Zobacz pełną wersję : Gracze bez honoru
{{B-S}}Zibi
18-05-2011, 20:31
Witam, chcialem zglosic do sedziow jak i do wszystkich graczy, ktorzy graja w Shoguna pewna sprawe. Otoz gracze z klanu ArmaEtlorica tj Arbi oraz Diakon grajac w Mistrzostwach Polski po wyjsciu patcha 2.0 odkryli blad w grze, ktory polegal na tym, ze kupujac 1 doswiadczenie dostawali po starcie gry dla jednostek z 1 doswiadczeniem 2 gratisowo. Tak dopkaowana armia wygrywali kolejne bitwy. Armie ktore mial Arbi po przeliczeniu wychodzilo 10890tys. w pierwszej bitwie a ja mialem armie za 10000tys. Uwazam, ze zostaly zlamane zasady uczciwosci w grze i zasady fair play. Jest to taki sam bug jak w Medievalu bug kawaleri. Napewno niektorzy powiedza ze moglem tez kupic 1 doswiadczenie i bym mial za to dwa. Ale w Medieval Total War tez kazdy mogl uzywac buga kawaleri ale uczciwi gracze tego nigdy nie stosowali bo bylo to zagranie nie uczciwe i nie fair play. Osadzcie sami czy to co zrobili ci dwaj gracze bylo uczciwe? Ja uwazam ze znajdujac blad w grze i go wykorzystujac w taki sposob w turnieju tak prestizowym jak MP bylo czystym chamstwem, dziekuje.
Zibi naprawdę przykro mi z powodu tego że mechanika gry w patchu 2.0 mocniej faworyzuje dodawanie valoru do jednostek i że skorzystałem z tego w części swoich wojsk. Jeżeli Ty grasz tylko gołymi jednostkami to nie oczekuj by inni też tak grali, używałem waloru i we wcześniejszych grach na poprzedniej wersji. Nie zakazałem Ci nie dawać valoru, a niewiedza o tym że tak jest cóż, to już miej pretensje bardziej do sędziów że nie dali dłuższego czasu na rozegranie meczy na nowym patchu jak również miej pretensję do samego siebie że nie testujesz jednostek. Ja i Diackon (i inni z AeL) mamy taki zwyczaj że po prostu sprawdzamy czasem aż do znudzenia co i jak sie zachowuje na zgoła "bezsensu grach 1v1".
Przeliczać możesz co chcesz ale armie kupiłem za 10k. Mogłeś w taki sam wydać swoje fundusze, nikt Ci tego nie zabronił.
Masz rację, sędziowie są od oceny sytuacji ale Ty na pewno nie jesteś od wyzywania mnie czy Diackona od ludzi bez honoru czy chamów. Następnym razem proponuję rozegrać parę gier więcej i to nie jednym ustawieniem armii niż potem płakać "ja nie wiedziałem że tak jest".
Heh, z premedytacją wykorzystywaliście błędy w grze, które innym nie były znane, grając w turnieju jak Mistrzostwa Polski a teraz jeszcze próbujesz to usprawiedliwiać? Tutaj nie chodzi o to, że Zibi nie przetestował jednostek, albo że sędziowie nie dali przedłużki, tylko że wy zachowaliście się wobec jego (i zdaje się Mortinera) nie fair.
Masz rację, sędziowie są od oceny sytuacji ale Ty na pewno nie jesteś od wyzywania mnie czy Diackona od ludzi bez honoru
A jak inaczej można nazwać kogoś, kto wykorzystuje błędy gry, żeby wygrać z kimś, kto z tych błędów nie korzysta? Tutaj chodzi chyba o wyłonienie kogoś, kto swoją gra prezentuje najwyższy poziom a nie najbardziej cwaniaczy i żeruje na niedociągnięciach ze strony twórców.
