Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brakujące jednostki

Strunin
05-06-2011, 14:20
Witam, moje pytanie brzmi:
- w dodatku Kingdoms przy wybieraniu jednostek do bitwy brakuje wielu typów jednostek np. Teutonic - nie mogę wybrać przy ciężkich halabardników krzyżackich i kilka innych jednostek, to samo w Americas. Jak to naprawić?
- w kampanii Francuskiej nie mogę rekrutować spieszonych rycerskich kawalerów, cytadela na max...
Proszę o pomoc i pozdrawiam.

P.S. Gra i dodatek oryginalne.

Mnil
08-06-2011, 18:32
jak grzebałeś w plikach to reinstall i tyle.

Araven
08-06-2011, 20:06
Witam, moje pytanie brzmi:
- w dodatku Kingdoms przy wybieraniu jednostek do bitwy brakuje wielu typów jednostek np. Teutonic - nie mogę wybrać przy ciężkich halabardników krzyżackich i kilka innych jednostek, to samo w Americas. Jak to naprawić?
- w kampanii Francuskiej nie mogę rekrutować spieszonych rycerskich kawalerów, cytadela na max...
Proszę o pomoc i pozdrawiam.

P.S. Gra i dodatek oryginalne.
We własnej bitwie może nie być niektórych jednostek jeśli w pliku export_descr_unit maja jako jeden z atrybutów wpisane no_custom tzn. że oni są w grze ale nie ma ich we własnej bitwie. Jak nie mieszałeś w plikach tzn. że jest jak napisalem. Wieki w oryginalne kampanie z Kingdoms nie grałem to nie pamietam jak tych kawalerów rycerskich werbować. :P

Asuryan
08-06-2011, 20:29
Najpierw sprawdź czy do bitwy ustawiasz odpowiedni przełom czasowy. Jeśli tak, to na chłopski rozum powinno wystarczyć skasowanie tego atrybutu by móc nimi grać w bitwy custom. A co do kampanii - trzeba przejrzeć jeszcze pliczek odpowiedzialny za budynki.

kamien
09-06-2011, 17:10
Mam identyczny problem z rekrutowaniem spieszonej konnicy litewskiej czy jakoś tak. To znaczy że jest w bitwie, ale nie można jej zwerbować w kampani. Jeśli mógł by ktoś napisać gdzie znaleść ten plik i co konkretnie w nim zedytować, był bym wdzięczny.

Asuryan
09-06-2011, 18:05
W dodatku musisz rozpakować packi by mieć dostęp do pliku export_descr_buildings. W nim zaś dopisać tą jednostkę do budynku w którym chciałbyś ją szkolić. Praktycznie to trzeba stworzyć własnego minimoda. Co więcej to nie wiem jaki jest limit rodzajów jednostek w kampnii - czyli czy dopisanie tej jednostki go nie przekroczy i w rezultacie nie spowoduje crasha gry.

Czyli jeśli w pliku export_descr_buildings pod citadel dopiszesz następująca linijkę:
recruit_pool "Dismounted Lithuanian Cavalry" 1 0.4 3 0 requires factions { lithuania }
to prawdopodobnie w każdej cytadeli będziesz mógł rekrutować ją Litwą.

robercik8211
03-07-2011, 19:34
Mam identyczny problem z rekrutowaniem spieszonej konnicy litewskiej czy jakoś tak. To znaczy że jest w bitwie, ale nie można jej zwerbować w kampani. Jeśli mógł by ktoś napisać gdzie znaleść ten plik i co konkretnie w nim zedytować, był bym wdzięczny.
To poprostu taka jednostka której nie da się szkolić, niektórych nie ma też we własnych bitwach. np. Polskie Tabory, ruskie Hulajgrody