PDA

Zobacz pełną wersję : Crash podczas uruchamiania.

SpookS
19-06-2011, 13:16
Po długiej przerwie postanowiłem zagrać znów w Empire, zainstalowałem go z płytek, steam pobrał patche, niestety podczas uruchamiania gra się wyłącza i pokazuje się błąd o treści "Program Empire Total War przestał działać". Nigdy wcześniej się z tym nie spotkałem, liczę na waszą pomoc.

Aro137
19-06-2011, 14:05
A na pewno masz wszystko zaktualizowane ( sterowniki od karty graficznej, directx itp) Jak to nie pomoże to spróbuj zainstalować jeszcze raz. A przez ten czas zmieniałeś system ? Inne gry działają ?

SpookS
19-06-2011, 14:32
Systemu nie zmieniałem, a inne gry śmigają aż miło (Medieval, Rome i inne). Co do reinstalla to robiłem zanim założyłem ten temat. Spróbuję zainstalować najnowszy DirectX w takim razie bo nie umiem sprawdzić czy wszystko jest zaktualizowane.

edit: Niestety nie pomogło, wydaje mi się, że może to być wina patcha bo wcześniej grałem jeszcze przed 1.6, można jakoś ominąć tego i śmigać na 1.5?

Aro137
19-06-2011, 16:54
Jeśli chcesz grać sam to można ominąć,poprzez zatrzymanie pobierania. Tylko wtedy nie wiem czy się włączy, czasami wyskakuję że gra nie jest gotowa do uruchomienia (coś w tym stylu) A sprawdź spójność plików, może to pomoże. Robisz to przez wejście w właściwości gry :arrow: pliki lokalne i tam jest taka opcja.

SpookS
19-06-2011, 17:15
Niestety nie pomaga, wyskakuje komunikat "Wszystkie pliki zostały pomyślnie zweryfikowane", uruchamiam grę i jest tak jak było. Ahhh chyba muszę zebrać kasę i kupić Napoleona i Shoguna bo Empire to najgorsza gra z serii Total War.

edit: Działa. Otworzyłem grę za pomocą ModManagera i śmiga aż miło. Dzięki Aro za pomoc. Temat do zamknięcia jeśli na tym forum jest wymóg zamykania wyczerpanych tematów.