Zobacz pełną wersję : win 7 i napotka! POMOCY!
Witam wszystkich!
Zakładam ten temat, ponieważ nikt nie odpowiedział mi na pytanie zawarte w istniejącym już wątku. Do tej pory grałem sobie beztrosko pod XP ale niestety przyszedł czas na win7 (64 bity) i duppa! Gra zainstalowała się baz problemu dodatek Królestwa również. Zgrałem nawet stare sejwy… wszystko pięknie, ale gdy dochodzi do bitwy to wyskakuje napotka i wywala do pulpitu. Usunąłem nawet ten plik, który radziliście w temacie mediewal napotka ale niestety nic to nie dało. Proszę o jakieś rady i z góry dziękuję za pomoc.
Pewnie zainstalowałeś grę na dysk systemowy i nie wyłączyłeś UAC? Generalnie przy Win7 gry lepiej instalować na innym dysku lub partycji niż dysk systemowy. ja mam Win7 64 bitowy i Medek śmiga jak złoto ale zainstalowałem poza partycją systemową.
To moja kolejna próba odpowiedzi na Twój problem. :mrgreen:
Hej dzięki za odpowiedzi. Rzeczywiście tak zrobiłem... muszę się jednak przyznać że nie podzieliłem dysku na partycje... :oops: wstyd! Da się to zrobić na zainstalowanym już systemie?
No dobra już wiem że można. Teraz jak już zrobię sobie partycje to mam go odinstalować czy jakoś ten tego przerzucić się da???
No dobra już wiem że można. Teraz jak już zrobię sobie partycje to mam go odinstalować czy jakoś ten tego przerzucić się da???
Odinstaluj. I zainstaluj ponownie. Nie kombinuj. 8-)
Ok tak uczynię :D :mrgreen: a co to jest ten UAC i co się z tym robi?
W necie sobie znajdź. To takie zabezpieczenie wewnętrzne systemu Win7, ja to tak rozumiem ma chronic system przed zagrożeniami. Ja to dawno temu wyłączyłem u siebie bo mam dobrego antywira. Nie pamiętam dokładnie jak. Ale w necie znajdziesz jak to dezaktywoawać. (znaczy wyłączyć UAC). W praktyce ten UAC czasami zakłóca proces instalacji niektórych programów, szczególnie jak taką instalację się robi na dysku systemowym.
http://www.porady.org/wylaczenie-kontro ... stratorow/ (http://www.porady.org/wylaczenie-kontroli-konta-uzytkownika-uac-tylko-dla-administratorow/)
SUKCES! Dzięki wielkie Panowie za dobre ready. Pomogło przeinstalowanie na drugą partycję. Znowu będę mógł się oddawać do woli wyrzynaniu niewiernych moimi niezwyciężonymi mamelukami :mrgreen:
SUKCES! Dzięki wielkie Panowie za dobre ready. Pomogło przeinstalowanie na drugą partycję. Znowu będę mógł się oddawać do woli wyżynaniu niewiernych moimi niezwyciężonymi mamelukami :mrgreen:
Proszę bardzo. Wyrzynanie się pisze tak jak ja napisałem. ;) Powodzenia. Sobie zainstaluj porządnego moda polecam Bellum Crucis 6.2 albo Broken Crescent 2.3 lub cokolwiek innego. Poczytaj w Zbrojowni to coś sobie wybierzesz. Link do Zbrojowni viewforum.php?f=19 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=19)
Ała ale strzeliłem babola... :shock: dzięki za linki. Pozdrawiam :mrgreen: