Zobacz pełną wersję : Kampania Krzyżowców
Jak ogólnie w tą kampanie grać dla mnie najłatwiej gra się Antiochią i Egiptem.
A jakie jest wasze zdanie kim się gra najłatwiej i kto ma najlepsze wojska ?
Moim zdaniem najlepsze wojska ma egipt i turcja.
Najbardziej lubie formacje khassaki i sibilian al khas.
Nezahualcoyotl
27-02-2011, 17:19
Nazwy panstw piszemy z duzej litery ;)
Zas nawiazujac do tematu to preferuje rozgrywke Bizancjum.Balansowanie pomiedzy krzyzowcami i muzulmanami dla wlasnych korzysci daje duzo radochy bo wiadomo ze gdzie dwoch.. ;) No i mozliwosc zmasakrowania Wenecjan u bram Konstantynopola juz na samym poczatku gry jest jakze przyjemne :twisted: :lol:
KrystianBorys
04-03-2011, 19:50
Ja najbardziej lubię Turcję. Ze względu na trochę utrudnioną sytuację na mapie, dzięki czemu się nie nudzimy, ale przede wszystkim za wyśmienite jednostki! Mają przecież ogromną bombardę, niezłą konnicę strzelecką i przede wszystkim Janczarów. Ciężka piechota janczarska jest niezła i efektowna. Łucznicy janczarów jako jedyni w tej kampanii mogą robić palisadę. Muszkieterzy janczarów to najlepsi strzelcy w grze. Plus jeszcze robienie dżihadów, qapukulu i piechota otomańska.
Tak ale nie masz tak fajnie jak Antiochią gdzie trza się trochę namęczyć na początku.
KrystianBorys
05-03-2011, 19:23
Grałem Antiochią około 100 tur i było to pasmo zwycięstw. Plus jeszcze posiłki, troche osad rebelianckich do zdobycia, nie widze problemu, plus sojusz z Jerozolimą, a Egipt ma do Turcji daleko
Mnie się zdarzyło ,że Egipt pożarł z pół Jerozolimy i moja ofensywa coś zmieniła.
Lwie Serce
11-04-2012, 16:15
Jerozolimę za jednostki i walkę z Saracenami. Lubię rycerzy z Trypolisu za ich wygląd i skuteczność oraz templariuszy. Jednak poza rycerzami z Jerozolimy i strażą templariuszy mają dosyć cienką piechotę w przeciwieństwie do Antiochii która ma sporo lepszą (szkoda że kanoników chyba tylko jeden oddział można mieć).
tuff_gru
26-05-2015, 10:49
Mam pytanko, czy rycerzy z Trypolisu mozna jakos doszkolic? Moze jakis budynek albo cos?
Prawdopodobnie w Trypolisie, jak się ulepszy jakoś bardziej zamek lub będzie się miało jakieś lepsze stajnie.
Gajusz Mariusz
27-05-2015, 19:30
Zdaje się że w Medku 2 była możliwość budowy w zamku jakiegoś pola ćwiczeń dla jazdy. Dawno grałem, ale tak pamiętam.
Nezahualcoyotl
27-05-2015, 19:46
Mam pytanko, czy rycerzy z Trypolisu mozna jakos doszkolic? Moze jakis budynek albo cos?
Myślę że chodzi o tą budowlę.Podobnie jak w podstawce żeby móc zwiększać doświadczenie jednostek zakonnych trzeba było rozbudowywać daną kapitułę.W przypadku Knights of Tripoli należy się skupić na rozwoju stajni az do poziomu królewskich.
Place treningowe lub ćwiczebne zwiększały zdolności bojowe pozostałych jednostek jazdy:
http://totalwar.honga.net/building.php?v=m2twk_crus&f=jerusalem&b=kings_stables