PDA

Zobacz pełną wersję : Siatkówa - Ogólnie

08-09-2009, 18:40
Brakowało mi tego tematu zważywszy, że nasi naprawdę na ME nieźle sobie radzą dziś mało zawał nie został zaliczony ;)

http://www.erzeszow.pl/gfx/images/k2/EMS_Siatka_Rzeszow_2005/IMG_1513_k04.jpg

Edytowałem nazwe, co by mozna było ogolnie pogwarzyć o tym sporcie - Marat

ThorGal77
08-09-2009, 20:50
Nareszcie ktoś o siatce napisał a nie co trochę od tej piłce nożnej gadają ;p ja mam niestety pecha i moim kumple w ankiecie co by chcieli na w-fie wybrali nożną a nie siatke ; / i muszę katować ten przeklęty sport jakim jest piłka nożna ;P ( chociaż na nożna lubie popatrzeć jak ktoś gra ;) )

infamin
08-09-2009, 21:12
Nareszcie ktoś o siatce napisał a nie co trochę od tej piłce nożnej gadają ;p

Niejaki Eutyches założył już dawno temat o siatkówce pod tytułem Polacy na ME...

viewtopic.php?f=27&t=626 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=27&t=626)

No ale tutaj jest siatkówka ogólnie...tyż dobrze :lol:

08-09-2009, 21:15
Czasami, jeden set, albo jak Polacy grają o złoto to dwa, dalej mnie nudzi.

ThorGal77
08-09-2009, 22:01
Nareszcie ktoś o siatce napisał a nie co trochę od tej piłce nożnej gadają ;p

Niejaki Eutyches założył już dawno temat o siatkówce pod tytułem Polacy na ME...

viewtopic.php?f=27&t=626 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=27&t=626)

No ale tutaj jest siatkówka ogólnie...tyż dobrze :lol:

Eee to widać jaki jestem spostrzegawczy ;P a całe (prawie) :mrgreen: foum codziennie przeglądam ;P

voitek
04-10-2009, 17:34
No i jest braz! :D

04-10-2009, 17:43
Kobiety lubią brąz ;)

NASZA POLSKA SIATKOWA ZŁOTA JESIEŃ !!!! ZŁOTO mężczyzn i BRĄZ kobiet !!!!

Piłka nożna sucks

04-10-2009, 21:06
Co wnoszą takie opinie ? niezłe pikniki robią kibice siaty. Siatkówa sucks, to jest bez sensu takie gadanie, każdy woli oglądać inny sport.
Medalu gratuluję.

Ronin
04-10-2009, 22:28
Ja lubię i Piłę Nożną ale w wydaniu LM i Siatkę zwłaszcza mężczyzn bo tam są większe emocje niż wśród kobiet. Po za tym nasze kobiety rozpraszają swoim wyglądem uwagę przez co mnie to dekoncentruje czasami ;).

29-10-2009, 01:00
W Rzymie rozlosowano grupy przyszłorocznych mistrzostw świata, Polska trafiła do grupy 6. Naszymi przeciwnikami będą: Niemcy, Serbowie i Kanadyjczycy.

Pozostałe grupy:

Grupa 1:
Włochy, Japonia, Egipt, Iran
Grupa 2:
Brazylia, Hiszpania, Kuba, Tunezja
Grupa 3:
Rosja, Portoryko, Australia, Kamerun
Grupa 4:
USA, Argentyna, Wenezuela, Meksyk
Grupa 5:
Bułgaria, Chiny, Francja, Czechy
Grupa 6:
Polska, Niemcy, Kanada, Serbia

Ronin
09-11-2009, 20:33
No właśnie jaka jest ta grupa wg was bo wg mnie to łatwizna. Kanada Niemcy co to za rywale dla nas jedynie z Serbami mogą być problemy bo nigdy nam nie leżało z nimi grać. Ale od 2 lat wygrywamy z nimi na turniejach rangi mistrzowskiej więc może też nie będzie tak źle. ;)

Grupa 2 to grupa Śmierci ;)

Nagano
09-11-2009, 20:49
Tyle, że z Niemcami mamy ten problem, że w prawie każdym zespołowym sporcie jakoś psychicznie się blokujemy i różnie to bywa z wynikami :P Trzeba dodać, że kadrę Niemiec prowadzi nie byle kto tylko Raul Lozano...
Co do pytania ankiety. Właściwie oglądam tylko jakieś ważne mecze. Lubie patrzeć jak nasi wygrywają, a szczególnie podoba mi się nasza żeńska reprezentacja :D Jak grały z Holenderkami nie wiedziałem gdzie patrzeć. Wariowałem ;)

Ronin
09-11-2009, 21:08
Tyle, że z Niemcami mamy ten problem, że w prawie każdym zespołowym sporcie jakoś psychicznie się blokujemy i różnie to bywa z wynikami :P Trzeba dodać, że kadrę Niemiec prowadzi nie byle kto tylko Raul Lozano...
Co do pytania ankiety. Właściwie oglądam tylko jakieś ważne mecze. Lubie patrzeć jak nasi wygrywają, a szczególnie podoba mi się nasza żeńska reprezentacja :D Jak grały z Holenderkami nie wiedziałem gdzie patrzeć. Wariowałem ;)

Teoretycznie masz rację ale siatkówka to chlubny wyjątek od reguły. Niemców zawsze ogrywaliśmy łatwo w siatkówkę i to się raczej nie zmieni a Lozano z całym szacunkiem dla tego trenera ale z gówna bata nie ukręci. Siatka Mężczyzn to jedyna dyscyplina w której to my możemy uczyć Niemców jak się gra. Kompleksów nie mamy żadnych wiem bo patrzę na siatkę nieprzerwanie od 1996 roku i jeszcze ani razu z Niemcami nie przegraliśmy na ważnych zawodach międzynarodowych a i towarzysko chyba też się nie przytrafiła żadna porażka. W każdym razie nie przypominam sobie. ;)

ThorGal77
31-08-2010, 21:28
Trzeba wskrzesić ten temat 8-) piłka nożna wstyd jeśli chodzi o sporty drużynowe w Polsce świetnie sobie radzi, ba głównie tam mowa o naszych rodzimych klubach, a tutaj osiągamy sukcesy jeśli chodzi o kluby na arenie międzynarodowej i nikt nic nie pisze :P

Już niedługo startuje +Liga ja głównie jestem ciekaw występu klubu z mojej okolicy czyli Pamapolu Siatkarza Wieluń ;) (być może do tytularnego sponsora dojdzie Bakoma) chłopaki posprowadzali troszkę graczy z zagranicy, ogólnie ciekaw jestem co teraz pokażą

odi.profanum
05-09-2010, 09:55
Resovia Pany! 8-)

ThorGal77
05-09-2010, 15:33
Ciekaw jestem bardzo co pokaże ten sezon 8-) słabiuteńka w ostatnim sezonie Warszawa mierzy wysoko w górne pozycje tabeli ;) a ostatnio resovia nic nie grała i 3 : 0 wieluń skopała :P coż za rym mi powstał :lol:

Ronin
05-09-2010, 15:41
Siatkarze ostatnio wygrali towarzyski mecz z Brazylią 3:2 i jakoś nie słyszałem jakiś komentarzy na ten temat. A jak nasi w piłę przegrywają albo ledwo remisują to jest wrzawa na całego. Siatka to obecnie Polski powód do dumy jesteśmy w ścisłej czołówce gramy w zasadzie zawsze o miejsca medalowe czy to MS czy Euro a ten sport jest tak niedoceniany przez kibiców Polskich szkoda bo powinniśmy być dumni z naszych. Już dawno mówiłem żeby się przerzucić na Siatkówkę i zrobić z niej sport narodowy. Piłka w głowach jednak kibica zwycięża i sen o potędze z 73 roku ale ten sen se ne vrati.... A na pewno nie w najbliższym okresie 10-15 lat.

ThorGal77
05-09-2010, 15:54
Siatkarze ostatnio wygrali towarzyski mecz z Brazylią 3:2 i jakoś nie słyszałem jakiś komentarzy na ten temat. A jak nasi w piłę przegrywają albo ledwo remisują to jest wrzawa na całego. Siatka to obecnie Polski powód do dumy jesteśmy w ścisłej czołówce gramy w zasadzie zawsze o miejsca medalowe czy to MS czy Euro a ten sport jest tak niedoceniany przez kibiców Polskich szkoda bo powinniśmy być dumni z naszych. Już dawno mówiłem żeby się przerzucić na Siatkówkę i zrobić z niej sport narodowy. Piłka w głowach jednak kibica zwycięża i sen o potędze z 73 roku ale ten sen se ne vrati.... A na pewno nie w najbliższym okresie 10-15 lat.

Dobrze gada ! Polać mu ! :D

Mateusz91
05-09-2010, 18:07
E tam nie ma co się martwić, oglądalność siatkówki jest wysoka, a na mecze przychodzi dużo ludzi, powoli staje się to sport narodowy, na meczach ligowych jest coraz lepsza frekwencja, a kibice chodzą zarówno na mecze mężczyzn jak i kobiet. Wystarczy tylko wspomnieć pobicie rekordu frekwencji ligi na play offach w łodzi, gdzie kibice na obydwu meczach wypełnili 2/3 atlas areny, myślę, że tendencja się zachowa i za parę lat regularnie na mecze ligowe będzie przychodzić po kilkanaście tysięcy kibiców.

Pampa
05-09-2010, 19:26
Co tam z grą jak można na fajne laski popatrzeć :mrgreen:

Ronin
27-09-2010, 15:36
Polacy jak narazie świetnie grają w MŚ. Pokonali Kanadę co nie było zaskoczeniem gładko 3:0 a z Niemcami pokazali charakter i Lozano ze swoimi czarnymi koszulami schodził pokonany po zaciętej grze 3:2. Teraz mamy spokój i możemy z Serbią grać na luzie. :D

Ps. I niech ktoś powie że Siatka nie jest emocjonującą grą ;)

Sam Fisher
27-09-2010, 15:49
Polacy jak narazie świetnie grają w MŚ. Pokonali Kanadę co nie było zaskoczeniem gładko 3:0 a z Niemcami pokazali charakter i Lozano ze swoimi czarnymi koszulami schodził pokonany po zaciętej grze 3:2. Teraz mamy spokój i możemy z Serbią grać na luzie. :D

Ps. I niech ktoś powie że Siatka nie jest emocjonującą grą ;)
Jest emocjonującą grą tylko jak Polska gra :D

ThorGal77
27-09-2010, 17:58
Niekoniecznie ;) Ligowe spotkania są tak samo emocjonujące nie mówiąc już o pucharach międzynarodowych ( LM i pamiętny mecz skry z treviso )

Ronin
30-09-2010, 11:37
Dzisiaj gramy w II fazie rozgrywek z Brazylią czy jakaś telewizja to transmituję? Bo na Polsacie dzisiaj o 21 w programie jest serial a nie mecz co jest grane? :shock:

30-09-2010, 14:06
Na Polsacie Sport jest transmisja. :)

Dragonit
30-09-2010, 14:27
Obejrzałbym, ale leci Lech o tej samej godzinie ;) ale następne mecze postaram się zobaczyć.

Ronin
01-10-2010, 21:41
I po zawodach. Nie widziałem dzisiejszego meczu z Bułgarią więc przynajmniej nerwy mi nie wysiadły jakiś pozytyw z całej sytuacji. Ale prawdopodobnie chłopcy osiedli na laurach albo po prostu spuchli. Nie ma co powtórzyliśmy "sukces" taki jak dwa lata temu w ME. Szkoda bo zawodników mamy a jednak widocznie z silnymi zespołami brakuje czegoś jeszcze do równej gry. Ciekawe czy Castellani poleci ze stołka?

Dragonit
01-10-2010, 22:33
A, to tutaj napisałem posta, którego "zgubiłem" :lol: cóż, jestem zawiedziony postawą naszych,

ThorGal77
11-10-2010, 22:30
Powiem tak to nie ludzie są z*ebani, tylko system jest z*ebany ;) Chociaż gdyby grali jak Brazylia to i systemy im nie straszne ;)

Powiem tak: nie używaj wulgaryzmów, bo tu na forum nie lubimy wulgaryzmów. Tym razem tylko ocenzurowałem, następnym razem będzie mniej przyjemnie ;) - Furvus

25-10-2010, 16:57
Działanie typowe dla naszych włodarzy siatkarskich. Gdyby tak postępowali np. Brazylijczycy, czy np.Bułgarzy itd...to by pewnie też było tam niewesoło. Ale to moje subiektywne zdanie, i może zmiana wyjdzie im ( reprezentantom ) na lepsze, ale nowy trener, nowe pomysły nim to zatrybi... :cry: echhhh....

http://sport.onet.pl/siatkowka/reprezen ... omosc.html (http://sport.onet.pl/siatkowka/reprezentacje/werdykt-pzps-daniel-castellani-zwolniony,1,3742756,wiadomosc.html)

Daniel Castellani nie będzie dłużej selekcjonerem siatkarskiej reprezentacji Polski. Taką decyzję podjął w poniedziałek rano zarząd Polskiego Związku Piłki Siatkowej. To następstwo bardzo słabego wyniku uzyskanego przez polską kadrę na mistrzostwach świata we Włoszech - poinformował Polsat News.

Ronin
30-10-2010, 21:33
Poroniony pomysły z tym zwolnieniem Castellani powinien zostać. W końcu to nie on dał ciała ale zawodnicy którzy myśleli że jak już wygrali 3 mecze i tak będzie do finału i wszystko się samo wygra. A prawda jest taka że na parkiecie grają ludzie a nie nazwiska. Taki Wlazły czy Winiarski mogliby to sobie w końcu uświadomić bo od jakiegoś czasu są chyba w kadrze tylko z powodu nazwiska. Wszyscy powinni grać z takim zaangażowaniem jak Kurek to wtedy moglibyśmy być spokojni o wynik.

A teraz czekamy co wymyśli nasza ukochana PZPS I jaki to nowy trener poprowadzi naszych do złota. A swoją drogą dziwna sprawa Lozano zajął 2 miejsce i nic poza tym a miał kadrę bodajże 3 lata a Castelaniego wykopują mimo że zdobył uprzednio Mistrzostwo Europy. Ja tu logiki nie widzę.

Dragonit
25-11-2010, 01:12
Skra pojechała :D
http://sport.onet.pl/siatkowka/liga-mis ... omosc.html (http://sport.onet.pl/siatkowka/liga-mistrzow/lm-mistrz-polski-pokonal-najlepsza-druzyne-swiata,1,3795215,wiadomosc.html)

29-09-2011, 11:15
Przypominam, ze mamy 3 miejsce w Europie w siatkówce męskiej, pod wodzą nowego trenera ciekawe jak długo nim będzie...i nasze Panie walczą dzisiaj z Serbkami- gospodyniami o awans do strefy medalowej :D
Obok piłki ręcznej to nasze jedyne dyscypliny zespołowe gdzie od wielu lat możemy być dumni. Bez naturalizowania i kombinacji polscy zawodnicy i zawodniczki udowadniają, ze można zdobywać medale.
pozdrawiam sympatyków siatkówki ;)

02-12-2011, 10:53
Tradycyjnie na tym forum cisza o dyscyplinie sportu, gdzie Polacy są w czołówce światowej od ładnych paru lat... :D Tą drogą jak poszli ludzie odpowiedzialni za siatkówkę, powinny iść inne dyscypliny sportowe, a szczególnie piłka skopana.
To, co pokazują siatkarze w PŚ, to bez względu już na efekt końcowy zapisze się w historii tej dyscypliny. Jeszcze jeden pkt zdobyty i jedziemy na Olimpiadę do Londynu :D

Ronin
02-12-2011, 21:31
Praktycznie mamy już awans w kieszeni bo nawet jeżeli Włochy wygrają pozostałe mecze a my zaliczymy po 2 porażki to w sumie Włochy zrównają się z nami w punktach a w bezpośrednim pojedynku ich pokonalismy dziś więc wszystko jasne. ;)

03-12-2011, 10:33
i udało się!!!! :D Wbrew temu co tzw. znawcy teraz mówią, mam na myśli pitolących na Polsacie Sport i nie tylko, to nie tryskali zaufaniem do naszych siatkarzy. Ale mamy naprawdę taką ilość zawodników i na takim poziomie sportowym, że brak zawodników pokroju Wlazły nie robi różnicy. Mecz z Brazylią miał dwa oblicza, co widać było gołym okiem, wygrane dwa pierwsze sety przez naszych spowodowały, że zeszło z nich napięcie i werwa, bo w tym momencie byliśmy na 100% na Olimpiadzie. Kapitalny wynik odnośnie rozgrywek PŚ, ostatni raz byliśmy na podium w...1965 roku!!!... :D
przesunięcie w rankingach w górę też jest praktyczną zdobyczą ułatwiającą w przyszłości różne zawody...
Szkoda, że tzw. sport narodowy piłka skopana jest w takim stanie. Teraz czekam co pokażą piłkarze ręczni:)
pozdrawiam sympatyków siatkówki

Aquila
04-12-2011, 11:37
Siatkarzom gratuluję oczywiście, a co do ankiety - zdecydowane "nie" ;)

Ronin
04-12-2011, 18:17
Muszę przyznać że Anastassi ma dobrą rękę kiepsko zaczynał ale z biegiem czasu robi się z niego świetny szkoleniowiec i w optymalnym składzie Polska drużyna znowu liczy się w Świecie Siatkówki. Gratulacje dla Polaków choć szkoda tego meczu z Rosją można to było wygrać i należało to wygrać. Kacapów pognębić to bezcenne za wszystko inne zapłaci Mastercard :D

Neron
03-01-2012, 13:04
Jakoś nie specjalnie,przepadam za siatką.
Od zawsze mnie nudziła,wole sumo,skoki do wody i snookera.

Errichto
03-01-2012, 13:22
Siatka spokojnie może rywalizować o miano najciekawszego sportu. Może ręczna ciekawsza, ale na pewno nie nożna - tam to są nudy (ale mecz Barcy z Realem zawsze obejrzę).

Tak ogólnie, skoro i tak nożna nie wychodzi naszym, to może w szkołach należałoby przestawić się na siatkę? Może wtedy jeszcze trochę bardziej byśmy się liczyli w czołówce światowej.

Neron
03-01-2012, 13:50
Siatka spokojnie może rywalizować o miano najciekawszego sportu. Może ręczna ciekawsza, ale na pewno nie nożna - tam to są nudy (ale mecz Barcy z Realem zawsze obejrzę).

Tak ogólnie, skoro i tak nożna nie wychodzi naszym, to może w szkołach należałoby przestawić się na siatkę? Może wtedy jeszcze trochę bardziej byśmy się liczyli w czołówce światowej.
Może masz racje,ale kiedyś spotkałem się z opinią,że siatka nie jest naszym narodowym sportem.
Nie należy zatem jej zbyt mocno propagować,więc raczej tego nie zrobią.

Errichto
03-01-2012, 13:56
Chyba jeszcze nożna jest "sportem narodowym", cokolwiek by to miało znaczyć.
Tyle że dlaczego tak ma być? Siatkówka gorsza?
I nie rozumiem, czemu nie należy propagować siatki.

Dragonit
03-01-2012, 15:02
Dla mnie gorsza, przebijanka to nie jest męski sport 8-)

Może masz racje,ale kiedyś spotkałem się z opinią,że siatka nie jest naszym narodowym sportem.
Nie należy zatem jej zbyt mocno propagować,więc raczej tego nie zrobią.
:lol: złote usta

cezar91
03-01-2012, 16:43

Nie wiem jak ty, ale w szkole średniej i w gimnazjum najwięcej grałem w siatkę. Dzięki kochanej zimie, nie było warunków do gry w nożną, a latem/jesienią zawsze rządziła u nas ręczna. Tylko czasy podstawówki to ganianie jak głupi za okrągłą.

voitek
03-01-2012, 17:10
U mnie tak samo, tylko w podstawówce graliśmy w nożną zwykle. W gimnazjum było różnie, ale głównie siatkówka i koszykówka. W liceum niestety nie mieliśmy hali i graliśmy w siatkę na jakimś gównie

Nawet TVN Warszawa do nas przyjechało, żeby zrobić o tym reportaż :P Na filmie są ludzie z mojej klasy, mnie tam nie zobaczycie bo mi się akurat, kurde, nie chciało do szkoły iść :P

http://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/-1,1 ... omosc.html (http://www.tvnwarszawa.pl/archiwum/-1,1580461,0,,_125_lat_czekaja_na_sale_gimnastyczna ,wiadomosc.html)

A co do tego co jest ciekawsze, ja tam mogę oglądać praktycznie każdy mecz piłki nożnej, byleby się zawodnicy nie słaniali po boisku. Siatkówkę tylko reprezentację, wtedy przynajmniej czuję emocje

Errichto
03-01-2012, 17:19
To fajnie mieliście w szkole. A ręczna to już w ogóle - na palcach mógłbym zliczyć, ile razy graliśmy. Bez zdejmowania skarpet.

cezar91
03-01-2012, 18:08
Ja i piłkę nożną, i siatkówkę pooglądam. Ręcznej nie za bardzo, nudzi mnie.
Co do szkoły, zdarzało się nawet w halową wersję rugby grać :D

29-07-2012, 18:25
Reaktywacja tematu o Szlachetni, nasi ostatnio zdobyli 1miejsce w Lidze Światowej, grając tak ze nawet nie zajmujący się ta dyscyplina ich chwalili, a teraz sprawdzian na Olimpiadzie dziś mecz z makaroniarzami, jedyna dyscyplina drużynowa, więc trza za nich trzymać kciuki :)

29-07-2012, 21:53
I wygrali w pięknym stylu 3-1, szkoda ze kopacze nie grają z takim charakterem, mimo 1 set przegrany, to potem 3 pod rzad wygrane :) Z grupy już wyjdziemy, niech Włosi i inni się martwią :)
We wtorek następny mecz :)

Marat
29-07-2012, 22:02
Fajnie, pięknie, cieszę się. Jednak czemu zawsze przy takich okazjach ktoś musi wspomnieć o kopaczach i czasem o "sporcie narodowym"? Dajcie z tym spokój, cieszmy się zwycięstwem naszych i tylko tym.

Ronin
30-07-2012, 22:33
Siatkarze grają na miarę Złota ale jeszcze trzeba pokonać Bułgarów i Argentynę potem to już z górki będzie. Siatka Sportem Narodowym i Basta z kopaną tam nic się nie zmieni dopóki leśne dziadki grzeją swój kuper na stołkach.

PS. Trzy powody dlaczego Siatka powinna być Sportem Narodowym
1. Nasza Reprezentacja jest w czołówce Światowej i obecnie zajmuje 4 miejsce na Świecie do tego w drużynie mamy równorzędnych zawodników na każdej pozycji w Nożnej Próżno szukać klasowych zawodników trójka z Dortmundu tego nie zmieni o pozycji Polskiej Kopanej w Rankingach lepiej nie wspominać.
2. Na meczach Siatki czy to Reprezentacja czy Liga można spokojnie przyjść całymi rodzinami bez obawy że jakimś pseudokibicom przyjdzie do głowy pomysł aby zrobić rozpierduchę. W kopanej już tego samego nie można powiedzieć niestety.
3. Mamy w Siatce takie wyniki dlatego że mamy jedną z 3 Najlepszych Lig Siatkarski Świata zaraz po Rosyjskiej i Włoskiej. Polska Kopana Ekstraklasa to taka klasa że w Angielskiej 4 lidze grają lepiej od Mistrza Polski. O Lidze Mistrzów możemy zapomnieć na dziesiątki lat a w Siatce co kilka sezonów mamy swojego przedstawiciela w Siatkarskiej Lidze mistrzów a ostatni sezon to już prawdziwa eksplozja w tym względzie.

Zapewne Marat napisze że to bzdury ale innym może moja argumentacja wyda się sensowną dziękować. ;)

Marat
31-07-2012, 01:18
Co bym nie napisał, ty i tak mi nie przyznasz racji. Siatkówka nie jest naszym sportem narodowym i czy napiszesz "basta" czy nie, to i tak się to nie zmieni ;) Pozwól, że zacytuję post pewnego użytkownika z jednego forum.

Ktos mi wytlumaczy, czemu w Polsce kreuje sie ten sport na narodowy ? Skad taka popularnosc ?

Jezeli juz pilka nozna miala by nie byc sportem narodowym, to zostalby nim Malysz. Tak, tak- nie skoki, a Malysz, bo to jego samego ludzie ogladaja ( oczywiscie, jak o cos walczyl ), co potwierdzaja wyniki ogladalnosci, ktore potrafily w tym roku ( pierwszym bez Malysza ) spasc z 7mln do ok 3,5mln w sredniej ogladalnosci w skali roku. Jednak Malysz juz nie skacze, a jednak nawet za jego czasow wieksza publike przyciagala pilka.
Natomiast co do samej siatkowki. Tak wiele pisze sie o tym ,ze jest ona popularna w naszym kraju i to jest fakt. Ale ta popularnosc tak naprawde jest znikoma !! Na hale podczas Plus Ligi przychodzi garstka widzow. I to nie dlatego, ze hale sa male. Obiekty te nie wypelniaja sie czesto, mimo, ze gra na nich czolowy klub Europy - !!! - a sama hala ma pojemnosc 2700 ( tak jest w przypadku SKRY, jej frekwencja to ok. 2100 !! ). Na pozostalych halach jest jeszcze gorzej. I nie piszcie, ze jak by byly wieksze, to i kibicow byloby duzo. Na nowiusienkiej hali w Gdansku na mecze tamtejszej druzyny przyhcodzi srednio 3500 widzow, przy czym w tym roku prawdopodobnie frekwencja bedzie jeszcze mniejsza, a hala ma pojemnosc 11500 !! Bydgoska Delecta wypelnia swoja hale w niecalych 50 % przy pojemnosci 6000. Jak na 4 najelpsza w Europie lige z 2. najelpsza europejska druzyna i kilkoma finalistami ( i zwyciezcami ) mniej waznych pucharow srednia calej Plus Ligi to 2700 !!
Nasza Ekstraklasa, obecnie 20. w Europie, ktorej przedstawiciele nie istnieja w pucharach, gromadzi na stadionach ok. 8600 i to dobitnie swiadczy, ze mimo lepszych warunkow ( w Plus Lidze kazda hala jest klimatyzowana, nie odczuwa sie ujemnych temperatur, ma odpowiednie zaplecze ), to jednak nasza kopana przyciaga wiecej ludzi.
Popatrzmy wpisy w mediach. Praktycznie pisze sie tylko o pilce, a w ostatnim miesiacu, nie liczac Euro pilka- mimo konca sezonu- interesuje wieksza liczbe internautow. Rowniez na portalach spolecznosciowych nozna bije siatkowa na leb ( tak, tak- mimo tych durnych demotywatorkow, jak : "jest sport, w ktorym to my tworzymy grupe smierci " i innych glupotek ).

No isedno sprawy- final z niedzielio gladalo.... 4,3 mln Polakow, co jest poprostu smieszne !!!! Klan i Moda na sukces gromadza wikesza publike, nie mowiac o serialach typu M jak milosc ( srednio 8mln ), czy Ojciec Matusz... Nie bede wspominal o rekordowych transmisjach samych meczow grupowych Polakow na Euro ( strach pomyslec, co by bylo, gdyby to pilkarze zagrali w finale ), wiec przypomne wyniki ogladalnosci finalow pilkarskich imprez sprzed kilku lat:
2008 - 8mln
2010- niecale 11 mln ( ok. 10,6mln )
2012- nie liczac stref kibica i ludzi spoza domu- 12 mln. Wliczajac te osoby to ok. 14,5 mln.
A i popatrzmy, ile kibicow przed tv gromadza same mecze grupowe pilkrzy:
2006- mecz z Ekwadorem- 10 mln.
- z Niemcami- 12,5mln
- z Kostaryka 8 mln
2008- z Niemcami 11,5mln
- z Austrai 10mln
- z Chorwacja 8mln

Przy czym wszystkie liczby odnosza sie do sredniej ogladalnosci, nie najwyzszej podczas danego meczu ( w tym drugim przypadku ogladalnosc jest duzo wieksza, ale niezbyt miarodajna )

Rekord siatkarzy to 6,5mln sredniej ogladalnosci w 2006 ( FINALU MS !! ), 4,5mln fnialow ME w 2008, a rekord pan to 4,5 mln z meczu z Holandia ( nie pamietam ktory rok, ale chyba to byly ME albo MS w Polsce.

