Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Problem z posiłkami

Luk
01-06-2011, 22:38
Podczas bitwy otrzymuje czasem komunikat że posiłki nie mogły przybyć z powodu zbyt słabego komputera czy da się to jakoś wyłączyć w plikach gry ?

Mnil
01-06-2011, 22:44
hehe, jak chcesz to niby "wyłączyć" ?

grafę sobie zmniejsz i tyle, albo zainwestuj w sprzęt ;)

pod medka to wystarczy na prawdę podstawowa konfiguracja...

Luk
01-06-2011, 22:54
Szkoda widać moja gt240 nie daje rady mijałem nadzieje że chociaż da się jakoś "wyłączyć" sprawdzanie konfiguracji kompa w jakimś pliku gry :( a jest może jakiś myk na wydawanie poleceń SI posiłków jak w Kingdoms ?

Strunin
05-06-2011, 14:22
Też mam taki problem jak mam bitwę na 10 000 lub więcej wojska, najczęściej gdy walczę z Mongołami czy Tatarami.
Jakiej skali jednostki używasz?

Luk
08-06-2011, 00:31
Obecnie używam skali ogromna jednak na normalnej również się to zdarza tyle że rzadziej i też najczęściej podczas potyczek z Mongołami lub Tatarami.

EDIT
Nareszcie znalazłem wystarczyło zamienić w pliku "medieval2.preference.cfg" linie "unlimited_men_on_battlefield = 0 na 1" dziś przetestuję jak działa i ile FPS-ów wyciągnę podczas większych bitew :)

Pozostała kwestia znalezienia jakiegoś mini moda do sterowania SI posiłków jak w Kingdoms bo w podstawce zachowuje się nieraz dość głupio co denerwuje podczas większych bitew gdzie wróg ma znaczną przewagę liczebną.