PDA

Zobacz pełną wersję : Ekran bez ikonek i menu w mapie bitewnej

rafikst
18-01-2011, 13:20
Słuchajcie, jaka kombinacja klawiszy odpowiada za ukrycie na mapie bitewnej wszystkich ikonek i menu? Kiedys mozna bylo to zrobic w dawnych TW, w Napoleonie nie widze tego w instrukcji. Chce porobic screeny no ale bez tych dodatków :). Dzięki.

roman zabawa
18-01-2011, 14:12
Nie znam kombinacji klawiszy, ale wiem, że w menu zdaje się podczas bitwy możesz wyłączyć.
Nie siedzę przy kompie z NTW, więc dokładnie nie powiem, ale poszukaj w jakiś opcjach.

rafikst
18-01-2011, 16:18
Tak, w opcjach to jest, tylko nie da sie szybciej tego zrobic? Duzo klikania. Wydaje mi sie ze bylo kiedys to w klawiszologii, ze wszystko mozna bylo powyłączac. Jesli nie - mogliby zrobic np. ze przy mapie bitewnej to są takie przesówalne pop-upy :). Kazdy moglby sobie ukladac menu jak chce. Bylaby w sumie jakas nowosc.

Sareth4
18-01-2011, 18:13
Sprawdziłem specjalnie w instrukcji , ale nie ma niczego o ukryciu mapy i ikonek podczas bitwy. Niestety pozostaje Ci chyba jedynie sposób , o którym napisał roman.

rafikst
18-01-2011, 19:59
Skoro tutaj nikt nie wie, to znaczy że nie ma takiej opcji :D. Goglałem już z tym od tygodnia, ale nigdzie nie znalazłem takiej info.

Btw. niektóre obrazy rozwalają, np. ten z Zulu war - nic tylko namalować i powiesić nad jakims muszkietem i kominkiem ;)

http://img267.imageshack.us/img267/5530/zulu8.jpg

Sareth4
18-01-2011, 20:29
Screen nie powiem piękny ;)
Ale od tego jest specjalny temat mianowicie Screeny z Napoleon Total War w poddziale Sztab w dziale Napoleon :)
Więc wrzuć tam kilka screenów jak możesz ;)