PDA

Zobacz pełną wersję : Inkorporacja

Cymberkaj
10-06-2011, 15:39
Podczas gry w Empire zdarzyło mi się coś wyjątkowo... ciekawego. Podczas kampanii z nudów przeglądam sobie okno dyplomacji i nagle kompletnie głupieję-Wielka Brytania nie ma żadnych protektoratów. Cóż takiego stało się z 13 koloniami? Przerzucam z ciekawości kamerę na Amerykę i... kolonie amerykańskie BEZPOŚREDNIO należą do Brytyjczyków. To samo z Luizjaną i Nową Hiszpanią (już nie protektoraty, ale ziemie bezpośrednio należące do Francji i Hiszpanii).

Jak to możliwe, że amerykańskie protektoraty Brytanii, Francji i Hiszpanii od tak zostały przez nie inkorporowane? Czy to normalne, czy po prostu jakiś błąd? Da się bez wojny "wchłaniać" swoje protektoraty?

Rue
10-06-2011, 15:49
Tak jest po X turach(chyba po 10) wyżej wymienione regiony przechodzą pod władanie W.Brytanii,Francji i Hiszpanii.To nie żaden bug gry.Protektoratów nie da się wchłaniać bez wypowiedzenia im wojny i zajęcia stolicy.

Cymberkaj
11-06-2011, 11:40
Ok, a jak to jest z tymi buntami? Czytałem, że gdy zajmie się europejskie tereny państw kolonialnych, to ich amerykańskie prowincje się buntują. Rozumuję więc, że wówczas 13 kolonii, Luizjana i Nowa Hiszpania odradzają się z terenów amerykańskich Anglii/Francji/Hiszpanii, które automatycznie do nich przechodzą, tak?

Rue
11-06-2011, 12:58
Gdy zajmiesz teren europejskiego państwa kolonialnego to w koloniach tego państwa (Ameryka i Indie) następują bunty.Zamiast 13 Koloni i Nowej Hiszpanii powstają Stany Zjednoczone i Meksyk.Co do Luizjany to nie mam pojęcia.W taki sam sposób mogą też powstać Quebec,Kolumbia,Pendżab,Afganistan,Majsur,Piraci i inne "państwa buntownicze".

Niko
11-06-2011, 14:06
Tylko oczywiście musisz "wyeliminować" frakcję do której należą te prowincje. Nie wystarczy zająć jednej np prowincji :D

Rue
11-06-2011, 14:16
Tak oczywiście ostatni region ,np.Francji w Europie . :D

jakubek199678
11-06-2011, 15:08
To żaden bug tak poprostu jest w tej grze że po kilku turach te prowincje są dołanczane do protektorów jeśli ty chcesz tak mieć to zagraj sobie np.W.Brytanią

Regulus
07-07-2011, 09:53
Tyle, że gracz, jeżeli chcę wchłonięcia protektoratu, musi wykonać określone misje (zajęcie danych prowincji), natomiast u kompa inkorporacja dokonuje się z automatu po kilkunastu turach.