PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwne przeskoki na ekranie

Wielki Mistrz Malborka
08-05-2011, 23:44
Gram w napoleona już rok, po jakichś 4-5 miesiącach posiadania napa zepsuła mi się karta graficzna podczas gry w niego.Wszytko ok prócz tego że miesiąc kompa nie miałem bo karta na gwarancji była więc nie było problemów z dostaniem nowej ale po powrocie mojego kompa podczas gry w napoleona co jakiś czas i to dosyć często pojawiają się takie trójkąciki które rozmazują grafikę, ale ostatnio czyli dziś zaczęły mi się pojawiać jakieś plamki jak po domestosie na ubraniach choć może to niezbyt znany przykład ale niczego innego mi to nie przypomnia, lokalne pliki gry sprawdzałem steamem - wszystko ok, grafike osłabiłem - nic nie dało a na minimalnej to szkoda patrzeć defragmentowalem pliki gry nic, skanowalem antywirusem - nadal to samo, już mi się skończyły pomysły co robić jednym słowem: pomocy bo już mnie oczy bolą od tych błysków bo te trójkąty znosiłem

Scooter
08-05-2011, 23:48
Zrób screena i wstaw.

Aro137
09-05-2011, 16:13
A to nie czasami wina sterowników ? Albo może się zdarzyć że z nową kartą jest coś nie tak. Wgraj nowe stery i Directx.

Wielki Mistrz Malborka
09-05-2011, 20:06
te przeskoki trwaja ulamek sekundy wiec nie zrobie ale mimo ze sa takie krotkie to strasznie wkurzaja :evil: a co do sterownikow i directx sprobuje

Konrad III
09-05-2011, 21:09
Widocznie grafa Ci się przegrzewa. Na czym grasz? Stacjonarny czy laptop?

Wielki Mistrz Malborka
09-05-2011, 23:03
stacjonarny roczny komp za 3 kafle składak robiony pod gry może sobie go zwyczajnie wyczyszczę

Wielki Mistrz Malborka
21-05-2011, 12:28
nowe stery są poprawa jeśli jest to nieznaczna bo wciąż mam przeskoki choć może mniej ale za wcześnie by coś stwierdzać bo mam je dopiero od 10 minut i zagrałem jedną bitwę to wieczorem pobawię się directxem