PDA

Zobacz pełną wersję : "Haniebne traktaty"

Cymberkaj
06-06-2011, 22:35
Dopiero co zakupiłem sobie Empire (wiem wiem, wyszedł Shogun, ale ja jestem pasjonatem nowożytności :lol: ) i zacząłem grę-naturalnie Rzecząpospolitą. Muszę przyznać, iż mam nawet niezły start, gdyż dzięki paru... ekhm.... intrygom i kłamstwom dyplomatycznym, zrobiłem kompletnie w capa Prusaków, zajmując sobie Królewiec już w piątej turze (bez oddawania im Gdańska!). To, jak dokonałem tego, można by śmiało rzec, arcydzieła kłamliwej dyplomacji ( :twisted: ) jest jednak nieważne. Ważne jest to, iż za haniebny, kłamliwy itepe, itepe sposób tego wykonania, cała Europa mnie teraz nie lubi-niemal z każdym mam w oknie dyplomacji czynnik "Haniebne traktaty". który mi daje minus 41!!! :x

Jaki jest sposób, aby się pozbyć tego dołującego czynnika? Trzeba coś zrobić, czy po prostu to przeczekać? Czy to w końcu spadnie z czasem?

Niko
07-06-2011, 13:34
Trzeba poczekać. Ale w tym samym czasie jeżeli ci zależy na dobrych stosunkach dyplomatycznym z jakimś państwem możesz mu dać np prezent. :)

Drattius
15-07-2011, 21:22
Czy gdzieś w oknie dyplomacji jest widoczne po włączeniu/podświetleniu/rozwinięciu jakaś podpowiedź? W sensie czy traktat ma szansę przejścia w stylu: duża szansa, średnia, marna, niemożliwe? Coś takiego pamiętam w Medieval II. Przy Empire doradca pojawia się tylko przywitać, w trakcie wybierania "komponentów" traktatu znika i pojawia się dopiero na koniec oburzony lub zadowolony (i tyle?). Zastanawia mnie to, bo w wspomnianym Medievalu szło, dobrze dograć sobie traktat lub ustąpić z czegoś by jeszcze zyskać na relacjach.

Sareth4
16-07-2011, 12:40
Niestety nie ma takich podpowiedzi.

Jeśli w jednym temacie zadajesz pytanie to pozostałe też w nim zadaj. Nie ma sensu się pytac w kilku tematach , to tylko utrudnia sprawe.

okaesiak
25-08-2011, 09:44
Czy ktoś w ogóle obczaił jak działają haniebne traktaty, atak wojsk z prawem przemarszu itd? Mi chyba właśnie pojawiło się coś takiego, mimo że jedyne co zrobiłem, to po prostu wypowiedziałem sojusznikowi prawo przemarszu... Sojusz obowiązuje dalej, tylko że nie mają prawa przemarszu.

maryjan1001
25-08-2011, 12:27
Trzeba też zwracać uwagę na swoich ministrów-czasami pierwszy minister to kompletna dupa i daje z minus 5 punktów na ture do dyplomacji.Wymieniać do tej pory aż trafimy na Rokefelera albo takiego co na plus chociaż ze 2 punkty da....

Yaro
03-01-2012, 02:20
"Haniebne traktaty" pojawiają się jak po wojnie z jakimś krajem zawrzesz traktat pokojowy, a potem go ponownie za jakiś czas zaatakujesz. Nie wiem jaką żywotność mają traktaty pokojowe, aby nie stały się "haniebne".

Pampa
04-01-2012, 21:53
gratulacje, zdobywasz złotą łopatę za górnika roku :) (patrz na daty)