Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Oryginalne płytki

odi.profanum
16-12-2010, 23:56
Tak jak w temacie. Czy kupujecie jeszcze muzykę w formie krążków cd? Jeśli tak, to w jakich sklepach, czy macie jakieś fajne promocje z tym związane? ;) (...)
PRÓBUJĘ co jakiś czas odłożyć co nieco na książkę/muzykę ( ciężko - bo jestem studentem i z kasą różnie, ale raz na miesiąc staram się coś kupić - jak dobrze pójdzie to nawet częściej.
Dziś właśnie zakupiłem soundtrack z Black Hawk Down w empiku za 2dychy, więc imo - bardzo atrakcyjna cena.
No i w mediamarkt jest całkiem spoko promocja na Pink Floyda - krążki po ok 36 zł . Toteż kupiłem sobie w zeszłym miesiącu division bell :)

Następnym razem będzie ost - Lena

17-12-2010, 14:11
Niestety u mnie w Empiku jest cienko z rapem, dopiero w MM da się coś znaleźć. A tak to mam 4 płytki.

MateuszKL
17-12-2010, 15:15
Mam tylko dwa kalibry i czarne złoto. Ale od niedawna kupuje więc będzie systematycznie rosnąć liczba moich płyt. ;)

glaca
17-12-2010, 16:20
chyba o wiele bardziej opłaca kupować się winyle- lepsza jakość, lepszy wygląd, no i lans ;)
cedeki to już przeżytek.

17-12-2010, 16:49
Ta, i 70zł za 2LP. :P

odi.profanum
17-12-2010, 17:27
Mam tylko dwa kalibry i czarne złoto. Ale od niedawna kupuje więc będzie systematycznie rosnąć liczba moich płyt. ;) ?
Winyla nie weźmiesz do samochodu, nie odtworzysz na kompie ani na wieży - trzeba mieć specjalną aparaturę. Są droższe a co do jakości to chyba jednak tak nie jest... No może tylko dupki da się na nie wyrywać ale to chyba tyle.

glaca
17-12-2010, 17:31
ale w samochodzie czy na wieży równie dobrze możesz sobie sluchać swoich ulubionych mp3 na dvd.

odi.profanum
17-12-2010, 19:06
ale w samochodzie czy na wieży równie dobrze możesz sobie sluchać swoich ulubionych mp3 na dvd.
No tak. Ale mp3 to nie taka sama jakość jak dźwięk z płyty i to widać podczas słuchania na wieży ;) Dodatkowo muzę z płytki można zrzucić sobie na dysk do formatu flac :D

Furvus
17-12-2010, 19:57
Dawno nie kupowałem płyt CD, ale bardzo lubię to robić. Wg moich obserwacji najbardziej opłaca się je kupować w Saturnie, oczywiście poza jakimiś promocjami itd. W fan.pl są niezłe promocje, bardzo dobre płyty można czasem kupić za 16,99. Obecnie najlepsze płyty Queens Of The Stone Age są w tej cenie, chyba zaraz zamówię :shock:

chyba o wiele bardziej opłaca kupować się winyle- lepsza jakość, lepszy wygląd, no i lans cedeki to już przeżytek.
Winyle to jeszcze większy przeżytek, tylko że obecnie są modne ;)

tomsn
17-12-2010, 20:02
ja lubię winyle - kupuję w antykwariacie

Aquila
17-12-2010, 20:22
podobno winyle to tylko na pokaz, jakość nie jest niby taka super ;) co do tematu - kupuję płytki, te po 2 złocisze :mrgreen:

odi.profanum
17-12-2010, 22:41
Dawno nie kupowałem płyt CD, ale bardzo lubię to robić. Wg moich obserwacji najbardziej opłaca się je kupować w Saturnie, oczywiście poza jakimiś promocjami itd. W fan.pl są niezłe promocje, bardzo dobre płyty można czasem kupić za 16,99. Obecnie najlepsze płyty Queens Of The Stone Age są w tej cenie, chyba zaraz zamówię :shock:

Z kupieniem płytki jest jak z winem; ten cały ceremoniał; oglądanie, wybieranie' wreszcie - kupienie :D
W Media jest Anathema 8-) taniej niż na allegro.

Nezahualcoyotl
17-12-2010, 22:48
Oryginaly kupuje juz tylko dla wyjatkowych kapel...ot taki kaprys :lol: Mam cala dyskografie FSOL,Agnostic Front,Kult(rowniez wszystkie projekty Kazika),Neurosis,Massive Attack i tak z jeszcze okolo 300 CD przewaznie z undeground wytworni ;)
Reszta muzy na twardzielach(ponad 800G),kasetach(tak,tak ;) ) i oczywiscie na winylach(kocham te szumy i trzaski) :!:

Furvus
18-12-2010, 11:26
Z kupieniem płytki jest jak z winem; ten cały ceremoniał; oglądanie, wybieranie' wreszcie - kupienie :D
A później rozpakowywanie, przeglądanie książeczki... słuchanie to już tylko taki dodatek ;)

odi.profanum
18-12-2010, 12:55
A później rozpakowywanie, przeglądanie książeczki... słuchanie to już tylko taki dodatek ;)
No dokładnie. Książeczka rlz 8-). No i taka płytka na półce to jak dobra książka ( +20 do szacunku wśród lasek ).

Dragonit
18-12-2010, 20:28
Queens Of The Stone Age są
Akurat tego słuchałem niedawno i mi się podoba :P aż sobie puszczę znowu.

Co do winyli i ogólnie płyt, to jak w przyszłości się dorobię, tzn będę miał pracę i tak dalej, to marzę sobie mieć porządne kolumny, adapter i ogromny zasób wszelakich płyt cd i analogowych, tak żeby po wejściu do pokoju każdy przenosił się w inny świat 8-)

odi.profanum
18-12-2010, 20:47
Queens Of The Stone Age są
Akurat tego słuchałem niedawno i mi się podoba :P aż sobie puszczę znowu.

Co do winyli i ogólnie płyt, to jak w przyszłości się dorobię, tzn będę miał pracę i tak dalej, to marzę sobie mieć porządne kolumny, adapter i ogromny zasób wszelakich płyt cd i analogowych, tak żeby po wejściu do pokoju każdy przenosił się w inny świat 8-)Mam podobne marzenie ;) W ogóle, osobny, wyciszony pokój - stricte do słuchania muzy przy jacku danielsie 8-) :D
"How I wish, how I wish you were here"... za 36zł w media ;) Nie mogłem się powstrzymać :roll: