Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ROZWIĄZANE] Pare pytań

KACPER9786
24-09-2011, 08:04
witam! Mam pewne jeszcze pytania i założyłem jeden temat aby ich nie rozdzielać mam nadzieję że mi pomożecie. A oto te pytania:

1. Jak mogę ulepszyć dyplomatów szpiegów i zabójców??
2. Czy we wszystkich miastach muszę mieć gościa żeby pilnował porządków czy da się miasta
podzielić np. na województwa??
3. Gram Juliuszami i czy tam występuje pierwsza kohorta??
4. Jak ustawić kupców aby kupowali/sprzedawali te produkty które są na mapie kampanii??
5. Jak poprawić porządek publiczny??
6. Czy do pilnowania miasta przed buntem wystarczy milicja??
7. Czy po zdobyciu Rzymu automatycznie zmienia się stolica??

No to by było na tyle wiem że dużo ale nie jestem pewien i pytam ekspertów :) Jeśli jeszcze będę miał pytania to napisze w tym temacie i jeśli ktoś będzie miał pytania niech swobodnie pisze w tym temacie :)

Z góry dzięki!

POZDRAWIAM!!!

Maharbal
24-09-2011, 08:36
1. Przez wykonywanie (skuteczne) misji, odpowiednio: negocjacji, szpiegowania, zabójstw i sabotażów.
2. Nie musisz mieć wszędzie generała, jeśli zaznaczyłeś opcję: ,,rządź wszystkimi osadami", w przeciwnym wypadku wpływ będziesz miał tylko tam, gdzie jest członek rodziny. Nie da się dzielić na województwa :)
3. Taa. Jak będziesz miał Rzym, to wtedy będzie możliwa rekrutacja (po reformach Mariusza).
4. W RTW nie istnieją kupcy. Nie wiem, skąd to wziąłeś.
5. Zobacz sobie w mieście w zakładce ,,szczegóły", co wpływa na porządek publiczny. Za dużo tego, żeby to wszystko tutaj wypisywać.
6. Tak, a nawet jeszcze lepsi będą chłopi, bo jest ich więcej, a porządek rośnie wraz z ilością wojsk, a nie ich jakością :P
7. Nie.

--------------------------------------------

8. Większość tych rzeczy jest napisana w instrukcji do gry, która znajduje się w pudełku. Chyba nie chcesz powiedzieć, że masz piracką wersję (zważywszy na to, że do każdego oryginału taka instrukcja jest dołączona) :?:
Poza tym dział trochę nie bardzo-w dziale Forum Romanum masz taki temat: ,,Pytania początkujących graczy", tam możesz umieszczać dalsze swoje zapytania.

KACPER9786
24-09-2011, 09:03
wielkie dzięki barzdzo mi pomogłeś nie mam pirata tylko porzyczyłem pudełko kumplowi a odnośnie tych kupców to takie coś jest chyba w medievalu 2 ale jeszcze raz wielkie dzięki. A jakie musi mieć zalety mąż dla mojej córki??

KACPER9786
24-09-2011, 11:20
a np. takie cos mam w oddziale 32 żołnierzy i co mam zrobic aby ich było znów 80??

Maharbal
24-09-2011, 11:46
Przeszkolić.

Jedyną rzeczą, na jaką patrzę w przypadku kandydata na męża jest jego wiek. Po prostu im młodszy generał, tym dłużej będzie mógł administrować/walczyć. Dla przykładu: wolę wziąć 16-letniego gościa bez cech, niż 58-latka z 6 gwiazdkami dowodzenia. Po co mi taki ktoś, kto może za parę lat kopnąć w kalendarz? Dodajmy, że prawdopodobnie nie będzie miał już dzieci.

KACPER9786
25-09-2011, 09:16
A właśnie jak mam akademię to czy żeby gościu mój się rozwijał musi być w mieście czy nie??

Maharbal
25-09-2011, 10:43
Co da mu akademia w mieście, jak będzie poza nim? ;)

kuroi
25-09-2011, 10:46
A właśnie jak mam akademię to czy żeby gościu mój się rozwijał musi być w mieście czy nie??
Tak, musi być w mieście. W starożytności nie był dojazdów do szkół, i każdy uczył się tam, gdzie mieszkał :P

A wracając do stolicy. Możesz ją zmieniać, wystarczy wejść w kartę szczegółów miasta i tam masz przycisk ustawienia miasta jako stolice. Najlepiej jest, gdy stolica znajduje się w centrum państwa.

KACPER9786
25-09-2011, 12:15
Wielkie dzięki! Bardzo mi pomogliście

aha ale nie musi być rządcą tylko w mieście taak??

Witam! Mam problem z nędzą i wykonałem już wszystko co pisało w podręczniku ale tam też pisze że sposobu na nędze nie mam więc pytm was jak wy sobie dajecie z nią radę??

Marc d'Angers
07-01-2012, 10:00
Niektóre z cech namiestników mogą obniżać poziom nędzy, ale sądzę, że wpływ na nią mają też pola uprawne, kanalizacje, świątynie poszczególnych bogów itd.