PDA

Zobacz pełną wersję : Pytania do organizatorów

Belizariusz
03-07-2011, 18:23
Tutaj prosimy o zadawanie organizatorom pytań w sprawach ogólnych (regulamin, zasady bitewne itp.).

Napoleon8898
10-07-2011, 08:38
Mi pisało że Napoleon TW przestał działać jak włączam co robić ?! Tak ciągle, a chcę brać udział !

Rue
10-07-2011, 10:07
Nie ten dział z tym pytaniem.
Może komputer nie spełnia wymagań.Sprawdzałeś spójność plików gry.
Tu masz tematy na twój problem:
viewtopic.php?f=202&t=8056 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=202&t=8056)
viewtopic.php?f=202&t=8430 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=202&t=8430)

Zib
25-07-2011, 21:33
Z całym szacunkiem, ale ktoś od paru zasad musiał nie mieć styczności z Napoleonem.
Best of 5 to będzie katorga, przy zrzędliwości NTW te 5 bitew będzie się toczyć wieki.-Rozumiem, mało ludzi, żeby było więcej gry.To jeszcze przeboleje.
Ale zasada "- gracz atakujący po 20 minutach od rozpoczęcia bitwy powinien doprowadzić do ostrzału/zwarcia jednostek innych niż artyleria" jest nie do przyjęcia, z prostego względu, że na NTW jest to niemożliwe i bez sensu.To nie jest RTW,MTW2,STW2, gdzie w 20 minut gra się 4 bitwy.
Na NTW tak nie jest i kto choć chwile grał to o tym wie.Wojska poruszają się powoli, przy tej zasadzie gracz atakujący posiadając pieszą artyleria nie zdąży nawet podejść w zasięg.Czyli 90% bitew będzie wyglądało tak, atakujący rush, obrońca camp z artem.
Cały smaczek zawsze polegał na tym, aby broniącego zmusić do ataku, a tu będzie to całkowicie nie realne.
Gra często muli więc z tych 20 minut na ruchy będzie 15.Nikt nie będzie biegł przez całą mapę "na pałę" i forsował armii, żeby zmieścić się w limicie.

Nie miałem na celu zbesztać osoby odpowiedzialnej za regulamin i przepraszam, że się może troszkę uniosłem, ale chcę zwrócić uwagę na problem, póki nikt jeszcze nie zagrał i jest czas na zmianę w regulaminie.Bo będzie z tym problem.
Uważam że optimum dla 1v1 to ok 40 min.

NTW jest bardzo "delikatny" i będą nerwy i problemy przy systemie"best of 5" , ale tu najwyżej przedłuży się termin.

Pozdrawiam.

Konrad III
25-07-2011, 21:38
To w 20 min nie jesteś w stanie doprowadzić do ataku innych jednostek jak artyleria? Nie przesadzaj.

Sareth4
25-07-2011, 22:31
Zib trochę przesadził , ale ma rację . Jeśli w 20 minut ma się zakończyć starcie artyleryjskie to branie artylerii nie ma większego sensu bo nie wykorzysta się w pełni jej potencjału.

Zib
25-07-2011, 23:40
To w 20 min nie jesteś w stanie doprowadzić do ataku innych jednostek jak artyleria? Nie przesadzaj.

Artyleria służy do wyciągania obrońcy z pozycji.

PS.Zawsze można podbiec czymś, oddać salwę, wrócić i grać dalej 80 godzin, bo starcie już było.

Kilka bitew grałem na NTW i wiem że artyleria od razu nie trafia, samo ładowanie mierzonych sporo trwa, a to one trafiają.Jeśli każdy z graczy będzie pilnował tego limitu bitwy będą mało ciekawe.

Tylko pokazałem w czym problem, jestem graczem dostosuje się.

Konrad III
26-07-2011, 07:11
Słuchajcie jak obserwowałem rozpiskę to zapisały się same osoby klanowe ;) i nie wierzę, że wśród tych osób są osoby, które będą wiecznie kampiły. W przeciągu 20 min sytuacje bitewne mogą się naprawdę różnie potoczyć.

Zib
26-07-2011, 10:06
Uwierz mi Konradzie, wiele rzeczy już widziałem.Ale ok jeśli taki regulamin ma być niech będzie.

Wielki Mistrz Malborka
28-07-2011, 15:48
Porównując frekwencje na mistrzostwach napoleona i szoguna wniosek jest jeden: popracujcie nad zasadami a poza tym w szogunie był np zakaz używania hattorich bo to nie fair wobec tych którzy mniej zapłacili, ale tutaj nic takiego już nie ma a ja w napoleonie widziałem już wiele jednostek jakieś red scots greys, wielką baterię konwentu, towarczy, 10 huzarów + te inne z DLC a ich było 28 z tego co kojarzę oraz ten z elitarnych francuskich pułków co dodało piechotę morską, holenderskich grenedierów i lansjerów, naszycj lansjerów i dragonów cesarzowej ale to chyba było dla wszystkich, ograniczenie lansjerów też jest dziwne
-Ale lansjerzy są tacy świetni!Mają wielką premię szarży i podczas niej wybijają pół oddziału!
-Ale nie potrafią dobrze walczyć wręcz
-Ale doświadczony gracz nie będzie nimi długo walczył wręcz
-A drugi gracz po szarży już mu nie odpuści i nie da wykorzystać bonusu szarży ponownie choć ten może uciec za linię piechoty, a dla doświadczonych graczy są turnieje i to oni właśnie je wygrywają, tak?

Zaraz znowu ktoś coś na mnie powie czy coś ale mam to już gdzieś, a jeśli przyznacie mi raję to dziękuję, natomiast jeśli podziękujecie za podpowiedzi jak grać to nie ma za co, polacy powinni pokazywać się zawsze z najlepszej strony

Zróbcie kiedyś turniej np no art czy coś i np tylko na trawce albo po prostu zakażcie map historycznych jak ligny waterloo borodino auserlitz itd bo tam strona broniąca się jest znacznie uprzywilejowana, myślę że frekwencja się powiększy mimo iż napoleon nie jest już najnowszą grą

Sareth4
28-07-2011, 16:18
Nic z Twojego postu nie zrozumiałem.

Konrad III
28-07-2011, 19:41
Wypowiadasz się w kwestii, w której masz chyba małe obeznanie. Czy czytałeś regulamin? Zasady bitewne? Spójrz:
Dozwolone mapy:
- Syryjski grzbiet
- Włoskie pastwiska
- Gospodarstwa
- Syberyjski płaskowyż
- Pruskie wzgórza
- Podmokła dżungla,

Nie widzę tu żadnych map historycznych.

Druga kwestia lansjerzy i artyleria.
- zabronione używanie nieruchomej artylerii (ang. no fixed art; bez rakiet i moździerzy)
- maksymalnie 4 jednostki lansjerów

Te zasady były we wcześniejszych turniejach i nic nikomu nie przeszkadzały.

Zib
30-07-2011, 10:29
Lansjerzy są dobrzy i właśnie dlatego jest na nich ograniczenie.

Rafi
31-07-2011, 19:41
Fakt, 1 oddział taniutkich lansjerów potrafi rozwalić najcięższą kawalerie bez straty ludka, ja bym nawet dał max 2 :)

Rue
16-08-2011, 12:34
Czy pary Marcus vs.Wiliam i Marcin vs.Zib to nie pary półfinałowe?Chyba że mamy jeszcze kogoś z dziką kartą ;)

Belizariusz
17-08-2011, 15:33
Przecież masz rozpisane pary półfinałowe.

Rue
17-08-2011, 16:21
Wcześniej były w tytule 1/4 ;) a pary 1/4 to są jako 1/8.
viewforum.php?f=365 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=365)

Belizariusz
17-08-2011, 20:28
Chyba niezbyt istotny szczegół skoro i tak wiemy, że to są półfinały. To była pomyłka z tym 1/4.

Marcin 'Łysy'
19-08-2011, 20:53
Panowie czy w półfinale jest eliminacja nacji.

Belizariusz
19-08-2011, 22:41
Tak. W półfinale jest eliminacja nacji.

Kuba67
22-08-2011, 14:03
Chciałbym brać udział ale już za późno...

Aro137
24-08-2011, 08:35
To się spóźniłeś :P Pewnie będą następne turnieje to zagrasz :P Może tak się trafi, że ze mną ;)

Kuba67
26-08-2011, 16:31
Nie spóźniłbym się gdyby nie awaria Napoleona oczywiście a teraz wszystko jest ok i się uśmiecha :cry: