PDA

Zobacz pełną wersję : Wywala do pulpitu po paru minutach

Nheero
21-07-2011, 20:28
Jak w temacie. Podczas bitwy lądowej po paru minutach wywala mnie do pulpitu z komunikatem : Program Empire Total War przestał działać. I tak mam wszystkie sterowniki, directy itp. zainstalowane. Gra jest oryginalna.

21-07-2011, 20:30
Tez tak mialem po pewnym czasie...komp pewnie ledwo co dzwiga te wymagania. Ja zmienilem ustawienia na niskie/srednie i jestem zadowolony.

Nheero
21-07-2011, 20:31
Mi tam na ultra wszystko ładnie śmiga

Sareth4
21-07-2011, 20:40
Ludzie prosze was .... jest setki tematów o CTD. Wpierw je przeczytaj a potem ewentualnie zadaj w najnowszym pytanie. Denerwuje mnie już to , że co kilka dni nowy user zakłada dokładnie taki sam temat ... jutro kasuje ten.

Nheero
22-07-2011, 20:31
Przeszukałem tematy.. I wszędzie nie ma odpowiedzi...

Sareth4
22-07-2011, 20:50
Wątpie żebyś przeszukał je na tyle dokładnie .... ale nawet jeśli to skoro w tylu tematach nie ma odpowiedzi , to i tym razem pewnie żadnej nie będzie. ... sprawdź spójność plików gry to tyle ode mnie.

Nheero
22-07-2011, 21:41
Sprawdziłem, sprawdziłem. Dalej to samo, spróbuję zmniejszyć grafikę...

kirlan
23-07-2011, 14:07
Nieprawda że nie ma!!
poszukaj w MOICH postach - pisałem wiele razy co może być przyczyną wywalania i jak zaradzić
najpierw wyświetl sobie moje posty a potem poszukaj w nich:

hasełka do poszukania w MOICH postach (w treści)
-czcionki
- pamięć RAM
-- Wirtualny RAM
- uwalnianie pamięci -
- odkurzanie kompa
- uwalnianie zasobów komputera
- przegrzewanie
- procesor - przeciążanie
- błąd CRC

A ha! nie zdziw się ze posty są w innych działach - powody wywalania do pulpitu i rady na nie są takie same w różnych grach.
==============
PS
1) to tylko najważniejsze hasła
2) nie tylko ja o tym pisałem - wieeeeeelu innych też, nierzadko lepiej (a przynajmniej zwięźlej )
3) szukanie nie boli, choć zajmuje nieco czasu ((ale i na to rada się za jakiś czas znajdzie))

Ty póki co, skorzystaj z naszej forumowej wyszukiwarki. Poeksperymentuj z nią kwadrans - ten kwadrans to będzie świetna inwestycja czasu - zwróci się prędko i z ogromnym procentem. Zdziwisz się ile można tu znaleźć SAMEMU bez proszenia o pomoc i czekania na odpowiedź.. DOPIERO jak własne poszukiwania naprawdę nic nie dadzą - pytaj w nowym wątku.

Nheero
23-07-2011, 15:42
Rozwiązałem problem, ale dzięki za pomoc kirlan. Zainstalowałem starsze sterowniki karty graficznej. Jak macie Radeony to zaaplikujcie wersję 10.5 Catalysta :)

Sareth4
23-07-2011, 16:03
Dzięki za podanie rozwiązania. Zamykam.