Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Deus Lo Vult Krzyżacy 1.2 + Krucjata bałtycka 1.3

Piter
03-07-2011, 11:33
Informacje o modzie:

Mod jest osadzony na mapie królestw-"teutonic". DLV oferuje wiele ciekawych skryptów, a Baltic Crusades to głównie nowe jednostki oraz nowy wygląd postaci na mapie kampanii. Mod posiada również nowe AI (sztuczna inteligencja komputera)
Język: angielski

Skrypty DLV, z których większość jest i w tej wersji:
[spoiler:2bbd2tsf]Prekursorski, znakomity system heraldyczny
- Zmiany w systemie doświadczenia generałów i oddziałów
- Historyczne tytuły władców oraz dodatkowe cechy z nich wynikające
- Ciekawie zmodyfikowane koszty utrzymania armii
- Dołączony Age Mode -> krótko mówiąc młodość to duża witalność, srebrna czupryna równa się mądrości
- młode charaktery mają większe szanse na potomstwo
- młode charaktery mają większy zasięg ruchu, ale mają małe doświadczenie i stoją niżej w „systemie heraldycznym”
- starsze charaktery tracą punkty ruchu wraz z wiekiem, natomiast są bardziej doświadczone
- Zmodyfikowane ‘drzewko’ budynków oraz jednostek
- Nowe portrety
- 0,5 roku/tura – system dwóch pór roku, zima-lato
- Podwojony czas stawiania budowli oraz rekrutacji jednostek
- Efektywniejsi i aktywniejsi buntownicy
- Historyczne nazwy krajów
- Zmienione warunki zwycięstwa
- Shield Wall – specjalna zdolność dla oddziałów piechoty
i wiele innych zmian....[/spoiler:2bbd2tsf]

Instalacja:

Musisz mieć zainstalowany dodatek Kingdoms z patchem.

Ściągnij moda:
http://www.gameupdates.org/details.php?id=4934
Zainstaluj DLV "Teutonic Knights " 1.0 oraz patch 1.2, a następnie Baltic Crusades + patch 1.2 dodający nowe jednostki dla Polski.

Jeszcze nie odpalaj gry.

przejdź do (domyślnie) C:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\dlv_teutonic_knights\data\ui

i usuń pliki

strategy.sd
battle.sd
shared.sd

Patch dzięki któremu ma nie być ctd + nowy balans jednostek
http://www.mediafire.com/?86idheimr06s1nh

http://img183.imageshack.us/img183/422/balticcrusadespromotionbx4.jpg
http://img505.imageshack.us/img505/7792/balticcrusadespromotionvs1.jpg
http://img33.imageshack.us/img33/7261/fpolandknights.jpg

03-07-2011, 11:40
Dublujesz, cokolwiek napiszesz będzie użyte przeciwko tobie. :lol: Tamten ma przeszło 2 tysiące wyświetleń...Mam nadzieję ze będziesz dyspozycyjny odnośnie udzielania odpowiedzi na zadawane pytania. Podział na mody jest stąd, że bierze się najpierw pod uwagę obszar zmodyfikowany, a dopiero ilość zmian.
Powodzenia. Nie odpowiedziałeś mi na pytanie, czy nie chcesz zostać moderatorem? :D
edit:
Już nie dublujesz, ostał ci się jeden temat :)

Piter
04-07-2011, 07:27
Eutyches'owi odpowiedziałem na PW.

Co do moda, to pograłem trochę no i co... Coraz bardziej mi się podoba 8-)

05-07-2011, 15:10
Eutyches'owi odpowiedziałem na PW.

Co do moda, to pograłem trochę no i co... Coraz bardziej mi się podoba 8-)
Fakt, odpowiedź mnie usatysfakcjonowała w swej merytorycznej wykładni twojej decyzji...ale pojechałem :lol:
Poważnie, tradycyjnie prosiłbym o ile znajdziesz chwilę i ochotę na wrzucenie zrzutów z rozgrywki, ciekawy jestem jak po tych zmianach się prezentuje.
pozdrawiam

Piter
28-01-2012, 17:03
Odświeżyłem wygasłe linki

TemudżynI
29-01-2012, 12:38
W jakiej kolejności to zainstalować? Ściągnąłem torrenta i były tam dlv teutonic i lithuiania mod. Wypakowałem oba pliki i nie wiem co dalej robić, bo na lm był instalka do baltic mod. Zainstalowałem go i ...nic. Nie ma nigdzie śladu.Dobra wszystko gra,cofam pytanie.

Piter
29-01-2012, 12:55
W jakiej kolejności to zainstalować? Ściągnąłem torrenta i były tam dlv teutonic i lithuiania mod. Wypakowałem oba pliki i nie wiem co dalej robić, bo na lm był instalka do baltic mod. Zainstalowałem go i ...nic. Nie ma nigdzie śladu.Dobra wszystko gra,cofam pytanie.
1. DLV Teutonic Knights 1.0
2. DLV Teutonic Knights Patch 1.2
3. 1 Baltic Crusades 1.0
4. 2 Baltic Crusades 1.2

Blood_187
29-01-2012, 15:14
Pocinałbym w tego moda bo fajne jednostki itp. ale że każde zimowe oblężenie kończy się u mnie crashem mimo wgrania fixów, to trochę niegrywalny jest :evil: Nie wiem jak u innych...

Piter
29-01-2012, 17:14
Pocinałbym w tego moda bo fajne jednostki itp. ale że każde zimowe oblężenie kończy się u mnie crashem mimo wgrania fixów, to trochę niegrywalny jest :evil: Nie wiem jak u innych...
Masz królestwa w wersji 1.5? Mi też się zdarzyło ctd w czasie oblężenia w zimie ale na jakieś 50 tur tylko raz.
Moze nie sunąłeś tych plików przed startem ?
strategy.sd
battle.sd
shared.sd

Blood_187
29-01-2012, 23:53
Mam 1.5, w zeszłym roku kupiłem Medka złotą edycję więc wszystkie patche były już wgrane.

Te 3 pliki usunąłem, inaczej nie działałby HUD z tego co wiem, więc nawet bym nie doprowadził do zimowego oblężenia :) I chyba 3 razy reinstalowałem wszystko.

No ale nie ma lipy, udało mi się przenieść polskie jednostki do Belluma, a to mi się najbardziej podobało w tym modzie :D

TemudżynI
19-02-2012, 22:10
Masz królestwa w wersji 1.5? Mi też się zdarzyło ctd w czasie oblężenia w zimie ale na jakieś 50 tur tylko raz.
strategy.sd
battle.sd
shared.sd

A gdzie są te pliki?

20-02-2012, 00:07
[quote="Blood_187":2qfddu98]Pocinałbym w tego moda bo fajne jednostki itp. ale że każde zimowe oblężenie kończy się u mnie crashem mimo wgrania fixów, to trochę niegrywalny jest :evil: Nie wiem jak u innych...
strategy.sd
battle.sd
shared.sd

A gdzie są te pliki?[/quote:2qfddu98]
d:\Program Files (x86)\SEGA\Medieval II Total War\mods\TWÓJ MOD :)\data\ui

Pan Toranaga
04-09-2012, 15:59
Czy to ten mod ma taka wileką ilość prowincji, zwlaszcza bardzo rozbudowana część Rzeszy Niemieckiej?