Bardzo nieładnie.Tym bardziej, że to nie testowanie zawiodło ,a to że nie wszyscy mogą wykorzystywać ten bug.U mnie takie rzeczy się nie dzieją, a u Mortinera już tak.Równie dobrze ten kto ma może brać Hattori i mówić każdemu bezczelnie, że mogł sobie kupić droższą wersję gry, lub inaczej jeszcze, ktoś potrafi zmieniać statystki, albo czituje, i też wina tego co niepotrafi tak?
Ciekawe jak ty byś się Arbi oszukany w ten sposób(bo to było oszustwo - nazywajmy rzeczy po imieniu).Gracie armiami za blisko 11k na zasadach na 10k- to nie jest oszustwo Twoim zdaniem? Takie rzeczy należy zgłaszać i dążyć do ich jak najszybszej naprawy, a nie żerować na bugach.
Gdybyś wygrał turniej pewnie byłbyś z siebie dumny, czyż nie?
Dla mnie okazaliście się być oszustami, i gdybym ja był sędzią wylecieli byście z turnieju najprawdopodobniej z banem na turnieje do odwołania.Gdyby to jeszcze było nieświadomie, ale ty wprost cieszysz się z tego że masz buga dającego Ci przewagą i umożliwia oszustwo.
Druga kwestia co teraz zrobić i jak to zniwelować.
Koledzy spokojnie. Przyznanie jednostkom doświadczenia nie jest zabronione . Natomiast inną kwestią do rozpatrzenia jest fakt czy Arbi i Diackson wiedzieli że dostają po 2 levele czy też nie :shock: Sam nie raz daję doświadczenie i wcześniej tego nie zauważyłem. Po za tym najpierw trzeba sprawdzić czy statystyki również sie podnoszą na drugi poziom , czy to tylko błąd graficzny :shock: - tego na razie nie wiemy :idea:
No niestety u mnie również takie sztuczki nie działają a gram często na 1 doświadczeniu - żadne premie w postaci dodatkowego valora...
Nie jest żadną sztuką wygrywać w ten sposób i tu nie chodzi o wiedzę, bo czyż wiedzą można nazwać bug z medka, który ruscy w haniebny sposób wykorzystywali w bitwach?
Moim zdaniem to jest kwestia podejścia moralnego do gry i stosowanie się do zasad fair play.
Pamiętam jak Nieśmiertelnik nawoływał do opisywania wszelkich bugów w grze, szkoda że już tego nie robimy, na pewno nie doszłoby do takiej sytuacji...
p.s. ok Scooter ale mi dodatkowego walora nie przyznaje, więc dlaczego mam być stratny -to jest ewidentnie bug, no chyba że nie potrafię tego zastosować.
Jeszcze raz powtarzam.
Bug NIE występuje u wszystkich.
NIE jest to błąd graficzny.
Statystyki SĄ podnoszone.
A skoro jest tak jak wyżej napisałem jest to oszustwo.
Arbi sam przecież się przyznał do tego w swoim poście.W jego mniemaniu to wygląda tak: - mogę oszukiwać to oszukuję, nie moja wina że ty nie możesz.
Na sam początek może pomóc weryfikacja cache gry.Skoro jedni mają bug, a drudzy nie to może pomoże.Ktoś też powinien to zgłosić na oficjalne forum.
Przed nie rozegrana bitwą sprawdziłem ze Scooterem te podbicie i rzeczywiście po wciśnięciu startu gry- z jeden walor przeskoczył w dwa - fakt nie sprawdziłem tylko jak się staty zmieniły
Mortiner
18-05-2011, 22:48
Ten bug nie jest "dostępny" dla wszystkich ,więc co mają powiedzieć osoby ,które nie zostały obdarowane tym darem i ich jednostki są zwykłymi jednostkami. Nie można ,więc powiedzieć ,że ktoś mógł sprawdzać jednostki i też wykorzystać buga ,gdyż zwyczajnie zrobić tego nie mógł.. Dodam jeszcze ,że przez dodanie walorka na zwykłych mnichów otrzymujemy jednostkę ,która ma o 1 obrony i 1 morale więcej niż mnisi Uesugi. Swoją drogą ,jeśli w wynik bugu dostałbym zamiast 4 odziałów lekkiej jazdy 4 odziały wielkiej gwardii to rozumiem ,że gra powinna się toczyć dalej ,bo przecież to nie moja wina ,przecież każdy mógł tak zrobić.
