Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z jednostkami

rafx17
23-12-2010, 18:36
Witam.

Od pewnego czasu wróciłem do gry w Napoleon Total War i tu spotkała mnie niemiła niespodzianka. Otóż gdy podczas Kampanii Koalicji lub Napoleona w Europie uruchamiam bitwę, wszystkie jednostki są w kolorze ciemnobrązowym. Myślę że nie jest to wina sprzętu( Intel Core 2 Duo 2GHz, GeForce 9600 GT ). Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

PS. A tak przy okazji: Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.

dr Plama
18-01-2011, 21:59
Mam to samo. Jednak nie zawsze. Czasami jednostki są białe albo brązowe a z daleka zamiast postaci widać brazowe kwadraty. I zeby było weselej wywala mi do windy albo zawiesza sie po jakiś 20 min ale tylko w czasie bitew.

Ja też prosił bym o pomoc.

:(

Powaga! To na maxa smutne kiedy grasz w kolejna odsłoną swojej ulubionej seri Total War a tu taka dupa! BRAZOWE JEDNOSTKI! WSZYSTKIE TAKIE SAME, TWOJE I PRZECIWNIKA! A w Napoleonie maj takie fajne kolorowe mundury...

Proszę o pomoc.

Hawkx
18-01-2011, 22:17
Plama reinstall robiłeś?

Możesz spróbować dać detale na minimum i posprawdzać na różnych rozdzielczościach.

dr Plama
18-01-2011, 22:51
Ta robiłem. Mam nowego kompa 4 mies. Winda 7 powinien śmigać na ultrasie! Robiłem reinstal Napoleona, DirectX i zainstalowałem nowe stery do grafy (takie mam cisnienie!!!) I penis...

grafa: RADEON HD 4890 (1024 MB)

Typ procesora: QuadCore Intel Core 2 Quad Q8400, 2666 MHz (8 x 333)

Nazwa płyty głównej Asus P5Q Pro Turbo (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

4 RAM

Jakieś propozycje?
A troche nie grałem i nagle wchodze a tu taki psikus. Wczesniej miałem juz niespodzianki z kolorami ale mi nie wywalało...

A detale na minimum... nawet nie spróbuje...

dr Plama
19-01-2011, 23:36
Ha już mam. Steam wywala mi gry. Wszystko inne działa a te pod steama klekają. Wywala je do windy. Jakieś sugeracje Panie i Panowie?

dr Plama
21-01-2011, 13:31
Dobra to nie są żarty. NAPOLEON MI SIE WYWALA!!! Normalnie mi wszystko działa tylko gry pod Steam wywala po jakiś 10-15 min. Przeinstalowałem steama, nic. Szukałem w necie, jakoś kiepsko poszło... Nie przeinstaluje windy ani biosu jak radzi pomoc steam!

Ja błagam o pomoc...

RAFALK2006
21-03-2011, 09:52
Dobra to nie są żarty. NAPOLEON MI SIE WYWALA!!! Normalnie mi wszystko działa tylko gry pod Steam wywala po jakiś 10-15 min. Przeinstalowałem steama, nic. Szukałem w necie, jakoś kiepsko poszło... Nie przeinstaluje windy ani biosu jak radzi pomoc steam!

Ja błagam o pomoc...

Chłopaku mam to samo, u mnie zaczęło się około marca, gram 10-30 minut i zwiecha nic nie pomaga. To samo w Empire 10-30 minut i zwiecha.
Ja poszedłem dalej jak Ty, przeinstalowałem system, zainstalowałem STEAM na innym duuuużym dysku, i teraz znowu instaluje Napoleona i całą resztę.
Ale na wszelki wypadek kupiłem nową płytę główną (taki sam model jak mam teraz żeby z przeinstalowaniem windy się nie bawić.) bo stara może być niestabilna w co baaaaardzo wątpię bo w Crysis i Dead space na max ustawieniach hula jak ta lala.
Podejrzewam że to jakieś zagrywki Panów ze STEAM.
No ale nie uprzedzam, jak mi się już wszystko poinstaluje, to sprawdzę.