Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szczegółowość jednostek problem.

masakraman
08-04-2011, 15:55
Otóż mam taki problem, że jak gram w bitwy to jest tak, że jednostki wyglądają jak te z pierwszego shoguna czy medivala, a tu jest podobnie tyle, że jak oddale kamerę choć trochę to robi się taka masa mimo, że jest ustawione na ultra.

Achilleus
08-04-2011, 17:56
Czy problem dotyczy tylko tej jednej gry? Czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej?

masakraman
08-04-2011, 19:27
Czy problem dotyczy tylko tej jednej gry?
? nie rozumiem pytania
Zaktualizowałem wszystko co się dało ale to nic nie pomogło.
problem mniej więcej wygląda tak jak na screenie szczegółowść jednostek jest ustawiona na ultra, a wygląda tak jak by była na średnim.

Sareth4
08-04-2011, 21:47
Akurat nie wiem czy jest to problem gry jako problem. Pamiętam , że miałem na własnych ustawieniach wyższych niż wysokie , troszkę niższych niż ultra . Jak przybliżałem do jednostki wszystko było cacy i pięknie , natomiast wystarczyło oddalić trochę w górę i widziałem 120 pikseli ;)

masakraman
20-04-2011, 15:26
Jednostki powinny w miarę normalne jak oddale kamerę trochę, a jak oddale to niektórzy żołnierze się zmieniają jak ci z shoguna czy medivala pierwszego.
dodaje 3 screeny lepiej odzwierciedlające mój problem

Wielki Mistrz Malborka
19-05-2011, 08:22
spróbuj dać resztę ustawień w grafice na ultra/wysokie może wtedy będzie ładniej a jeśli masz małą rozdzielczość ekranu to daj anty-aliasing

masakraman
23-06-2011, 20:40
Próbowałem prawie wszystkiego reinstalacji,zmienianiu opcji na niższe/wyższe nic nie pomogło.

SKOBRA123
01-09-2011, 18:56
Mi się tak samo robi w empire i rome. No cóż urok tej gry ;)

rolpa120
04-10-2011, 19:57
Z wlasnego doswiadczenia w tej sprawie zauwarzylem ze po reinstalu lub nowym zainstalowaniu trzeba jak najmniej zmieniac ustawienia graficzne raz zmien na takie jakie ci odpowiadaja i tak zostaw im wiecej razy bedziesz zmieniac ustawienia tym bardziej tekstury beda sie robic takie znieksztalcone.
U mnie tak robie i jest dobrze no dopuki rzeczywiscie daleko nie oddalisz widoku. :) Przetestuj i napisz czy cos pomoglo. Chyb ze znalazles inny sposob na to. ?