Zobacz pełną wersję : Ambasciata del Ducato di Milano
http://img824.imageshack.us/img824/2755/420pxcoatofarmsofthehou.png
Alleanza:
Wenecja
Francja
Węgry
Patto di non aggressione:
Aragonia (podpisane w 1 turze na okres do 15 tury)
Guerra:
Egipt
Niemcy
Anglia
Dania
Kalif proponuje pona na 20 tur, w zamian za możliwość handlowania Waszych kupców w Afryce.
Odrzucamy propozycję Maurów
Podpiszmy sojusz, jako symbol pokoju, który zapanuje w Apeninach.
Yaevinn999
26-01-2011, 21:00
Aragonia proponuje PON na 10 lub 15 tur.
Bez honoru pies mauryjski zaatakował statki Mediolańskie a to tylko jedno oznacza - WOJNA
BUHAHAHAHAHA!
Wasza flota została zniszczona!
http://www.voila.pl/466/m6ms2/index.php?get=1&f=1
2 flagi Sycylijskie i 1 Mediolańska z członkami rodzin królewskich, przywódcami państw i dziedzicem zostały zatopione!
Nie chcieliście pokoju, teraz macie za swoje!
Bezbronna Sycylia upadnie, następni będziecie Wy!
Uwielbiam te bitwy morskie..
fajny ten admirał mauryjski :D
mnóstwo się nawczytywałem, stosunek armii był 2:3 i jakoś się udało :D
a do ch no jak mając taką przewagę sie przegra to ja już ehhhh szkoda gadać jakieś łodzie rybackie koszą o wiele lepsze statki no nic gg i dzięki za gre
No tak jest. Z kolei te jego 7 statków spokojnie można zatopić własnymi 4 i uniemożliwić mu jakiekolwiek przerzucenie armii :P
/Ja w ogólnie nie wiem czemu te armie szły dalej, kiedy w tej turze Sycylii/Genui można było zniszczyć 2-3 armie Mauryjskie niewielkim kosztem../
blackhand
08-03-2012, 22:16
My, Król Francji, prosimy Diuka o pozwolenie na przemarsz po swoich ziemiach.
Jednak my, Król Francji, przypomnieliśmy sobie, że skoro mamy między nami sojusz, osobne pozwolenie na przemarsz nie jest już potrzebne.
My, Kalif Maurów, prosimy o to samo, co Król Francji, a więc o dostęp wojskowy.
W zamian za zgodę Diuka, udzielimy Diukowi takiego samego przywileju.
W dzisiejszych czasach, kiedy wody Morza Śródziemnego pełne są agresywnych egipskich piratów, bezpieczniej jest nam transportować wojska z Balearów na Sardynię lub Korsykę - stamtąd na Półwysep Apeniński, a dopiero stamtąd przerzucać je dalej do Afryki Północnej.
Dzięki. PS: dodawaliśmy ten fragment o piratach, gdy Diuk odpisał. :P
spikrambo
17-02-2013, 00:11
Wojna
Mefisto7
18-02-2013, 16:11
<<<Pan Andzia mądrzy się, a wpis ten potrzebny do ataku na Maura jest. 8-) >>>
Owszem, owszem.
Bo ten fort, który ja postawiłem w swojej ostatniej turze, nie został postawiony w celu ochrony sojusznika przed atakiem wroga, ponieważ Anglik w momencie jego postawienia nie był w stanie wojny z Mediolanem - dlatego nie można twierdzić, że fort ów powstał lub istnieje w celu ochrony Mediolanu.
Notabene - istniało ryzyko zablokowania mi drogi na południe przez Anglika, co też było przyczyną postawienia fortu na przełęczy.
Natomiast teraz - po wypowiedzeniu przez Anglika wojny - każdy nowy postawiony przeze mnie fort blokujący Anglikowi drogę do miast Mediolanu, będzie można uznać jako postawiony w celu ochrony tych miast (a tym samym każdy taki nowy mój fort, Anglik będzie mógł atakować, a pon ulegnie anulowaniu).
Oczywiście prawo nie działa wstecz - więc fort postawiony zanim doszło do wojny między Anglią i Mediolanem, nie może być nagle konwertowany do statusu fortu chroniącego sojusznika, tylko na skutek pojawienia się ex post nowej okoliczności polegającej na wybuchu wojny angielsko-mediolańskiej.
Nie można zatem żądać, abym te dwa forty opuścił tylko ze względu na zmianę sytuacji, która nastąpiła ex post.
Lecz jeśli postawię nowy fort, blokujący Anglikowi dojście do miast Mediolanu - znajdą zastosowanie przepisy regulaminu o ochronie miast.
Mefisto7
25-02-2013, 18:17
Nie nie nie nie nie nie nie. Jedynie nie możemy teraz zaatakować. W następnej ma go nie być, albo możemy zaatakować. Zapytaj się Kolegium, bo nie będę się kłócić.
Nie Kolegium tylko MG jak już. Dlaczego mam usuwać legalnie i wcześniej postawiony forcik bo oni zaczęli nagle wojnę :?:
Jak mi Anglia zapłaci 500 florenów (zwrot kosztów budowy), to może zgodzę się go opróżnić.
Mefisto7
25-02-2013, 19:07
Możesz nie usuwać, tylko że po nim sobie przejdziemy katapultą... 8-)
Racja - MG.