PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z językiem

DonKamillo
27-08-2011, 21:37
Jakis czas temu na nowo zainstalowalem Medievala (oczywiscie orginalny) jednak pojawil sie problem błąd danych (CRC. Z tego co sie doczytalem to blad z plyta. Postanowilem sciagnac z neta gre i uzyc swojego kodu seryjnego jednak wersja gry jest angielska. Podobno, żeby zamienic wersje gry wystarczy zrobic "start > uruchom > (wpisać)regedit I potem enter>HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>SEGA>Medieval 2 Total war i tam kliknąć 2"

Problem w tym, że nie mam tam folderu SEGA. Czy to gra jest nie pełna? Nie jestem pewien czy ten sposob jest do konca legalny jednak paragonu na zakup juz dawno nie mam a gry z orginalnej plyty sie zainstalowac nie da.

Jeszcze jedno pytanie. Czy save z patcha 1.5 pl pojda na 1.5 eng?

Matisek
28-08-2011, 10:40
Podobno, żeby zamienic wersje gry wystarczy zrobic "start > uruchom > (wpisać)regedit I potem enter>HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>SEGA>Medieval 2 Total war i tam kliknąć 2"

Problem w tym, że nie mam tam folderu SEGA.

Może masz Medievala zainstalowanego w innym folderze (np. ze swoją nazwą), wtedy wiadomo, że nie będzie "Sega" tylko folder, w którym zapisałeś Medievala.

DonKamillo
28-08-2011, 12:57
Jednak w tym folderze nie mam pliku Language (nawet wyszukiwarka tego nie znalazla)

Moze byłby ktoś miły i wysłałby mi go?

28-08-2011, 13:45
Jednak w tym folderze nie mam pliku Language (nawet wyszukiwarka tego nie znalazla)

Moze byłby ktoś miły i wysłałby mi go?

Pirat -,- / kopia legalnej wersji. Tak trudno wydać 20zł na gre?

DonKamillo
28-08-2011, 14:59
Mam oryginalna wersje gry mam zdjęcie pokazać?

Opisałem mój problem wystarczy poczytać temat to bys wiedzial

Scooter
28-08-2011, 15:13
podaj jaki masz system, sądze że 7

DonKamillo
28-08-2011, 16:03
Vista 64

Scooter
28-08-2011, 16:06
Tak więc prawdopodobnie (mam 7) katalog sega jest w katalogach ukrytych - niewidocznych.

DonKamillo
28-08-2011, 16:14
Niestety to juz dawno sprawdzilem

28-08-2011, 17:53
Tak mozesz dac zdjęcie z grą i z twoim nickiem na karteczce.
,,katalog sega jest w katalogach ukrytych - niewidocznych." - nie prawda.

DonKamillo
28-08-2011, 20:34
http://imageshack.us/photo/my-images/32 ... 0131z.jpg/ (http://imageshack.us/photo/my-images/32/zdjcie0131z.jpg/)

Masz, bo poczułem się obrażony. Ktoś może mi pomóc?

28-08-2011, 21:11
http://imageshack.us/photo/my-images/32/zdjcie0131z.jpg/

Masz, bo poczułem się obrażony. Ktoś może mi pomóc?

Zwracam honor ;) Gratuluje kolekcji. Na karteczce nic nie widac,ale co tam.

1.Taki straszny jest angielski? Zmienic język możesz w opcjach (u mnie się da zmienić język tam) lub zostaje Ci tylko pobrać spolszczenie: http://www.pobieralnia.pl/plik-4024-med ... zenie.html (http://www.pobieralnia.pl/plik-4024-medieval-ii-total-war-spolszczenie.html)

2.Tak ;) Jeśli na save PL było wszystko po Polsku to automatycznie tłumaczy się na Angielski.

Naprawdę zwracam honor i przepraszam. :oops:

DonKamillo
28-08-2011, 21:27
Nic nie szkodzi :)

Nie mam teraz dostepu do kompa gdzie jest gra jednak wedlug mnie to nie pomoze.
Problem polega na tym ze podstawke mam w wersji angielskiej a dodatek w wersji polskiej. Mimo ze mam spolszczenie nie moge zainstalowac patchy pl bo pisze ze mam wersje angielska. Dziwnym trafem plik Language nie istnieje i nie moge zmienic wersji jezykowej. Jest na to inny sposob?

29-08-2011, 18:23
Dziwnym trafem plik Language nie istnieje i nie moge zmienic wersji jezykowej. Jest na to inny sposob?

Stworzyć plik o nazwie ,,language" i wpisać tam ,,pl" . Wklej do folderu z grą i powinno działać. Właśnie tak spróbowałem i działa u mnie.

DonKamillo
30-08-2011, 10:16
Niestety nie pomogło.

Stworzyłem plik tekstowy, wpisałem pl jednak nadal mam angielska wersje gry.

Dragon44
02-10-2011, 20:04
[quote="DonKamillo"]Jakis czas temu na nowo zainstalowalem Medievala (oczywiscie orginalny) jednak pojawil sie problem błąd danych (CRC. Z tego co sie doczytalem to blad z plyta. Postanowilem sciagnac z neta gre i uzyc swojego kodu seryjnego jednak wersja gry jest angielska. Podobno, żeby zamienic wersje gry wystarczy zrobic "start > uruchom > (wpisać)regedit I potem enter>HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>SEGA>Medieval 2 Total war i tam kliknąć 2"

Problem w tym, że nie mam tam folderu SEGA. Czy to gra jest nie pełna? Nie jestem pewien czy ten sposob jest do konca legalny jednak paragonu na zakup juz dawno nie mam a gry z orginalnej plyty sie zainstalowac nie da.

