Zobacz pełną wersję : Kupno empire - optymalizacja gry
Nitrogenium
17-07-2011, 19:46
Cześć, chcę kupić sobie empire + napoleon, tylko czy ktoś kto w to grał, może mi powiedzieć, jak wygląda sprawa optymalizacji? Czytałem, że empire ma skopaną optymalizację, i gdy pobrałem demo to lekko przycinało, mimo że mój komp spełnia wymagania gry, a grałem na średnich detalach przy 1920x1080.
Jeżeli gra będzie tak chodzić to chyba zrezygnuję z dodania jej do kolekcji. Dodam jeszcze, że shogun 2 płynnie chodzi na takich samych ustawieniach.
Te wymagania pudelkowe do Empire to dobijaja. Tez spelniam wymagania Empire, a zdazaja sie sciny. Pomoglo mi zmienienie ustawien na niskie +3 opcje na srednie
Przeczytaj dyskusje ogólne , problemy z grą itd. to wiele Ci pomoże . Chyba wszystkie możliwe problemy z grą i jej aspekty zostały na tym forum poruszone także zdecydowanie lepiej jak sam znajdziesz czego dokładnie potrzebujesz.
Nitrogenium
18-07-2011, 21:11
Nie chodzi mi o konkretne problemy tylko o to, czy patche dużo dały tej grze jeśli chodzi o optymalizację, bo przypuszczam, że wersja demo w którą grałem nie należy do najnowszych, więc jeżeli teraz mi lekko tnie to jeżeli kupię zpatchowany oryginał to może będzie gites.
Dragon44
18-10-2011, 20:56
Słuchaj mam komputer grafika nvidia 5500 128 mb. Nie powinno mi gra się włącza i gram. Kup sobie pudełkową wersję empire.
na 99% bedzie działało bez zacinania. miałem tak samo jak ty z m2tw demo zacinało sie co 2 sec a jak kupiłem pudełkową wersje (w ogóle mi się nie zacina komputera nie uaktualizowałem)