PDA

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Problem w grze Seleucydami

caps
03-02-2011, 21:13
Witam, mam pewien problem, otoz niemoze poradzic sobie w kampani seleucydami... gram na poziomie srednim (wiem, to smieszne przegrywac na tym poziomie no ale coz) i nie daje sobie rady... Mam cypr, tarsus,antiochie,seleucie i suse z tego antiochia jest prawie caly czas oblegana, co ture egipt daje oblezenie, i ja co ture musze sie z nimi bic, bo przy obleganej antiochi nie wyrabiam finansowo... pont wlasnie idzie na tarsus cala flaga, a armenia przedziera sie przez moje forty na polnoc od seleucii (obleganej przez egipt) i susy. Jest juz rok 238 p.n.e a ja nie wiem co robic. Egipt nie ma juz armii wiec moglbym go zniszczyc, ale cala armia leci w obrone przed armenia i pontem... Wygrywam wszystkie bitwy ktore tocze, bo wszystkie to obrona miast.. poprostu nie mam czasu zeby wyjsc na kogos z atakiem, wie ktos co robic? moze zaczac kampanie od poczatku? :P mysle ze nie dam sobie rady ale chce grac selkami, (falanga, zolw,rydwany a przedewszystkim slonie). Doradzcie mi co robic, czy ciagnac to dalej, czy moze zaczac od poczatku? z gory dziekuje za odpowiedz

Maharbal
03-02-2011, 21:20
Sprawa I-zły dział, aż się prosi, żeby napisać w dziale pomocy :?
Sprawa II-nie mam pojęcia, co robiłeś w pierwszych latach gry. Egipt można w przeciągu jakichś 20 lat spokojnie uziemić, Partii zajmuje się co prędzej Suzę(po rozwaleniu kilku oddziałów katafraktów idących z Arsakii to państwo ma już niewiele do powiedzenia), przed Armenią da radę się obronić samymi milicjami w Hatrze, Pont można zostawić na koniec. Dodając do tego jeszcze i to, że można capnąć szybko Pergamon z rąk greckich mamy już na starcie sporo kasy. Ja bym to zaczął od początku, chociaż nie znam dokładnie Twojej sytuacji.

Proponuję zajrzeć też do tego tematu viewtopic.php?f=35&t=1272 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=35&t=1272)

caps
03-02-2011, 21:28
Suze zajalem na poczatku rozgrywki, egiptu nie dalem rady rozwalic na poczatku =/ a w hatrze jak mowisz mialem sama milicje ^^ i armenia przyszla prawie cala flaga i stracilem miasto..

lotto089
18-06-2011, 00:03
Zły początek ,tyle moge powiedziec na ten temat , grajac Seleucydami musisz w pierwszej kolejnosci kierowac sie na Pont ( swietnie sprawdzaja sie tu najemne oddzialy : Hoplici , Kretenczycy czy Tracy) , oraz Egiptem . Jezeli zagraza ci Armenia to postaw na polnoc od miasta Tars na moscie oddzial falangi i sprawa zamknieta, radzilbym ci zaczac od nowa i robic szybki Rush

MateuszKL
18-06-2011, 00:25
Jeśli w tym roku jesteś na tym etapie, to po prostu źle grałeś - trzeba atakować od samego początku, a jeśli lubisz spokojną grę, to po pokonaniu tych bezpośrednich przeciwników będzie na nią czas. ;) Zachęcam do podrzucenia sav'a.

lotto089
20-06-2011, 21:37
Jeśli w tym roku jesteś na tym etapie, to po prostu źle grałeś - trzeba atakować od samego początku, a jeśli lubisz spokojną grę, to po pokonaniu tych bezpośrednich przeciwników będzie na nią czas. ;) Zachęcam do podrzucenia sav'a.
Dokladnie zgadzam sie z przedmowca musisz zaczac od poczatku do swojego poprzedniego zapisu dodam ze powinienes jak najszybciej zajac Rodos z jego Kolosem - po prostu niewiarygodnie zajebisty bonus +40% do przychodow z handlu morskiego w kazdej osadzie i ok 10 % do zadowolenia publicznego takze we wszystkich prowincjach