura stała trzy tygodnie).
porzucenie ko...
W "Poszukiwanych zastępcach" zgłosiłem chęć oddania kilku frakcji, więc żadne porzucenie.
Problem ze tura stala ze wzgledu na decyzje mg a teraz stroi od 10 dni...
Gdyby MG decyzję podjął od razu a nie po 10 dniach, to ja bym swoją turę zrobił 4 - 5 września, bo wtedy jeszcze miałem dostęp do Medka.
Tak to jest, że to działa jak domino - jeden opóźni to potem każdemu się w kalendarzu przesuwa wszystko.
maryniasz
24-09-2013, 13:30
Nie jestem MG wiec nie wiem. Sorry ale nie mialem ostatnimi czasu robic tur, Obrona pracy, kawalerskie, trzaskanie butelek, wesele. I tak staram sie nadrabiac jak tylko moge, kiedy tylko mam chwile to siadam i robie, tak jak teraz kiedy probuje zrobic porzadek. za to ty siedzisz na forum codziennie i pierdolisz glupoty w rożnych tematach jak ten teraz a ko dalej nie ruszyles. Stad twoje zgloszenie.
Co najlepsze ja mialem robic tury za meffa gdzie moglem a leff za mnie wypalo tak ze obu nas nie bylo...
za to ty siedzisz na forum codziennie
Jeśli 6 i 11 września, 13 września, 19, 20 i 24 września to jest "codziennie", to ja jestem prezydentem.
Poza tym w większość tych dni wchodziłem na forum tylko na chwilę (dzisiaj na dwie chwile bo teraz i w południe).
pierdolisz glupoty w rożnych tematach jak ten teraz a ko dalej nie ruszyles
Ile razy mam powtarzać, że nie miałem Medievala (a internet miałem).
Proponuje Rafaello na CL.Kompletnie olał wko36 i inne KO.
Ostrzwtlumie
27-09-2013, 16:41
Mizutsu za całkowite olanie KO.
Proponuje kamilcha2 na drugą część za całkowitą zlewke na KO.Mitzusu za porzucanie KO :
- Mko27 Francja
- Krucjata XIII.
i wiele innych.
I Rafaello powód :
Totalna zlewka na Wko36 (porzucenie frakcji) i innych KO jakie posiada/posiadał.
Sabal- brat albo drugie konto Seby.
Na drugą część listy tak, jak i wszystkich z tej pierwszej części: PussyDestroyer666, Seba225, Krzywousty, kamilch2, RemoPL.
Przez nich stanęło mnóstwo kampanii, więc nie wyobrażam sobie, że 10.11 wrócą do gry.
Teraz też widzę, że część z nich już miała po jednym wykroczeniu...
Profesor
28-09-2013, 10:49
Popieram panów wyżej. Tak jak wspominałem, wakacje się skończyły to i gówniarstwo do gimnazjum poszło. A tam to nie ma przebacz, normalnie łagry.
- PussyDestroyer666
- Seba225
- kamilch2
- RemoPL
- Mitzusu
- Rafaello
Na szafot. Skoro chcemy rewolucji to i kilka głów musi spaść.
Popieram, lud chce krwi!
http://www.celebrities-with-diseases.com/wp-content/uploads/2011/06/angry-peasants.jpg
adriankowaty
01-10-2013, 15:19
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/c/c1/Blut-EDTA.jpg/220px-Blut-EDTA.jpg
Proszę bardzo, obywatele! Wedle życzenia.
Macie także mój głos. To, co narobili w BC XVIII (i nie tylko) to komedia.
Destro7er
01-10-2013, 16:04
Adriankowaty, nie pogrążaj się, zanim zacząłeś grać powinieneś zobaczyć na innych grach jak to wygląda, Maryniasz nie złamał żadnego punktu regulaminu, w zasadzie to co on zrobił ( w zasadzie to nic nie zrobił) robi każdy i jest to swoistą normą tutaj w ko.
adriankowaty
01-10-2013, 17:02
Ein moment, ja się odnoszę do postów powyżej - ja mówię o Seba + towarzystwo. Kwestię maryniasza mamy załatwioną, ja? A jeśli uważasz, że ta "wojenka" byłego Romaioi jest czymś naturalnym (mówię o Remo), to najprawdopodobniej się mylisz. O ile dobrze kojarzę, to tyś grał stroną poszkodowaną, choć mogę się mylić.
Mój post jest teraz dość jednoznaczny (pytam szczerze, bo mój zespół Aspergera sprawia, że najczęściej ludzie nie rozumieją, co ja do nich mówię)?
