Zobacz pełną wersję : Empire & Napoleon Total War GOTY - Niecodzienne pytanie
Mam pytanie dla osób które kupiły Empire i Napoleona w złotej kolekcji:
Niedawno dostałem ww. grę w prezencje jednak muszę poczekać z instalowaniem na nowego kompa. Oglądając pudełko zauważyłem z w skład powinny wejść: Płyta DVD z obiema grami, instrukcje do gier, poradniki do gier, kartę rejstracji elektronicznej oraz klucze odblokowujące materiały dodatkowe do gier. Niestety z tego co wnioskuje brakuje właśnie tych kluczy. nie ma ich ani w pudełkach z płytami ani w instrukcjach. Czy ktoś może pomóc i powiedzieć gdzie te klucze mogą być? czy one automatycznie instalują się z grami czy trzeba je osobno wpisywać?
robercik8211
26-07-2011, 19:28
moze masz z tylu puydela?
Wiem, do danej gry powychodziły dlc i to są właśnie te bonusy. Po wpisaniu np do Empire klucza w steam od razu masz też te dodatki. Po prostu wszystko na jednym żeby nie było bałaganu ;)
Czyli jeśli dobrze rozumiem to czy chce czy nie chce to po zainstalowaniu Empire albo Napoleona to od razu dostaje wszystkie te elitarne jednostki bez konieczności instalowania albo wpisywania klucza osobno?
robercik8211
26-07-2011, 20:07
tak, dobrze zrozumiales. Ale w napoleonia, nie pamietam w jakiej edycjii, to mialem klucz do 5 elitarnych jednostek.
Ok dzięki bardzo za pomoc. Skoro wszystko instaluje się naraz przy Empire to Z Napoleonem powinno być tak samo. Jeszcze raz dziękuje bo myślałem że jakąś felerną wersje dostałem. Pozdrawiam
Drattius
27-07-2011, 09:00
Jeżeli nie jesteś pewny jakie DLC zawiera gra, odpal Steam i po kolei: Library -> R-click na tytule gry -> Properties -> zakładka DLC. Tam są wypisane wszystkie DLC które instalują się razem z grą, po zakupie GoTy wszystko tam będzie jako Retail.
I taka mała niezbyt przyjemna informacja, o ile w Empire niczego nie brakuje z dodatków. To w Napoleonie brakuje bonusowych jednostek z pre orderowych wersji gry, ktoś albo niedbale dobierał zawartość. Albo liczył, że ktoś jeszcze dokupi. :P
Dzięki za info. Patrząc teraz w Steamie na ofertę dodatków do Empire zauważyłem ze w pakiecie GOTY brakuje podobnie jak w napoleonie jednostek pre orderowych dokładnie chodzi o Empire: Total War™ - Special Forces Units & Bonus Content więc w brew zapewnieniom pack GOTY nie zawiera wszystkiego do tych gier. :/
To w Napoleonie brakuje bonusowych jednostek z pre orderowych wersji gry, ktoś albo niedbale dobierał zawartość. Albo liczył, że ktoś jeszcze dokupi. :P
W NTW, w odróżnieniu od ETW, jednostki z preorderów nie występują jako DLC... więc nie bardzo jest jak je dokupić.
Drattius
28-07-2011, 08:03
Dzięki za info. Patrząc teraz w Steamie na ofertę dodatków do Empire zauważyłem ze w pakiecie GOTY brakuje podobnie jak w napoleonie jednostek pre orderowych dokładnie chodzi o Empire: Total War™ - Special Forces Units & Bonus Content więc w brew zapewnieniom pack GOTY nie zawiera wszystkiego do tych gier. :/
W Empire masz pre orderowe jednostki w GOTY i wszystkie special forces. Tylko do Napoleona brak tych pre orderowych, tak jak ktoś napisał nie ma takiego DLC packa na nie, więc nie wrzucili jako domyślny zestaw. Nie sugeruj się tym co pokazuje Ci sklep z DLC. Bo on cały czas się wyświetla mimo, że masz te dodatki w wersji retail już zainstalowane. Musisz sprawdzać tam gdzie pisałem Ci wcześniej.
Ale sam jestem posiadaczem GOTY tych dwóch gier i nie raz się nad tym głowiłem. Więc jeszcze raz:
- Empire: zawiera wszystko co możliwe.
- Napoleon: brak jednostek z preorderu.