{{B-S}}Zibi
18-05-2011, 23:30
Sprawdzalem z bratem i u mnie i u brata nie ma takiej mozliwosci, zeby po wykupieniu 1 doswiadczenia pojawialo sie drugie w grze. Nie wiem od czego to zalezy? My z bratem mamy kupiona wersje specjalna z klanem Hatori, moze w tej wersji nie da sie bugiem grac? A do Arbiego nie nazwalem cie chamem, tylko wykorzystaniem takiego buga jest chamstwem. Mam nadzieje ze umiesz czytac ze zrozumieniem.
Sprawdzilismy z Zibim teraz i doszliśmy do wniosku że prawdopodobnie wersje rozszerzone są pozbawione tego buga.
Teraz widzę że faktycznie nie każdy dostaje dodatkowy valor (3 inne kopie, podstawowe, mają tak samo jak ja). Generalnie tłumaczyć się nie będę szczególnie przed tymi co najbardziej kłapią tutaj jakże "obiektywnie", tym bardziej że dla mnie nie jest oszustwem kupowanie valoru który dodaje +1morale, +2 atak + 2 def itp zamiast +1, +1, +1 jak to było przed patchem w momencie gdy widzę że u każdego z kim gram jest tak samo i jestem/byłem przekonany że każdy może tak samo kupować armię szczególnie że korzystałem nie raz z upgreadowania jednostek w turnieju wcześniej. I że każdy może sobie ten valor kupić i mieć takie statystyki. A przecież dodawanie valoru nie jest zabronione w turnieju.
Tym niemniej skoro to jest bug a nie mechanika gry na tym patchu oczywistym jest że mecze moje z Zibim nie były przeprowadzone na równych warunkach. Dlatego też mam 2 prośby:
- powtórzenie rundy z Zibim (i zapewne Diackona )
- ustalenie grania jednostkami bez valoru ( podstawowe wersje nie mogą grać z val 1 )
ps. Zib w moim mniemaniu to: po prostu dorośnij.
Przyjrzymy się sprawie.
zastanawia mnie tylko to sformułowanie a w szczególności pierwszy wers:
Zibi naprawdę przykro mi z powodu tego że mechanika gry w patchu 2.0 mocniej faworyzuje dodawanie valoru do jednostek i że skorzystałem z tego w części swoich wojsk. Jeżeli Ty grasz tylko gołymi jednostkami to nie oczekuj by inni też tak grali, używałem waloru i we wcześniejszych grach na poprzedniej wersji. Nie zakazałem Ci nie dawać valoru, a niewiedza o tym że tak jest cóż, to już miej pretensje bardziej do sędziów że nie dali dłuższego czasu na rozegranie meczy na nowym patchu jak również miej pretensję do samego siebie że nie testujesz jednostek. Ja i Diackon (i inni z AeL) mamy taki zwyczaj że po prostu sprawdzamy czasem aż do znudzenia co i jak sie zachowuje na zgoła "bezsensu grach 1v1".
Przeliczać możesz co chcesz ale armie kupiłem za 10k. Mogłeś w taki sam wydać swoje fundusze, nikt Ci tego nie zabronił.
Z niego wynika że dokładnie zdawałeś sprawę o istnieniu problemu a mimo to toczyłeś dalej bitwę i nie poinformowałeś o tym przeciwnika.
Przecież tak uciążliwie testujecie, że jak to możliwe że nie wiedziałeś, że nie wszyscy tak mogą? :lol:
Jasne dorosnę i pójdę po podstawową wersję Shoguna do sklepu, w dodatku kiedy kupię 1 walor a w bitwie mi się koci drugi za darmo uznam to za faworyzowanie doświadczenia przez mechanikę gry.Tak ciekawe.