No i pilkarzy uprawiajacych sport jest ponad 2,500,000, a siatkarzy... do niedawna bylo to 50,000, teraz pewnie jest wiecej, ale nie znam liczb.

Tak wiec, czemu to ma byc nasz sport narodowy?

Jezeli ktos sie ze mna nie zgadza, znaczy, ze nie ma racji. Polecam wtedy chocby przestudiowanie suchych faktow- wikipedii, fachowych stron internetowych czy pism, w ktorych znajdzie dane o ogladalnosci, liczbie wpisow na temat danej dyscypliny w mediach, facebooku itp.

I jeszcze jedno- co jest fajnego w byciu najlepszym w sporcie, w ktorym liczy sie 8- 10 druzyn ? Pozostale reprezentacjie maja zawodnikow, ktorych znacie z pilkarskich reprezentacji San Marino czy Andory, a wiec sa to " kelnerzy ", czy "listonosze ".

Dodam, ze meczy grupowych siatkarzy nie pokazuje sie, bo bardziej oplaca sie Polsatowi pokazac serial, ktory przyciagnie stala liczbe widzow, niz jakas siatkowke, ktora- jak widac- rzadko przyciaga chocby srednia widownie. Final tegorocznej LM siatkrskiej ze SKRA musial ustapic ... powotorce Ace Ventury na TV4....

W dużej mierze się z tym zgadzam. Piłka jest popularniejsza i nawet przeciętny Kowalski wie o niej więcej, niż o innych sportach. Dlatego sztuczne kreowanie siatkówki na nasz sport narodowy niczego nie zmieni. Możecie się przy tym upierać i twardo stać tu na forum przy swoim, ale pewnie każdy z was wie, że to są jedynie pobożne życzenia. Dlatego zostawiam was w przeświadczeniu o siatkówce jako sporcie narodowym i nie podejmuję zbędnej polemiki ;)

voitek
31-07-2012, 01:24
A jak, nie daj Boże, poziom naszej siatkarskiej reprezentacji spadnie to z pewnością będą starali się kreować na sport narodowy... ŻUŻEL :lol:

Ronin
31-07-2012, 15:31
Ja o piłce ligowej nie wiem prawie nic i szczerze mówiąc nie martwię się tym. Czy Siatkówkę kreuje się na sport Narodowy moim zdaniem nie ma czego kreować po prostu nie mamy w żadnej innej grze drużynowej takich sukcesów jak w Siatkówce więc fanów tej dyscypliny jest coraz więcej a Reprezentację to każdy przeciętnie znający Polak umie wymienić na pamięć. Tak więc z całym szacunkiem do Małysza to nie to samo bo on był sam a tu jest i dobre szkolenie i dobra atmosfera w związku dobry trener i materiał ludzki wszystko jest za tym więc żeby to Siatka stała się nr.1 Oczywiście mamy sentyment do drużyny Górskiego ale trzeba trzeźwo patrzeć na rzeczywistość od tamtego czasu nic Polska Kopana nie posuneła się do przodu a wręcz przeciwnie uwsteczniła się do tego stopnia że już wywalczenie kwalifikacji do dużej imprezy to wielki sukces. W Siatce gramy o najwyższe cele a poziom jest stabilny to się nie zmienia od ładnych kilku lat.
A wracając do dzisiejszego meczu naszych Siatkarzy grali dobrze ale dziś Bułgarzy mi zaimponowali walecznością. Ostrzegałem że trzeba wygrać jeszcze kilka ważnych meczów bo nasi pseudokomentatorzy już ogłosili że Nasi mają z górki i się to zemściło. Bułgaria zawsze nam nie leżała jako przeciwnik i to było dziś widać ale szacunek dla chłopaków za zaciekłą walkę w 2 i zwłaszcza w 4 secie brakowało ciut ciut. Teraz trzeba już grać na max poziomie do końca żeby nie trafić po meczach grupowych na Ćwierćfinał z Rosją albo Brazylią.

01-08-2012, 08:46
Mimo przegranej, siatka jest dyscypliną gdzie nie ma remisów, więc powiedzenie moje że mimo dobrego meczu przegrali nie jest dziwne. Bułgarzy grali kapitalnie zagrywką, a jeden z nich miał swój dzień, u nas swego czasu tak szalał np. Wlazły...Poniżej przedstawiam na dzień dzisiejszy tabelę, niestety screen, bo nie chciało mi się walczyć z forumowym edytorem...Jutro zobaczymy ile z tego będzie aktualne :)
[spoiler:3s8at6f1]http://img577.imageshack.us/img577/6838/schowek02u.jpg[/spoiler:3s8at6f1]

Ronin
01-08-2012, 09:01
Eutychesie trzeba wygrać z Argentyną oby nasi zachowali koncentrację przez całe spotkanie to będzie ok.

Poprawiłem sorki klawiatura mi się zacina czasami.

01-08-2012, 09:11
Roninie, nie przez przypadek mam nick Eutyches,
Eustychesie :D
W tej grupie wszystko może się zdarzyć, w drugiej też się jeszcze pozmienia...Brazylia się budzi zaczyna grać na swoim dream team poziomie, więc będzie dobrze jak przywiozą jakikolwiek medal, ale najpierw trzeba wyjść z grupy...taki zimny prysznic, jak w przypadku ostatniego spotkania może podziałać orzeźwiająco, albo...Powtórzy się sytuacja jak po zdobyciu ME nasi popadli swoisty w marazm. W przeciwieństwie do pseudodziennikarzy pseudosportowych uważam, że sportowcy są tylko ludźmi :)

Ronin
01-08-2012, 09:54
No dokładnie to nie maszynka do zwycięstw a widać że drużyna chce grać jak najlepiej. Wierzę w awans ale widać że nie ma łatwych przeciwników na tym poziomie. Do każdego spotkania trzeba podejść serio nic samo się nie wygra. :)

02-08-2012, 18:09
szybko, zgrabnie i ładnie im poszło. Na tym poziomie 3-0 to wynik zasługujący na uwagę :) Co nie oznacza że nasi zagrali rewelacyjny mecz, a Argentyna była słaba, po prostu naszym wychodziło wszystko 8-)

odi.profanum
03-08-2012, 08:24
Reprezentacja Stanów Zjednoczonych pokonała w czwartek Brazylię 3:1 (23:25, 27:25, 25:19, 25:17) i awansowała do ćwierćfinału siatkarskiego turnieju Igrzysk Olimpijskich w Londynie. Obrońcy złota z Pekinu wyrastają na faworytów turnieju. W sumie oglądałem fragment meczu i zdziwiłem się nieskutecznością siatkarzy Brazylii. Niedokładne przyjęcie, autowe ataki, nieskończone kontry. Tylko obrony na poziomie, oj chyba daleko są jak na razie od swojej optymalnej formy. USA ładnie grało, zajebiście serwowali ( te balony Możdżonka czy Nowakowskiego zawsze mnie drażniły jeśli chodzi o naszą reprezentację ) a w USA co wejdzie na zagrywkę to przyp*** z całej siły :twisted: . Faktycznie USA można uznać za faworytów turnieju, choć wiadomo, kibicuję naszym ;)

Ronin
04-08-2012, 11:18
odi.profanum

Reprezentacja Stanów Zjednoczonych pokonała w czwartek Brazylię 3:1 (23:25, 27:25, 25:19, 25:17) i awansowała do ćwierćfinału siatkarskiego turnieju Igrzysk Olimpijskich w Londynie. Obrońcy złota z Pekinu wyrastają na faworytów turnieju.

W sumie oglądałem fragment meczu i zdziwiłem się nieskutecznością siatkarzy Brazylii. Niedokładne przyjęcie, autowe ataki, nieskończone kontry. Tylko obrony na poziomie, oj chyba daleko są jak na razie od swojej optymalnej formy. USA ładnie grało, zajebiście serwowali ( te balony Możdżonka czy Nowakowskiego zawsze mnie drażniły jeśli chodzi o naszą reprezentację ) a w USA co wejdzie na zagrywkę to przyp*** z całej siły :twisted: . Faktycznie USA można uznać za faworytów turnieju, choć wiadomo, kibicuję naszym ;)

W Lidze Światowej dostali w dupska i na Igrzyskach też dostaną
Nie ma obawy A nie wiem jak tam Brazylia się czuje ale faktycznie chyba nie w formie za dużo przegrywają nie tylko jak widać z Polakami ale nawet ze Średniakami bo USA moim zdaniem to średniak wyszło im na Igrzyskach w Pekinie i tylko tyle. Polacy nigdy nie mieli większych kłopotów z USA co innego Serbia Rosja Bułgaria czy Brazylia w formie. Dlatego uważam że będzie dobrze.

04-08-2012, 13:15
Nasi już są w ćwierfinale, liczę że Argentyna zagra mecz życia z jugo...znaczy się z Bułgarami :)

seba225
04-08-2012, 14:14
a był już mecz Włochy-Bułgaria?