Jeszcze jedno pytanie. Czy save z patcha 1.5 pl pojda na 1.5 eng?[/quot

Ha ha miałem to samo, ale zrobiłem to co napisałeś tylko ze jak klikniesz Sega i Medieval 2 total war zmieniasz język w leanguages
z english na polish i juz masz polską wersję i nie ma problemu :D
:D

Bruja79
06-01-2012, 14:58
a ja zakupiłem Med. II w steamie i nie potrafię spolszczyć gada
najpierw próbowałem patcha polskiego zrobić
grzebałem w rejestrze, gdzie zmieniałem distributionSource na retail i language na polish i nie pomagało
bo podczas instalacji patcha pisało, że nie ma na kompie zainstalowanej wersji
a rejestr powracał sam do ustawień steam i english

Później zastosowałem powyższy link spolszczający: tzn. podmieniłem plik localized. pack i częściowo pomogło - tzn. jest po polsku wszystko, ale jest masa błędów w samej grze typu źle wyświetla bilans płatniczy, zakładki agent itp są puste

macie jakieś pomysły jak to ugryźć ?

ps.

jest jeszcze kwestia dwóch wyskakujących błędów od początku instalacji gry, tj.:

gdy włączam grę wyskakuje:
Microsoft.NET FRAMEWORK

Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. JEśli klikniesz przycisk Kontynuuj.
aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Jeśli klikniesz przycisk
Zamknij. aplikacja zostanie natychmiast zamknięta.

Nieprawidłowy format ciągu wejściowego.

i po kliknięciu SETTINGS wyskakuje:

Medieval II: Total War Launcher

Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. JEśli klikniesz przycisk Kontynuuj.
aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Jeśli klikniesz przycisk
Zamknij. aplikacja zostanie natychmiast zamknięta.

Indeks wykraczał poza granice tablicy.

kirlan
06-01-2012, 17:18
Zacznij od tego że
1) odinstaluj Microsoft net framework i WSZYSTKIE jego sładniki , dodatki do niego i WSZYSTKIE pliki wspólne tego programu
2) ściągnij ze strony microsoftu ten programik ((tak: net framework)) i zainstaluj
3) po całej instalacji wyłącz kompa normalnie i znowu normalnie włącz
4) aktualizuj microsoft framework - niech komp poszuka wszelakich aktualizacji systemowych "automatycznie" - zmuś go żeby zrobił to teraz na twoje życzenie.
5) reinstalka gry
-----------
reszta jak się uporam z egzaminami (ale myślę że to załatwi problem)

Bruja79
06-01-2012, 17:23
dobra spróbuje chociaż nie wiem czy wszystko z net frameworka usunę

a tak w ogóle to z tego popsutego spolszczenia nie umiem wrócić do angielskiej wersji nawet :|

------------------
"WSZYSTKIE jego sładniki , dodatki do niego i WSZYSTKIE pliki wspólne tego programu"

nie wiem jak namierzyć
narazie to usunałem Microsoft Net Framework Client 4 profile

kirlan
06-01-2012, 18:17
po prostu przejrzyj listę programów w panelu sterowania - "dodaj/usuń programy" wywal wszystko z "NET Framework" w nazwie(ja np mam paczki językowe i jakieś starsze wersje samego NET.frameworka)

głownie chodzi o to że jak zapyta czy usunąc pliki wpólne które mogą byc wykorzystywane przez inne programy to wybierz że TAK

:roll:
właśnie przypomniało mi się coś:
dla absolutnej pewności wywal (tak jak powyżej) i zainstaluj ponownie też wszystko z C++ w nazwie , oczywiście dopiero potem reinstalka gry
=========
ps
Jako moderator przypominam:
Unikaj pisania postów jeden pod drugim - poprostu edytuj swój własny post!
Tym razem zrobiłem to za Ciebie

=========
Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do płynnej gry!

Bruja79
07-01-2012, 11:11
to z frameworkiem zrobiłem z c++ nie bo dopiero dziś przeczytałem

reinstalka nie pomogła, nadal wywalają te dwa błędy
wieczorem może uda mi się zrobić razem z wywaleniem c++

-----------------------------------------------------------------------

powywalałem c++, net.framework, poinstalowałem od nowa, zrobiłem aktualizacje, zrobiłem reinstalkę gry (7G ściągania ze steama drugi raz w ciągu dwóch dni)

i niestety błędy nadal wyskakują :/, w sumie to poza tymi dwoma komunikatami gra działa, nie próbowałem tylko po sieci grać, ale narazie aż tak bardzo mi na tym niezależy, wolałbym to spolszczyć dobrze

TheKogut
13-04-2013, 13:38
Ja też mam przez Steam'a i to samo mi wyskakuje więc zero problemu to poprostu jest Normalne .
Nie masz żadnego Problemu :)
Mi Tylko język nie chcę się zmienic nawet jak robie z English na Polish z tego poradnika co ty przeczytałem :)