Zobacz pełną wersję : Problem dźwiękiem
William Kidd
28-07-2011, 12:30
Witam!
Dnia wczorajszego nabyłem grę Empire Total War, wszystko działa w jak najlepszym porządku poza jednym aspektem. Chodzi mianowicie o dźwięk podczas bitw, nie słychać jest huków wystrzałów armat czy muszkietów, a także nie ma odgłosów walki wręcz. Muzyka działa normalnie, więc to nie jest problem z głośnikami. Wiem, że nie jestem jedyny, który ma ten problem, lecz po żmudnych i bezowocnych poszukiwaniach rozwiązania mojego problemu, postanowiłem prosić Was o poradę. Czy istnieje jakiś patch naprawiający ten błąd czy inny ręczny sposób na uzyskanie dźwięku. Jeśli tak to proszę Was o pomoc.
Pozdrawiam.
to faktycznie moz ebyć jakiś bug albo inny błąd, i moze jest na niego łatka.
Jeśli jednak to nie o to chodzi
to:
===============
Rozumiem że sprawdzałeś ZAAWANSOWANE poziomy głośności i wszystko normalnie? żaden typ dźwięku nie jest wyciszony?
-------------
Spróbuj uaktualnić różne playery systemowe (widows media player, qicktime , Addobe media player - jeśli masz)
- ----------------------
znajdź pliki dźwiękowe związane z grą ((o to gdzie konkretnie są i które to juz pytaj innych)) sprawdź czy któryś nie jest opisany jako np "plik programu IrfanView" czy coś równie absurdalnego. Jeśli tak - usuń ten program ,reinstaluj playery i reinstaluj grę. A przynajmniej odinstaluj i zainstaluj ponownie playery i grę.
William Kidd
09-08-2011, 13:12
Rozumiem że sprawdzałeś ZAAWANSOWANE poziomy głośności i wszystko normalnie? żaden typ dźwięku nie jest wyciszony?
Niestety nie chodzi o to. Nic nie jest wyciszone.
Spróbuj uaktualnić różne playery systemowe (widows media player, qicktime , Addobe media player - jeśli masz)
Mam nowy komputer i wszystkie zainstalowane aplikacje wyposażone są w najnowsze wersje.
znajdź pliki dźwiękowe związane z grą ((o to gdzie konkretnie są i które to juz pytaj innych)) sprawdź czy któryś nie jest opisany jako np "plik programu IrfanView" czy coś równie absurdalnego. Jeśli tak - usuń ten program ,reinstaluj playery i reinstaluj grę. A przynajmniej odinstaluj i zainstaluj ponownie playery i grę.
Reinstalacja gry póki co nie wchodzi w grę. Jestem w połowie kampanii Rzeczpospolitą Polską i nie chcę przypadkowo utracić zapisów z gry. Kiedy już przejdę kampanię, spróbuję tego rozwiązania.
Mimo wszystko spróbuj z playerami - usuń je a potem zainstaluj ponownie. W tym kroku tak naprawdę nie chodzi o aktualizację czy reinstalację tyko sprawy które się przy okazji dzieją - zwłaszcza skojarzenie plików z programem odtwarzającym.