04-08-2012, 15:02
mecz Włochy-Bułgaria?Nie, to ostatni będzie ich mecz, dziś grają z Argentyną, i dobrze by było by nasi zajęli pierwsze miejsce, ale z drugiej strony nie ma już słabych drużyn w ćwierćfinałach, będzie co będzie :)

odi.profanum
04-08-2012, 18:16
W Lidze Światowej dostali w dupska i na Igrzyskach też dostaną USA wyłożyło jaja na ligę światową. Na Olimpiadzie grają równo, skutecznie i bez przestojów w grze + zajebiście serwują. Obecnie to najlepsza drużyna jak dla mnie

USA moim zdaniem to średniak wyszło im na Igrzyskach w Pekinie i tylko tyle. Polacy nigdy nie mieli większych kłopotów z USA ;)

05-08-2012, 08:36
Po raz kolejny Argentyna okazała się wielkim przyjacielem Polski :mrgreen: Bułgarzy padli i dobrze im tak za ich dziwne zachowania na parkiecie :) Teraz wygrać z Australią minimum 3-1 i trafimy na łatwiejszego ( w teorii przeciwnika) Dużo wskazuje że mogą być to nasi zachodni sąsiedzi, i tu moja uwaga, wcale to nie jest słaby zespół, od czasów Lozano poziom ich wzrasta :roll:
Moje marzenie, to wygrana z Australią 3-0, wygrana z Niemcami i mamy jakiś medal :) Bo tam może się wszystko zdarzyć....

odi.profanum
05-08-2012, 17:47
Jak chcą grać o złoto to przeciwnik im różnicy nie powinien robić - powinni lać wszystkich a nie liczyć na kalkulacje :) Już nie raz się na nich przejechali. Niech chłopaki grają swoje a kalkulacje niech idą w odstawkę.

06-08-2012, 11:36
Przegrali, na własne życzenie. Czyżby, powtarzała się historia z Castellanim po zdobyciu ME, mam nadzieję że nie...Dalej im kibicuję, mając nadzieję, że podobnie jak kiedyś Rosjanie, wyczerpali limit słabych spotkań, by potem grać swoje, a że potrafią, to już nie raz udowodnili :D

odi.profanum
06-08-2012, 12:07
Chyba za bardzo się skupili na liczeniu punktów. No nic, jak tak będą się bawić to już wkrótce wrócą do domu :roll: Też im kibicuję w dalszym ciągu.

Ronin
06-08-2012, 14:14
Nie oglądałem meczu ale po przeczytaniu newsa jestem w "shell shock-u " :shock:

Baal-Melkart
06-08-2012, 16:00
Nie oglądałem meczu ale po przeczytaniu newsa jestem w "shell shock-u " :shock:
Żałuj, Australijczycy grali ładnie :D . Po meczu z Włochami uwierzyłem w podium. Mecz z Bułgarami uznałem z zwykłą wpadkę, ale ten dzisiejszy to kompromitacja. Nasi lubią sobie życie komplikować.

07-08-2012, 09:36
Gramy jutro z Rosją...Na własne życzenie, jak grają Rosjanie? jak do tej pory, na pewno lepiej od naszych, nie licząc spotkania z Włochami...Bez względu na wynik i tak osiągnęli w tym sezonie dużo, a to media wszelkiej maści podgrzewały atmosferę że jadą po medal hehe...Zawodnicy i trener byli wstrzemięźliwsi, można sprawdzić, a wzięło się to stąd, że siatkówka to specyficzna dyscyplina i każdy może wygrać z każdym, na poziomie olimpiady, kwestia słabszego lub lepszego dnia. Jeżeli zagrają jak Włochami, przejdą dalej, jak Bartman powiedział po meczu z Australią, grając tak jak grali, nie ważne z kim się spotkają i tak by z Niemcami przegrali, muszą zagrać dużo lepiej. Trzymam kciuki :D

odi.profanum
07-08-2012, 10:37
Nawet nie chodzi o to. Dziwi mnie straszny brak regularności :roll: i to w zasadzie co 2, 3 mecze - 1 bardzo wysoki poziom, by w kolejnym na maksa maścić. Myślałem, że dadzą radę ustabilizować formę ale jak na razie nie bardzo to wychodzi. Ruscy też cudów nie grają ale jak powiedziałeś - grają lepiej. ;)

Ronin
08-08-2012, 16:42
W takiej dyspozycji jak obecnie są Polacy to faworytem będzie Zborna niestety. Ale zobaczymy dziwne jest to że nasi nie potrafili utrzymać formy od czasu Ligi Światowej. Gdzieś ktoś popełnił błąd :?:

odi.profanum
08-08-2012, 16:48
Po prostu inni grali na pół gwizdka :)
Ale Włochy rozpykały USA - Amerykanie nie istnieli :shock:

08-08-2012, 19:13
Po prostu inni grali na pół gwizdka :)
Ale Włochy rozpykały USA - Amerykanie nie istnieli :shock:
To jest cały urok tej dyscypliny :) Forma dnia i jest spora niespodzianka :) Dlatego nasi mają do wyboru, zagrać jak w pierwszym meczu z makaroniarzami, albo powtórzyć styl meczy z wygranych z Brazylią w LŚ :D

odi.profanum
08-08-2012, 20:25
:( Ale gównianie serwują

08-08-2012, 20:52
Nasi popełniają koszmarne błędy, Rosja gra dobrze, bez fajerwerków, a Polacy są po prostu bez formy moim zdaniem i cała tajemnica ich gry. Trener nie trafił z przygotowaniami i będzie musiał się z tego tłumaczyć 8-)

odi.profanum
08-08-2012, 21:12
Nie wina trenera, że co Polak wejdzie na serwis to go spierd***. Końcówka 3 seta jak coś zaczeli wreszcie bić chociaż na drugą stronę ( nie te szmaty Możdzonka, czy Żygadły ) to się zaczęło coś dziać. No i nic nie grali środkiem + koszmarne błędy w kontratakach. Nie wiem czy to wina trenera, że nagle zapomnieli jak się w tą gre gra.
Eh :|

08-08-2012, 21:27
Szkoda że w takim stylu odpadli, trzeba poczekać na spokojnie, co wymyślą na wytłumaczenie się :) Ale jak zauważyłeś zapomnieli jak się gra...Ale nie ma co się denerwować, jak się popatrzy że od wielu lat są na najważniejszych imprezach to też można spokojniej do tego podejść...Jednak to zdarza się że nie pierwszy raz, po jakimś sukcesie, nie idzie się ogarnąć naszym w następnej ważnej imprezie, ale to już jest na głowy naszych siatkarskich:"sztabowców" :D
---
Teraz trzymam kciuki za Brazylią i w siatce, i w nożną :mrgreen:

Ronin
08-08-2012, 22:17
Co tu dużo mówić Ruskie tradycyjnie pokazali nam gdzie jest nasze miejsce w szeregu. Forma przyszła ale nie na ten najważniejszy turniej a może tej formy nigdy nie było tylko Ligę Światową olali inne ekipy a my to wykorzystaliśmy. Cztery lata temu przynajmniej była walka dziś była Żeś niewiniątek. Dobranoc. ( Dysortografia stwierdzona od 10 lat) nad czym ubolewam. (Powinno być RZEŹ[/size]) ;)
PS. Co nie zmienia faktu że Siata i tak jest lepsza w Polskim wykonaniu od Piłki Nożnej przynajmniej wychodzimy z grupy regularnie ;)

odi.profanum
09-08-2012, 08:43
Szczerze powiedziawszy to faktycznie chłopaki z całej tej 4 to zaniżali poziom. Dobrze się stało, że odpadli, bo zdecydowanie nie zasługiwali na nic więcej z taką grą - na tle zupełnie przeciętnych Ruskich. Przykro to mówić ale nasi o pikowali z formą. Teraz będę kibicował Włochom bo chłopaki z USA zajebiście zagrali.
Jak ja pamiętam co praktycznie ci sami Rosjanie robili w finale LŚ z Brazylią, jak Mihailov grał to teraz nawet 50 % tego nie zagrali. Nie wiem co się naszym stało. Grali fajnie z Włochami, a potem szli równo do poziomu, hmm Wlk. Brytanii?

09-08-2012, 08:46
W siatkówce jest ciągłość szkoleniowa, pokoleniowa, jakiś zamysł dotyczący całości dyscypliny, i już mi przeszło po wczorajszym...Skończyła się forma i cała bańka nadziei prysła ;) Mało tego Olimpiady nam nie wychodzą specjalnie, a szkoda bo mozna wtedy mając medal zapracować na emeryturę olimpijską, chociaż akurat w tej dyscyplinie nie należą zarobki do słabych ;)
Ku pokrzepieniu sympatyków siatki i tym co naszym kibicują, taka z wiki notka. Ja widać poniżej zawsze w czołówce, nie ma tu miejsc bez podium, też nie najgorszych :)
Igrzyska Olimpijskie

1. miejsce – 1976

Mistrzostwa Świata

1. miejsce – 1974
2. miejsce – 2006

Mistrzostwa Europy

1. miejsce – 2009
2. miejsce – 1975, 1977, 1979, 1981, 1983
3. miejsce – 1967, 2011

Puchar Świata

2. miejsce – 1965, 2011

Liga Światowa

1. miejsce – 2012
3. miejsce – 2011

odi.profanum
09-08-2012, 10:49
Ja bym powiedział, że to bardziej para się skończyła; za dużo chcieli w jednym sezonie i nie starczyło sił. Nie wierzę, że Polaków i USA spotkał ten sam los tylko przez przypadek. A tacy Włosi nagle zajebiście zaczęli grać. Brakło sił i to było widać, bo w 1szym meczu Włochów ładnie pykaliśmy - pewnie z tymi samymi Włochami wczoraj byśmy dostali 3:0.

