PDA

Zobacz pełną wersję : Polska - skrzydlata husaria

Biniu
07-09-2009, 20:34
Witam
Byłem zarejestrowany na poprzednim forum, na tym zarejestrowałem się do tego dziś. Ale do rzeczy.
Szukam modu,który dodawałby (lub podmieniał) historyczną wersję husarii. Obecnie przypominają jakąś
zbieraninę i hołotę a la Kozacy, a przecież była to najpotężniejsza kawaleria średniowiecza!
Wolałbym nie była "podłączona" pod jakiegoś wielkiego moda,który mnie nie interesuje
(chyba,że to będzie Stainless Steel :D ),tylko żeby była jako osobny plik - tak abym mógł ją
zainstalować w niemal każdym modzie. Jeżeli takiej wersji nie znajdziecie to dawajcie to co macie.
Zapewne wielu fanów chciałoby zobaczyć naszych "skrzydlatych" ;) ,
którzy choć trochę mogą nam zrekompensować freewolne potraktowanie Polski przez twórców.

PS Z tego co pamiętam podobne tematy były,ale na starszym forum.

KSYSU
07-09-2009, 21:26
Średniowiecza wtf ? w średniowieczu to była lekka jazda swoją świetność tak na prawdę miała w wieku XVII coś Ci się musiało pomylić w średniowieczu nikt o skrzydlatej husarii jeszcze nie słyszał :D

Soul of Night
08-09-2009, 14:34
Jedno wyklucza drugie. Gdzie Ty masz husarię w Medievalu? Grałem cała kampanię zaznaczając, że miałem najwyższe poziomy budowli i nie widziałem niczego o tytule: "Husaria" a tym bardziej Skrzydlata.

I rzeczywiście był taki temat na starym forum tuz przed upadkiem... Tam była taka sama odpowiedź: "W tym wieku nie było jeszcze Skrzydlatej Husarii".

Saladynek
08-09-2009, 18:41
jemu chyba chodzi o Huzarów dostępnych także dla Węgier

Soul of Night
08-09-2009, 19:06
To są zwykli lansjerzy ^^ Po prostu kolejny ruch genialnych twórców "dający realizm" :)

Biniu
08-09-2009, 19:33
To przepraszam bardzo, zmyliła mnie ta lekkozbrojna jazda :) . Mimo wszystko miłoby było bić się naszą husarią.
Chyba Stainless Steel dodawał ich,ale bez skrzydeł.
Pal licho historyczną poprawność ;) - jest taki mod czy nie?

Soul of Night
08-09-2009, 20:22
Ściągnij European Wars ;) Jeżeli dobrze pamiętam tam jest Husaria normalna (spytaj się KLA) ;) no i Ogniem i Mieczem :)

Biniu
09-09-2009, 17:05
Yyy... a mógłbyś podać linka do tych modów (a w każdym razie do OiM)? Ogniem i mieczem znalazłem,ale wygląda na to że jest pod Rome i w dodatku cała strona o nim jest w cyrulice (język rosyjski to dla mnie czarna magia). Tak więc proszę o ten jeszcze jeden gest łaski ;)

Soul of Night
09-09-2009, 19:26
Tak niestety pomyliłem tematy... Mod od KLA (European Wars) jest jeszcze w produkcji na M2TW, a OiM na RTW :/ Zapominam, ze nie każdy działa i na RTW i na M2TW ;)

Niestety o innych mi nie wiadomo. Jak tylko znajdę to wyśle Ci linka i na PW i wrzucę na forum.

Biniu
09-09-2009, 20:56
Jeszcze raz dzięki! Z taki moderatorami to możecie od razu zająć się podbijaniem świata :D . Oczywiście, jak ci się nie chce to nie musisz...

Soul of Night
10-09-2009, 15:09
Jeszcze raz dzięki! Z taki moderatorami to możecie od razu zająć się podbijaniem świata :D . Oczywiście, jak ci się nie chce to nie musisz...

