Drattius
26-03-2011, 22:39
Istnieje wiele modyfikacji do Medieval II: Total War. Jednak każda z nich to nie to co bym oczekiwał. Albo odpycha mnie jakoś wykonania, albo przesadność pewnych rozwiązań, co dla autora ma coś "urealniać". Odkurzyłem ostatnio pudełko całej serii z dodatkiem Królestwa. I tak wpadł mi do głowy odruchowo pomysł, czy nie dało by się przenieść w łatwy sposób nacji i ich jednostek z dodatku bezpośrednio w Wielką Kampanię z podstawki? Nie znam się oczywiście na tym, istnieje co prawda mod Kingdoms Grand Campaign Mod, ale jest właśnie skażony przepychem i drażniącymi mnie rozwiązaniami.
Przechodząc do sedna sprawy. Najbardziej zależy mi na ożywieniu ziem w okolicach Królestwa Polskiego. Czyli przykładowo oddać Litwie (z dodatku) kontroli nad Wilnem by na wschodzie już się coś działo od początku. Najazdy pogańskich Litwinów na wschodnie ziemie - marzenie. I na swoim miejscu umieścić również Norwegię, która zapewne szybciej opanuje całą Skandynawię i będzie stanowić jakieś wyzwanie na morzu oprócz Danii. Od biedy można by też wrzucić Irlandię dla równowagi sił w Brytanii.
Przechodząc do sedna sprawy. Najbardziej zależy mi na ożywieniu ziem w okolicach Królestwa Polskiego. Czyli przykładowo oddać Litwie (z dodatku) kontroli nad Wilnem by na wschodzie już się coś działo od początku. Najazdy pogańskich Litwinów na wschodnie ziemie - marzenie. I na swoim miejscu umieścić również Norwegię, która zapewne szybciej opanuje całą Skandynawię i będzie stanowić jakieś wyzwanie na morzu oprócz Danii. Od biedy można by też wrzucić Irlandię dla równowagi sił w Brytanii.