Ronin
09-08-2012, 10:56
Coś nie poszło ale Anastasi jest OK mam nadzieje że zostanie. Choć za 4 lata to pewnie skład naszych się mocno zmieni i Bóg jeden wie kto będzie grał w tej reprezentacji.

09-08-2012, 11:01
Podobną mam nadzieję, bo taki jest dorobek Anastasiego i to jest moim zdaniem, biorąc pod uwagę realia polskich dyscyplin- fenomenalne osiągnięcie.

3 lutego 2011 decyzją Zarządu PZPS na trenera został wybrany Andrea Anastasi. 23 lutego podpisał kontrakt. W tym roku stawał z reprezentacją na podium trzech międzynarodowych imprez: Liga Światowa (3 miejsce), Mistrzostwa Europy (3 miejsce), Puchar Świata (2 miejsce). Zapewnił również występ na Igrzyskach Olimpijskich w Londynie.

W następnym roku reprezentacja zdobyła złote medale Ligi Światowej 2012, zwyciężając w ścisłym finale 3:0 z reprezentacją USA

odi.profanum
bardzo zasadne stwierdzenie, myślę ze tu jest też powód do zastanowienia ;)

Baal-Melkart
12-08-2012, 15:57
Rosjanie zrobili z Brazylią to samo co z USA w grupie :). Zastanawiam się jak tego Brazylia nie wygrała, mieli już piłkę meczową w 3 secie, taka drużyna. W tajbreku Rosjanie ich zdemolowali :shock:

Ronin
12-08-2012, 16:12
Nie lubię Rosjan i tego nie kryję ale za taki mecz należy im się szacunek za wykazany chart ducha i walkę do końca. Tego zabrakło mi w meczach Polaków mam nadzieje że chłopaki potrenują trochę więcej a trochę mniej będą reklamować Monte ;)

12-08-2012, 16:50
Brazylia padła ofiarą- wiarą w nazwiska, co Giba wyprawiał swego czasu najlepszy siatkarz świata? Bez komentarzy, zawalił jednego w sumie seta, końcówkę...Plus inne już zgrane nazwiska, ale to ich wieczny problem, dla wielu to ostatnia olimpiada. Jak wcześniej napisaliście, 2-0 i 3 set tylko Brazylia wie dlaczego tak się to skończyła...Kacapów nie lubiłem, nie lubię i nie polubię, chociaż kulturę mają ciekawą, ale życzę im zawsze w sporcie przegranych, niestety pokazali że potrafili zagrać siatkówkę z kosmosu, to co zrobili w ostatnim secie to majstersztyk, a trochę grałem w siatkę, więc mam mieszane uczucia przy takich meczach. Jedyne pocieszenie dla pseudodziennikarzy że przegrała nasza reprezentacja z mistrzami olimpijskimi :)
-
Z naszego podwórka, miejmy nadzieję że nasze medialne szczekaczki dadzą spokój naszym siatkarzom, Anastasi zostanie i będzie znowu podium na najbliższych rozgrywkach :roll:

Baal-Melkart
12-08-2012, 17:08
Ja w tym finale początkowo nikomu nie kibicowałem, ale potem jednak Rosjanom. Najpierw dlatego, że byli słabsi, a potem bo zrobili na mnie duże wrażenie. Także Brazylia w zespołach na olimpiadzie nie najlepiej, jeśli 1 złoty i 2 srebrne można tak określić :D

Co się tyczy naszego poletka, to Anastasi musi zostać! Ale to prawda, już się podnoszą głosy, że popełniono błąd, że "szczyt formy osiągnięto nie na igrzyskach" itd, itp. Nikt jednak się nie zastanawia, że mogliśmy zostać bez zwycięstwa w Lidze Światowej i bez medalu na igrzyskach.

odi.profanum
12-08-2012, 23:04
No a wszystko zaczęło się od obrony nogą w 3 secie przez Ruskich ;) Meczyk był fajny, w sumie Rosjanie co set to szło im lepiej, w ostatnim zagrali jak w 2010. No i co robił Musersky :? , tłukł po prostu. Generalnie nie było jakoś widocznych słabych punktów, w miarę równo ze wszystkim. Przykro się aż patrzyło na niektórych weteranów z Brazylii - np Giba, nic sobie nie pograł :cry:

Gaius Julius
12-08-2012, 23:52
niestety nadmuchany balonik, zamiast na spokojnie podejść do tego....z resztą poza Gumą to ich pierwsza olimpiada więc nic dziwnego, że ich, jakby to ująć, stremowało a nawet przerosło i do tego jeszcze rozdmuchany balon i mamy co mamy, niestety.

Gajusz Mariusz
30-08-2014, 18:49
Większość zna mój pogląd na teraźniejszą sytuację na wschodzie, ale takie zachowanie rodaków na Narodowym irytuje mnie jako kibica. W sporcie powinno się coś udowadniać na polu sportowym. Po prostu jest mi przykro i wstyd. :cry2:
http://eurosport.onet.pl/siatkowka/mistrzostwa-swiata-siatkarzy/ms-siatkarzy-2014-reprezentacja-rosji-wygwizdana-podczas-ceremonii-otwarcia/z3668

arcyżużel
30-08-2014, 19:03
E tam Vox populi, vox Dei :P

Gajusz Mariusz
30-08-2014, 21:20
I to rozumiem! Oglądałem, brawo! :clap::champagne::ok:

http://eurosport.onet.pl/siatkowka/mistrzostwa-swiata-siatkarzy/ms-siatkarzy-2014-mocne-otwarcie-reprezentacji-polski/mn9v4

Gajusz Mariusz
17-09-2014, 09:09
Myślałem że zawału dostanę po "akcji" Kubiaka... Gdyby tak samo Rosję, ehhh! Brawo! :clap:
http://www.sport.pl/siatkowka/1,106368,16656036,Polska___Brazylia_3_2__Po_wielki m_meczu_Polacy_blizej.html
http://i.iplsc.com/szalona-radosc-polskiej-ekipy-po-meczu-z-brazylia/0003IPMQEKNJSFO7-C116-F4.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/f3/26/fe/z16656115Q,Kibice-polskich-siatkarzy-w-lodzkiej-Atlas-Arenie-.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/f5/26/fe/z16656117Q,Kibice-polskich-siatkarzy-w-lodzkiej-Atlas-Arenie-.jpg
http://www.bomba.pl/pliki/obrazki/640xXXX/1fefe77b1fc540d82dcfe3e80a94fb2cbc087cd6.jpg
:devil:

Gajusz Mariusz
19-09-2014, 21:10
I to rozumiem! Co prawda nasi siatkarze zlitowali się nad Moskalami bo przy 3:0 święta by spędzili na obozie treningowym za kołem polarnym, a przy 3:2 może spędzą z rodzinami. Ale po 2:0 wiedzieli że mina Putina znowu bezcenna
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/f4af7a90-5f7c-46ed-9f4f-39f8b6c11a99_original.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1411070303_mfr8af_600.jpeg
i to im wystarczyło. Ale na szczęście łódzka (i nie tylko) publika wymogła mobilizację na 5 set.
http://www.radiopik.pl/public/info/2014/2014-09-18_1411066931.jpg
http://www.infokrakow24.pl/wp-content/uploads/2014/08/JGIK_20140818_6765.jpg
Cóż, trzeba powiedzieć że po meczu Brazylia-Rosja można było przewidzieć 2 pierwsze sety meczu Polska-Rosja. Tak jak powiedziałem swego czasu :

Większość zna mój pogląd na teraźniejszą sytuację na wschodzie, ale takie zachowanie rodaków na Narodowym irytuje mnie jako kibica. W sporcie powinno się coś udowadniać na polu sportowym. Po prostu jest mi przykro i wstyd. :cry2:

Tak to sobie wyobrażałem i się ziściło. Brawo! Dziękuję za emocje :clap: :champagne: i szkoda tylko że nie graliśmy 17 września...
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/87d9465c-dc82-42be-8718-4d042c7c3ce5_original.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/9fe0510c-5f2e-413d-b2f5-68d2d36000ad_original.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/78d1912c-2896-486c-8483-ef879e80107f_original.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1411069765_deynkl_600.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1e7496ae-f235-4ccc-aed1-1541c1a6e1c3_original.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1411102333_7c5n4u_600.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1411075313_ofhkag_600.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1411069574_ocqfnn_600.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1411068873_ytg7kq_600.jpeg
http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/d4f329d0-fdcc-4c84-959d-aa9a4540e504_original.jpeg

I uwaga! Rodzynek!

http://i.wp.pl/a/f/jpeg/33790/1411078601_cvdcxw_600.jpeg

Gajusz Mariusz
21-09-2014, 19:43
Wczoraj następni na liście Niemiaszki. BRAWO! :champagne::ok::clap: Można by rzec... piękny wrzesień!
http://sf3.s3.amazonaws.com/photos/541df133b59e97_01231154.jpg
http://www.przegladsportowy.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-680/-382/przegladsportowy/635468860951551378.jpg

Wygrać finał to szczyt marzeń. Ale kto wie...;)

Edit

A JEDNAK!
04854XqcfCY

Wspaniałe mistrzostwa. Pokonaliśmy naprawdę najlepszych w drodze do zdobycia pucharu. Dziękuję za emocje! Gratulacje! :clap::champagne:

Gajusz Mariusz
28-05-2015, 23:36
Kto oglądał, ten wie jak to wyglądało! :clap:

Sborna na inaugurację Ligi światowej przeciwko dość eksperymentalnemu składowi mistrzów świata była chłopcem do bicia. Jutro (dzisiaj) drugi mecz. Ciekawe czy Antiga znowu dokona eksperymentów ze składem i czy Moskale tym razem dadzą radę podnieść poprzeczkę, która dzisiaj (wczoraj) była na poziomie... jakim była.

Zabrakło ulubieńca łódzkiej widowni z MŚ-Aleksieja Spiridonowa. Znany ze swojego specyficznego i prowokującego zachowania na boisku, Rosjanin otrzymał zakaz ze światowej federacji siatkówki na występy w meczach przeciwko Polakom. Jest to efekt zachowania gracza w czasie zeszłorocznych mistrzostwa świata, kiedy to w jednym ze spotkań wykonywał obraźliwe gesty w stronę polskich kibiców, udawał również, że strzela z karabinu w trybuny. Te ekscesy wywołały poruszenie w siatkarskim środowisku, co poskutkowało karą. Po prostu burakom mówimy... niet. :cool:

Brawo 21-letni debiutant Mateusz Bieniek. Antiga potwierdził, że ma oko na młodych i odwagę by dać im szansę ogrywać mistrzów olimpijskich. Trzymam kciuki i liczę na bis!
http://ocdn.eu/images/pulscms/NWQ7MDMsMmU0LDAsMSwx/e5bd9fb2853fa9261ba77980b68f9144.jpg

Gajusz Mariusz
30-05-2015, 14:23
i czy Moskale tym razem dadzą radę podnieść poprzeczkę, która dzisiaj (wczoraj) była na poziomie... jakim była.

I postawili jak na mistrzów olimpijskich przystało! Co prawda do połowy drugiego seta była powtórka z rozrywki ale później drużyna chyba była myślami w szatni i nastąpiła koszmarna seria serwów. To dało nadzieję sbornej która wykorzystała szansę i wygrała set. Następny mając wiatr w żaglach i nadzieję w oczach Rosjanie zasłużenie wygrali do 20-tu. Wtedy nastąpiło przebudzenie chłopaków i kolejny wygraliśmy do 19-tu. Tie-break wiadomo-wygrywa ten z mocniejszymi nerwami. A to od jesiennych MŚ wygląda u nas nad wyraz dobrze. Kolejne zwycięstwo, szkoda tylko dwóch setów które w tak mocnej grupie mogą zaważyć na końcowej tabeli. Brawo chłopaki! :clap: Pierwsze koty za płoty.
http://ocdn.eu/images/pulscms/NGY7MDMsMmU0LDAsMSwx/eaf29c8decd652eda6e220408052b4c0.jpg

Gajusz Mariusz
07-06-2015, 14:55
Kolejny dwumecz za nami. Tym razem z Persją, tzn Iranem :D. Mimo że ugryźli nam aż 3 sety, czyli więcej niż zborna, nie załamujmy się. W poprzednim roku widziałem jak namieszali, słabeuszem już dawno nie są. No i znowu nasi potwierdzili że mocni są w nerwowych tie-breakach. Coraz lepiej wygląda Kurek, to cieszy. TAK TRZYMAĆ! (Osłodzili mi trochę finał LM...)
http://ocdn.eu/images/pulscms/NjU7MDQsMCwyNCwxMGEwLDk1YTswNiwzMjAsMWMyOzA0LGEsZC wzMGMsMTY4OzA2LDMwYywxNjg_/0fda92cb92d7a0d89f88ade123839838.jpg

Trochę w cieniu nasze panie też pokonały Niemki. Co prawda w meczu towarzyskim, ale zawsze szczególnie cieszy wygrana z sąsiadami ze wschodu i zachodu ;). Startują w czymś takim jak 1 Igrzyska Europejskie w Baku w Azerbejdżanie 13 czerwca meczem z Turcją. Cokolwiek by to było, trzymam kciuki :ok:
http://ocdn.eu/images/pulscms/ZWU7MDQsMCw3Niw3YTUsNDRjOzA2LDMxNCwxYmM7MGMsMTQwYj FjZmU3ZjBhYzUyZWRjMDEwZDcwOTc4ZTg0YmUsMSwxLDYsMA__/3072901346eb6acd53602b22021a4fb1.jpg

sadam86
07-06-2015, 14:58
Iranu nie należy lekceważyć już kolejny rok z rzędu trzymają poziom i nie są ekipą do bicia, ale chęć walki reprezentacji powinna cieszyć.

Samick
07-06-2015, 18:18
W moim towarzystwie od pewnego czasu krąży opinia, że za 2-3 lata Iran może być nie do przejścia nawet dla czołówki.

sadam86
07-06-2015, 18:23
To zależy po części od sytuacji geopolitycznej w regionie, ale jest to możliwe, może być taką dawną Brazylią lub Sborną.

Gajusz Mariusz
14-06-2015, 06:23
Nie ma co udawać, dostaliśmy w 4 litery i tyle. Jankesi są na fali i do tego od MŚ mają na nas patent (zresztą wcześniej też szło nam z nimi ciężko). Szkoda pierwszego meczu, bo drugi był zupełnie bez historii. Liczę że chłopaki się otrząsną i ogarną. Bo na kompleksy to chyba trochę za duzi chłopaki są. ;)
http://ocdn.eu/images/pulscms/NDI7MDMsMmU0LDAsMSwx/05755ba3d83e26d5ae86f67482d180a4.jpg

Niestety, z powodu pracy zawodowej nie obejrzałem obu meczy, więc żadnych osobistych spostrzeżeń mieć nie mogę. Cieszą kolejne zwycięstwa nad Sborną, tym razem w Kazaniu. Z kim jak z kim ale z tym przeciwnikiem nigdy motywacji nie brakuje naszym reprezentacjom. A jak do tego dochodzą jeszcze mocne umiejętności, to i wyniki cieszą seryjnie (podobno 6 zwycięstwo pod rząd, ja tam nie liczyłem). No nic, zobaczymy co będzie w Teheranie. Brawo panowie! :ok:
http://ocdn.eu/images/pulscms/Mzc7MDMsMmU0LDAsMSwx/92f51de68b5713ff848d01d3071cfb11.jpg

A nasze panie w Baku już w ćwierćfinale. :clap:
http://ocdn.eu/images/pulscms/OWE7MDMsMmU0LDAsMSwx/0548eaf4691f6af40e317ef06133e981.jpg

Za nami chyba najważniejszy dwumecz w grupie. Po przegranym pierwszym meczu wczoraj chłopaki odrobili lekcje i mimo fanatycznego kibicowania Persów zaliczyliśmy pewne zwycięstwo. Brawo. W tym czasie jankesi wbijali Rosjanom gwóźdź do trumny i zborna zaliczyła 10 porażkę na... 10 spotkań. :clap:Aktualni mistrzowie olimpijscy się zupełnie rozsypali. Ale to problem Moskwy. Przed nami mecze z USA u siebie i Persów z Rosją. Ci ostatni nie sądzę żeby stawili jakikolwiek opór Iranowi więc wszystko zależy od nas. Mam nadzieję że na ostatniej prostej nie wywrócimy się...
http://ocdn.eu/images/pulscms/YzQ7MDQsMCw3NixiMDcsNjMzOzA2LDMxNCwxYmM7MGMsMTQwYj FjZmU3ZjBhYzUyZWRjMDEwZDcwOTc4ZTg0YmUsMSwxLDYsMA__/95904dd837630a6c4e653ba2bce064e6.jpg

A dziewczyny wracają ze srebrem, brawo! :clap:
http://ocdn.eu/images/pulscms/MzE7MDMsMmU0LDAsMSwx/37dd2048c9bafe01ade2117a78b97343.jpg
http://ocdn.eu/images/pulscms/NmM7MDQsMmJiLDQ5LDQ0MywyNjY7MDYsMzE0LDFiYzswYywxND BiMWNmZTdmMGFjNTJlZGMwMTBkNzA5NzhlODRiZSwxLDEsNiww/87d342148b58913622ca9c6a06a9fb68.jpg

No i się udało. Mimo dwóch bardzo słabych meczy z USA jeden z nich udało się wygrać i jedziemy do Rio. Brawo! Musze przyznać, że i Rosja ugrała w końcu jeden mecz. Tu małe zaskoczenie. Ok, eliminacje już za nami i Final Six tuż tuż. Jesteśmy w grupie z Włochami i Serbami i w tej kolejności będziemy się potykać. Trzymam kciuki!
http://ocdn.eu/images/pulscms/NDY7MDQsMSxjMCxjZDgsNzM5OzA2LDMxNCwxYmM7MGMsMTQwYj FjZmU3ZjBhYzUyZWRjMDEwZDcwOTc4ZTg0YmUsMSwxLDYsMA__/6435a7e7b83790a8374c3e7eb54afd82.jpg
(Post trochę późno, ale dopiero wróciłem z urlopu)

Niestety, trzymanie kciuków na nic się zdało. Z meczu na mecz wyraźnie brakowało "pary". Zaczęło się od 3:1 z Włochami. wygrywając pierwsze dwa sety z Serbami chłopaki już chyba głowami byli w szatni i... przegraliśmy 2:3. Uspokajała świadomość że te 2 sety i tak dawały nam 1 miejsce w grupie, ale oglądając mecz nie można było nie zauważyć zgrzytów w tej maszynie. półfinał z Francją to od 0:2 do tie breaku. Były emocje ale niestety zwycięsko wyszli z tej walki Francuzi. Mecz o 3 miejsce to najlepsze podsumowanie słabnącej reprezentacji. Trzeci set przy wyniku 22:17 a później 23:19 i.... 6 kolejnych punktów dla jankesów :wall:. Podsumowując: 4 mecze 3 porażki. SŁABIUTKO. Pociesza tylko fakt że w sporcie drużynowym, w tej dyscyplinie jesteśmy wciąż w ścisłej czołówce światowej a przegrane widać we własnych błędach a nie formie przeciwników będących poza zasięgiem. Jak chociażby, nie szukając daleko, w piłce nożnej.
http://www.fivb.org/Vis2009/Images/GetImage.asmx?No=55055&type=Press&maxSize=920
PS Jak widzę ten sport jest zupełnie poza zainteresowaniami innych forumowiczów, więc dzisiejszym postem kończę ten spam. ;)

Ituriel32
20-07-2015, 10:21
Ja już dość dawno skreśliłem piłkę nożną i bardziej interesuje się siatkówką czy ręczną. Niestety nie oglądam telewizji i nie oglądam też meczów. A jeśli się zdarzy to wolę patrzeć na siatkówkę kobiet...

Co to turnieju finałowego to po naszych było widać zmęczenie, niestety. Na szczęście trener ma czas na to by znaleźć młodą krew.

Mecze naszych zazwyczaj kontroluję. Czyli gram/oglądam coś innego a co jakiś czas patrzę na serwisy online.

Gajuszu nie podawaj się i próbuj dalej przekonać ludzi do tego sportu.

Nezahualcoyotl
04-09-2019, 22:30
Brawo nasze Złotka :clap:.
Jesteśmy w półfinale po zaciętym meczu przeciwko drużynie Niemiec :champagne:

https://www.meczyki.pl/newsy/polskie-siatkarki-pokazaly-wielka-moc-i-pokonaly-niemki-po-epickim-boju-bialo-czerwone-zagraja-o-medale-me/122211-n

Gajusz Mariusz
05-09-2019, 08:52
Dziewczyny robią co mogą by dogonić panów. Kibice w łódzkiej Atlas Arenie także swoje dołożyli. Niestety teraz lecimy do Ankary :confused:

Eutyches
11-09-2019, 14:48
Ciekawy wywiad Kubiaka bo ma człowiek charakter
https://sport.onet.pl/siatkowka/mistrzostwa-europy-siatkarzy/reprezentacja-polski/michal-kubiak-lecimy-do-paryza-po-zloty-medal/gcb2w22
a jaja ze spiżu, ogromny szacunek za sprawę z Arabami. W dzisiejszych czasach wymaga to wielkiej odwagi cywilnej.
Siatkówka powinna być naszym sportem narodowym, bo jest szkolenie, mamy ścisłą czołówkę światową w każdej kategorii wiekowej; trenują Polacy, a seniorami zajmują się od wielu lat trenerzy spoza Polski, odseparowani od polskiego piekiełka układów itp...
To lubię czytać ^^ http://forum.totalwar.org.pl/showthread.php?415-Siatk%C3%B3wa-Og%C3%B3lnie&p=4807&viewfull=1#post4807

Eutyches
13-09-2019, 15:39
Przypominam, że rozpoczęły się ME i Polacy zapowiedzieli złoto :)
Szkoda tylko, że Kubańczyk gra kosztem bardzo zdolnego Polaka, dla mnie to smutne, mam nadzieję że zacznie grać na miarę oczekiwań, bo gra słabo.

Nim ktoś napisze, że to niszowy sport i stąd jesteśmy w nim dobrzy, to powiem tylko, że siatkówka ma równie wiele zrzeszonych państw w światowym związku co piłka nożna, a męska siatkówka cały czas ewoluuje w rozwoju.

Nezahualcoyotl
13-09-2019, 18:00
Kubiak Show i pierwsze zwycięstwo w turnieju :ok:

https://www.meczyki.pl/newsy/polscy-siatkarze-wygrali-pierwszy-mecz-na-mistrzostwach-europy-nie-obylo-sie-bez-problemow/122937-n

Eutyches
28-09-2019, 07:21
https://pliki.meczyki.pl/big/307/5d8d226d7e093.jpg

Super się stało i Serbowie wygrali z Francją. Jeszcze kazano im, by uczcić pamięć osoby która zainicjowała rozbiór ich kraju w starciu z kadrą z tego kraju^^
Przecierałem oczy ze zdumienia, że polityka tam mocno wdepnęła i w tą dyscyplinę sportową.

Jakim trzeba być idiotą by coś takiego zrobić podczas spotkania Serbów z Francją? Myślę, że specjalnie by potem wydrukować ich dyskwalifikację itp?
Przed półfinałowym meczem mistrzostw Europy siatkarzy pomiędzy Francją a Serbią doszło do skandalu. Kibice z Bałkanów nie uszanowali minuty ciszy ku pamięci Jacquesa Chiraca.

Chirac w latach 1995-2007 był prezydentem Francji. Za jego kadencji wojska tego kraju wzięły udział w interwencji NATO w Kosowie (1999 rok).

Mając w pamięci to wydarzenie, roszczący sobie prawo do tego (wciąż nieuznawanego przez wszystkie państwa świata) kraju Serbowie wygwizdali Chiraca podczas minuty ciszy.

Wznosili również okrzyki "Zbombardował nas!" oraz "Terrorysta!".

Czytaj więcej na:

https://www.meczyki.pl/newsy/skandal-podczas-polfinalu-me-serbowie-nie-uszanowali-pamieci-bylego-prezydenta-francji-terrorysta/124168-n
Kapitalne spotkanie, Serbowie pokazali, to co nasi mieli podczas Ligi Narodów ;) / no ale wtedy nie grał mocno opalony Polak, kosztem bardzo dobrze prezentującego się młodego siatkarza^^..

Patrząc na spotkanie, mam obawę czy w ogóle wrócimy z medalem, bo to co pokazali niektórzy nasi siatkarze, to nie napawa optymizmem, a Belg wzorem swego poprzednika zaczyna się gubić ze zmianami i żeby nie awans na olimpiadę, pewnie by skończył jak Francuz^^...
Po złoto jadą hihi

Nezahualcoyotl
28-09-2019, 10:54
Słowenia tak naprawdę była pierwszą mocną ekipą z jaką przyszło się nam zmierzyć i cały misterny plan poszedł... Z drugiej strony podopieczni Heynena zagrali jakby im ktoś sznurowadła splątał a przeciwnikom dosłownie wszystko w grze wychodziło.
Co do owego "skandalu" to już sama minuta ciszy była większym skandalem od gwizdów w jej trakcie.

Jak się nie ma co się lubi...

https://www.meczyki.pl/newsy/polscy-siatkarze-wywalczyli-brazowy-medal-mistrzostw-europy-francuzi-ograni-w-trzech-setach/124236-n

Eutyches
06-10-2019, 08:08
Proza życia zmusiła mnie, by wcześniej wstać i zerknąłem na spotkanie naszych z makaroniarzami. Nie widziałem z USA, ale nasi rozjechali przeciwników niczym walec, a Kurek to Kurek :)
Nie rozumiem sportowych założeń odnośnie Kubańczyka, że gra w kadrze jako Polak. Podejrzewam, że to pijarowe zagranie PISu, wiceszefem PZPS jest Obatel; "odpinpajcie się od nas, toż my są multikulti i nie znamy barier kolorystycznych^^"

Nie znam realiów siatkówki tak jak choćby kopanej, ale z moich obserwacji wynika, że jesteśmy ścisłą czołówką europejską ale czy światową? Porażka z USA powinna być sygnałem ostrzegawczym i Leon niech jedzie na wakacje, a na jego miejsce dać ...wybór ma Belg ogromny...
Na złoto, co tak strasznie chce olimpijskie Heineken bym nie liczył, Kurek to gracz światowej klasy, ale z całym szacunkiem, bo szanuję go; to do Wlazłego brakuje mu trochę. Na podium nas stać, ale Brazylia pod swe skrzydła przyjęła Kubańczyka/Kubańczyków grają jak kosmici i pojawiają się też nowi zawodnicy o potencjale Giby...
Jeden Kurek to za mało, ale może Bartosz Bednorz utrzyma formę? Kubiak wróci do dawnej? Olimpiada za jakiś dopiero czas, szkoda że w kopanej nie mogę tak pomarudzić^^

Nezahualcoyotl
13-10-2019, 11:56
Przegrać z Brazylią to nie wstyd a ta akcja to coś dlaczego warto oglądać siatkówkę :eek::eek:

https://twitter.com/KulakWojciech/status/1183301366661484545?s=20

Eutyches
16-10-2019, 04:10
Srebrny medal dla Polski! Kolejny medal, ale mamy drużynę :) Na luzie wygrana z arabami z Iranu^^. Zrezygnowani snuli się po parkiecie :)
LN, ME i PŚ z medalami :)

edit:

Jak człowiek nie zna się na siatkówce, wymyśla na temat syna kominiarza jakieś niestworzone historie? Idę się zastrzelić^^

Tak wybrali:

Drużyna marzeń Pucharu Świata:
Najlepszy rozgrywający: Micah Christenson (USA)
Najlepsi przyjmujący: Wilfredo Leon (Polska), Yuki Ishikawa (Japonia)
Najlepsi środkowi: Maxwell Holt (USA), Lucas Saatkamp (Brazylia)
Najlepszy atakujący: Yuji Nishida (Japonia)
Najlepszy libero: Thales Hoss (Brazylia)
MVP: Alan Souza (Brazylia)