4. Zastrzeżenia co do prawidłowości i zgodności z zasadami należy składać do 24h od rozegrania bitwy. Po tym czasie albo po uprzednim podaniu lub potwierdzeniu wyniku przez zgłaszającego, zastrzeżenie będzie odrzucane. Gracz, jeżeli zauważy zagranie naruszające reguły jest zobowiązany zgłosić to przeciwnikowi w trakcie bitwy wskazując powody i wnioskując o jej powtórzenie. Zgłoszenie wątpliwości musi skutkować wstrzymaniem rozgrywki (PAUSE) do chwili wyjaśnienia sprawy/sporu. Jeżeli obaj gracze nie zgodzą się na powtórkę, bitwa musi zostać dograna do końca, a po bitwie gracz zastrzegający powinien zgłosić zagranie, które jego zdaniem narusza regulamin.
To chyba nie wymaga komentarza.
15. Modyfikowanie plików gry, oszukiwanie i inne niehonorowe zagrywki skutkują wykluczeniem z turnieju i zakazem uczestnictwa w następnym turnieju.
Coz wyszedl nowy patch, nie bylo przerwy na zadne testy czy nawet porzadne wgranie sie w to. Nie mamy tez zadnych osob z uber rozszerzona wersja gry do testow, a nawet przez glowe mi nie przeszlo, ze wersja rozszerzona i zwykla maja jakies roznice? Moze sa tez inne? Przyjelismy ze to tak dziala po patchu i juz. Nie edytowalismy zadnych plikow, nie mieszalismy nic w ustawieniach gry i nie mielismy podstaw do myslenia, ze sa gracze u ktorych dziala to inaczej. Dodatkowo, czesto bierzemy jednostki ktore wymagaja valoru zeby w ogole dalo sie nimi grac, nie tylko w tej rundzie. Zreszta u Mortinera tez mi smigly podwojne bannerki, w ktorejs bitwie.
A do Arbiego nie nazwalem cie chamem, tylko wykorzystaniem takiego buga jest chamstwem. Mam nadzieje ze umiesz czytac ze zrozumieniem.
Zib ty naprawde wierzysz w to co piszesz? Myslisz, ze jest jakas roznica poza lingiwstyczna?
Edit:
Sorry Zib oczywiscie cytowalem Zibiego nie Ziba. Cholera jak tak piszecie w jednym topiku na zmiane to mi sie strasznie myli :P
Jurand jeżeli grasz z ludzmi którzy mają tak samo (i z tego wychodzi że wszyscy którzy mają wersję podstawową mają tak samo a są oni większością) to winienie mnie że brałem valor do jednostek bo zobaczyłem że dodaje to staty jak napisałem jest trochę... bezsensu. Tak samo jakbyś miał mi za złe że używałem speary na kawalerię bo przecież one ją koszą a przeciwnik mógl o tym nie wiedzieć. Tu nie ma uzywania "magicznych guzików" by jednostka w cudowny sposób wygrała. Dlatego też mój post był taki a nie inny bo byłem przekonany że Zibi nie brał valoru po prostu nie wiedząc ze tak jest bo nie testował valoru i nic więcej. A niewiedza że dana jednostka jest lepsza od drugiej albo że valor dodaje staty +1 morale +2atak + 2 def nie jest moim problemem tylko przeciwnika i bynajmniej nie zamierzam nikogo ani uczyć ani mu mówić co moim zdaniem jak działa. I nie widzę w tym nic niehonorowego ani nic z oszustwa, wersja podstawowa tak działa i każdy kto ma ta wersję ma identycznie i mógłbym odbić piłeczkę ze skoro w wersji rozszerzonej się to nie zmienia to może mają cos innego pozmienianego o czym ja nie wiem ??
Dla mnie , Diackona czy Prosiaka patch 2.0 wlaśnie tak działa, teraz gdy wiemy że jest to bug a nie ustawienia gry ( bo chociażby jest 2 generałów w klasycznych i maja one swoje gwiazdy a kiedyś było tak że gwiazdki np medek 1 u generala = valor u jednostek w kampanii np ) i że nie kazdy dostaje takie coś sprawa wyglada dla mnie inaczej. Dlatego też chce aby obydwie moje prośby zostały spełnione (ja nie mogę miec valoru 1 na jednostkach) podpisując się w 100% pod tym co Diackon napisał.
