Zobacz pełną wersję : Poziom zamożności miasteczek
Witam,
Chciałbym zapytać od czego jest zależny poziom zamożności miasteczka (wielka bieda,bieda,rozwój itd). Jest to całkowicie losowe ? Czy można to zmienić.
Wiem że podobny temat był ale nie została udzielona odpowiedź, więc może teraz ktoś będzie wiedział. Pozdrawiam.
Jeśli sobie dobrze przypominam to wysokość podatków,ministrowie oraz budynki mają wpływ na rozwój
Wysokość podatków nic nie daje tylko tyle że zamożność regionu szybciej rośnie a miasteczko pomimo najniższych podatków przez kilka tur ma cały czas "wielka bieda". Ministrowie to raczej nie mają nic do tego. Ich wpływ działa jedynie na region macierzysty ale ja i tak nie mam żadnych ministrów z "-" do wzrostu zamożności regionu.
jakubek199678
04-07-2011, 17:31
Z tego co sobie przypominam to jak będziesz rozwijał miasto to podczas budowania budynków poziom miasteczek powinien sie zmieniac na lepsze im gorsze budynki w miescie tym gorzej z miasteczkami wkoło .
No w sumie tu możesz mieć racje bo rzeczywiście w niektórych regionach mam lepsze budynki w mieście "stołecznym". Chociaż w stolicy zawsze mam najlepsze a np teraz jak gram Szwecja i tak mam tylko "rozwój".
jakubek199678
07-07-2011, 10:51
A i pamiętaj też o technologiach (technologia Przemysłu z tego co pamiętam), to również pomaga :)
No i jeszcze żeby wrogie armie ci nie paliły wiosek.
Grałem już wiele kampanii i zauważyłem, że w monarchii absolutnej miasteczka się lepiej rozwijają. Wcześniej zawsze zmieniałem ustrój na monarchie konstytucyjną i było dużo gorzej z tymi miasteczkami.
robercik8211
11-07-2011, 18:26
DA SIE ZMIENIC MONARCHIE ABSOLUTNA NA KONSTYTUCYJNA? JAK
Ps pierwszy ninister ma na dole np. + 2% do zamożności miasteczek
Zamiana monarchii z absolutnej na konstytucyjną jest niemożliwa.
Ps pierwszy ninister ma na dole np. + 2% do zamożności miasteczek
A o co Ci chodzi z tym?
robercik8211
11-07-2011, 20:21
O to że otwierasz okno państwa, klikasz ministrowie i najedz myszką na pierwszego w kolejności i pokazuje ci się okienko z informacjami o ministrze i ma np.
Louis Gradee
+1 do prestiżu na turę
+ 8 do stosunków dyplomatychnych na turę
+ 2% do rozwoju miasteczek na turę.
EDIT To dotyczy tylko regionu stolecznego
tommytauzen
12-07-2011, 07:33
Zamiana monarchii z absolutnej na konstytucyjną jest niemożliwa.jest możliwa ale trzeba dwie rewolucje przeprowadzić najpierw dzwignać podatki na maxa chłopstwu i doprowadzić do buntu i stanać po stronie buntowników po zwyciestwie buntu powstanie republika następnie w republice dźwignąć na maxa podatki szlachcie po jakims czasie wybuchnie kontrrewolucja i w niej stanąc po stronie buntowników i po ich zwycięstwie powstaje monarchia konstytucyjna
Chodziło mi o bezpośrednie przejście z monarchii absolutnej na konstytucyjną. ;)
robercik8211
12-07-2011, 13:39
Dzięki tomytauzen! Ale czemu każde miasteczko ma kiedy powstanie wielka bieda?
tommytauzen
12-07-2011, 13:57
Ale czemu każde miasteczko ma kiedy powstanie wielka bieda?Na logikę idąc skoro dopiero co powstało to mieszkańcy nie mieli jeszcze czasu żeby dorobić się bogactwa ;)
robercik8211
12-07-2011, 15:31
Ale na przykład bogaty region, naokoło wszędzie miasteczka bogate a to nowe biedne. Przecież zarządca prowincjipowninien część dochodów wydawać na rozwój miasta.