Zobacz pełną wersję : Kuria Senatu / Popularność wśród ludu
1. Przy jakiej popularności mogę zaatakować Senat/inne rody?
2. Co wpływa (konkretnie) na popularność? - jak ją najłatwiej (najszybciej) zwiększyć?
Witam
1. Kiedy osiągniesz wymagane poparcie wyświetli ci się komunikat. (nie pamiętam dokładnie, chyba potrzeba 8/10)
2. Najszybciej podniesiesz poparcie tocząc szybkie (i udane) podboje. W wypadku buntu powinieneś także jak najszybciej go stłumić. Wykonuj też wszystkie zadania od senatu. O ile pamiętam to poziom życia w twoich miastach nie wpływa na ten wskaźnik (tego nie jestem całkiem pewien). Ja postępowałem tak jak wyżej napisane i poparcie szybko rosło szybko.
Pozdrawiam
Konrad III
09-12-2009, 16:50
Jeżeli chcesz podbić Rzym, musisz dać senatowi jakąś jedną prowincję wcześniej najlepiej jakąś małą wyspę. Jeżeli nie dasz Senatowi jakiejś innej prowincji nie będziesz mógł zaatakować Rzymianami Rzymu z tego co pamiętam ;)
Memnon[pl]
09-12-2009, 17:06
Jeżeli chcesz podbić Rzym, musisz dać senatowi jakąś jedną prowincję wcześniej najlepiej jakąś małą wyspę. Jeżeli nie dasz Senatowi jakiejś innej prowincji nie będziesz mógł zaatakować Rzymianami Rzymu z tego co pamiętam ;)
Można i bez tego atakować Rzym-wystarczy odpowiednie poparcie ludu...Nie trzeba nic senatowi dawać.
Można naturalnie atakować Rzym, przy czym raczej nie dasz rady zdobyć wszystkich prowincji dostępnych na mapie, kampania po prostu się skończy. Z tego co pamiętam, warunek zdobycia Rzymu w kampanii oznacza po prostu pokonanie Senatu.
Często tu piszecie, że po zdobyciu 50 prowincji i pokonaniu Senatu kampania się kończy, ale przecież można ją kontynuować. Po spełnieniu warunków zwycięstwa dostajemy pytanie: zakończyć grę, czy kontynuować podboje? Wystarczy wybrać tą 2 opcję i cała mapa po pewnym czasie nasza.
Soul of Night
21-12-2009, 18:04
Nie ten dział jak na mój gust. Tutaj problemy techniczne.
Przenoszę.
A jak mam w każdym mieście zielone buzki (niskie podatki, codziene wyścigi) to zwiększa popularność ludu?
Tak, jeśli spadnie sympatia ludu to takie akcje pomagaja
Leonidas[PL]
23-12-2009, 00:13
Można też dodać, że przy inteligentnym zarządzaniu namiestnikami i generałami można wykształcić u nich cechy takie jak "fan igrzysk", "bohater podbojów" itp., co podnosi poparcie wśród ludu.
Czynczyl
12-01-2011, 19:58
Macie jakieś dobre sposoby na zdobycie poparcia Senatu,a w szczególności ludu rzymskiego?
WielkodusznyBezduszny
12-01-2011, 20:24
Poparcie senatu jest niepotrzebne, a lud rzymski poprawiasz poprzez zdobywanie prowincji.Mając (chyba) 45 prowincji lud będzie chciał, by twój przywódca frakcji był imperatorem(czy coś takiego).
Czynczyl
12-01-2011, 21:00
a jakoś szybciej zadowolenie ludu da się przyspieszyć,np.obniżając podatki?
Gemellus
13-01-2011, 00:01
Z tego co pamiętam to nie musi być 45 prowincji. Wystarczy, że w krótkim czasie podbijesz kilkanaście. Poparcie ludu zwiększają też niektóre traity, ale musisz je sobie sam znaleźć :)
Czynczyl
13-01-2011, 22:27
Czy z takim przypadkiem się spotkaliście,że mieliście pełne poparcie Senatu,27 prowincji a lud was nienawidził za wszystko co robiliście?
Nigdy. Ludzie byli względnie zadowoleni z moich rządów i podbojów. Mam wrażenie, że popularność wśród ludu wywołują nie tyle podboje co to co robimy z podbitymi miastami. Opcja zniewolenia ludności wydaję się sprzyjać wzrostowi zadowolenia.
Ituriel32
14-01-2011, 18:53
Ja wyżynam prawie zawsze i wszędzie. Ilość prowincji to jest główny czynnik.
Czy komuś udało zdobyć się maksymalne poparcie Senatu? Jaki jest wtedy opis?
"Senat uważa cię za zbawce i głównego obrońcę Rzymu.Twoje imię jest synonimem cnót i dostojeństwa"
Zależy to chyba od twojej potęgi względem pozostałych rodów no i oczywiście misji senatu
Czynczyl
27-02-2011, 19:10
Ostatnio nietypowa sytuacja trafiła mi się...Miałem maksymalne poparcie Senatu i dostał zadanie aby zgładzić przywódce innego Rodu Rzymskiego.A na dodatek,miałem możliwość,aby odrzucić lub przyjąć tą misje.Odrzuciłem,gdyż byłem zajęty walkami z Pontem na wschodzie,a tu nagle po tym jak odrzuciłem owe zadanie wszystkie Rody Rzysmskie wraz z Senatem wypowiedziały mi wojne :evil:
Ostatnio nietypowa sytuacja trafiła mi się...Miałem maksymalne poparcie Senatu i dostał zadanie aby zgładzić przywódce innego Rodu Rzymskiego.A na dodatek,miałem możliwość,aby odrzucić lub przyjąć tą misje.Odrzuciłem,gdyż byłem zajęty walkami z Pontem na wschodzie,a tu nagle po tym jak odrzuciłem owe zadanie wszystkie Rody Rzysmskie wraz z Senatem wypowiedziały mi wojne :evil:
Jaką nacją grałeś?
Kingtiger100
02-07-2011, 11:23
Jeśli walczył z Pontem to najprawdopodobniej Brutusami grał ;)