{{B-S}}Zibi
19-05-2011, 09:54
Przepraszam ale pisanie ciagle o nie wiedzy na temat gry mnie troche smieszy. Czy ty Diakon i Arbi myslicie, ze tylko wy testujecie gre i pozjadaliscie juz wszystkie rozumy? Niesty tak nie jest, kazdy gracz testuje gre. Ja z moim bratem tez testujemy i to wszystko co jest mozliwe. Tylko moze my bardziej nastawiamy sie na taktyke, na ustawieniach armi a nie na szukaniu bledow w grze, zeby dzieki nim pokonac przeciwnika. Ja juz pisalem do Arbiego co o tym mysle i napisze to jeszcze raz, ja nie zagralbym tak nawet przeciwko graczom z Rosji. Dla mnie wygrana w taki sposob nie przynioslaby satysfakcji moze dlatego, ze jestem graczem starego pokolenia i preferuje inne wartosci i cechy osobowe od niektorych mlodych graczy. Napisalem niektorych bo pewnie sa tez gracze mlodzi, ktorzy rowniez maja cechy szlachetnych i uczciwych graczy. Uwazam tez, ze jezeli taki blad odkryliscie w grze to jako gracze uczciwi i fair play powinniscie go zglosic sedziom a nie po cichu zalatwiac graczy ktorzy stoja wam na drodze. I wasze tlumaczenia nic mnie nie przkonuja.
Wiesz Arbi, problem polega na tym, że wcześniejsze działania i zachowania człowieka rzucają cień na te późniejsze.
Twoje wielce fortunne wyjście z grupy po spokojnym pokonaniu Diakona rzuca taki właśnie cień na szereg kolejnych, jakże fortunnych przypadków.
Powiem ci, że Ty to masz szczęście chłopie. Nie wiem pod jaką gwiazdą się urodziłeś, ale na pewno była daleko oddalona od tej pod którą rodzą się ludzie z choćby odrobiną honoru i poczuciem własnej wartości.
Diakonowi jedynie dziwie się że jest w kalnie z takimi osobami. Tym niszczysz sobie swoją opinię wypracowaną na forum totalwara i w polskiej scenie multiplayer. Ale rób co chcesz. Twoja opinia, twoja sprawa.
Dziękuję za uwagę.
Przejzalem regulamin 3 razy dla pewnosci, ale nie widze ani jednego punktu ktory nakazuje gracza zglaszac wszelkie mozliwe "bledy" gry do sedziow z jakimkolwiek terminem lub skutkiem dla turnieju. Przepraszam dlaczego nitk nie zglosil do tej pory zadnych "bledow"? Czyzby gra byla wolna od "bledow" w calosci poza tym jednym?? Wszystko dziala tak jak powinno ? Czy moze poprostu wszyscy przyjeli ze tak jest i graja dalej z tym czym Sega ich zostawila? Jedyna roznica jest taka (poki co), ze ten "blad" nie wystepuje w wersji "premium". O czym, jak zreszta widac po pierwszym poscie Arbiego, nie mielismy pojecia.
Witia, a czy ktokolwiek zapytal o jakies wyjasnienie tamtej sytuacji ? Nie bardzo, zostalismy obsypani syfem, a pozniej zamknieto temat, zanim zdazylem do neta sie dobrac. Uznalem ze nie warto robic afery z nie przemyslanych i pochopnych osadow osob, ktore powinny miec wiecej zimnej krwi. Dla twojej informacji ostatnio w 1v1 pokonalem Arbiego w 2004 roku w MP Medieval 1 dlatego wynik 2-0 mnie nie dziwi.