A co do KO - powiedzmy, że wróciłem po dość długiej przerwie.
destro jak zwykle nie ogarnia o co chodzi :lol:
Destro7er
01-10-2013, 18:36
Wspomniałeś o BC 18 a jedyne z czym mi się kojarzysz tam, to bulwers przeciwko maryniaszowi, ale jak już wszystko macie załatwione to sorki. Ostatnio robię widły z igły, ostatnio nie jestem sobą. Czas zmienić dilera.
maryniasz
01-10-2013, 20:34
destro jak zwykle nie ogarnia o co chodzi :lol:
jakbyś walił w banie tyle co on to byś chodził do tyłu ;d
Mefisto7
31-10-2013, 00:28
Postuluję o zakaz dla pana Marata.
Wielki ViP - zawsze co to nie on - a na odchodne zrobił to samo co inni potępieni. Jako wielka szycha olał zupełnie, nie wystawił KO do zastępstw, nikogo nie szukał. To inni się mają w "Poszukiwanych zastępcach..." głowić, jakie to on miał państwa i w jakich KO. Chciałbym, by w razie gdyby wrócił z tym swoim wielkim ego, to żeby czekała na niego niespodzianka za jego chamstwo.
Mefisto7
16-11-2013, 15:03
Zgłaszam na listę Profesora. Niby grzeczny chłoptaś był, ale czyni jednak w stylu swoich innych młodych kolesi z czarnej. Zgłosił się do reaktywacji mko25, po czym olał sprawę, znowu tę KO usypiając. Moje wiadomości na PW przeczytał, ciągle wchodzi na forum, a odpowiedzi ni reakcji nie ma. Chamstwo nie powinno być tolerowane.
Profesor
17-11-2013, 13:15
Naprawdę przepraszam za tę paskudną obsuwę, ostatnio nie dałem rady zająć się sprawami ko. Tak wyszło, nie mam nic na swoje usprawiedliwienie.
Mefisto7
02-01-2014, 14:21
Ponownie Profesora, gdyż już w ogóle olał wspomnianą kampanię, nie odzywa się ni słowem.
Takoż czas chyba wpisać ACN'a, jeśli jego absencja nie jest spowodowana śmiercią lub wypadkiem.
Profesor
02-01-2014, 20:34
W spisie "Małych kampanii" nie wyświetla mi się ta jedyna. Wiem, ze to żadne wytłumaczenie, ale zawsze zerkam tylko na te aktualizacje.
Mefisto7
02-01-2014, 20:37
To czas zerkać na Moje Posty. A zwyczaj olewania wiadomości PW wyjaśnisz?
Proponuje wpisac Destroyera - porzucenie bez slowa BC18.
Mefisto7
19-01-2014, 21:16
Nie tylko.
maryniasz
20-01-2014, 22:15
Pisał przecież że ma problemy rodzinne i nie ma czasu na komputer pomijając ko... tylko miało to trwać miesiąc a nie trzy:/
Nie mam dostepu do komputera z internetem i medkiem na kilka dni wiec poczekajcie albo niech mg kliknie.
O tym pisaniu mowisz? Nic innego nie ma w jego postach.
maryniasz
22-01-2014, 22:26
Nie nie... ja go kiedy,s złapałem na gg. i właśnie pisał jak wyglada sytuacja... ciekawe co tam się znowu u niego dzieje... :/
Niwazne co prywatnie na gg wypisuje - na forum po prostu zniknal.
Takoż czas chyba wpisać ACN'a, jeśli jego absencja nie jest spowodowana śmiercią lub wypadkiem.
Za kilka miesięcy "zmartwychwstanie" i powie, że bardzo przeprasza. Mam nadzieję.
Swoją drogą - w ogóle nie rozumiem ludzi, którzy znikają bez słowa, psując wszystkim innym grę bo nikt nie zna haseł...
Nie można w cywilizowany sposób napisać "do widzenia" i przekazać hasła innym graczom :?:
To naprawdę takie trudne :?: Lepiej uciekać bez słowa jak jakieś szczury kanałami :?:
Mefisto7
26-01-2014, 00:20
Myślę, że na tej zasadzie wpiszemy też Adiego... Albo coś złego się z nim stało, albo stoi za nim to samo naganne zachowanie.
Adi prawdopodobnie stracił dostęp do internetu, poczekałbym jeszcze z tydzień z wpisywaniem go.
ACN już nie ma od dobrych paru miesięcy.
================================================== ===
Edit:
Ale w przypadku ACN na jego niekorzyść przemawia następujący fakt:
Ostatni post napisany przez ACN - 29 paź 2013, 15:37 (ACN w tym poście napisał, że wróci za "jakiś tydzień" i wtedy będzie mógł robić tury)
Ostatnie logowanie się na forum ACN - 13 gru 2013, 15:20
Czyli logował się na forum prawie dwa miesiące po zniknięciu, ale nic już nie napisał.
Więc raczej nic mu nie jest, tylko postanowił zniknąć (mam nadzieję, że wróci - jak wróci to wstawię się za nim, żeby go wykreślić z CL).
W przypadku Adiego ostatnie logowanie pokrywa się z ostatnim postem (jedno i drugie to 09 sty 2014, 22:50).
adi- za olanie mko31, w której zrezygnował z funkcji mg, ale (mimo wielu próśb) nikomu nie wysłał hasła do papieża, przez co musieliśmy zakończyć kampanię. A pisałem do niego o hasło, jak jeszcze był aktywny na forum.
Więc raczej nic mu nie jest, tylko postanowił zniknąć (mam nadzieję, że wróci - jak wróci to wstawię się za nim, żeby go wykreślić z CL).
Bardzo fajnie się z nim gra, ale weźmy pod uwagę fakt, że już raz wcześniej zniknął bez słowa i wrócił przepraszając. Teraz sytuacja się powtarza.
Nihilus wrócił więc nie wpisujemy go.
Adi wrócił więc możesz do niego napisać w sprawie tego hasła w MKO 31.
Mefisto7
03-02-2014, 01:29
No. Profesor ostatecznie zasłużył na Czarną Listę. Znowu zniknął. Jak Matisek oddaje jego frakcję do zastępstw to sprawa nabrała rumieńców...
Mefisto7
22-02-2014, 16:10
Milanos też powinien trafić na czarną za to nagłe zniknięcie. Nie wiadomo co z nim, ale gdyby wrócił i się nie wytłumaczył to już będzie...
Marat za zlanie mko23 i nie robienie tur Danii.
Mefisto7
27-02-2014, 23:44
Eeee... Marat już dawno stąd zwiał. I głosowanie jego obecności na czarnej liście już było. ;)
Eeee... Marat już dawno stąd zwiał. I głosowanie jego obecności na czarnej liście już było. ;)
Oki.Andzia mi wytłumaczył na pw wszystko.
Na Czarną Listę zostają wpisani:
Marat, Milanos, Adi, Profesor, Destroyer.
Wszyscy do 28.04.2014 mają zakaz uczestniczenia w nowych kampaniach.
Adi :o ja protestuje nie zasłużył do zaliczenia do grona elity i zasłużonych inaczej.Aby być w tym gronie wybrańców musiałby bardziej się wykazać na dzień dzisijszy moim zdaniem nominacja ponad miarę ,nie zasługuje na takie wywyższenie .
Stawiam focha i protestuje. :roll:
Mefisto7
01-03-2014, 20:48
Adi nie złożył żadnych wyjaśnień swej absencji. Cała sprawa z tymi przekazami od Domena też śmierdząca. Z szacunkiem do współgraczy też jakoś ostatnio słabo. Ogólnie chłopak przeszedł jakąś metamorfozę, ale jakichkolwiek problemów by nie miał - nie zwalnia go to z generalnych zasad. Nie wykreślamy go przecież z KO. To jest rodzaj prztyczka.
Mefisto7
04-04-2014, 10:40
Domen ze swoim zniknięciem nadaje się na listę. Przypominam, że to nie pierwszy raz. Prawdopodobnie za tydzień, dwa/ miesiąc się odezwie, że "nawał miał na uniwersytecie" i na pewno nie mógł na minutę na forum wejść i wszystkich poinformować, bo to przecież nie w jego naturze leży pozbywać się swoich kampanijnych posiadłości na rzecz zastępców...
Nominacja.
Muszę przyznać, że należy mi się ta nominacja. Przepraszam. :oops:
Mefisto7
15-09-2014, 22:26
Andzia trafia na czarną listę.
Mefisto7
24-09-2015, 19:34
No, wydaje się, że trzeba tu coś odświeżyć.
KapitanKatana - opuszcza swoje państwa, kiedy nie wróżą mu sukcesu. Opuścił Danię w Krzyżakach49 oraz Irlandię w Brytanii XLV, (opuszczając frakcję bezrefleksyjnie zwraca się o "przeklikanie" reszty tur) zrobi w określonym czasie to samo z resztą frakcji, gdyż gra bardzo źle. Istnieje podejrzenie czy nie stosuje trollingu i specjalnie nie niszczy frakcji.
zrobi w określonym czasie to samo z resztą frakcji, gdyż gra bardzo źle. Istnieje podejrzenie czy nie stosuje trollingu i specjalnie nie niszczy frakcji.
