PDA

Zobacz pełną wersję : Indie moje - Co teraz?

Popek
02-02-2011, 19:27
Osiągnąłem wszystko co chciałem w Indiach [ gram maratami] nie wiem za co teraz mogę się teraz zabrać. Dysponuje dobrą flotą i pełnymi 2 armiami które chciałbym wysłać na statkach. Oczywiscie pojawia się kierunek przez persję i Imperium osmańskie lądem do europy jednak nie chcę mi się użerać z arabami :D . Zastanawiam się nad desantem w Anglii i przyporządkowaniem sobie na start właśnie tych wysp, co wy myślicie, a może macie inne propozycje? Ameryka? Jestem otwarty na propozycje

Krang
02-02-2011, 19:55
Ja bym popłynął na wyspy. Jeśli Brytyjczycy jeszcze ciebie nie najechali, to i tak w końcu to zrobią. Wyprzedź ich :)

Adamsky
03-02-2011, 08:06
Rozpocząć kampanię Anglikami i podbić Indie, to dopiero klimat, szczególnie że nawet dość historycznie. Maraci w Europie? Ja was proszę... . Nie mógłbym tak grać. Dlatego zawsze na poważnie grałem w ETW tylko Anglikami.

Rechot
03-02-2011, 12:21
Popłynąć do Ameryki zająć region jakiś indian,umocnić się tam i rozpącząć podbijanie całej Ameryki.

jakubek199678
03-02-2011, 15:14
Możesz spróbowac podbic WB, To dobry pomysł, postaraj sie o jakiegos wiekszego Europejskiego sojusznika

Popek
03-02-2011, 18:31
Z tym europejskim sojusznikiem to nie będzie problemu - z większością głównych frakcji poza holendrami mam przyjaźń albo uwielbienie ;) Islandia już moja- zaraz i wyspy brytyjskie :D

Otto
18-02-2011, 11:58
Kiedyś podbiłem Maratami sporą część Europy i Hameryki, tryb gry był taki, że chodziło o zyski i handel, wiec nie atakowałem za bardzo, tylko napadnięty, lub dla ochrony interesów.... (więc szybkość podbojów nie była piorunująca). Po opanowaniu Indii zacząłem od Maroka, potem jakieś izolowane kraje w basenie morza śródziemnego. Już nie pamiętam kolejności..... Zabawa była fajna..... koncentrowałem się głównie na ochronie szlaków morskich..... nawet nie wszyscy mnie znielubili....

:)