Chce tylko mnie Dziewczyna zabije ;) Nie no na serio, muszę przejrzeć tematy :) Musi być jakiś jeszcze, który przenosi do starszych czasów. A może w Renissance?

Tutaj? (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=30&t=682)

Nie wiem czy zmienia jednostki Polskie, ale nawiązuje do późniejszej epoki (od razu jest dostępna broń prochowa i późniejsze jednostki, więc może i Husaria jest poprawiona?), ale nie chce Cię w błąd prowadzać, bo nie miałem przyjemności grac w tego moda :(

Biniu
20-09-2009, 13:49
Wielkie dzięki! Jak będę miał czas to przetestuję, na razie mogę tylko zacząć ściągać :( .

Rapsod
25-09-2009, 21:50
Trashing Mad dodał do któregoś moda (chyba SS) swoją skrzydlatą husarię.

Witch King
25-09-2009, 23:03
Trashing Mad dodał do któregoś moda (chyba SS) swoją skrzydlatą husarię.

Zgadza się, do moda została dodana husaria ze skrzydłami:)

Biniu
26-09-2009, 14:16
A występuje ona w postaci submoda czy jest już od razu zainstalowana z modem? Bo w SS faktycznie jest husaria (i to naprawdę dobra jednostka),ale bez skrzydeł - straciła przez to cały swój klimat :| .

Witch King
26-09-2009, 14:33
A występuje ona w postaci submoda czy jest już od razu zainstalowana z modem? Bo w SS faktycznie jest husaria (i to naprawdę dobra jednostka),ale bez skrzydeł - straciła przez to cały swój klimat :| .
W SS 6.1 są dwie Husarie jedna twórców gry druga TM naszego modera na pewno, ale nie jestem pewien czy ze skrzydłami :oops:

Zbrozło
29-09-2009, 09:00
Bez skrzydeł. Jeśli ktoś chce to gdzieś mam sam model i texturę do niego.

Przemysł II
11-10-2009, 17:24
ja poprosiłbym o teksturę modelu i sposób jak ją zainstalować :D

Zbrozło
12-10-2009, 09:10
Już po ptokach, właśnie miałem przymusowy format dysków :(

Przemysł II
14-10-2009, 18:09
Kurde!!! A wiesz może czy na starym forum był link do tych textur??
na forum twc znalazłem narazie tylko to http://i27.photobucket.com/albums/c160/taianonni/Medieval%202/0025.jpg zdjecie polsliej husarii

Zbrozło
15-10-2009, 12:03
Był bo ją stamtąd pobrałem. Prawdopodobnie gdzieś w okolicach tematu modu "Dominium Maris Baltici."

jasiojanisz
19-07-2010, 19:11
Husaria z tego zdjęcia jest chyba z ogniem i mieczem total war bo grałem w ten mod. :!:
:idea: Mam pomysł ale nie wiem czy jest to możliwe i czy się uda jeśli już. Można by znaleźć husarię w ogniem i mieczem total war i spróbować włożyć ją do moda do medieval 2 total war. Pewnie się nie uda, ale warto spróbować.

ps. Widziałem że na jakiejś rosyjskiej stronie wychodzi ogniem i mieczem II total war do medievala.
Nie znam rosyjskiego, ale znam google tłumacz.
link: http://www.empiretw.ru/

modem
20-07-2010, 22:42
Czyli jak rozumiem narazie nie ma żadnego sposobu na zmiane Husari na Skrzydlatą Husarie ? : / Żadnych tekstur,modeli...

jasiojanisz
27-07-2010, 10:34
czekaj mam model i texture ale nie wiem jak ją zainstalować, czy to skrzydlata i nie wiem jak umieścić download. :o

ps. to z XVIIth century dominium maris baltici mod

masz tu jest download: http://www.moddb.com/mods/starwars-batt ... oddzielnie (http://www.moddb.com/mods/starwars-battle-of-cursant/addons/co-innego-oddzielnie)

:arrow: Połap się w tym. 8-) :D WIEM wsadzę do mojego moda na Mod db (taki tam do star wars battle of Endor) :mrgreen:

edytuj posty... Kyuzo

modem
27-07-2010, 18:50
:shock: Nie,nie da rady pozamieniać tych tekstur i modeli,przynajmniej ja nie dam :D.Myślałem ze może bedzie to tak łatwe jak w Rome,ale jednak ;)

jasiojanisz
28-07-2010, 08:57
Ja nawet nie wiem jak w rome. :cry:
Może zbrozło nam poda jak to zrobić. :|
Wiem! Jak chcesz mieć cały 17 wiek to zgraj Dominium Maris Baltici z bitwami historycznymi na twc. :)
A jak nie, to poszukać google lub zaczekać aż ktoś wpadnie na to jak to zrobić ;)
I znowu, wiem! Wgraj ogniem i mieczem total war do jakiegoś folderu (tylko nie do medka II ani rome)

download tutorial tu: http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=190754

chodzi mi o przeniesienie husarii z ogniem i mieczem total war do medieval 2 total war.

Ensis
31-07-2010, 17:53
Husaria z tego zdjęcia jest chyba z ogniem i mieczem total war bo grałem w ten mod. :!:
:idea: Mam pomysł ale nie wiem czy jest to możliwe i czy się uda jeśli już. Można by znaleźć husarię w ogniem i mieczem total war i spróbować włożyć ją do moda do medieval 2 total war. Pewnie się nie uda, ale warto spróbować.

ps. Widziałem że na jakiejś rosyjskiej stronie wychodzi ogniem i mieczem II total war do medievala.
Nie znam rosyjskiego, ale znam google tłumacz.
link: http://www.empiretw.ru/

Obecnie prace nad OiM 2 jak dobrze pamiętam są wstrzymane na rzecz Ренессанс: TW (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=30&t=4049).

jepetto1
31-07-2010, 20:54
Czemu zawsze wielu ludzi chce mieć skrzydlatą husarie, przecież skrzydła NAJPRAWDOPODOBNIEJ były jedynie reprezentacyjnymi ozdobami, niby fajnie to wygląda, ale przeciez takie duże skrzydła w walce były by więcej niż bezużyteczne. A poza tym taka husaria ze skrzydłami jest ahistoryczna :P

modem
01-08-2010, 01:22
Co człowiek to opinia jeśli chodzi o historyczność skrzydeł Husarskich,a w Medka to gram dla przyjemności a nie dla oceniania poprawności historycznej.I dzięki za tutka z tymi teksturami itp. coś się spróbuje wykombinować ;).

jepetto1
01-08-2010, 08:51
Chętnie bym za to zobaczył model z historycznymi chorągwiami bo te akurat były napewno, gdzieś widziałem w którymś modzie ale nie pamiętam w którym :P btw polecam filmik, nie wiem czy gosciu konczyl jakies doktoraty historyczne ale ciekawie opowiada o husari właśnie
http://www.youtube.com/watch?v=VH-Dwxh1y4U

E:wyraz

modem
02-08-2010, 01:53
Pan Jędrek dobrze opowiada,miło się słucha,ale jak każdy może popełnić błąd(oczywiście nie mówię że na pewno go popełnił) :).A skrzydła Husarskie już się przyjęły na stałe w Polską kulture i niech może lepiej tak zostanie,dobry i ładny symbol ;).A co do teksturek itp.z moda OiM,nie mógł by ktoś wrzucić ich na jakiś serwer,bo neta mam moblinego i nie chce tracić limitu :/.

