PDA

Zobacz pełną wersję : DLC gdzieś zniknęły po instalaci Empire Total WAR

krolikking
29-12-2010, 15:53
Cześć. Czy ktoś spotkał się może z takim problemem? Kupiłem wszystkie DLC na Steam do Empire Total War za kilkanaście euro. Działały ok. Po zmianie systemu z XP na Win 7 64bit i ponownej instalacji Steam z Grą gdzieś zniknęły i nie ma ich w grze mówię o wszystkich jednostkach specjalnych. Kiedy chcę ponownie kupić je na Steam wyskakuje mi że już je mam. Co zrobić żeby wszystko działało ponownie? Pozdrawiam

DonVega
29-12-2010, 19:51
Witam - troszkę dziwna sytuacja. Zazwyczaj jak się zmienia system to robi się backup gry ( ok 20 GB ) i następnie po ponownym zainstalowaniu nowego systemu , instalacji STEAM i odtworzeniu gry z tego backupu wszystko musi być. W innym przypadku po instalacji STEAMA i po instalacji gry z płytek -( bo ciągnąc 20 GB przez net to nonsens no chyba że ma się wypasione łącze ). i ściągnięciu się wszystkich patchy do ETW- DLC muszą być - są one na stałe przypisane do gry jak i konta. Można to sprawdzić wchodząc na zainstalowaną grę i klikając prawy przycisk muszki można wybrać sobie informacje o zakupionych DLC danej gry.

voitek
29-12-2010, 19:51
Sprawdz spojnosc plikow gry.

A moze wylaczyles automatyczne aktualizacje? Jesli tak to wlacz i powinno ci sie sciagnac

wookie76
30-12-2010, 12:02
Witam po raz pierwszy :),
Mam pytanie, zakupiłem złotą kolekcję ETW + Napoleon plus wszystkie dodatki. Wcześniej grałem na koncie kolegi który pożyczył mi swoje ETW platynowa kolekcja. Po zakupie juz mojej gry i aktywacji własnego konta w steam wybrałem opcję reinstaluj gre i wsadziłem i zarejestrowałem już własną grę. Widzę iż dodała się nowa kampania droga do niepodległości ale nie widzę pozostałych dobrodziejstw innych dlc w postaci nowych jednostek. Dodam iż gram na starym save (z poprzedniej gry).
Gdzie dokładnie moge sprawdzić jakie mam dlc. Po zastosowaniu wskazówek podanych wyżej przeczytałem iż mam gre ETW i w okienku poniżej dostępne dlc wymienione są wszystkie i jako żródło podany punkt sprzedaży. Czy to oznacza iż posiadam wszystkie dlc i jako żródło ich pochodzenie wymieniany jest pkt sprzedaży? Steam jak wybiorę dodatki do ETW reklamuje mi możliwość kupienie teoretycznie posiadanych juz dlc.
Poproszę o pomoc

Może to kestia rozpoczecia nowej gry a nie grania na starym save?
pozdr

krolikking
30-12-2010, 17:51
Sprawdziłem wszystko o czym mi napisaliście, nawet sprawdziłem spójność plików w grze i zrobiłem defragmentację plików gry. Natomiast aktualizacje miałem włączone automatyczne przez cały czas. Próbowałem również instalacji z serwera, gra ściągała mi się dwa dni, potem aktualizowała kilka godzin ale niestety mogę grać tylko w podstawową wersję bez dodatkowych jednostek których niema do wyboru w potyczce. Niestety nie wiem co dalej zrobić może jest jakiś sposób, żeby zresetować konto i spróbować wszystko od nowa. Myślę nawet o zakupie nowego Empire Total War. Trudno, ale dziękuję za pomoc.

Brzetek
30-12-2010, 22:06
Po zastosowaniu wskazówek podanych wyżej przeczytałem iż mam gre ETW i w okienku poniżej dostępne dlc wymienione są wszystkie i jako żródło podany punkt sprzedaży. Czy to oznacza iż posiadam wszystkie dlc i jako żródło ich pochodzenie wymieniany jest pkt sprzedaży? Steam jak wybiorę dodatki do ETW reklamuje mi możliwość kupienie teoretycznie posiadanych juz dlc.
Tak, to oznacza, że je masz.

Może to kestia rozpoczecia nowej gry a nie grania na starym save?
pozdr

Wystarczy, że sprawdzisz czy w szybkiej bitwie masz dodatkowe jednostki, jeśli tak to wszystko powinno być ok.
To znaczy pojawiła ci się w menu ta kampania indiańców?

krolikking
31-12-2010, 11:16
Tak. Ale kampania indiańców w sumie była cały czas, natomiasy nie ma dodatkowych jednostek specjalnych w szybkiej bitwie. Poznaję to np. po braku działka organkowego u Turków, czy wielu jednostek w USA.

Asuryan
31-12-2010, 19:34
Nie przestawiłeś sobie przypadkiem przedziału czasowego szybkich bitew na wczesny?