PDA

Zobacz pełną wersję : Diuk Zwycięstwa i Korona Ludu

Pmistrz
27-07-2011, 12:50
Zdobył ktoś może Diuk Zwycięstwa lub Koronę Ludu??

Diuk Zwycięstwa
Grając Wielką Brytanią, wyzwól wszystkie regiony Hiszpanii i przywróć je pod władzę hiszpańską.

Zdobyłem Wielką Brytanią całą Europę, po czym wywołałem bunt w Madrycie, wziąłem ich następnie pod protektorat i oddałem im wszystkie rejony, które mieli na początku. Mimo to dalej steam my tego nie przyznał. Wiecie może jakie rejony trzeba oddać Hiszpanii?

Korona Ludu
Osiągnij 100% aprobaty społecznej

Wie ktoś jak osiągnąć? Bo ja nawet jak wszystkie podatki na minimum ustawiłem to max 92% miałem...

Sareth4
27-07-2011, 13:06
Nie mam pojęcia jeśli chodzi o Diuka Zwycięstwa natomiast co do aprobaty :

-zwiększ maksymalnie garnizon z jednostkami dającymi premie
-zniszcz wszystkie szkoły w tym rejonie , wybuduj wszystkie dostępne budynki ku rozrywce , wybuduj mury na maksymalny poziom
-w stolicy wybuduj specjalny budynek - nie wiem jaki jest dostępny dla Wielkiej Brytanii , ale w innych krajach niektóre z tych budynków dają premię.
-no i najlepiej zrób to wszystko w stolicy

Pmistrz
27-07-2011, 16:20
Nie mam pojęcia jeśli chodzi o Diuka Zwycięstwa natomiast co do aprobaty :

-zwiększ maksymalnie garnizon z jednostkami dającymi premie
-zniszcz wszystkie szkoły w tym rejonie , wybuduj wszystkie dostępne budynki ku rozrywce , wybuduj mury na maksymalny poziom
-w stolicy wybuduj specjalny budynek - nie wiem jaki jest dostępny dla Wielkiej Brytanii , ale w innych krajach niektóre z tych budynków dają premię.
-no i najlepiej zrób to wszystko w stolicy

Specjalny Budynek to Kolumna Nelsona (już wybudowałem). Tylko, że ty tu piszesz o konkretnym rejonie, a to chyba chodzi o zadowolenie całego społeczeństwa (ze wszystkich regionów)?

Sareth4
27-07-2011, 18:15
A no widzisz ja myślalem , że chodzi tylko o jeden region. Sam nie mam tego achievmenta. Ale to wychodzi na jedno. Zrób tak we wszystkich regionach.

Drattius
28-07-2011, 08:13
A z tym Diukiem Zwycięstwa nie chodzi czasem o rozegranie kampanii iberyjskiej? A nie głównej kampanii?

Aro137
28-07-2011, 16:05
Tak to chodzi o tą kampanie z DLC. Drugie osiągnięcie zdobyłem właśnie przez ulepszanie budynków, wynalazki i wygrywanie wojen.