Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z NAT-em

frykar85
24-01-2011, 12:40
Witam
Ostatnio wróciłem do gry MTW 2, chciałem sobie pograć online, ale cały czas mam problem "Połączenie przez NAT nie udane". Czy ustawie w zaporach sieciowych MTW2 jako zaufaną aplikację czy nawet je wyłącze jest tak samo. Hamachi tez nie ma na to wpływu. Internet z kablówki Vectra, ale inne gry chodzą i nie ma problemów. Coś czytałem, że to może byc od dostawcy, ale nie słyszalem zeby vectra blokowała porty. Empire mi chodzi bez problemu, no ale tu się gra przez Steam. Szukałem już dużo o tym, ale nie znalazłem dokładnego rozwiązania. Gra oryginalna żeby nie było. Jeśli ktoś miał podobny problem to czekam. Pozdro

voitek
24-01-2011, 15:24
Usun Hamachi

frykar85
24-01-2011, 23:47
Czytać ze zrozumieniem. Hamachi nie ma nic do tego. Wczesniej, gdy nie było zainstalowane był ten sam problem. Zainstalowałem hamachi żeby sprawdzić coś innego. Dziś w pracy pomyślałem, czy może mieć na to wpływ zmienne IP z Vectry? Piszę jeszcze raz, że bez hamachi na kompie też jest komunikat "Polaczenie przez NAT nie udało się" (taka opcje juz znalazlem w google, ze to moze byc wina hamachi, no ale nie w moim przypadku). Co do firewalla też opcje z / i bez niego próbowałem. Dodałem nawet port wykorzystywany przez MTW 2 do wyjatkow itd, no ale to tez nic nie dało. Co do wersji gry to mam podstawową, ale z "patchowaną" do wersji 1.3. Jedyną możliwością jest chyba to IP. Widziałem, że sporo osób miało taki problem. Może ktoś go rozwiązał.

24-02-2011, 15:50
Witajcie!

Mam dziwny problem dotyczący gry przez multiplayera, otóż gdy próbuję się połączyć z serwerem wyskakuje ten oto komunikat:

http://img220.imageshack.us/img220/5788/totalwarq.png]

Proszę o szybką pomoc, albowiem chciałbym zmierzyć się z myślącym przeciwnikiem.

Krzyzak
24-02-2011, 16:17
Na przyszłość proszę szukać tematów, bo nie chcemy tu zaśmiecania działu.

kaszanka podwawelska
28-02-2011, 22:07
ja tez mam taki problem a nie widze nigdzie tematu ja i moj kumpel mozemy grac wszedzie tylko nie ze soba jak stawiam ja lub on server... :cry: