Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Forty ale jak?
sumik175
10-03-2011, 16:10
Wyczytałem że mogę budować forty generałem , no i właśnie klikam na generała i niby powinna być na dole opcja buduj fort czy wieże ale nic takiego nie ma...... (po lewej stronie jest opcja przyłącz się do krucjaty).
Ta opcja pojawia się w lewym dolnym rogu tak, jak kiedy chcesz budować w mieście.
sumik175
10-03-2011, 16:42
nic takiego czegoś nie mam , klikam 2 razy na miasto , pojawia mi się te okienko a w lewym dolnym rogu nic takiego czegoś nie ma..
http://www.voila.pl/336/wloh7/index.php?get=1&f=1
eeerobert
10-03-2011, 17:09
Jeżeli dobrze rozumiem to próbujesz zbudować fort w mieście. Forty buduje się poza miastami. Wyprowadź generała z osady w prawym dolnym rogu będziesz miał ikonkę budowy, a po kliknięciu na niej będziesz miał opcję budowy strażnicy i fortu.
Niebieski
10-03-2011, 17:16
Dodam jeszcze, że generał musi stać na mapie kampanii - tylko nie w mieście i nie na morzu i nie na moście, a w "polu". Poza tym jest jeszcze parę miejsc gdzie gra nie pozwala zbudować fortu (np: zbyt blisko gór, osad, itp).
offtop: Matisek - fantastyczny "help-post" zrobiłeś! Ubawiłem się.
Jeżeli dobrze rozumiem to próbujesz zbudować fort w mieście. Forty buduje się poza miastami.
chyba źle rozumiesz. Sumik pytał, jak budować forty, a nie gdzie... Kuroi napisał, że tak jak budowa w mieście, a Sulik odpisał, że on, gdy chce budować coś w mieście, to klika na nie 2 razy.
Zapomnieliście o najważniejszym, żeby zbudować fort trzeba posiadać 500 florenów w skarbcu. Jeśli dysponuje się mniejszą niż 200 florenów (suma potrzebna by wybudować najtańszy obiekt - wieże obserwacyjną) to ikona odpowiadająca za budowanie w terenie pozostanie nieaktywna.
Wyczytałem że mogę budować forty generałem , no i właśnie klikam na generała i niby powinna być na dole opcja buduj fort czy wieże ale nic takiego nie ma...... (po lewej stronie jest opcja przyłącz się do krucjaty).
Zaznacz generała, który jest poza miastem i na w miarę równym terenie, ale nie otwieraj jego okna ze statystykami etc.! W prawym dolnym rogu, obok klepsydry powinny być dwa duże przyciski, jeden odpowiada za rekrutację najemników, o ile są dostępni (to ten po prawej), ten drugi odpowiada za budowanie wież i fortów. Klikasz i wybierasz co chcesz.