Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wielka Brytania stosunki

Gen.Anders
21-12-2010, 21:51
Mam problem z nimi bo jak chcę się zaprzyjaźnić to mają stosunki w sprawie traktatów moich -175 co zrobić chce polepszyć stosunki już dałem im biżuterię regiony i technologię i nic.Help

roman zabawa
22-12-2010, 07:39
Sprawdź, co powoduje taki minus. Nie mam teraz dostępu do kompa, ale bodajże przy najechaniu na ikonkę danego państwa pojawia się wyszczególnienie co idzie na plus a co na minus.

Gajush
22-12-2010, 09:41
a kim grasz??

Gen.Anders
22-12-2010, 16:49
Oczywiście Rzeczpospolitą obojga narodów.A co do minusów to chyba im się nie podoba najazdy na inne państwa :lol: już podbiłem : Prusy,Austrię,Westfalie(czy jakoś tak),Francję,Hiszpanię,Portugalię,państwo obok Westfali.A teraz podbijam Szwedów.Mam sojusz z Wielką Brytanią ale nadal stosunki wrogie jak zerknę w empire total war to napiszę jakie są minusy.

Gen.Anders
22-12-2010, 18:24
Haniebne traktaty : -160
Otrzymano dar : +68
Umowa handlowa : +60
Ekspansja terytorialna : -54
Sojusz wojskowy : +30
Różnice wyznaniowe : -10
Ten sam ustrój : +10
Przywódcy nie są respektowani :-6
Nie dotrzymanie warunków sojuszu: -5
Łącznie : -66
O to wykres.

Sareth4
22-12-2010, 20:11
Sprawdź czy nie masz podpisanych umów handlowych bądź sojuszu z wrogiem Wielkiej Brytanii . Tłumaczy to wtedy haniebne traktaty

Newoody
22-12-2010, 20:21
Haniebne traktaty zwiększają się, jeśli masz sojusz np z Austrią a potem ją atakujesz zrywając tym przymierze.

Gen.Anders
11-02-2011, 21:08
A co zrobić żeby ekspansja terytorialna była mniejsza ale ja bym podbijał??

kswiecicki
18-02-2011, 17:35
1. Ekspansja terytorialna - spada, gdy nie podbijasz nowych terenów lub (jak np. Maratami) gdy podbijasz tereny na innych kontynentach, gdzie leży dany kraj, stosunki nie powinny spaść.
2. Haniebne traktaty, to jest właśnie podpisanie traktatu pokojowego z wrogim dla siebie i twojego przyjaciela państwa, tzn. jeśli ty i twój przyjaciel prowadzicie wspólną wojnę przeciw komuś i zawierasz z nim traktat, stosunki z twoim przyjacielem mogą spaść (Haniebne traktaty)
3. Gdy zaatakujesz przyjaciela WLK, choć staną oni po twojej stronie, stosunki spadną
4. Jeśli jesteś w stanie wojny z danym krajem, zawierasz z nim traktat pokojowy a za kilka tur znowu go atakujesz, to także haniebny traktat