Zobacz pełną wersję : Arnold-Mnil
Maharbal
13-12-2010, 09:12
Rozgrywacie trzy bitwy. W razie remisu po dwóch, trzecie starcie gracie w systemie Rzym vs Rzym. Powodzenia.
Deadline dla 1/8 finałów: 22 grudnia, godzina 3:00.
Napisałem na GG, odezwij się Arnold :)
Taa... odezwałem się na gg.
Skrót rozmowy:
zagramy po 19 grudnia, ze względu na konieczność dogrania przeze mnie mini grupy na BI, wyjazdu i paru innych obowiązków.
Pasowałoby Ci zagrać jutro, wstępnie koło 20?
Aktualnie się borykam z problemem niemożności dołączenia do jakiejkolwiek gry...
Poprosiłem o pomoc w dziale od rtw. Może uda się to załatać, bo póki co to nie jestem w stanie grać.
Maharbal
21-12-2010, 21:51
Macie jeszcze przedłużkę na jutro do godziny 24.
Ech,
mnie zasadniczo możesz skreślić, nie jestem nic w stanie zrobić. Reinstale, rewrite key'a, oblokowywanie portów, itd - nic to nie daje. Inne gry na multi jakie mam na tym kompie - chodzą, a czemu rtw nie? Nie mam pojęcia, tym bardziej, że jak instalowałem ją z rok temu ostatnio (ten sam sprzęt) to wszystko działało, na multi także, choć nic się nie grało.
Dzięki za grę i życzę powodzenia dalej!
Bywa tak czasem ;/
trudno.
co robimy Maharbal?
TAoW Leo
22-12-2010, 22:22
Zdaje mi się, że Rafi też nie był w stanie przeprowadzić swojej bitwy. Tutaj też mamy jednego gracza niezdolnego do gry. Może by tak wziąć tych 2 "sprawnych i aktywnych", tak żeby to oni zagrali ze sobą? Bo puszczanie ich bez rozegranych bitew z walkowerem, i zabranie im np. 3 frakcji, które sami mogą sobie wybrać (hiszpania, galia, tracja np. ) nie byłoby całkiem fair ;)
Ale to już działka organizatorów :)
EDIT: to w sumie też spowodowałoby problem w postaci brakującej pary do rozgrywek. Może by tak dobrać 2 graczy z najwyższą liczbą pktów z eliminacji, albo po prostu kogokolwiek kto będzie w stanie rozegrać bitwę?
No, jak ktoś jest sprytny to może nawet wybrać hiszpanie galie i random. Też uważam to za totalnie nie fair.
Walkowerem do kolejnej rundy przechodzi Mnil. W związku z tym, że mecz nie został rozegrany, a zasadzie wykorzystania nacji z dostępnej puli musiało stać się zadość, nacje zostały wylosowane.
Kolejność nacji została zaczerpnięta z hasła Rome:Total War w polskiej Wikipedii. Następnie za pomocą Randomizera.org zostały wylosowane następujące cyfry:
7 Germania
9 Miasta greckie
16 Hiszpania