Ja, Klaudiusz
04-08-2010, 20:30
Moją domeną jest starożytność, lecz wtrące swoje trzy grosze.Wiem że jednym z wielu grzechów i grzeszków nauczania historii naszych rodaków o naszym narodzie jest wbijanie do łbów(sory za określenie ale już ręce opadają) zapewnienia że husaria tak czy inaczej skrzydła miała. Niestety, jak człek może uświadomić innych jeżeli nawet w ekspozycjach Muzeum Narodowego rzeczony husarz fałszywe "skrzydła" ma... Co ciekawe żadnych listewek z piórami na plecach nasz najlepszy wojak nie miał nawet podczas parady(przynajmniej nie wszyscy), a najśmieszniejsze i tak są argumenty które rzekomo wynajdują zastosowanie tych listewek w płoszeniu koni czy też amortyzacji upadku(wszystkim chętnych polecam założyć płozy od większych sanek obkleić piórami i spaść z wysokości 2 metrów.....boli nie? a "skrzydła" gówno dały?baaaaa).

W rzeczywiśtości rzeczone "skrzydła" były, ale nie w takiej postaci..... moim skromnym zdaniem prezentowały się diablo,piekelnie,niewyobrażalnie efektowniej niż ten pic na wodę wciskany masom. Wedle najdokładniejszych badań: na kopii husarza nie daleko od ostrza znajdował się dłuuugiii rozwidlony w tzw. "płomienie" proporzec, który w pędzie łopotał wydając głośny świst(motyw przerażenia konii)

http://img1.vpx.pl/up/20100804/proporzec88.jpeg
Coś na wzór tego, tyle że płomienie były na prawdę długie i odpowiednio ułożone.

Z daleka rozwidlone i powiewające "płomienie" sprawiały że nasz husarz wyglądał jakby miał skrzydła, stąd wrogowie myśleli że walczą z armią aniołów.

Wierzcie lub nie, ale mnie ta wersja przekonuje najbardziej i wygląda na bardziej realną i efektowną od listewek.

Co do osób których nie obchodzi poprawność historyczna, tylko efekt płóz na plecach, ja tam bym chciał żeby w grze odzworowano realia, zarzucić kamerę w stylu: the eye of the enemy(czyli widok z pozycji pierwszej lini wroga) i obserwować jak zbliża się skrzydlaty pogrom, by za chwilę usłyszeć w słuchawkach przerażający świst dopełniający wszystkiego.

Krang
04-08-2010, 22:05
Mnie zawsze w szkole uczono, że skrzydła Husarii pełniły funkcje ochronną przed próbą ściągnięcia jeźdźca z siodła, za pomocą liny, jak w zwyczaju mieli Tatarzy. Na ile jest to prawdą, to nie wiem, bo nie zgłębiłem książek poświęconych temu zagadnieniu.

modem
05-08-2010, 00:06
Słyszałem że skrzydeł nie przyczepiano do pancerza tylko do siodła,więc o niewygodzie w takim przypadku raczej nie można mówić...no ale i tak nigdy nie dowiemy się jak było naprawdę,możemy jedynie przypuszczać,chyba że cofniemy się w czasie :D

Ja, Klaudiusz
05-08-2010, 07:54
Mnie zawsze w szkole uczono, że skrzydła Husarii pełniły funkcje ochronną przed próbą ściągnięcia jeźdźca z siodła, za pomocą liny, jak w zwyczaju mieli Tatarzy.

Ten pomysł też chyba sprawdzano i okazało się że w większości przypadku dało radę takiego jeźdźca ściągnąć czy tak, czy tak.

...no ale i tak nigdy nie dowiemy się jak było naprawdę,możemy jedynie przypuszczać,chyba że cofniemy się w czasie :D

Właśnie w tym rzecz że wszystko jest do ostatecznego rozwiązania, pomyśl skoro udaje się nam przytoczyć dzieje chociażby starożytnych(chociaż w czasach antycznych historiografia, publikacje czy zwykłe dzienniki staly na niesamowicie wysokim poziomie i były powszechne, a w średniowieczu zazwyczaj zajmowali się tym piśmienni mnisi) to czym że dla nas jest wiek XVI czy XVII. ;)

jasiojanisz
05-09-2010, 12:28
dodam jeszcze jeden download i napisze jak go wgrać do moda stainless steel. :P

Nie mogłem wgrać stainless steel. :x Ale to jest dosyć łatwe. Wystarczy zmienić nazwę textury od pliku husarii na tą jednostkę w modzie z którą chcemy ją zamienić (najlepiej oczywiście husarie albo rycerzy polskich byle by używały kopii i mieczy albo szabli). to samo zrobić z plikiem .mesh (który trzeba wsadzić do folderu models) a nazwy folderów do których trzeba to wsadzić to w modzie chyba data/ui/units albo units/ui nie pamiętam models albo textures poland (albo inna frakcja. Jak kto chce). To chyba tak szło, jak coś to pytać. :) Miłej zabawy. :) :D :)

ps. cytuje "Dzięki za pomoc (naprawdę była ogromna i wiele Ci zawdzięczam), ale są pewne nieścisłości i pozwól mi że Cię poprawię (zedytuję twój post na poprawną wersję):
Więc tak: najpierw z my mod\unit_models\units\poland\kopiujesz husaria_ref_lod0.mesh i zmnieniasz na heavy_hussars_lod0.mesh potem z my mod\unit_models\units\poland\textures husaria_ref.texture i husaria_ref_normal.texture zamnieniasz na odpowiedniki w ss. Pózniej z my mod\unit_models\units\poland\textures husaria_ref2.texture i husaria_ref2_normal.texture i zmnieniamy nazwe na Final Wing_poland_diff.texture i Final Wing_poland_norm.texture i wklejamy do folderu w Stainless Steel\data\attachmentsets"

ok? :P

dewastator
08-09-2010, 05:51
Czyli jak rozumiem,jest gdzieś link do husarii na M2TW?bo moja próba przerobienia tej z OiM,zakiończyła sie reinstalką Medka.Pasowała by mi do modu Total War Eras,gdzie 2 kampanie są po 1500 roku :D a ta dostępna w grze to jaklaś kpina,bez skrzydeł,z jakimś rondlem na głowie:evil: ale staty niezłe :D

jasiojanisz
18-09-2010, 13:21
Czyli jak rozumiem,jest gdzieś link do husarii na M2TW?bo moja próba przerobienia tej z OiM,zakiończyła sie reinstalką Medka.Pasowała by mi do modu Total War Eras,gdzie 2 kampanie są po 1500 roku :D a ta dostępna w grze to jaklaś kpina,bez skrzydeł,z jakimś rondlem na głowie:evil: ale staty niezłe :D

na górze dałem link do husarii z 16 i 17 wieku ;)
z moda XVIIth Century Mod: Dominium Maris Baltici

Przemysł II
29-10-2010, 12:38
skrzydlata hussaria na stainless steal 6.1 link http://chomikuj.pl/Napoleon_B/Gry/Stainless+Steel
chciałbym zwrócić uwagę na to, ża ta husaria pochodzi z moda XVIIth Century Mod: Dominium Maris Baltici i zastępuje jednostkę husarze (ci bez skrzydeł). Wiem, bo to link do mojego konta:)

PS. działa to też na SS z dodatkiem RC/RR.

Przemysł II
29-10-2010, 16:54
Nie ma za co :) Powinniśmy sobie pomagać :)

Aramegil
17-12-2010, 23:39
Witam wszystkich! Jestem nowy na forum, choć już od pewnego czasu korzystałem (jako gość) z jego dobrodziejstw. Temat skrzydlatej husarii zainteresował mnie tak mocno, iż chęć ujrzenia jej w Medievalu skłoniła mnie do poznania sztuki modowania gry. Wydaje mi się, że wśród graczy M2:TW znajdzie się wielu, którzy podobnie jak ja chcieliby móc dowodzić skrzydlatą husarią w grze, dlatego przy wykorzystaniu modeli i tekstur, do których linki znalazłem w poście użytkownika jasiojanisz, stworzyłem mod dodający do Medievala naszą polską Husarię. To bardzo amatorska modyfikacja, bowiem jestem modderem od niedawna. Dołożyłem jednak wszelkich starań, by była ona jak najlepsza i jak najbardziej kompletna. Poniżej zamieszczam linki do screenów, żeby można było zobaczyć jak jednostka prezentuje się w grze, a dalej można znaleźć linki do modu (wraz z instrukcją instalacji). Jednostka "Husaria" dostępna jest podczas Własnej bitwy, jak i podczas Wielkiej kampanii (wyszkolić ją można tylko w miastach, na najwyższym poziomie rozwoju Koszar). Mam nadzieję, że mod ten okaże się pomocny ;)