{{B-S}}Zibi
19-05-2011, 11:10
Diakon tu nie chodzi o regulamin, tylko o uczciwosc. Jak wczesniej napisales, ze u niektorych graczy tez widziales 2 walor, tylko pewnie mieli jedna-dwie jednostki z takim doswiadczeniem nie zdajac sobie sprawy z tego buga, a poprostu wykorzystujac pozostale srodki. Wy z tego buga zrobiliscie taktyke i u was prawie kazda jednostka jest na podwojnym doswiadczeniu. Wybacz ale uczciwosc to cecha ktora w regulaminie nie znajdziesz i mozesz go czytac nawet setki razy, z tym trzeba sie urodzic.
tak, zaiste wszyscy co tylko mówią o swoim honorze i oczerniają innych w sprawach o których nie mają pojęcia są największymi ludzmi honoru. a zeby SpokojnaWoda podczas 2 walki po fazie skirmishu nie złapał dziwnym zbiegiem okoliczności d/c wyszedłbym z grupy jako pierwszy drogi przyjacielu Witia. (jakże łatwo grać ponownie i nie popełniać błędów z pierwszej gry)
a największą pretensje macie do mnie/nas o to że wykorzystaliśmy w 100% grę w wersji podstawowej i patcha 2.0 nie łamiąc przy tym żadnego regulaminu (nawet nieświadomie) turnieju. I człowiek honoru nad honorami nie jest nawet w stanie teraz odpisać że też chce rozegrać mecze ponownie na zasadach jakie zaproponowałem. Wiecie nazywajcie mnie jak chcecie, tylko że ja nie czuję się w ogóle winny, skorzystałem z tego co gra oferuje, jak się Zibi zapytał co i jak na steamie z armią odrazu mu odpowiedziałem a teraz widząc że wersja rozszerzona i zwykła zachowują się inaczej zaproponowałem powtórzenie meczy tak ażeby wyeliminować różnice między wersjami gier (co jest samo w sobie absurdem na który nawet nie wpadłem że może mieć miejsce) Naprawdę kawał sku***syna ze mnie.
a wieczorkiem z Diackonem przetestujemy jak działa valor przy generalach z z większą ilością gwiazdek bo być może te gwiazdki faktycznie po coś są i może to wersja rozszerzona nie została doposażona w to co jest w wersji podstawowej. Ale oczywiscie w oczach niektórych jest tylko jedyna i słuszna prawda-wasza własna.
tak, zaiste wszyscy co tylko mówią o swoim honorze i oczerniają innych w sprawach o których nie mają pojęcia są największymi ludzmi honoru. a zeby SpokojnaWoda podczas 2 walki po fazie skirmishu nie złapał dziwnym zbiegiem okoliczności d/c wyszedłbym z grupy jako pierwszy drogi przyjacielu Witia. (jakże łatwo grać ponownie i nie popełniać błędów z pierwszej gry)
Idź w diabli za przeproszeniem. W Sacred Band są gracze, których mógłbyś poprosić nawet o powtórzenie całego meczu z jakiegoś konkretnego powodu. Wode wywaliło z gry, bo niestety często go wywala. Różnica polega na tym, że działania jednych dają wręcz niezbyty dowód na przypadkowość i losowość dziwnych sytuacji, podczas gdy zachowanie innych nasuwa na myśl jedno: oszust. W przypadku Maharbala wiem że jeżeli nagle wychodzi z gry, wywala go, to musiało stać się coś konkretnego i nie z jego winy. W Twoim przypadku tej pewności by nie było - wręcz przeciwnie.
Opinie wystawiamy sobie zawsze sami.
a największą pretensje macie do mnie/nas o to że wykorzystaliśmy w 100% grę w wersji podstawowej i patcha 2.0 nie łamiąc przy tym żadnego regulaminu (nawet nieświadomie) turnieju. I człowiek honoru nad honorami nie jest nawet w stanie teraz odpisać że też chce rozegrać mecze ponownie na zasadach jakie zaproponowałem. Wiecie nazywajcie mnie jak chcecie, tylko że ja nie czuję się w ogóle winny, skorzystałem z tego co gra oferuje, jak się Zibi zapytał co i jak na steamie z armią odrazu mu odpowiedziałem a teraz widząc że wersja rozszerzona i zwykła zachowują się inaczej zaproponowałem powtórzenie meczy tak ażeby wyeliminować różnice między wersjami gier (co jest samo w sobie absurdem) Naprawdę kawał sku***syna ze mnie.