Czy ja wiem ?? W MKO35 całkiem dobrze sobie radzi HRE, nawet wygrał z tobą wojnę o północną Italię. ^^
Idill`a (MZ)
25-09-2015, 11:36
Subtelniej mogłeś skierować swoje uwagi, zawstydzasz go. Ja bym nie szafował ocenami całokształtu umiejętności. Trollem, on na pewno nie jest.
Uległ ciśnieniu nerwów bądź pokusie zrzucenia odpowiedzialności, w ukończeniu przygody - porażki. Wiele czynników się na to mogło złożyć. Młodość, obowiązki szkolne, napięcie w domu, indywidualna słabość etc.
Znaczna część graczy w takich okolicznościach, przy takim kalibrze problemu, zwykle tchórzy. Dlatego zachowywałbym właściwą sobie miarę. Częściej pouczając niedoświadczonych, aniżeli chłodno strofował.
A Wiedeń?
Ale to było chyba w pierwszej turze, poza tym Xardas go "podstępnie" zaatakował.
Mefisto7
26-09-2015, 15:09
Czy ja wiem ?? W MKO35 całkiem dobrze sobie radzi HRE, nawet wygrał z tobą wojnę o północną Italię. ^^
Czyli kwintesencja postawy: "Nic nie wiem, ale się popiszę".
KapitanKatana
01-10-2015, 17:05
No bez przesady...
Od razu po przegraniu 2 kampanii komuś wpadł do głowy plan wrzucenia mnie na czarną listę ? Może i nie mam zbyt dużo czasu ale kiedy mogę to tury wrzucam, a ocenę mojej gry zostawiam ludziom obiektywnym.
No to mogę czekać na wyrok jeśli jest to potrzebne by wyrzucić ci z głowy taki pomysł.
O moich 2 kampaniach mogę nawet napisać ze szczegółami:
W Krzyżakach na samym początku skusiło mnie zerwać sojusz z Krzyżakami i opowiedzieć się po stronie Litwy, ale zwyczajnie w 90% to nie ode mnie zależały losy wojny, a później to już formalność gdy Cesarstwo wykorzystało okazję i razem z Krzyżakami mnie zdesantowali przy całkowitym braku armii i nie miałem szans. Jeśli chodzi o twoją grę Polakami w tej kampanii to też nie wróżę tobie innego scenariusza.
W Brytanii zagraliśmy kilka tur i od razu na moje tyły wpadła Walia i pozamiatane. Tu się mogę przyznać, że dyplomatycznie to zawiodłem bo miałem obok siebie 2 wrogów i za dużą nadzieję miałem w sojusznikach.
Może i uciekłem z tych kampanii ale to może być problem chyba tylko dla MG bo i tak ustawiłem do obrony armie w miastach i tylko mogłem klikać tury, a poco czekać 2 dni aż będę miał czas jak można przeklikać jak o to proszę i po sprawie...
Takie jest moje stanowisko.
Z tym Wiedniem to było tak, że złożyłem propozycję wasalizacji dla Węgier i kazał mi czekać aż się zastanowi. Nagle bez niczego turę później patrzę a Wiedeń już prawie zajęty (oblegany całą armią) :(
Opuściłem po prostu ten front.
Mefisto7
01-10-2015, 18:14
Ale o czym ty mówisz. Chodzi o zwykłe olewactwo. "Nie idzie mi to róbcie se sami." I naprawdę niepotrzebne nam są te wróżby i opisy, co to się nie stanie tu czy tam, tym bardziej chybione. Wyobraź sobie, że jako MG zrobiłem jeszcze tą twoją Irlandią więcej, niż ty kiedykolwiek próbowałeś. Nawet jeśli frakcja w istocie zmierza ku upadkowi. A Danią miałeś jeszcze 1,5 armii. Zasadą żelazną jest grać do końca.
Instytucja Czarnej Listy to wygnanie tylko w bardzo skrajnych przypadkach. Na razie to tylko ewentualny wpis - po którym ludzie na przyszłość będą mogli uważać czy decydować się na grę z kimś, kto ma takie zwyczaje.
Mefisto7
17-10-2015, 16:32
Do tego dochodzi zburzenie koszar w obleganych osadach, w mko36, w obliczu śmierci frakcji.
Mefisto7
02-10-2016, 20:19
RockMiguel trafia na listę.
Oficjalnie też upominam Ostrzwtłumie, byłego Adiego087, że też jest na liście i żeby szybciej się decydował na naszą propozycję, bo jego też możemy jeszcze wykluczyć.
Mefisto7
26-10-2016, 15:36
Czarna lista jest o czym innym. Czytaj ze zrozumieniem.