Zobacz pełną wersję : Budowa portów
Wiktor_Lechki
16-01-2011, 15:55
Gram RON i mam problem z budową portów. Mam dostęp do morza w trzech prowincjach, mam wioski rybackie, jednak nie da się ich rozbudować, tak by stworzyć port. Mam wynalezione kilka technologii morskich, między innymi tę, która pozwala budować Doki. Występuje u mnie jakiś błąd, czy coś źle robię?
Musisz poczekac aż wioski rybackie staną się portami/miejscami budowy pod port. Stanie się to automatycznie po iluś tam turach, w okienku stolicy regionu masz napisane jaka wioska / wioska rybacka przejdzie i za ile tur na wyższy poziom.
Stanie się to automatycznie po iluś tam turach.
Nie zawsze. Czasem trzeba obniżyć podatki (lub wręcz wyłączyć w danym regionie) i/lub rozbudować farmy.
maryjan1001
17-01-2011, 10:59
zwolnij z podatków regiony nadmorskie.Szybciej porty sie pojawią....a po wybudowaniu portów-podatki jak kto kce....
kswiecicki
22-02-2011, 21:49
Zamiast portów rybackich, możesz zbudować porty handlowe czy też stocznie. Musisz wtedy zburzyć port rybacki, a w następnej turze wybrać między stocznią a portem handlowym. Doki służą do rozbudowy stoczni ;)