To nie czytałeś regulaminu albo nie opanowałeś jeszcze zdolności czytania ze zrozumieniem. Wykorzystanie błędu który daje przewagę jednej stronie jest złamaniem zasad regulaminu. Twoje własne słowa świadczą o twoim prostactwie: "skorzystałem z tego co gra oferuje". Słodki allahu. Jakbyś znalazł sposób na niewidzialne obniżenie statystyk przeciwnika do 0 to też byś nie miał wyrzutów sumienia i 'skorzystał z oferty' ?
Tacy goście jak ty powinni mieć dożywotni ban na turnieje. Ale nie martw się. Wyrobiłeś już sobie opinie w Polsce, ta opinie na czasie z pewnością przejdzie w świat.
Diakonie.
Witia, a czy ktokolwiek zapytal o jakies wyjasnienie tamtej sytuacji ? Nie bardzo, zostalismy obsypani syfem, a pozniej zamknieto temat, zanim zdazylem do neta sie dobrac. Uznalem ze nie warto robic afery z nie przemyslanych i pochopnych osadow osob, ktore powinny miec wiecej zimnej krwi. Dla twojej informacji ostatnio w 1v1 pokonalem Arbiego w 2004 roku w MP Medieval 1 dlatego wynik 2-0 mnie nie dziwi.
Ale czy Ty naprawdę nie widzisz w czym leży problem ? Problemem nie jest wynik 2-0. Problemem jest rozegranie tego meczu na sam koniec grupy, w sytuacji która przy odpowiednim jego rozegraniu dawała Arbiem wyjście. Rozumiesz czy trzeba sylabizować ? 2-0 samo w sobie jest nieistotne. Istotny jest kontekst tego meczu, a ten jest ewidentny.
Przykro mi, ale sami zafundowaliście sobie taką sytuację. Jesteście teraz uwaleni po kolana i niestety ale wątpię czy ktoś okaże współczucie.
Konichiwa,
Jako uczestnik także tych mistrzostw moje 3 zeni dorzuce do tej dyskusji:
1. to co zrobili gracze wykorzystujacy bug dajacy tak ewidentna przewage (bo to w sumie prawie 10% wiecej funduszy) jest jak najbardziej zgodne z regulaminem turnieju
2. to ze nie zglosili odkrycia tak ewidentnego błedu w grze jest wedlug mnie jak najbardziej zachowaniem dowodcy ktory przede wszystkim ceni ponad wszystko zwyciestwo a nie honorowa walke, ALE ma jak najbardziej do takiego zachowania prawo (z reszta w feudalnej japoni do XIV-XV wieku rowniez liczylo sie raczej zwyciestwo niz honorowa walka, a pojecie honoru raczej nie istnialo :P)
oj sędziowie maja na prawdę cieżki orzech do zgryzienia :)
oby Fortuny Wam sprzyjały
Kanjawa Moto
Poczekam co sedziowie powiedza. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Gracze SB atakujacy nas w tym temacie sztuk 5. Gracze atakujacy nas w tym temacie ogolem 7-8.Glowny sedzia turnieju SB. Wlasciciel serwisu SB. To jest dopiero decyzja ciezka do przewidzenia ;)
Pozdrawiam
Glowny sedzia turnieju SB. Wlasciciel serwisu SB. To jest dopiero decyzja ciezka do przewidzenia ;)
Przynależność klanowa nie ma tu znaczenia. Sędziów MP jest 4 (Jurand,Fifi,Hetman,Belizariusz) więc decyzja będzie obiektywna.
No cóż... jedni budzą zaufanie, inni nie. Teraz próbujesz się chwytać wszystkiego żeby usprawiedliwić się moralnie.
