PDA

Zobacz pełną wersję : Nowa maszynka jankesów ?

Knecht
05-05-2011, 18:26
http://tvp.info/informacje/swiat/tajemn ... na/4447614 (http://tvp.info/informacje/swiat/tajemniczy-helikopter-pod-domem-bin-ladena/4447614)

Z zabiciem Biladena związana jest cała operacja Neavy Seal oraz nowej zabawki amerykanów, niewykrywalnego helikoptera w technologii Stealth, co o nim sądzicie ? Widać że nawet amerykanie zniszczyli jednego którego im uszkodzili żeby potem Pakistańczycy takimi nie latali :mrgreen:

eeerobert
06-05-2011, 12:48
No no, jestem ciekawy, co tam jeszcze Amerykanie chowają po hangarach i w strefie 51 :D Na początku się zastanawiałem, dlaczego zaryzykowali utratę takiego cudeńka na terytorium obcego państwa, ale potem stwierdziłem, że taki śmigłowiec mógł im być potrzebny do akcji, bo Pakistańczycy, gdyby wykryli amerykańskie śmigłowce, to mogliby ostrzec Bin Ladena.

Knecht
07-05-2011, 13:13
No mogliby ostrzec, ale musieli się liczyć z tym że na wojnie są ofiary i helikopter został uszkodzony. I tu mnie ciekawi przez co został uszkodzony, ponieważ w czasie całej akcji do komandosów Neavy Seal strzelał tylko jeden strażnik Biladena, który został zabity, więc tu się rodzi pytanie czy ten śmigłowiec został uszkodzony przez tego jednego strażnika :lol: czy są nadal nie dokończone i jakaś awaria powstała :lol: ale i tak amerykanie spalili go żeby nikt nie skopiował maszyny.

eeerobert
07-05-2011, 13:20
No faktycznie coś tu jest nie tak, chyba że ten strażnik to jakiś Rambo był, ale mógł mieć jakiś granatnik czy coś. Choć wersja z awarią chyba jest jednak bardziej prawdopodobna.

Samick
07-05-2011, 15:24
Żadne testy ni poligon nie zastąpi prawdziwej akcji bojowej. Pytanie brzmi raczej czemu nie próbowali wszystkim co mieli ściągnąć maszyny z pola bitwy, by dowiedzieć się co zawiodło.
Chyba wykonalne dla kraju, który w 24 godziny umie przerzucić przez Atlantyk całą dywizję (podobno)....

Dagorad
07-05-2011, 21:25
Może to nie była awaria tylko błąd ludzki w końcu komandos też człowiek. Zastanawiam się też czy nie było by możliwości żeby to Pakistańczycy go strącili w końcu niezidentyfikowany helikopter pojawił się koło ich stolicy, ciekawe też czy przypominał inne maszyny jankesów na tyle żeby połapali się czyj to sprzęt. Niezależnie co go strąciło szybka akcja rozwalenia go mogła wynikać nie tylko z braku czasu na ewakuację (co jest bardziej prawdopodobne w końcu musieli by dosłać nowe maszyny a Pakistańczycy na pewno już wiedzieli że coś się dzieje więc nie byłoby to możliwe) ale też ze względu na czystą rutynową akcję czyli ryzyko było zbyt duże by bawić się w ewakuację.

Bronti
09-05-2011, 18:26
Słyszałem gdzieś wersję, że ten uszkodzony helikopter zahaczył wirnikiem o fragment muru ale nie wiem czy traktować to jak żart czy fakt :D