Zobacz pełną wersję : o III miejsce: {IPL}Clear-[-TWR-]Purple 3-1 vo.
Belizariusz
09-10-2011, 21:14
Deadline jest do niedzieli 16 października do godz.24.
Mecz grany jest do 3 zwycięstw (the best of 5).
Pierwsza atakuje drużyna, której gracz ma w nicku forumowym najniższą literę w alfabecie (np. A atakuje Z)
5b. W fazie finałowej gracze na nowo będą dysponować wszystkimi nacjami.
7. Od fazy pucharowej obowiązuje eliminacja epok w meczu. Gracze mogą tylko raz wybrać daną epokę w meczu. Przykład- gracz X wybiera w 1 bitwie pełnie, gracz Y wybiera w 2 bitwie pełnie to wtedy w 3 bitwie żaden z graczy nie może już wybrać pełni i analogicznie w kolejnych bitwach.
Hej!
W fazie grupowej się nie udało, to przynajmniej teraz sobie zagramy ;)
Niestety od czwartku do niedzieli będę najprawdopodobniej poza domem. Co do dni poniedziałek-środa nie mam jakiś dokładnych danych - może napisz czy i jeśli tak to kiedy w ciągu tych najbliższych trzech dni możesz zagrać, a ja sprawdzę czy dam radę.
Is there any Clear out there...?
Przepraszam za brak odpowiedzi . Dopiero wrocilem z wyjazdu. Rozumiem ze do niedzieli jestes poza domem tylko nie wiem czy wlacznie z niedziela? Jesli nie to bede napewno wieczorem dostepny. Daj prosze znac na gg jesli bys mial chwile.
Przed godziną wróciłem, wszystkich gier raczej nie dam rady dzisiaj zagrać, ale dam znać na gg to może chociaż ze 2 bitewki byśmy zagrali. W związku z tym od razu proszę sędziów o przedłużkę.
Belizariusz
17-10-2011, 22:09
Ok macie przedłużkę do niedzieli 23 października.
Dzieki.
To moze w weekend? Bede od 17 do 21 w sobote i niedziele dostepny.
W proponowaną na gg środę jak rozumiem nie dasz rady? Czwartek i piątek też by mi odpowiadały, tak po 20, opcjonalnie po 21. W sobotę od 18 będę być może grał turniej 3v3, a to jak wiadomo może trwać i trwać... Niedziela... no tak średnio, wolałbym wcześniej jeśli dasz radę.
Odezwij się tutaj albo na gadu jak będziesz, to się przerzucę na normalny komputer.
Zostalem posadzony o buga wiec nie skonczylismy 2 bitwy ktora szla w strone wygranej Purple ( ja wyszedlem z gry skoro przeciwnik twierdzi ze uzywam buga). Narazie 1:0 dla mnie i prosze sedziow o rozstrzygniecie. Purple przeslij sedziom repka i czas kiedy go uzylem. Nejlepiej na PW jesli to mozliwe.Dziekuje.
Dzisiaj byłem świadkiem ciekawego zjawiska. Gramy sobie z Clearem turniej, gramy, gramy, już drugą bitewkę.. Okrążam nieco kawalerii Cleara, ona zatrzymuje się na moich pikach, z pozostałej strony, z której mogłaby uciec, najeżdża ją inna jednostka mojej kawy - więc zadowolony stwierdzam "fajnie, okrążyłem go". Po chwili jednak widzę, że kaw Cleara wycofuje się przez moje piki. Piszę mu więc "fajny bug", no bo w istocie całkiem fajnie to wyglądało. Gramy gramy dalej, po jakimś dość długim czasie, kiedy już widać było że znacznie wygrywam, Clear odpisuje "jaki bug", ja na to, że "cav bug", na co Mój Przeciwnik mówi że jak tak to przerywamy. Na co ja odpisuję, że nie ma takiej potrzeby, żebyśmy dokończyli wpierw bitwę, która i tak chyliła się już ku końcowi. No ale Clear napisał, że skoro oskarżam go o buga to musimy przerwać i wyszedł z gry. Cóż, skonfundowany nieco tą całą sytuacją jestem więc już w tym momencie zmuszony do wysłania repka sędziom. Sytuacja zaszła na mojej lewej flance, tak gdzieś koło 5700 (jeśli się nie mylę).
Btw: aktualny stan pojedynku 1:0 dla Cleara, a właściwie to chyba już 1:1, bo chyba nie będziemy musieli powtarzać bitwy, w której jedna strona miała już tak znaczną przewagę..
Pozdrawiam!
Edit: co do domniemanych momentów bitwy to prześlę jeszcze sędziom na pw, bo to 5700 to tak dość orientacyjnie rzuciłem. Swoją drogą to nie miałem zamiaru zgłaszać żadnych zastrzeżeń, nie ma potrzeby robić jakiegokolwiek zamieszania, zresztą mam ostatnio mało czasu na grę, więc wolałbym, żeby to się już dzisiaj mogło zakończyć - niestety w obliczu Cleara opuszczającego grę trudno byłoby mi dokończyć pozostałe bitwy, zostałem trochę postawiony w sytuacji bez wyjścia. Jak rozumiem Mój Przeciwnik poczuł się głęboko dotknięty, za co go przepraszam.
Ale po pierwsze:
nigdzie nie powiedziałem że zagrał bugiem celowo, nie oskarżyłem go o jego celowe użycie i nie miałem takiego zamiaru --> w zasadzie to niespecjalnie mnie zresztą interesuje czy to było przemyślane zagranie czy też nie, nie wnikam. Uważam natomiast, że przejścia przez jednostkę moich pikinierów można było spokojnie uniknąć (mam tu na myśli, że nie była to jedna z tych wielu drobnych, nieuniknionych sytuacji w bitwie, których głupio się czepiać) - stąd moje nieco enigmatyczne stwierdzenie "fajny bug" - ale miałbym co do tego pretensje jedynie w przypadku, gdyby zagranie to miało istotne znaczenie pod kątem wyniku bitwy.
Po drugie:
moje "oskarżenie" wysłane w grze było, rzecz jasna, niepubliczne, rzucone w pośpiechu w ogniu walki raczej jako zwrócenie uwagi, prośba o większe pilnowanie się przed przypadkowymi przejściami przez moje jednostki (mogłem napisać "uwaga na bugi" ale podejrzewam, że i tak zostałoby to z jakiś przyczyn wzięte za personalne oskarżenie) - nie sądzę więc, by uzasadnione było przerywanie gry, skoro ja tego nie chciałem. Rozumiem, gdyby to Clear miał do mnie pretensje o buga, albo gdybym oskarżył go o celowe użycie buga, co więcej jeszcze publicznie - ale w takiej sytuacji przerwanie gry wydaje mi się niepotrzebne. No i przykro, bo zamiast skończyć grę dzisiaj jak Pan Bóg przykazał to wyszło użeranie się z wysyłaniem repów i podobnymi syfami...
{{B-S}}Zibi
21-10-2011, 23:06
Dajcie mi tego repa to wam powiem czy byl bug czy nie.
Belizariusz
23-10-2011, 11:24
Jestem zabiegany ostatnimi czasy dlatego piszę z opóźnieniem Panowie. Mam już repka bitwy od Purple i dziś wieczorem go obejrzę i napiszę decyzje.
Belizariusz
23-10-2011, 17:34
Zapoznałem się trzykrotnie z przesłaną mi powtórką i tak:
Jeśli chodzi o zarzuty odnośnie buga na Twoich pikach Purple to ja go tam nie widziałem.
Jeśli chodzi o sytuację z ok 6000 kiedy gwardia chrystusowa Cleara wycofuje się przez Twoją konnicą to uważam, że jest to bardzo naciągane jeśli chcesz to podciągnąć pod buga. Działo się to w ferworze walki i ciężko tu mówić o celowym zagraniu.
Dodatkowo jest to kolejna odsłona konfliktu na linii TWR-IPL, który miał też miejsce w Lidze Klanowej. Wyjaśniajcie sobie Panowie prywatnie takie sprawy, a nie żeby przy każdym meczu między graczami z Waszych klanów w turniejach na orgu dochodziło do najczęściej wyssanych z palca i złośliwych oskarżeń o buga.
Macie ostatnią przedłużkę do niedzieli 30 października. Jeśli do tego czasu mecz nie zostanie dograny to obojętnie na wynik meczu oraz z czyjej winy nie został dograny zostanie przyznany obustronny walkower i żaden z Was nie zajmie 3 miejsca.
Wynik niedogranej drugiej bitwy na korzyść Purple. Czyli wynik meczu jak na razie 1:1.
Mam pytanie do Cleara , jesteś doświadczonym graczem jednym z sędziów w tym turnieju więc wytłumacz mi logicznie dlaczego wyszedłeś z gry!?
Przecież to nie pierwszy turniej w Twoim wykonaniu i wiesz przecież że bitwę należy kategorycznie dokończyć a dopiero później składać reklamację do sędziów. O ile mnie pamięć nie myli identyczna sytuacja była w lidze klanowej 2-2 gdzie również posądzeni o buga po prostu wyszliście z gry.Tak się nie robi panowie ;)
kategorycznie dokończyć a dopiero później składać reklamację do sędziów.
No wlasnie , a nie pisac w trakcie rozgrywki ze przeciwnik gra nieuczciwie.
Zapraszam na pw Skuter , to nie jest miejsce do dywagacji na jakiekolwiek tematy. Jesli masz do mnie pytanie to prosze nie umieszczaj go w ogolnodostepnym temacie , chyba ze chcesz cos mi powytykac na publicznym forum lub wprowadzic zamieszanie. Mysle ze nie jestes osoba ktora powinna wyrazac tutaj opinie dotyczaca naszego/mojego zachowania bo niby z jakiej racji. Nie jestes strona w tej sprawie , a jako ktos przygladajacy sie z boku i cytujacy regulamin powinienes wiedziec ze takie pytania personalne to na pw. Wychodze i bede wychodzil z gier w ktorych zostaje posadzony o nieuczciwe zagrania. Skoro gram nieuczciwie i przeciwnik jest tego pewien to nie ma sensu dalej prowadzic bitwy bo sytuacja moze sie parokrotnie pozniej powtorzyc. Natomiest jesli przeciwnik nie jest pewny tego ,to przeciez nie pisze nic podczas rozgrywki zeby spokojnie ja dokonczyc, lub prosi o paze ( wg regulaminu ). Nie pije tutaj do tej gry bo nie ukrywam ze mnie ponioslo, co mimo wszystko nie jest odpowiedzia na Twoje pytanie.
Bug przyjal teraz kolosalne rozmiary i nalezy porownac go do polowania na czarownice. Wlasciwie ogladajac repki z pradawnej superligi nalezaloby wykluczyc wszystkich graczy. Gry wlasciwie nie sluza graniu i przyjemnosci , a zabawie w detektywow, kto oszukal i jak to zrobil. Bzdura.....
Purple jestem dostepny od piatku do niedzieli 20-22. Niestety w tygodniu mam duzo pracy. Oczywiscie dla mnie wynik jest bezsprzecznie 1.1.
Do zobaczenia.
Jeśli chodzi o zarzuty odnośnie buga na Twoich pikach Purple to ja go tam nie widziałem.
No tak.
Jeśli chodzi o sytuację z ok 6000 kiedy gwardia chrystusowa Cleara wycofuje się przez Twoją konnicą to uważam, że jest to bardzo naciągane jeśli chcesz to podciągnąć pod buga. Działo się to w ferworze walki i ciężko tu mówić o celowym zagraniu.
W żadnym miejscu nie mówiłem o celowym zagraniu ze strony Cleara. Niemniej jego nieuwaga wiązała się z dużymi stratami z mojej strony i brakiem strat z jego strony (mógł swobodnie wycofać konnicę). W związku z tym właśnie zwróciłem mu uwagę w bitwie, nie wnikając w celowość takiego zagrania. Celowość, która mnie nota bene nie interesuje - ja patrzę na to czy mój przeciwnik umie zapanować nad swoją kawalerią, żeby ta mi nie przechodziła na jednostki. Jeśli ma z tym bardziej znaczące, ponadprzeciętne problemy (a takie w moim mniemaniu miał w tamtej bitwie Clear) to zwracam uwagę. I śmieszne jest dla mnie obrażanie się za własną nieuwagę w bitwie, nie mówiąc już o opuszczeniu pola walki. Czy raczej wyleceniu z niego na chmurce własnego poczucia honoru. (o czym właśnie wypowiedział się zresztą Scooter, pozdrowienia dla niego :D)
Dodatkowo jest to kolejna odsłona konfliktu na linii TWR-IPL, który miał też miejsce w Lidze Klanowej. Wyjaśniajcie sobie Panowie prywatnie takie sprawy, a nie żeby przy każdym meczu między graczami z Waszych klanów w turniejach na orgu dochodziło do najczęściej wyssanych z palca i złośliwych oskarżeń o buga.
Tutaj sprawa jest prosta, po prostu niektórzy członkowie mojego klanu zaczęli niezależnie zauważać pewną korelację w bitwach, także towarzyskich, przeciwko graczom z IPL - im bardziej kluczowy moment bitwy, tym więcej takich przypadków w komenderowaniu kawalerią zdarza się ich przeciwnikom. Jako że jest to po prostu ich prywatna ocena i opinia, to nie ma tutaj potrzeby na żadne oficjalne dociekanie racji, zresztą każdy ma prawo do jakiś swoich prywatnych opinii. Tak samo jak Clear może mieć pretensje do sędziów z mojego klanu o wyrzucenie drużyn IPL z naszego turnieju 3v3 - jak już w rozmowie doszliśmy do tego, że nie ma żadnych obiektywnych powodów dla takich pretensji, to Clear słusznie stwierdził, że każdy może mieć jakieś tam swoje prywatne pretensje tak po prostu.
Macie ostatnią przedłużkę do niedzieli 30 października. Jeśli do tego czasu mecz nie zostanie dograny to obojętnie na wynik meczu oraz z czyjej winy nie został dograny zostanie przyznany obustronny walkower i żaden z Was nie zajmie 3 miejsca.
Ok Clear, fajnie byłoby dokończyć nasz mecz :) Dasz radę jutro o 20? W weekend, od razu mówię, nie będę mógł.
Bug przyjal teraz kolosalne rozmiary i nalezy porownac go do polowania na czarownice. Wlasciwie ogladajac repki z pradawnej superligi nalezaloby wykluczyc wszystkich graczy. Gry wlasciwie nie sluza graniu i przyjemnosci , a zabawie w detektywow, kto oszukal i jak to zrobil. Bzdura.....
Tu nie o to chodzi, panie Clear. Jednym ze sprawiających większą frajdę manewrów jest okrążanie jednostek. Natomiast jeśli przeciwnik olewa bycie okrążonym i przeciwka się kawalerią przez okrążające go jednostko - TO psuje zabawę z gry. I nie ma potrzeby oglądać repów, bo jak widziałeś w naszym meczu, tego trudno nie zauważyć w trakcie samej rozgrywki.
Niestety w środę wyjeżdżam, wracam w niedzielę. Nie spodziewałem się, że nie będzie dane nam zagrać wszystkich gier w piątek, więc nie starałem się o wolne dni w tym tygodniu. Dasz radę jutro albo pojutrze wieczorem?
Przykro mi, ale najwczesniej we czwartek o 20. Od rana do wieczora jestem w pracy , wiec ciezko mi pozniej zasiasc do kompa.
W takim razie poddaję mecz. Cała sytuacja jest dość komiczna, hehe, no ale cóż. Po prostu szkoda by było nie przyznawać 3. miejsca, to byłaby plama na takim turnieju. Gratulacje, Clear! (:
Dla mnie to jakaś dziwna historia z tym niemożliwym wycofaniem cav z okrążenia. Grałem w wielu turniejach przed bugiem i nigdy nie było takiej zasady. Normalne jest, że jak ktoś mi okrąży cav to staram się nią uciec. A co, mam ją zostawić do wyrżnięcia? Nie było buga, nie było problemu. Teraz ludzie na siłę doszukują się go w każdej bitwie, nawet gdy nie do końca wiedzą jak on właściwie wygląda. Niesłuszne pretensje do Cleara i nie ma się co dziwić, że opuścił rozgrywkę.
Edit: Co do Twojej odpowiedzi - to raczej normalne że ciężka kawaleria za 1200 pokonuje zdecydowanie lekką.
Clear do mnie napisał z prośbą pozostania w turnieju i propozycją gry w poniedziałek 31.10 wieczorem. Jeśli sędziowie się na to zgodzą to możemy wtedy zagrać.
Edit: chociaż jeśli jeszcze ktoś tu przyjdzie i mi napisze, że na siłę się doszukuję buga w bitwie, kiedy ja najnormalniej w trakcie bitwy widzę jak mi pada 20 koni z lekkiej jazdy, zwracam na to uwagę, nie chcę niczego zgłaszać ani przerywać, ale zostaję do tego zmuszony, to odmówię gry z tej prozaicznej przyczyny, że mogę sobie lepiej zagospodarować czas nie narażając się potem na takie uwagi. Życzę miłego wieczoru, panie Spy.
Zakonczenie turnieju walkowerem nie przyniesie chwaly nikomu. Jesli sedziowie sie zgodza w poniedzialek wieczorem zagramy napewno i bedzie po sprawie.
Belizariusz
24-10-2011, 14:05
Panowie 31 października w poniedziałek to Wasz ostatni termin. Jeśli nie dogracie tego meczu obojętnie z czyjej winy to żaden z Was nie otrzyma 3 miejsca. Tak samo w przypadku gdy któryś z Was zdecyduje się poddać mecz walkowerem. Robi się już z tego szopka, która zbyt długo trwa.
od 19.30 czekam na gs. Jeszcze chwile jestem jesli dasz rade.
Edit 21.20
Nadal czekam i ucinam sobie z Zibim pogawedke ;)
Edit 10 min pozniej ;)
Niestety ja juz nie moge czekac bo nie wiem czy wogule bedziesz w stanie sie pojawic. Szkoda ze nie udalo nam sie zagrac.
Powodzenia
Belizariusz
31-10-2011, 23:33
3 miejsce w turnieju przypada Clearowi walkowerem. Purple natomiast za nie dogranie meczu do końca otrzymuje bana na następny turniej na serwisie. Ogólnie jako sędzia i gracz jestem zniesmaczony całą tą sytuacją. Na banerek Clear będziesz musiał poczekać nieokreśloną ilość czasu dopóki nie znajdzie się ktoś kto je zrobi :?
Uff, właśnie wszedłem żeby w razie czego walczyć o przyznanie Clearowi 3. miejsca, gdybyś chciał dotrzymać wcześniejszej deklaracji, Belizariusz. Na szczęście walkower został przyznany. Byłoby mi strasznie głupio, gdyby Clear tego 3. miejsca nie dostał, bo wczoraj nie mogłem zagrać po prostu z przyczyn prywatnych. Miałem nawet przez chwilę dostęp do komputera, wszedłem na forum - i tutaj duże przeprosiny do Ciebie, Clear, że nie napisałem, że nie zagram. Wtedy jeszcze myślałem, że dam radę wrócić za jakieś 30 min i zawalczyć. Mam nadzieję, że chociaż pogawędka z Zibim była udana. Gratulacje 3. miejsca, choć mecz nie dokończony to myślę, że można je spokojnie nazwać zasłużonym ;)
Ban, no spoko. No fakt, przecież rażąco widoczny w tym temacie jest fakt, że unikałem tego spotkania jak ognia, bardzo wymyślnymi zresztą sposobami. Nie wiedziałem, że jestem aż taki przebiegły, kurcze.
Dzięki wszystkim sędziom za organizację i uczestnikom za ciekawe bitwy! "Do następnego" niestety napisać już nie mogę, ale za to bawcie się dobrze :)
Bardzo dziekuje Purple za Twoja honorowa postawe. Bardzo niewielu ostatnio na nia stac ,tym wieksze brawa dla Ciebie.
Fakt, szkoda ze nie mogles zagrac , ale mam nadzieje ze niedlugo sie na gs spotkamy.
Dziekuje za organizacje pozostalym sedziom i uczestnikom za wziecie udzialu.
{{B-S}}Zibi
02-11-2011, 09:06
Gratulacje za zajecie 3 miejsca Clear.
Gratulacje dla Cleara za zajęcie trzeciego miejsca .
Gratulacje dla Purple.
william/kaszanka
03-11-2011, 18:12
Graty panowie mam nadzieje że rewanż zagracie w Super lidze na Medku ;)
Gratulacje dla Clear! i mimo wszystko dla Purple za dojście do małego finału ;)