Husaria_ug0 (czyli z częściowym pancerzem płytowym):
http://img29.imageshack.us/i/husariaug01.jpg/
http://img190.imageshack.us/i/husariaug02.jpg/

Husaria_ug1 (czyli po ulepszeniu pancerza do zaawansowanego pancerza płytowego):
http://img811.imageshack.us/i/husariaug11.jpg/
http://img708.imageshack.us/i/husariaug12.jpg/

Mod dodający Husarię do gry:
http://dfiles.eu/files/qkp7y5p9j

Instalacja:
1. Ściągnij plik "mod_husaria.exe".
2. Uruchom plik dwukrotnie klikając na nim (mimo, iż jest to samorozpakowujące się archiwum, to lepiej go nie otwierać WinRar'em, bo coś może się namieszać).
3. Gdy otworzy się okienko instalacji, należy odszukać u dołu wiersz 'Folder docelowy', gdzie wpisana jest domyślna lokalizacja w której zainstalowana jest gra, czyli C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War
a) jeżeli nasza gra jest zainstalowana w innej lokalizacji niż domyślna, wówczas należy ją zmienić na właściwą i nacisnąć przycisk 'Instaluj' aby przystąpić do instalacji modyfikacji (np. jeśli zainstalowaliśmy grę na partycji D, to ścieżka instalacji będzie wyglądać tak: D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War);
b) jeżeli nasza gra jest zainstalowana w domyślnej lokalizacji, wówczas od razu można nacisnąć przycisk 'Instaluj' aby zainstalować modyfikację.
4. Aby uruchomić grę z zainstalowanym modem, wystarczy kliknąć dwa razy w skrót 'Medieval II Total War (z Husarią)', który powinien pojawić się na pulpicie zaraz po zakończeniu instalacji.

Uwaga! Mod działa wyłącznie z podstawową wersją gry "Medieval II Total War". Jest kompatybilny z save'ami z podstawowej wersji gry, ale aby te zapisy gier pojawiły się w modzie dodającym husarię, to należy przenieść je z folderu 'save' znajdującego się w głównym katalogu, gdzie zainstalowana jest gra (domyślnie C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War) i wkleić je też do folderu 'save', ale znajdującego się w \Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\mod_husaria .

Samick
18-12-2010, 01:25
Nie chce Ciebie zniechęcać, ale ci husarze z Twojego moda w custom battles przypominają raczej tych z doby renesansu w Koronie niż późnego średniowiecza. Nie chodzi mi tu o wygląd etc., ale o okres jaki im przypisałeś. ;]

kuroi
18-12-2010, 08:18
Przecież w średniowieczu nie było formacji zwanej Husarią!
Skrzydlata Husaria powstała dopiero w XVI wieku. (czyli już w erze Renesansu)
Wcześniej nazwą "Husarze" nazywana była serbska lekka kawaleria, która z naszymi skrzydlatymi zabijakami miała raczej nie wielki związek.

Aramegil
18-12-2010, 12:11
No to w takim razie przypisuje husarii z mojego moda okres renesansu :D

Jednak jako, że w Medievalu, podczas Wielkiej Kampanii, można mieć jednostki muszkieterów jeszcze przed 1300 rokiem (czyli na grubo ponad 200 lat nim się faktycznie pojawili w rzeczywistości), to i można mieć renesansową husarię na niecałe 300 lat przed ich faktycznym pojawieniem się. W końcu w tej grze zgodność polskich jednostek z faktami i ich różnorodność, jest godna pożałowania (świadczy o tym choćby petycja napisana przez polskich graczy do Creative Assembly, przed wydaniem dodatku "Kingdoms"), więc małe nadciągnięcie ze "skrzydlatą husarią" w dobie średniowiecza, nie jest takim wielkim grzechem ;) Tym bardziej, że w tej grze (jak w każdej) liczy się głównie zabawa, a nie poprawność historyczna, która z resztą kończy się już po 20 pierwszych turach.

Celem zrobienia przeze mnie tego modu, nie było urealistycznienie jednostek Królestwa Polskiego, ale dodanie takiej "fajowej i zarąbistej" kawalerii, która uczyniłaby grę Polską nieco ciekawszą.
Napisałem, że jest to późnośredniowieczna husaria. Faktycznie, to był błąd z mojej strony :oops: , bo w okresie średniowiecznym husarią byli husarze, czyli racowie przybyli z Węgier, a wywodzący się od Serbów. Z tą "późnośredniowieczną husarią" chodziło mi o to, że husaria z mojego moda korzysta jeszcze z drewnianych tarcz tureckich i można ją w Wielkiej Kampanii nająć gdzieś tak w okolicach 1300-1400 roku, albo nawet później (zależy jak rozwijamy naszą frakcję, co budujemy w miastach i o jaki okres czasu przeskakuje każda tura).

Oczywiście umieściłem link do samych plików jednostki, więc ktoś, kto się zna, może ją wprowadzić do dowolnego moda (np. do jakiegoś moda globalnego) stworzonego przez innych. A jeśli ktoś przymyka oko na "nieścisłości historyczne ;) ", to jeśli chce może ściągnąć mod i grać skrzydlatą husarią na podstawce Medievala.

18-12-2010, 15:04
AramegilBardzo dobra robota :D Proszę o więcej :D
pozdrawiam

Samick
28-12-2010, 00:48
Lagan, popraw te rażące błędy ortograficzne. ;/

arturius-6
24-02-2011, 20:16
jak po zainstalowaniu modyfikacji próbuje uruchomić gre to wywala mnie do pulpitu cocz tym zrobić :?:

Niko
23-07-2012, 18:37
Ma ktoś jeszcze ten "mod"?? Link na Hotfile wygasł a chciałbym sobie zagrać husarią :D.

Samick
25-07-2012, 16:27
Jakby nikt nie wrzucił do wtorku, to wrzucę. Czemu nie wcześniej? Bo nie mam dostępu do swojego PC, proszę o cierpliwość. :)

Arrim
25-07-2012, 16:47
Gdyby cię to zainteresowało, to polecam inny mod uzupełniający (po wgraniu go do pliku, można normalnie grać w kampanię) tego samego autora. Znajduje się tam wspomniana husaria i wiele wiele więcej.

viewtopic.php?f=372&t=7843 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=372&t=7843)

Niko
26-07-2012, 08:04
Dzięki. Mam już tego moda (Polish Kingdom Mod i mod z husarią) napisałem PW do Aramegil i przesłał mi link :)

OK.
Samick

Aramegil
29-07-2012, 10:08
Uaktualniłem linki do moda w moim poście na samej górze strony ;) . Miłej zabawy :D

Matos
20-10-2012, 21:31
Ciekawy filmik pt. „Gniew husarii” autorstwa polskiej grupy rekonstrukcyjnej z Gniewu.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yJdeSslnys (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=AyJdeSslnys)
Film dołączony był do artykułu „Rekonstruktorzy historyczni mają dość...”
http://www.kresy.pl/publicystyka,opinie ... -maja-dosc (http://www.kresy.pl/publicystyka,opinie?zobacz/rekonstruktorzy-historyczni-maja-dosc)

AdiX1
10-02-2013, 13:51
wszystko zainstalowałem jak należy kiedy odpalam moda to gram mi się ładuję ale po chwili wywala mnie na pulpit co trzeba zrobić żeby działało ?

Barbarian&Tiran
24-03-2013, 22:35
Mógłby ktoś odświeżyć linki PROOOSZĘ