Zobacz pełną wersję : Problem z włączeniem
greg1321
23-10-2011, 16:35
Witam. Mam problem z włączeniem gry Empire total war. Gra niby się włącza ale pokazuje sie tylko 1 logo a potem gra się wyłącza i wyskakuje: "program empire total war przestał działać"
Mam windows 7 Ultimate. Gra oczywiście oryginalna. Nie wiem czy to w czymś sie przyda ale podam też sprzęt:
Procesor: Pentium Dual-Core 2x 2.50 GHz
4,00 GB RAM
Grafika: GF 9800 GT
Z góry dziękuję.
W przypadku jeśli gra zawiesza się lub wychodzi do pulpitu w czasie wczytywania usuń plik preferences.empire_script.txt (utwórz wpierw jego kopię zapasową).
Plik ten znajduje się w folderze:
Windows XP: C:\Documents and Settings\nazwa_uzytkownika\Dane aplikacji\The Creative Assembly\Empire\scripts
Windows Vista: C:\Users\nazwa_uzytkownika\AppData\Roaming\The Creative Assembly\Empire\scripts
Warto też jeszcze sprawdzić spójność plików gry.
greg1321
23-10-2011, 21:15
Już tak zrobiłem. Czytałem tą wypowiedź, ale to nic nie daje gra sie tak samo wyłącza a plik sie tworzy cały czas.
I jak mam sprawdzić spójność plików gry? Jestem zielony wiec się nie śmiejcie.
W tym celu należy w menu Biblioteka Steam kliknąć prawym przyciskiem myszy na tutule gry, wybrać Właściwości i przejść na zakładkę Pliki lokalne. Na zakładce tej kliknij przycisk Sprawdź spójność plików gry i zaczekaj na zakończenie weryfikacji. Jeśli Steam wykryje jakiekolwiek błędy, automatycznie naprawi instalację gry.
greg1321
24-10-2011, 06:47
Dzięki, zaraz sprawdzę, i napisze wyniki.
Działało. Ale po ponownym uruchomieniu komputera znów nie działa. Robię tak samo jak wcześniej i nie działa.
Gaius Julius
26-10-2011, 18:20
pierwszy raz z czymś takim się spotykam...dziwne,
na pewno plików gry nie ruszałeś? Nic nie podmieniałeś? Bo aż mi się wierzyć nie chce, że tak samo z siebie po ponownym uruchomieniu przestało działać.
Próbowałeś przeinstalowywać grę?
greg1321
31-10-2011, 11:07
Przeinstalowałem kilka razy i nic. Plików gry nie ruszałem.
Gaius Julius
31-10-2011, 19:10
nic nie dzieje się bez przyczyny...
sprawdź czy poinstalowane masz wszelkie pierdoły potrzebne do odpalenia gry, Microsoft C+ czy jakoś tak i temu podobne