Powodzenia, ludzie widzą jak to wygląda i każdy gracz z jakimkolwiek stażem odbierze wasze zachowanie w dokładnie taki sam sposób. Tak jak pisałem. Opinie wyrabiamy sobie sami. Wy jako gracze macie już wyrobioną na długie lata.
Miłego samopoczucia.
Mortiner
19-05-2011, 14:31
Mam wersję rozszerzoną i też mi walorki podskakują więc wersja gry nie ma znaczenia. Rzeczywiście Diakon w jednej bitwie dałem walorki na ashigaru z yari bo mi kasa została. Nie miałem pojęcia ,że ich poziom się zmieni. A fakt że dla ciebie Arbi +2 ataku i +1 ataku to to samo pozostawię bez komentarza. I napiszę jeszcze raz dla przypomnienia. WERSJA GDY NIE MA ZNACZENIA PRZY TYM BUGU ,czyli tylko kilka osób otrzymało w prezencie tego buga ,więc przykro mi ale to tych bez buga jest więcej.
EDIT.
Diakon jak dla mnie możesz i przejść dalej bez powtarzania meczy itd. ale to są mistrzostwa Polski ,więc wygrać je powinien najlepszy ,a nie przykładowo ktoś kto odkrył błąd w grze wcześniej od innych. Może grasz lepiej ode mnie ,a może nie i to powinna właśnie rozstrzygnąć bitwa ,w której nie zostaną wykorzystane błędy gry. Może te walorki nic by nei zmieniły i również byś wygrał.
Diackon zacytował regulamin,więc ja przypomnę fragment pkt 15 w Postanowieniach ogólnych: "oszukiwanie i inne niehonorowe zagrywki"
Panowie.............. proszę zastanowić się co piszecie i jak się tłumaczycie...................................... ......................
Mieszanie do tej sprawy przynależności klanowej jest niedorzeczne Diackon.........................nk............
Sprawa w toku,powtórki są oglądane,werdykt niebawem ...................................
Prosze o definicje nie honorowej zagrywki. Oraz prosze o dowod, ze oszukiwalismy. Przypomne ze nie wiedzielismy ze komus to dziala inaczej niz nam. Tez zacytowalem ten pkt i wyjasnilem chyba co zrobilismy.
Panowie.............. proszę zastanowić się co piszecie i jak się tłumaczycie...................................... ......................
Mieszanie do tej sprawy przynależności klanowej jest niedorzeczne Diackon.........................nk............
Wyzywanie od chamow oraz obrazanie innych graczy tez, i tu chyba trzeba zacytowac kolejny pkt regulaminu... chociaz on chyba dziala wybiorczo ??
Edit:
Obaj mozemy jeszcze raz rozegrac swoje mecze. Nie ma problemu chyba, ze latwiej nas sie pozbyc poprzez "zasady", ktorych nie zlamalismy.
Prosze o definicje nie honorowej zagrywki.
:lol:
PS: Proszę wszystkich o wybaczenie mi mojego impertynenckiego wciśnięcia komentarza, ale naprawdę trudno było mi się już powstrzymać.
Jako właściciel tego serwisu i współorganizator Mistrzostw Polski, Władza Najwyższa, osoba wydająca z własnej kieszeni tysiące złotych na utrzymanie tego portalu i w miarę normalne jego funkcjonowanie, jednogłośnie bez konsultacji z sędziami, wyrzucam z turnieju graczy AeL, Arbiego i Diackona. Na ich miejsce wchodzą Mortiner i Zibi! Decyzja jest ostateczna i nie ma od niej odwołania. Nie mam też zamiaru z nikim dyskutować, proszę zatem nie zakładać tematów z tym związanych, bo takowe będą kasowane. Amen.
Na koniec cytat z mojego ulubionego filmu,bardzo pasujący do całej sytuacji:
"Ja bardzo przepraszam,
ale podejrzenia Panów
są całkowicie bezpodstawne.
Ja niczym nie ha-,handluję,
ta Pani przyszła w tym,w tym kożuchu
i w nim wychodzi..."