Zobacz pełną wersję : Inkorporacja
Cymberkaj
10-06-2011, 15:39
Podczas gry w Empire zdarzyło mi się coś wyjątkowo... ciekawego. Podczas kampanii z nudów przeglądam sobie okno dyplomacji i nagle kompletnie głupieję-Wielka Brytania nie ma żadnych protektoratów. Cóż takiego stało się z 13 koloniami? Przerzucam z ciekawości kamerę na Amerykę i... kolonie amerykańskie BEZPOŚREDNIO należą do Brytyjczyków. To samo z Luizjaną i Nową Hiszpanią (już nie protektoraty, ale ziemie bezpośrednio należące do Francji i Hiszpanii).
Jak to możliwe, że amerykańskie protektoraty Brytanii, Francji i Hiszpanii od tak zostały przez nie inkorporowane? Czy to normalne, czy po prostu jakiś błąd? Da się bez wojny "wchłaniać" swoje protektoraty?
Tak jest po X turach(chyba po 10) wyżej wymienione regiony przechodzą pod władanie W.Brytanii,Francji i Hiszpanii.To nie żaden bug gry.Protektoratów nie da się wchłaniać bez wypowiedzenia im wojny i zajęcia stolicy.
Cymberkaj
11-06-2011, 11:40
Ok, a jak to jest z tymi buntami? Czytałem, że gdy zajmie się europejskie tereny państw kolonialnych, to ich amerykańskie prowincje się buntują. Rozumuję więc, że wówczas 13 kolonii, Luizjana i Nowa Hiszpania odradzają się z terenów amerykańskich Anglii/Francji/Hiszpanii, które automatycznie do nich przechodzą, tak?
Gdy zajmiesz teren europejskiego państwa kolonialnego to w koloniach tego państwa (Ameryka i Indie) następują bunty.Zamiast 13 Koloni i Nowej Hiszpanii powstają Stany Zjednoczone i Meksyk.Co do Luizjany to nie mam pojęcia.W taki sam sposób mogą też powstać Quebec,Kolumbia,Pendżab,Afganistan,Majsur,Piraci i inne "państwa buntownicze".
Tylko oczywiście musisz "wyeliminować" frakcję do której należą te prowincje. Nie wystarczy zająć jednej np prowincji :D
Tak oczywiście ostatni region ,np.Francji w Europie . :D
jakubek199678
11-06-2011, 15:08
To żaden bug tak poprostu jest w tej grze że po kilku turach te prowincje są dołanczane do protektorów jeśli ty chcesz tak mieć to zagraj sobie np.W.Brytanią
Tyle, że gracz, jeżeli chcę wchłonięcia protektoratu, musi wykonać określone misje (zajęcie danych prowincji), natomiast u kompa inkorporacja dokonuje się z automatu po kilkunastu turach.