Zobacz pełną wersję : Średnia wieku grających w TW
Marek Aureliusz
09-05-2011, 02:33
Ostatnio zastanawia mnie, jaka grupa wiekowa dominuje wśród graczy serii Total War. Ot, taka ciekawostka na dziś, choć może to być nawet pouczające doświadczenie. Zapraszam serdecznie do głosowania.
Z serią totalwar zacząłem swoją przygodę (RTW) gdy miałem ok.11-12 lat teraz obecnie mam 18 i nadal mi się nie nudzi :D
Sam Fisher
09-05-2011, 07:35
Ja też jakoś miałem 11-12 lat i zacząłem od dema Medievala na wakacjach. Demo zrujnowało mi całe wakacje :lol: Za 10 dni obchodzę 22 urodziny ;]
pretorian
09-05-2011, 08:10
Ja mam 30 i dalej znajduję czas na Total War :D
Przygodę zaczynałem od samego początku czyli Shoguna...
Maharbal
09-05-2011, 08:24
Hmm...grałem w demo Medievala I, miałem wtedy chyba 13 lat. Tak na poważnie jednak zacząłem od RTW, rok 2006, w wieku 14 lat.
Ech, zaznaczylem 20, zeby poczuc sie starszym o 2 miesiace :P
Teraz mam 17-tke na karku, a zacząłem grać trochę nietypowo, bo od Medievala II (w wieku jakoś 15 lat), potem dopiero Rome, Empire, Napoleon i wreszcie Shogun II.
Czemu te przedziały takie nierówne?
Ech, zaznaczylem 20, zeby poczuc sie starszym o 2 miesiace :P
Jeszcze będziesz chciał cofnąć czas :P
K A M 2150
09-05-2011, 15:05
20 lat ; ) W TW gram odkąd zobaczyłem Shoguna I w 2001 roku :D
Dziś 24 lata ( a dokładniej na koniec czerwca ), zacząłem grać w wieku 18. Szybko ten czas minął...
Zacząłem serie od Medievala II w wieku 13 lat. Dziś mam 16 :P
Początek to to było gdzieś w wieku 9 lat , demko Rome .... potem na 2-3 lata przerwa , a potem znowu znalazłem płytkę z demkiem.Potem podczas zwykłej wyprawy do Empiku dostrzegłem Medka II i kupiłem , potem już pilnowałem wszystkie części serii ^^
Początek to to było gdzieś w wieku 9 lat , demko Rome II
Sareth4 jesteś z przyszłości, że już grałeś w demo Roma II? ;)
Pierwszy raz z Total Warem zetknąłem się w wieku 9 lat (medieval I), na dobre zacząłem grać jakieś 4 lata temu w Medievala II. równy miesiąc temu obchodziłem 16 urodziny
Matatjahu
11-05-2011, 20:45
W wieku nie wiem ilu lat, zaraz jak wyszedł dostałem w ręce na płycie (zapewne jakaś gazeta) demo RTW i tak to się zaczęło...szybko czas leci teraz 16 ale duchem to już setkami :mrgreen:
Idill`a (MZ)
11-05-2011, 23:38
Pierwsza moja część total war to Medieval I, gram od tego czasu w całą serie, mając aktualnie 18/ 19 lat( tuż, tuż). 8-)
Solve Lind
12-05-2011, 08:20
25 wiosenek. Półtora roku temu kumpel pożyczył mi MTWII i nie minęło wiele czasu jak zakupiłem z Anglii Gold Edition, potem Romek TW z ciekawości a na koniec Złotą edycje z Shogunem i Medkiem czyli sam początek :D Wszystkie części uwielbiam chociaż oczywiście największy sentyment to Medek 2 :)
37 lat. Serią TW zainteresowałem się na dobre od powstania RTW, choć przygodę z nią zacząłem od pierwszego Medievala, który jednak nie przypadł mi zbytnio do gustu w odróżnieniu od następnych gier TW.
Idill`a (MZ)
13-05-2011, 10:23
A właśnie trochę się wyraziłem skrótem myślowym, miałem na myśli początek od premiery MTW I.
Serią TW zainteresowałem się na dobre od powstania RTW, choć przygodę z nią zacząłem od pierwszego Medievala, który jednak nie przypadł mi zbytnio do gustu w odróżnieniu od następnych gier TW.
To dla mnie wyjątkowo dziwne, w świetle najnowszych części, często i tak wracam do starego Medeivala, i to nie z sentymentu tylko. :D
Nic w tym dziwnego, po prostu nie spodobało się mi przedstawianie armii jako żetonów.
Idill`a (MZ)
13-05-2011, 17:07
Asuryanie toż to są pionki. :D
Tak więc ująłem, że dla mnie, kwestia gustu rzecz jasna.
Ja w wieku 30 lat zaraziłem się TW.
W total war gram chyba z 2 lata, teraz mam 17 lat i obecnie gram w Empire
W total war gram jakieś hmmm od kiedy jestem na forum to jaies ze 4 lata z hakiem. A lat mam 18:)
W 2000 roku, kiedy miałem 13lat ukazało się demo gry, do której sentyment wciąż czuję. Był to Shogun Total War. Mój związek z tą serią trwa więc 11 lat.
Zacząłem od Romka, kilka miesięcy po premierze nabyłem, od tamtej pory posiadam wszystkie części i miłość do serii trwa ;)
Bronisław_Wspaniały
15-08-2011, 16:15
4 lata temu jak dostałem od kumpla w prezencie Medieval 1 pod mojego straego przedpotopowego blaszaka. Potem z nowym kompem odkryłem Rome (i Europę Barbarorum) a ostatnio bawię się Medievalem 2. Jak kupię coś trzy rdzeniowego za pół roku sprawdzę kolejne częsci TW.
Liczyliście kiedyś ile godzin, dni, straciliście/spędziliście na TW?
Tak, na Empire ponad 250 godzin. A w M:TW2 to jakies z 500 ;D
Ja na ETW ponad 1750 godzin od marca 2009. :shock: Można to sprawdzić w moim profilu na steamie.
Na Shogunie 2 biednie tylko 5 godzin i na NTW 117 h.Grać w TW zacząłem właśnie od Empire stąd ten wynik(głównie bitwy morski na mp i ze trzy kampanie).W RTW i Medieval II grałem pewnie z 10 godzin łącznie.
No ja mam w ETW: 584 h ( mam od premiery ) ale od roku nie grałem na multi
W napoleona już sporo mniej :310 h ( również od premiery ) , ale od czasu shoguna czyli od pół roku już nie gram w niego.
No i w shoguna , którego również mam od premiery mam jak na razie 263h
O ja pierdziele, ale ten czas zasuwa. Pamiętam jak 11 lat temu rypałem w shoguna i to jeszcze nie na swoim komputerze. A teraz już 20 wiosenek na karku.