Zobacz pełną wersję : Empire na jednym rdzeniu
Kuklinowski
13-09-2009, 20:21
Witam czy ktos z was gra w Empire na procesorze jednordzeniowym ?? jesli tak to na jakim i jak "chodzi" gra
Abu Yusuf
13-09-2009, 20:32
ja próbowałem na swoim amd athlon 3000+ (1.8 ghz) i dało się grać,ale na średnio/niskich detalach, i strasznie przy turze szło. ; )
strasznie szło na moim intel pentium 4 (2.8ghz)tam to 5 minut zanim pojawi się ten dźwięk potem dopiero normalnie tura leci a przesuwanie mapy koszmar!
Kuklinowski
13-09-2009, 21:37
to na 1800 MHz i nie najnizsze detale i da sie grac a na 2800 Mhz koszmar ??!!
dziwne bo skoro gra jest robiona pod jednordzeniowce i nawet jesli te minimalne 2.4 Ghz jest zanizone to na 2.8 powinna chodzic dobrze zwłaszcza przy dobrej karcie graf i wiekszej ilosci ramy i nie na najwiekszych detalach i ustawieniach jednostek
maryjan1001
14-09-2009, 13:07
elo
ja mam P4 3 Ghz HT
RAM 2 Ghz na 400 Mhz-max na mojej płycie
i grafike Geforce 7600 Gs 512 Ram/na AGP-to tesz jusz najlepsze co mozie byc.
na Srednich ustawieniach popierdala jak mały samolocik.
A przed premierą tego SuperGNIOTA w wersji beta myślłem o wymianie sprzętu ale jest O.K.
pzdr
Kuklinowski
14-09-2009, 16:03
i naprawde nic nie przycina na mapie kampanii np ??
maryjan1001
14-09-2009, 17:38
Na mapie kampani wszystko chodzi płynnie.grafika i muza bez opóźnień.jedyny wjątek to jak na statek zapakuje armie i np: księdza hulake i dzentosia-to wtedy skokami gra se pyka.oczywiscie róznica jes na poczatku kampani i pod koniec-tu jusz jest troszke gorzej - wiecej składników gry do wczytywania(likwidowac państwa-krzaki) :D
Mój procek to PIV 3,0Ghz z technologią HT.jest on jakis wielowątkowy-i tu pewnie jes pies pogrzebany...
sprawdz swoją płyte jaki procek na maxa obsłuzy i za psie piniondze takiego se fundnij...
pzdr
Witam wszystkich,moze wy pomozecie mi rozwiac moj problem z empirem Total Warem...Eh kupilem go przez allegro,wszystko wporzadku,ani jednej ryski,wsadzam gre do dvd na laptopie(bylem pewien ze dziala,skoro medieval total war i krolestwa chodzily bez problemu).Pierwszy szok przezylem kiedy okazalo sie ze na 1392mb instalacji zawiesz mi sie komputer(wydajac jakies dziwne dzwieki),no ale nic nastepnego dnia instalacja szczesliwie dobiegla konca,chociaz pod koniec instalacji tam 14892/1492mb wyskakuje mi komunikat (pls restart steam and reinstal emipre total war),nie bylo tez ikonki z gra na pulpicie,ale na dysku juz byla...nie rozumiem ale nie wazne:P Najgozej sie wkurzylem wtedy kiedy okazalo si ze po wlaczeniu gry pojawia mi sie bialy ekran i tylko myszka,nie rozumiem nawet menu sie nie wlacza???Bardzo prosze o pomoc Medieval chodzil wiec wydaje mi sie ze moj komp powienien poradzic sobie z gra moze brakuje mi jakis sterownikow moze czegos,sory ale nie bardzo sie znam na tym dlatego do was pisze...Bardzo prosze o pomoc bo strasznie strasznie chce zagrac w ta gre:)
P.S.Sory ze pisze w tym temacie ale narazie nie czaje forum wiec musialem tutaj
Kuklinowski
14-09-2009, 18:30
sprawdz swoją płyte jaki procek na maxa obsłuzy i za psie piniondze takiego se fundnij...
pzdr
ja mam Gigabyte GA-M61PME-S2 mam obecnie AMD Athlon 64 X2 5200+ ( 2,7 GHz ) i chce zamienic na jednordzeniowy ale jednordzeniowy najlepszy jaki moge na ta płyte to chyba 2,6 do 2,8 Ghz
Ja mam p4 3.0 3gb ramu radka 3850 wszystko mi śmiga na bardzo wysokich aax8 także śmiało można grac jedyny mankament u mnie to długość tury nie wiadomo czemu trwa to dosyć długo ; | bitwy morskie i lądowe bez zacinki.
Kuklinowski
15-09-2009, 22:17
a na mapie kampanii przy przesuwaniu nic nie przycina ??
Bardzo prosze o pomoc:p jezeli ktos wie co zrobic to napiszcie a jezeli nie to juz nie wiem
Kuklinowski
16-09-2009, 18:39
Bardzo prosze o pomoc:p jezeli ktos wie co zrobic to napiszcie a jezeli nie to juz nie wiem
nie ten dział
ale to ze na twoim laptopie działał rome i medieval II o niczym nie swiadczy przeciez Empire ma owiele wieksze wymagania moze poprostu masz za słabego laptopa
Dzieki za odpowiedz tylko czy moglbys mi podac linka do tego dzialu z pomoca bo niezabardzo wiem gdzie on jest :P