PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z DLC - Amerykańskie jednostki elitarne

Everred
22-04-2011, 14:45
Witam. Jestem ogromnym fanem ETW, a wcześniej(i nadal) Rome oraz ciut mniej Medivala2... to na wstępie! Chciałem sobie dokupić ten dodatek z jednostkami amerykańskimi przez steam. Za pomocą PayPala zapłaciłem, dostałem mail że pieniążki wysłano, a od Steam, że dziękują za zakup. W bibliotece gier we wlaściwościach/DLC widnieje ten dodatek, natomiast problemem jest brak jednostek w grze. Nie ma ich w Rozegraj bitwę... w Kampanii nie sprawdzałem bo zanim bym do nich doszedł to HOHO a w rozegraj bitwę chyba powinny być. Próbowałem uruchomić ponownie Steam, grę włączałem kilka razy i nic. Empire total war mam w wersji 1.5 build jakiś 13-coś, ale jak napisałem poniżej \/ \/ \/ wszystko się powinno aktualizować samo, więc to chyba najnowsza wersja.

Dodam, że mam ustawione Aktualizuj zawsze(ETW) i Steam tez są "aktualne". Szukam już od ponad godziny w internecie i ludzie różne rzeczy pisali, ale ogólnie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, jak odblokować te jednostki. Do Steam już napisałem ale wiadomo jak to jest, święta nadchodzą to pewnie odpowiedzi nie dostane już, a chciałem coś pograć tymi jednostkami póki wolnego trochę jest.

Byłbym wdzięczny za pomoc i dziękuję z góry za wszelkie porady.

PS AAAA i ważna sprawa, moje zadziwiająco szybkie łącze internetowe technologii NASA raczej odbiera mi możliwość odinstalowania i zainstalowania ponownie bo zajęłoby to z tydzień... choć cóż, jak nie ma innego wyboru...

Asuryan
22-04-2011, 15:37
Zmieniłeś sobie oczywiście w ustawieniach bitwy "time period" z early na late?

Everred
22-04-2011, 16:23
Tak, tak... zwykle gram na tym późnym bo lubię tych wszystkich strzelców z gwintowanymi lufami. Nie ma tam żadnych z wymienionych 15tu jednostek. Ah i oczywiście patrzę na odpowiednie nacje, WB, USA, Francja, nikt z nich nie ma nic nowego...

EDIT:
Mam jeszcze takie pytanie, bo być może zrobiłem coś źle. Może nie zrobiłem czegoś oczywistego... Utworzyłem konto PayPal, wysłałem tam z mojego konta zwykłego pieniądze, dodałem do koszyka jako produkt dla siebie(nie jako prezent dla kogoś), kontynuowałem całą transakcję, postępując zgodnie z instrukcjami( dalej/kontynuuj itp) Pojawiły się te komunikaty że dziękujemy za zakup tego dodatku i sprawdziłem czy jest w właściwościach gry w zakładce DLC( jest!). Uruchomiłem grę, patrzę na rozegraj bitwę, okres późny i tam w armiach WB czy USA nie ma nic nowego. Może pominąłem jakiś krok z aktywacją albo coś ... sam nie wiem, albo może chodzi o czas. Zrobiłem to dziś koło 14-15, minęło 3-4h - może to trwa tyle?

Edit 2:
OOO a sobie przypomniałem, a może trzeba ukończyć Drogę ku Niepodległości żeby je odblokować? Chodź to byłoby dziwne że nie ma ich w rozegraj bitwę... Ale czy jest to możliwe? Albo może o polska wersję językową chodzi.... może w takowej nie działąją?

Asuryan
22-04-2011, 19:41
Ciężko mi odpowiedzieć na to pytanie - Drogę do niepodległości ukończyłem już dawno (elitarne jednostki pojawiły się mi dopiero w ostatniej z 4 kampanii tego samouczka), a wersję językową od samego początku wybrałem angielską. We własnej bitwie mam wszystkie elitarne jednostki, jeśli tylko ustawię odpowiedni dla nich okres czasu. Spróbuj jeszcze zmienić na angielską wersję językową, a jak tam będzie to działało, to z powrotem na polską.

Everred
23-04-2011, 08:37
Zalogowałem się dziś i JEST!!! wszystkie są na miejscu, nie wiem czy to miało jakieś znaczenie ale wczoraj cały dzień miałem włączonego kompa, restartowałem tylko samego ETW i Steama, na noc wyłączyłem i dziś po uruchomieniu już były!!! A może chodzi o czas zanim mi się zaktualizowało ... nie ważne. Dzięki za pomoc!!!