Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : win 7 i napotka! POMOCY!

misza
13-06-2011, 09:16
Witam wszystkich!
Zakładam ten temat, ponieważ nikt nie odpowiedział mi na pytanie zawarte w istniejącym już wątku. Do tej pory grałem sobie beztrosko pod XP ale niestety przyszedł czas na win7 (64 bity) i duppa! Gra zainstalowała się baz problemu dodatek Królestwa również. Zgrałem nawet stare sejwy… wszystko pięknie, ale gdy dochodzi do bitwy to wyskakuje napotka i wywala do pulpitu. Usunąłem nawet ten plik, który radziliście w temacie mediewal napotka ale niestety nic to nie dało. Proszę o jakieś rady i z góry dziękuję za pomoc.

Araven
14-06-2011, 10:21
Pewnie zainstalowałeś grę na dysk systemowy i nie wyłączyłeś UAC? Generalnie przy Win7 gry lepiej instalować na innym dysku lub partycji niż dysk systemowy. ja mam Win7 64 bitowy i Medek śmiga jak złoto ale zainstalowałem poza partycją systemową.
To moja kolejna próba odpowiedzi na Twój problem. :mrgreen:

misza
14-06-2011, 12:05
Hej dzięki za odpowiedzi. Rzeczywiście tak zrobiłem... muszę się jednak przyznać że nie podzieliłem dysku na partycje... :oops: wstyd! Da się to zrobić na zainstalowanym już systemie?

14-06-2011, 12:13
Nie :mrgreen:

misza
14-06-2011, 12:47
No dobra już wiem że można. Teraz jak już zrobię sobie partycje to mam go odinstalować czy jakoś ten tego przerzucić się da???

Araven
14-06-2011, 12:52
No dobra już wiem że można. Teraz jak już zrobię sobie partycje to mam go odinstalować czy jakoś ten tego przerzucić się da???
Odinstaluj. I zainstaluj ponownie. Nie kombinuj. 8-)

misza
14-06-2011, 12:55
Ok tak uczynię :D :mrgreen: a co to jest ten UAC i co się z tym robi?

Araven
14-06-2011, 13:11
W necie sobie znajdź. To takie zabezpieczenie wewnętrzne systemu Win7, ja to tak rozumiem ma chronic system przed zagrożeniami. Ja to dawno temu wyłączyłem u siebie bo mam dobrego antywira. Nie pamiętam dokładnie jak. Ale w necie znajdziesz jak to dezaktywoawać. (znaczy wyłączyć UAC). W praktyce ten UAC czasami zakłóca proces instalacji niektórych programów, szczególnie jak taką instalację się robi na dysku systemowym.

14-06-2011, 13:35
http://www.porady.org/wylaczenie-kontro ... stratorow/ (http://www.porady.org/wylaczenie-kontroli-konta-uzytkownika-uac-tylko-dla-administratorow/)

misza
15-06-2011, 07:13
SUKCES! Dzięki wielkie Panowie za dobre ready. Pomogło przeinstalowanie na drugą partycję. Znowu będę mógł się oddawać do woli wyrzynaniu niewiernych moimi niezwyciężonymi mamelukami :mrgreen:

Araven
15-06-2011, 07:23
SUKCES! Dzięki wielkie Panowie za dobre ready. Pomogło przeinstalowanie na drugą partycję. Znowu będę mógł się oddawać do woli wyżynaniu niewiernych moimi niezwyciężonymi mamelukami :mrgreen:
Proszę bardzo. Wyrzynanie się pisze tak jak ja napisałem. ;) Powodzenia. Sobie zainstaluj porządnego moda polecam Bellum Crucis 6.2 albo Broken Crescent 2.3 lub cokolwiek innego. Poczytaj w Zbrojowni to coś sobie wybierzesz. Link do Zbrojowni viewforum.php?f=19 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=19)

misza
15-06-2011, 10:48
Ała ale strzeliłem babola... :shock: dzięki za linki. Pozdrawiam :mrgreen: