Zobacz pełną wersję : Last Kingdom - kampania online
W końcu wyszedł długo oczekiwany przeze mnie mod Last Kingdom, przenoszący nas do Brytanii przed podbojem normańskim. Mod na pierwszy rzut oka nadaje się do KO, ale proponuje potestować go do końca tygodnia. Zapisy rozpoczynam już dziś.
Nacji jest 13, ale raczej w tyle osób nie ma sensu grać, zobaczymy ilu będzie chętnych.
Zastrzegam sobie prawo do wyrzucenia gracza nim rozpoczniemy KO, chce żeby grali ludzie poważni, którzy nie zrezygnują po kilku turach - osobiście dosyć mam takich sytuacji i które często burzą plan początkowy.
Zasady standardowe.
Tutaj link do tematu modyfikacji:
viewtopic.php?f=31&t=6714 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=31&t=6714)
Lista graczy:
1. Marat
2. Mnil
3. Piter
4. Araven
5. Joopiter (?)
Wygląda miodnie ;)
1. Marat
2. Mnil
Może zagram, dobrze jakby nie było jakoś bardzo dużo ludzi, ile tu jest frakcji?
Też zagram.
1. Marat
2. Mnil
3. Araven
Chyba, że dołączą do ekipy małoodpowiedzialni gracze KO to się wycofam nim zaczniemy. :mrgreen: Bo nie mam zdrowia na użeranie się i czekanie na ture po 2 tygodnie. Na razie skład mi pasi uwzględniając i Pitera i Dawida96.
Pasowałoby zebrać 8 graczy, choć jak będzie mniej to nic się nie stanie. Zagralibyśmy dwoma nacjami anglosaskimi, dwoma irlandzkimi, dwoma wikińskimi oraz Walią i Szkocją.
Ja bym zagrał Irlandczykami tymi z Connacht, aczkolwiek Walijczyków muszę obejrzeć. :mrgreen:
Joopiter
19-07-2011, 14:20
Wstepnie sie zglaszam, ale najpierw musze troche pograc (na razie sciagnalem). Potwierdze max za 2-3 dni.
Spoko, wcześniej i tak nie zaczniemy, zwłaszcza, że nie ma chyba zbyt wielkiego zainteresowania. Mod wydaje się odpowiednio zbalansowany do KO. Większość nacji na wyspach ma na początek ok. 5 prowów, więc nie ma jednego hegemona. Każdy też dostaje atak Wikingów, choć w różnych turach i rożnymi siłami ( np. Wessex, Szkocja i Northumbria po pełnej armii, a taka Mercia dostała w mojej kampanii tylko 10 jednostek ). Po zdobyciu napadniętego miasta, powstaje nacja Wikingów. Trochę to głupie, bo myślałem, że napadać będzie Hordaland, Dania i ta trzecia nacja. Dlatego nie wiem, czy nie lepiej sobie darować te nacje, albo zagrać tylko jedną ( choć jeden gracz będzie miał zbyt dużo rebelii do podbicia ). Fajnie by było, gdyby ktoś pograł Walią, Szkocją, Northumbrią oraz nacjami irlandzkimi i sprawdził jak to się ma w praniu ( zwłaszcza ta Skandynawia ważna ). Ja pogrywam Wessexem.
Ja dopiero jak już zgłoszę się dopiero pod koniec sierpnia
A nie przeszkadza to, że głównie są tam wioski, których raczej sie nie rozbuduje, w miasteczkach rekrutacja jednego oddziału na turę, więc trzeba polegać na najemnikach, a rebelie bardzo silne?/ale zerknąłem tylko pare tur Szkocją i nacją irlandzką na południu/
Normandią raczej grać się nie da na bank. Na wschodzie bardzo silna rebelia z 3 armiami (2 w miastach i generał). Dania ma dużo prowincji i wojsko na kilku statkach, a Francja jest potężnie rozbudowana i podobnie jak Dania, ma wiele prowincji wokół, więc nie wydaje mi się, aby było to aż tak zbalansowane. Ta irlandzka na południu dość szybko i łatwo może podbić sąsiada z góry.
blackhand
21-07-2011, 13:37
Ja też bym dołączył, ale podobnie jak Andzia, dopiero pod koniec sierpnia. Jeśli do tego czasu jakimś cudem nie zaczniecie, to też chętnie zagram.
Chyba jednak nie zagramy, bo jest rzeczywiście za dużo miast bez palisady. No i te ciągłe inwazje kolejnych armii Wikingów. Będą się toczyć wojny, mało kasy, bo wszystko idzie na wojsko i ew. ważniejsze budynki, a tu ci na tyłach co kilka tur pełna armia doborowych jednostek ląduje...
Jeżeli ktoś się zna i podwyższy populację kilku miastom oraz dorobi palisady, to można spróbować, inaczej nie ma sensu.
Joopiter
24-07-2011, 11:31
Ja bym mogl to zrobic ale obecnie nie mam czasu. Nawet nie potestowalem tego moda jak obiecalem. Moze w przyszlym tygodniu.