Zobacz pełną wersję : Third Age 3.2 bez submodów - dyskusja ogólna i download
tomciopogromcio
08-01-2013, 02:09
Mordowanie jeńców nie powoduje zwiększenia postrachu, a wypuszczanie respektu? Bo wiele razy to robiłem i nic, a w której części się to zmienia.
Shay Ruan
08-01-2013, 08:11
Zdaje mi się, że mordowanie jeńców wpływa na reputacje Twojego państwa. Stajesz się nie godny zaufania i takie tam. W każdym razie po "głoszeniu w ten sposób prawdy" mi reputacja poleciała w dół.
U mnie też to działa jak napisał Shay Ruan, i reputacja państwa leci w dół za plądrowanie miast i zabijanie jeńców większości generałom obniża się szlachetność i dostają stopniowo czaszki stając się okrutnikami.
Lwie Serce
08-01-2013, 14:32
Na twcenter napisano między innymi że jest antidotum na tę dolegliwość jest...patch 3.2...są też inne sposoby, ale na to jest inny temat, nie będę już zaciemniał wątku głównego o modyfikacji...
Właśnie tego patcha będę pobierał niedługo, jak już pogram na nim trochę, to napiszę czy się poprawiło, dzięki za radę. Pozdrawiam.
Lwie Serce to Ty nie grasz na patchu 3.2 ?????????????? Wow. :o
Lwie Serce
08-01-2013, 15:24
Nie, na 3.1 a czemu się tak zdziwiłeś Aravenie? Tak w ogóle to grałbym ale pobieranie mi się zacięło (albo przez słaby net, albo link zły czy coś)i później spróbuję po raz kolejny :) Myślę że 3.2 wiele nowości nie dodaje, dlatego nie spieszyłem się z pobieraniem jej, ale skoro ma usunąć wywalanie to się przyda ;)
Całkiem dużo bugów usuwa. I najlepsze submody są pod 3.2. :mrgreen:
Lwie, ja również ciebie podziwiam za wytrwałość grania na wersji 3.1... :D
Lwie Serce
08-01-2013, 16:22
Dobra, zachęciliście mnie, jutro czy pojutrze pobieram tego patcha, ale z tą 3.1 tragedii nie ma chyba aż tak ogromnej, a może jest, potrafiło mnie zdenerwować wywalenie czy coś, zwłaszcza w środku bitwy, a najbardziej mnie zniechęca że chyba będę musiał znów męczyć się z instalacją Kaizera :)
Hejka mam do Was takie pytanie - czy gracie na zmodyfikowanym skrypcie (tzn. usuwacie niektóre skrypty) do kampanii lub ewentualnie, co należałoby usunąć by nie pojawiała się nagle po zajeciu przeze mnie miasta wroga, ich pełna armia, troch to wkurzające gdyż pojawia się w polu nie wiadomo skąd. Ponadto ten Garrison Script co odpowiada za dodatkowe armie pojawiające sie podczas oblężenia troche też wkurza. Jak Wy podchodzicie do tego, gracie na pełnym skrypcie czy modyfikujecie.
K A M 2150
08-01-2013, 21:14
Ja polecam granie na submodzie MOS, tam wybierasz czy chcesz mieć garnizony czy nie oraz dużo dużo więcej ; )
tomciopogromcio
08-01-2013, 21:21
Ja gram na czystym 3.2 bez żadnego zmieniania. Czasem rzeczywiście potrafi to wkurzyć, ale przynajmniej nie jest tak łatwiutko :) (poziom h/h).
: K A M 2150 uruchamialem MOS, ale niestety długość przerw miedzy zmianą tur na moim sprzęcie strasznie mnie irytuje więc odpada. Pogrywam również w TATW Realizm 2.75 ale tam chyba jest ten sam problem. Pozdrawiam.
K A M 2150
08-01-2013, 21:30
A jaki masz system i ile ramu?
Bo może to Ci pomoże:
viewtopic.php?f=368&t=12080 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=368&t=12080)
Pamięć RAM - 4 GB
Windows 7 - 32 bitowy
K A M 2150
08-01-2013, 21:43
To wypróbuj to co zapodałem w linku :D
Krzych Tatw Realizm śmiga tak szybko jak czyste TATW 3.2. U Ciebie wolniej?
Shay Ruan
08-01-2013, 22:02
Krzychu ja usunąłem następujące skrypty "Help weakened factions" i "Last Stand". To powinno rozwiązać problem z pojawiającymi się armiami po zajęciu miasta. Na wszelki wypadek zrób sobie oczywiście kopie zapasową campaign_script. Garrision Script oczywiście zostawiłem bo byłoby zbyt łatwo zdobywać kluczowe miasta wroga.
Shay Ruan dzięki za info odnośnie skryptów, tylko mam w całości usunąć te które podałeś czy cos z nich trzeba zostawić jakiś fragment.
K A M 2150 odnośnie tego co mi podałeś to wogóle co to jest aplikacja powodujaca zwiększenie pamięci wirtualnej ??? należy to zainstalować i to samo z siebie się uruchamia, testowałeś to ?.
Araven TATW 2.75 Realizm bo oprócz podstawki gram równiez na nim śmiga aż miło, o zmulaniu podczas tur chodziło mi o MOSa. Z TATW Realizm nie mam problemów z szybkością, tyle że tam chyba też pojawiają sie armie wroga w polu znikąd po tym jak im wcześniej zająłem miasto, a trochę to drażniące. Shay Ruan wskazał które zapisy w skrypcie za to odpowiadają więc myśle że po drobnej modyfikacji skryptu, będzie ok. Korzystając z wpisu dodatkowe pytanie czy instalowanie patcha 2.80 Realizm należy zrobić na czyste TATW 3.2 czy moge na TATW 3.2 z zainstalowanym juz 2.75 Realizm.
Dzięki za odpowiedzi.
Shay Ruan
08-01-2013, 22:50
Usuń w całości zawartość tych skryptów, ja zostawiłem sobie tylko ich nazwy. :) . Zapomniałem dodać że zaburzy to też siły na mapie. U mnie stolica Isengardu została zdobyta przez Rohan w ciągu pierwszych 15 tur. Obiema frakcjami dowodził komp. Nie mam pojęcia jak to sie stało, ponieważ włączony mam Garrison Script :D. No i Dale, które zwykle dawało łupnia panom z Rhun samo od nich dostało łupnia.
Krzych, Realizm 2.8 zainstaluj na 2.75 potem spolszczenie znowu i usuń map.rwm (jak będą problemy wtedy dopiero na czyste instaluj, ja instalowałem na 2.75). Garrison script odpowiada za garnizony znikąd w najważniejszych miastach wroga. Te skrypty co podał Shay Ruan też pomagają ai jak dostaje baty i straci swą stolicę, wtedy ai dostaje dodtkowe wojsko ze skryptów, to dobre rozwiązanie bo yłoby za łatwo. Ja gram na wszystkich skryptach.
HellMaster
09-01-2013, 15:26
Eh, porażka, niby wszystko pięknie zainstalowane, wersja 3.0 + patch 3.1, 3.2 i na końcu MOS 1.41.
Gra uruchamia się normalnie tylko gdy dochodzi do bitwy wywala mi za każdym razem z takim komunikatem http://scr.hu/6ru/7d2z4
Zdaję się że wcześniej już ktoś pisał o podobnym problemie więc poszperam w temacie i może w końcu będzie mi dane bez problemów zagrać w epickie TATW :)
A ten patch 4gb działa doskonale i faktycznie przyśpiesza grę, polecam :)
http://ntcore.com/4gb_patch.php
Usuń dwa plik o nazwie descr_geography_new z katalogu data moda Tatw. I bitwy powinny działać. na razie nie instaluj tego submoda co mi pisałes na PW>
HellMaster
09-01-2013, 20:41
Usuń dwa plik o nazwie descr_geography_new z katalogu data moda Tatw. I bitwy powinny działać. na razie nie instaluj tego submoda co mi pisałes na PW>
Kolejny raz instalowałem całość od początku w kolejności sprawdzając grę, na 3.0 i 3.1 bitwy działały normalnie i dopiero po instalacji patcha 3.2 pojawiał się problem.
Jednak po usunięciu tych dwóch plików problem znika :D
Dziękuje bardzo, mam nadzieję że już bez większych niespodzianek będę mógł spokojnie cieszyć się grą :)
tomciopogromcio
10-01-2013, 14:22
Gram Orkami z Gundabadu idę dyplomatą do Orków z Gór Mglistych, a tam Priorytety i opis coś w stylu, "Co ta frakcja chce od twojej" i jest, że Wojsko. Można dać komuś armię dyplomatą :O? Jak tak, to jak bo nie widzę. A jak nie, to o co im chodzi? Chętnie bym im dał pełną armię za miasto Rivendell, bo i tak będę musiał mieć by ukończyć kampanię, a oni je przejęli xD.
Armii nie można dać nikomu, co najwyżej kasę lub prowincję.
iluminat1990
10-01-2013, 22:51
hej,
Jak usunąć skrypt dodający AI nowe armie po stracie osady? Wiem, że gdzieś już tu było ,ale nie moge znaleźć.
Shay Ruan
10-01-2013, 23:21
Otwórz campaign_script.txt( znajdziesz go w folderze Third Age- data- world-maps-campaign-imperial_campaign) Znajdz skrypty "Help weakened factions" i "Last Stand" i usuń ich zawartosć. Za pojawianie się darmowych garnizonow w miastach odpowiada garrison script jakby co. Zrób sobie opie zapasową tego pliku, na wszelki wypadek.
tomciopogromcio
12-01-2013, 02:29
Ktoś ma jakieś rady do bitwy Faramira z Haradem w kampanii drużyny?
poprostujakub
12-01-2013, 19:47
Dwa pytania do was mam:
1. Czy są jakieś submody, eliminujące pojawiające się znikąd pełne armie wroga pod oblężeniem, marny przyrost ludności, beznadziejne perspektywy Isengardu (64. tura i najmocniejsza jednostka to Uruk-hai).
2. Co zrobić z Jedynym Pierścieniem?
Shay Ruan
12-01-2013, 20:36
Co do tych armii to musisz usunąć jedne skrypt, jak to zrobić znajdziesz w tematach w tym dziale(Chodzi o Garrison Script). Jak znaleźć odpowiedni plik, w którym trzeba coś zmienić patrz 2 posty wyżej, napisałem tam co trzeba zrobić aby usunąć skrypty pojawiających sie armii po zdobyciu już osady. Analogicznie jeżeli nie chcesz mieć pojawiających się armii w miastach podczas oblężenia usuń sam Garrison Script. W submodzie MOS można wybrać czy chcesz mieć włączony czy wyłączony ten skrypt(z tego co pamiętam). Linki do niego znajdziesz w odpowiednim temacie. Plik na przyrost ludzi i dochody także znajdziesz w odpowiednim temacie. Co do gry Isengardem to pytaj Eutychesa, on jest specjalistą w tej dziedzinie hehe :D. Co do jedynego pierścienia to trzeba go zdobyć i zanieść chyba do góry przeznaczenia. Nigdy tego nie testowałem, zawsze pozawalam go zdobyć Sauronowi aby ten mógł się odrodzić :)
poprostujakub
13-01-2013, 21:56
Wywaliłem tylko garrison script, dorzuciłem modyfikację dochodów i rozwoju miast, oraz dowiedziałem się co się dzieje jak się pierścienia nie doniesie Sauronowi w ciągu 25 tur - ma się wojnę ze wszystkimi "złymi" frakcjami i coś w stylu krucjaty :D . Na szczęście po modyfikacji plików można już sensowne armie tworzyć, Tak że mało co sił "interwencyjnych" dociera pod mury Isengardu :D
Dwa pytania do was mam:
1. Czy są jakieś submody, eliminujące pojawiające się znikąd pełne armie wroga pod oblężeniem, marny przyrost ludności, beznadziejne perspektywy Isengardu (64. tura i najmocniejsza jednostka to Uruk-hai).
Zagraj w tą wersję co ja, o Przeszlachetny Sympatyku najlepszej nacji w Śródziemiu...Tam Isengard jest w prawdziwych, małych stosunkowo granicach, ale nie zaczynasz od zera, jest po tolkienowsku :) A grając w podstawkę namęczysz się co niemiara, bo twórca moda nauczony doświadczeniem z poprzednich wersji, dał wolne pole do popisu wszystkim moderom :) Stąd różnica pomiędzy wersjami z submodami a podstawową TA jest już na tyle duża, że można jeszcze trochę mówić o różnych modyfikacjach :D
Zerknij tutaj ;)
viewtopic.php?p=263829#p263829 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?p=263829#p263829)
Jaffarello
14-01-2013, 19:22
Mam problem z cholernym Garrison Script: otóż po usunięciu tego skryptu nie widać żadnych efektów! No chyba, że ten tysiąc doborowych żołnierzy (gdyby była to jakaś słabo wyszkolona milicja, mógłbym jeszcze zrozumieć całą sprawę - ot, mieszkańcy chwycili za broń), który wspomógł osamotnionego genrała Rohanu, to wojska powietrznodesantowe...
Trzeba jeszcze usunąć plik map.rwm z katalogu base z moda. I zacząć nową kampanię. Jak prawidlowo usunąłeś skrypt, nie powinno być garnizonów znikąd, ale dopiero w nowej kampanii, na savy to nie działa.
ArsMoriendi
17-01-2013, 13:40
Ja mam takie pytanko - co daje Jedyny Pierścień? Tylko jakieś bonusy do cech postaci, która go posiada?
Pierścień Władzy tylko na początku daje bonusy, potem cechy negatywne jego posiadacz nabywa. Frakcje Dobra powinny dostarczyć Pierścień do Imladris, jak wyskoczy odpowiedni event nie wcześniej. Od eventu mamy chyba 20 tur by zanieść Pierścień na Radę u Elronda w Imladris. Jak tam dotrzesz będzie pytanie czy zgadzasz się zniszczyć Pierścień, jak się zgodzisz dostaniesz 10000 i info, że należy go zanieść do Mordoru i wrzucić w ognie Góry Przeznaczenia. Jak to zrobisz Mordor zostaje zniszczony, zostaną pewne niedobitki, ale jego potęga będzie złamana. Frakcjami zła po zdobyciu Pierścienia masz 25 tur by go zanieść do Barda Dur, też raczej po evencie. Sauron się odrodzi Ty dostaniesz kasę i chyba jakieś wojsko. Co do Zła to prawie nie gram nim, to nie napisze z autopsji. W przypadku złej frakcji, jak nie oddasz Pierścienia, to na Ciebie będzie Krucjata złych. Raz jak grałem Goblinami i miałem event by zanieść pierścień do Barad Dur, ale dalej nie grałem.
ArsMoriendi
17-01-2013, 16:11
Dzięki za odpowiedź, ruszam po pierścien w Góry Mgliste ;)
Lwie Serce
18-01-2013, 16:54
Kontynuując moją ocenę moda:
Dziś rozpoczynam na dobre kampanię, rozegrałem wcześniej kilka tur Rohanem ale teraz sobie przez weekend pogram trochę więcej, trzeba pokazać Sarumanowi, Sauronowi i reszcie kto przejmuje rządy nad Śródziemiem :D Rzuciły mi się w oczy fajne portrety, ciekawią mnie tylko Eowyna i Eomer jak dorosną, czy będą mieć unikalne :) We własnych bitwach potomkowie Eorla spisywali się świetnie, nawet ich zwykłą konnica, zobaczymy jak będzie w kampanii, tak czy siak na pewno będzie fajnie prowadzić do walki swoich ulubionych bohaterów jak np. Theoden czy Eomer :)
Ten mod zajmuje 3 giga czy mi się wydaje? Czy jest ktoś, kto by mógł mi go dać do pobrania z rozszerzeniem .rar? Jeśli nie to najwyżej przez noc pobiorę.
Lwie Serce
19-01-2013, 15:39
Prawie 4 ;) Polecam z rana pobierać, ja wstałem o 5 rano na chwilę włączyć pobieranie i szybko bardzo było.
EDIT:
No cóż, AI nie jest zbyt zadowalające, a armia Isengardu? Śmiech na sali, jakościowo owszem nie powinna być zbyt dobra i tu jest dobrze, ale powinno ich być mnóstwo a tu takie rzeczy:
[spoiler:1enmmezu]http://img194.imageshack.us/img194/5460/0100z.jpg[/spoiler:1enmmezu]
Zbyt wielu Saruman ich nie wystawił, zwłaszcza że to zwyczajna hołota, ciężkiej piechoty wcale nie ma więc nietrudno się domyślić co się stało
"Arise! Arise riders of Theoden!" i bum.
[spoiler:1enmmezu]http://img441.imageshack.us/img441/2449/0101v.jpg[/spoiler:1enmmezu]
[spoiler:1enmmezu]http://img802.imageshack.us/img802/1654/0102z.jpg[/spoiler:1enmmezu]
Oczywiście zaraz przystąpiłem do oblężenia stolicy, Saruman ma mnóstwo gwiazdek więc jego urukowie nie będą zwiewać bez powodu, zwłaszcza że ma sporo ciężkiej piechoty nawet pikinierów, następny problem to jego osobista gwardia, trzeba będzie ich z dwóch stron podejść :)
[spoiler:1enmmezu]http://img17.imageshack.us/img17/462/0103es.jpg[/spoiler:1enmmezu]
Śmiech na sali, jakościowo owszem nie powinna być zbyt dobra i tu jest dobrze, ale powinno ich być mnóstwo a tu takie rzeczy:
Chyba odwrotnie, armia Isengardu powinna być świetna jakościowo ale stosunkowo mniej liczna. Oczywiście porównując ją do innych orczych armii, względem jakości gorsza od ludzkich być nie powinna.
Lwie Serce
20-01-2013, 10:35
Ich ciężka piechota jakościowo dorównuje piechurom Gondoru, to w zupełności wystarczy. Popadać w przesadę też nie należy.
DagoradZależy z jakim submodem do np. MOSa ten balans jest inny, tych dodatków do ostatniej wersji MOSa mnoży się coraz więcej, dlatego myślę, że spokojnie znajdziesz to o czym mówisz, niedawno ukazała się aktualizacja takiego dodatku, co zmienia balans rozgrywki, nie próbowałem, bo wystarczy mi to co mam 8-) , tutaj link do tego.
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... st12017334 (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?p=12017334#post12017334)
Nie mam pojęcia jak to w praktyce wygląda, bo opis opisem a gra czasami potrafi zaskakiwać...
Witam. Mam pytani gram sobie wysokimi elfami. Wie ktoś jak rekrutować łuczników Eldaru? Jak by co to sorki mogłem pomylić się w nazwie.Chodzi mi o tych w złotych zbrojach co jest jazd , łucznicy, włócznicy i wojownicy.
Która tura? czyste TATW 3.2 ? On są po evencie odblokowującym rekrutację lepszych jednostek, kilkadziesiąt tur i powinien być ten event. Lepsze budynki do rekrutacji trzeba też zbudować.
Czwarta ;p Gram teraz normalnie bo wcześniej wbiłem sobie koda na budowle itp. żeby sprawdzić o co kaman itp. Czysta wersja.
ArsMoriendi
20-01-2013, 21:25
Mam dwa pytanka
Zdobyłem Pierścień i niosłem go na naradę (Rivendell zdobyli Orkowie, więc miała być w innym mieście), ale przebiegły Smigol mi go .. ukradł. Pierścień nie został dostarczony na czas i moje stostunki z wszystkimi frakcjami dobra pogorszyły się. Jeśli zdobędę go po raz drugi, to event o naradzie znów się pojawi?
Druga sprawa.. Jakie ziemie muszę konkretnie mieć pod władaniem, aby zjednoczyć Eriador z Gondorem (gram tymi pierwszymi)
Jak zdobędziesz po raz drugi event powinien być ponownie. Nie da się zjednoczyć Eriadoru z Gondorem, znaczy można ale to nic nie daje.Z Eriadoru może powstać Arnor, ale to inna bajka.
godrasik
20-01-2013, 23:42
Witam mod może i jest fajny ale ja mam taki problem przy zdobywaniu miast zamkow lub obronie zamku miasta wywala mi taki komunikat Medieval 2; Total war encountered an unspiecifiled error and will now exit i nie wiem co z tym zrobić , robiłem tak jak wcześniej pisali osuwałem pliki descar gr , map z katalogu base i nic dalej to samo aż ręce opadają z bezradności jeśli ktoś wie jak pomóc niech napisz do mnie na priv lub tutaj ;) posiadam moda z paczami 3.1 3.2 plus MOS v1.41
godrasik
20-01-2013, 23:42
i wywala do pulpitu
Jaki system operacyjny, ile zajmuje Ci katalog ThirD_Age_3 w Mos po instalacji MOS 1.4.1 ?? Bitwy w polu działają?
Edit: Nie pisz posta pod postem, edytuj poprzedniego. Tu masz 3 programy i pewien patch: Link viewtopic.php?f=367&t=11404 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=367&t=11404) zainstaluj i użyj. Ew. obniz wymagania grafiki i skalę jednostek.
ArsMoriendi
21-01-2013, 09:34
Jak zdobędziesz po raz drugi event powinien być ponownie. Nie da się zjednoczyć Eriadoru z Gondorem, znaczy można ale to nic nie daje.Z Eriadoru może powstać Arnor, ale to inna bajka.
Ooo właśnie, jak tego dokonać?
Zbuduj Hall of Kings building w Annúminas miej sojusz z Gondorem. Aragorn i posiadac w świcie Ellendimir, Zdobądź lub utrzymaj: Hobbiton, Michel Delving, Longbottom, Bree, Staddle, Barrow-Downs, Amon Sul, Annuminas, Fornost, Hoarwell, Tharbad and Coldfells. I powinna być opcja przekształcenia Eriadoru w Arnor.
ArsMoriendi
21-01-2013, 09:57
Nie mam takiego budynku w opcjach do wybudowania. Sęk w tym, że Longbottom jest w rękach Elfów, ale mam nadzieję, że wymienią się na Rivendell, które odbiłem Orkom.
godrasik
21-01-2013, 10:24
Procesor AMD Phenom(tm) II x6 1090T 3,20GHz 8GB ram Windows 7 64 Bitowy zmniejszałem grafikę gry nawet na low i ilość jednostek nawet na najmniejsza i dalej wywalało , z normalnych bitew w terenie nie wywala a cały mod z paczami i z MOS v1,41 ma 8,97 gb mam gamebostera zawsze go używam
Godrasik gry masz na tej samej partycji co Windows, UAC w Win7 masz wyłączony? Zapodaj sobie ten patch 4b stąd: viewtopic.php?f=367&t=11404 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=367&t=11404)
Ars Moriendi, ten budynek się pojawia dopiero w dużym mieście, large city i trzeba wcześniej zbudować wszystkie budynki od kultury bodajże i dopiero będzie opcja budowy Hall of Kings czyli Domu Królów w wolnym tłumaczeniu.
Ja też gram Arnorem fajny jest ale na początku będzie Ci ciężko bo wszystkie jednostki (może 90%) zniknie i trzeba będzie czekać aż będzie można rekrutować armie Arnoru. Fajni są rycerze z Annuminas.
ArsMoriendi
21-01-2013, 19:37
W takim razie troszkę poczekam z odbudową Domu Królów, najpierw dobiję Orków z Gundabadu a następnie zaatakuję tych z Gór Mglistych, którzy cholernie mocni się zrobili, prawie zniszczyli Leśnych Elfów. Mordor może uda mi się zniszczyć Pierścieniem, na Harad zrobię desant, a Dale i Krasnoludzi mocno cisną Rhun. I tak zatryufmuje dobro ;)
Btw, Araven dzięki za pomoc.
godrasik
21-01-2013, 21:07
Nie gry mam na innej partycji , gry mam na E a windowsa na C a co to jest ten UAC ? mam tego pacza tez wywala przy zdobywaniu zamków i miast xP
To zainstaluj Medka i Kingdoms 1.5 od nowa najlepiej i dopiero mody. O UAC poczytaj w necie. Google pomoże, wpisz np. Jak wyłączyć UAC w Win7?. Gra legalna?
godrasik
21-01-2013, 22:15
Legalna ;) ale ja moda mam tam gdzie gre calego Medka total war 2 i kingdom 1,5 i mod Third Age 3.2 + MOS mam na E wiec mam zainstalowac tam gdzie jest windows czyli na C ??
Jak masz na innym dysku niż system to dobrze, ale jak się mody sypią to może czas na reinstalację Medka.
godrasik
21-01-2013, 22:37
przed wgraniem moda robilem reinstalacje Medka eh wiec lipa , ciagle wyskakuje ten sam blad ..
godrasik
21-01-2013, 22:38
ale jedno mnie dziwi GRam Rohanem i jak podbijam insengard to nie wywala
ale jedno mnie dziwi GRam Rohanem i jak podbijam insengard to nie wywala
Nie wywala? To potworne, reinstaluj całego windowsa, albo nie graj w tego moda...
Dobra teraz normalnie. Patche masz (masz masz masz)?
godrasik
21-01-2013, 22:46
mam
Godrasik podaj rozmiar katalogu Third_Age_3 i grasz na wersji 3.2 czy na MOS, jakies inne submody?
Sterowniki masz najnowsze do grafiki? Uzywasz tych programów lub podobnych do poprawy wydajności kompa: viewtopic.php?f=367&t=11404 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=367&t=11404)
godrasik
22-01-2013, 10:40
Mam najnowsze sterowniki do grafiki gram na 3,2 +MOS i innych submodow nie mam tak mam te programy co podałeś ;) rozmiar 8,92gb
To musi działać, każdy mod czasem wywala. Oryginalne gry często też, dopiero po którymś tam patchu jest ok.
godrasik
22-01-2013, 16:58
tylko ze mnie wywala ciągle xP przy próbie zdobycia zamku / miasta przez bitwę / jak biorę auto jest ok ;)
godrasik
22-01-2013, 19:20
wiec dupa poszukam na angielskich forach może tam coś znajdę , ale dziękuję za dobre chęci ;)
Jak znajdziesz to daj cynk.
godrasik
22-01-2013, 20:53
Araven mam pytanie jak wyłączyć autoseave ??
W pliku TATW plik cfg (w katalogu moda) zapis autosave = true zamień na autosave = false i powinno zlikwidować automatyczny zapis.
godrasik
22-01-2013, 21:03
dzięki ;) dobra i zobaczymy czy działa ;D jak co kierowałem sie tym co piszą tutaj http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?t=360880
Napisz czy to Ci pomogło, znaczy porady Germanicu5.
godrasik
22-01-2013, 21:16
ufffffffffff działa ;DD tyle męczarni ale się opłaciło ;D
godrasik
22-01-2013, 21:17
Pomogło Pomogło ;) najwyżej jak ktoś nie zna angielskiego jest jeszcze google tłumacz ;D
A który punkt Ci pomógł? Wiesz?
godrasik
22-01-2013, 21:29
znaczy ja robiłem wszystko po kolei ;) ale wydaje mi się ze chodzi o ten autoseave przed bitwa i o Disabling file cache is done via mod's .cfg file (TATW.cfg), relevant section needs to contain the line:
[io]
file_first = true
disable_file_cache = true
czyli dodanie tej linijki ;)
godrasik
24-01-2013, 12:39
Arvaren gdzie w export_descr_unit są enty znaczy jak są zapisane ? bo nie wiem czemu ale co turę dostaje po 20 entow i to się staje denerwujące
Ents Elephants ale poszukaj też pod ents bo moga byc dwa albo trzy wpisy. Mieszałes coś w plikach? Jak ich dostajesz ze skryptu za autonomię Fangornu?
godrasik
24-01-2013, 15:52
nic nie mieszałem ;) jak zdobyłem Fangorn tak go zostawiłem nic w nim nie budowałem , pierw dostawałem co 11 tur potem co 6 tur a teraz co turę , wcześniej jeszcze znikały po jakimś czasie , teraz nie chcą ;d może są dobre ale jak ma się ich za wiele to gra robi się bez sensu ;p
To musi być jaki błąd skryptu, to ich rozwiązuj jak się pojawiają. a oni są za darmo zdaje się.
godrasik
25-01-2013, 10:28
Nie są za darmo dostaje się ich wtedy gdy z Fangornem się nic nie robi , znalazłem enty tylko jest mały problem bo są 3 pliki descar_unit w data i w folderach CC i CB i za co są odpowiedzialne te foldery ? i który plik edytować ;) ;D
Co Ty chcesz edytować? plik export_descr_unit jest jeden w data tam można zmieniacć statystyki jednostek. Rekrutację itp. się robi w pliku export_descr_buildings tez w data. A Enty z Fangornu sa w jednym ze skryptów w camapign_script w data/world/maps/camapign/imperial_campaign Enty z Fangornu sa za darmo, bo im nie placisz, a masz je po pzryznaniu autonomii Fangornowi.
1.Ja mam takie pytanie. Mam około 35 generałów (chwilowo nie mam thrid age więc nie powiem dokładnie ilu). I doszedł mi Aragorn do frakcji bo chciałem żeby został królem. Tylko że jak wygram bitwy nawet parę razy kodu używałem bo nic się nie działo. I co mogę zrobić żeby Aragorn doszedł do rodziny (Gondor) ? Jakiś sposób bo tradycyjnie nie działa ani nudna seria zwycięstw na kodzie.
2. Co daje autonomia Shire ?
Czysty mod.
EDIT: Jak odinstalować sub moda ?
1.Ja mam takie pytanie. Mam około 35 generałów (chwilowo nie mam thrid age więc nie powiem dokładnie ilu). I doszedł mi Aragorn do frakcji bo chciałem żeby został królem. Tylko że jak wygram bitwy nawet parę razy kodu używałem bo nic się nie działo. I co mogę zrobić żeby Aragorn doszedł do rodziny (Gondor) ? Jakiś sposób bo tradycyjnie nie działa ani nudna seria zwycięstw na kodzie.
2. Co daje autonomia Shire ?
Czysty mod.
EDIT: Jak odinstalować sub moda ?
1. Nie rozumiem oco w końcu pytasz. Pytanie dotyczy TATW 3.2 czy submoda.
2. Dostajesz jednostki hobbitów co jakiś czas darmowe w utrzymaniu i drogi hobbici w jedną ture budują przeważnie.
3. Submoda się nie da zazwyczaj odinstalować, chyba, że zrobiłeś kopie plików jakie submod zmienia. Wtedy je wgrywasz i jest ok.
tomciopogromcio
25-01-2013, 18:42
Ja jak chciałem odinstalować submoda, to jeszcze raz zainstalowałem zwykłego MOS, mimo, że miałem MOS i submody już :P. Ona nadpisuje pliki submoda na nowo po prostu.
Nie zawsze ten sposób jest dobry bo może sie coś pochrzanić za jakiś czas. Najlepiej usunąć katalod z submodem albo mu zmienić nazwę i zainstalować TAT 3.2 ponownie samo albo z innym submodem.
1 pytanie do zwykłego moda.
Co do Aragorna to nie wiem czy jest opcja by został Królem Gondoru, W MOS 1.41 Epic, się pojawia koło 100 tury ale nie pamietam czy był w drzewku rodziny, po tym jak zaakceptowałem jego pojawienie się. W czyste TATW 3.2 to ja nie gram.
ArsMoriendi
25-01-2013, 23:55
Mam pytanie co do Królestwa Sindarów, można je odnowić grając Leśnymi Elfami? Czy jest to możliwe w wersji 3.2 ?
W wersji TATW 3.2 nie jest to możliwe. Tylko w Baronie to było i jest w MOS 1.41.
A jak zainstalować patch 3.1 i 3.2 bym mógł pogrywać sobie na MOSIE 1.41.?
Zgodnie ze stroną pierwszą tego tematu od ponad roku są tam linki i opis instalacji. Patch 3.1 instalujemy do katalogu głównego Medka II, jak i patch 3.2 instalujemy do katalogu głównego MEDKA. Potem instalujemy MOS zgodnie z opisem jego instalacji w innym temacie.
Edit: Patch do TATW 3.2 zawiera w sobie patch 3.1 i jest konieczny do działania MOS
Czyli to znaczy że muszę instalować tylko 3.2?
Najpierw Tatw 3.0 part I, TATW 3.0 part II i dopiero patch 3.2, można go instalować z pominięciem patcha 3.1, ale ja instalowałem najpierw patch 3.1 potem 3.2. I tak i tak powinno działać.
spolszczenie do 3.2 jest pełne czy dużo brakuje ?
Spolszczenie do TATW 3.2 jest pełne. Link: viewtopic.php?f=366&t=11041 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=11041)
Co zrobić żeby tury przebiegały szybciej?
viewtopic.php?f=367&t=11404 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=367&t=11404) uzyj tych programów. Powinno pomóc, ale cudów się nie spodziewaj.
Ile Ci trwa tura w czystym TAT 3.2 a ile w MOS 1.41 ?
Lwie Serce
30-01-2013, 00:33
Grałem sobie trochę w kampanię, więc pomyślałem że przy okazji porobię kilka screenów, może kogoś zachęcę do moda ;)
Więc postanawiając doprowadzić Rohhirimów do chwały musiałem pozbyć się najpierw pewnego problemu, mianowicie Sarumana :D
Kilka bitew stoczyłem i podszedłem pod stolicę Isengardu.
[spoiler:q0sq37jq]http://img195.imageshack.us/img195/8123/0107g.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/3599/0108t.jpg[/spoiler:q0sq37jq]
A teraz rzecz która mnie strasznie zdziwiła, 90 moich konnych (fakt że najlepsza jazda Rohanu, Theoden z 9 gwiazdkami, umiejętnością specjalną) przeciwko prawie 2000 orków, wycofałem się w końcu ale utłukłem tego mnóstwo, jakby co gram na medium bitwy, kampania na very hard, żeby nie było że na very easy :lol:
[spoiler:q0sq37jq]http://img542.imageshack.us/img542/4337/0110f.jpg
http://img38.imageshack.us/img38/7269/0111zo.jpg
http://img843.imageshack.us/img843/669/0112x.jpg
http://img20.imageshack.us/img20/9593/0113t.jpg
http://img577.imageshack.us/img577/5696/0114q.jpg[/spoiler:q0sq37jq]
Chociaż myślę że wielu odnosiło podobne sukcesy do tego, zwłaszcza że mój przeciwnik to hołota, zwykli najeźdźcy i ze dwa oddziały strażników Czarnej Bramy.
misiek1205
03-02-2013, 18:48
Dlaczego w tym modzie nie mogę rekrutować kupców?
Lwie Serce
03-02-2013, 19:15
Bo w TA ich nie ma.
tomciopogromcio
03-02-2013, 21:47
W sumie to nie wiedzieć czemu, oczywiście "dobre" ludy ze "złymi" (zwłaszcza nie ludzkimi, tylko orczymi) nie powinny handlować, ale umowę można podpisać, nawet jest na to duża szansa, a kupców nie ma. Fajnie by było jakby można było ustać kupcem na surowcu "mithril" itd. :) Chociaż w oryginalnej grze kupcami najmniej lubiłem się zajmować.
iluminat1990
04-02-2013, 20:36
Ostatnio zastanawiam się nad przyszłością tego moda. Od dłuższego czasu King Kong milczy i jakoś nie zapowiada aby w bliższej perspektywie szykował się jakiś patch. Chyba że o czymś nie wiem.
Myślicie że dodanie najważniejszych niestandardowych osiedli będzie końcowym akcentem dopełniającym ten mod? Czy też istnieją inne nierozwiniete dotychczas pomysły , którymi ten mod może podążyć w celu urozmaicenia rozgrywki? Ale co mogłoby ponownie tak rozgrzać emocje wokół Third Age jak niestandardowe osiedla? Myślicie ,że jest coś takiego?
Jestem ciekaw Waszych opinii. ;)
Submod to przyszłość tego moda :D
viewtopic.php?f=366&t=11942 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=11942) spis submodów. Ja od dawna nie liczę na King Konga, a właśnie na Twórców submodów. Taki Realizm Submod, albo MOS 1.41 z rozszerzoną mapką + Epic campaign, albo czysty MOS 1.41 + Epic Campaign i TATW 3.2 nabiera zupełnie innego wymiaru.
Azbest1984
05-02-2013, 10:23
Witam, jestem nowy w temacie i Meda i wszelkich modow z nim zwiazanych mam prosbe do bardziej doswiadczonych no wiec, zassalem Third Age fajnie działa ale mam male scinki moze ktos mi podpowiedzieć jak w plikach zmienic licebnosc oddzialow? jesli to mzoliwe to najlepiej jak typowemu noobowi bo nie wiem ocb ;] z gory dzieki i p[ozdrawiam
Masz wersję 3.2 TATW ? Wejdź w Opcje, potem w Ustawienia kamery, i zmien sobie liczebnośc oddziałów na mniejsze jak masz teraz np. ustaw na normalną skalę i zaznacz by komp to zapamiętał.
viewtopic.php?f=367&t=11404 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=367&t=11404) to link do tematu o poprawie wydajności kompa. Pobierz kilka wskazanych tam darmowych i niewielkich programów i użyj ich, powinno pomóc na szybkość tur oraz grafikę.
berengar
05-02-2013, 12:05
Zgadza się, tyle że jeśli chodzi o mod to trwałej zmiany rozmiaru oddziałów w menu gry raczej zrobić się nie da. Aby to uczynić trzeba edytować odpowiedni wpis w pliku TATW.cfg.
"unit_size = huge" - które można zmienić na np: normal, small itd.
Azbest1984
05-02-2013, 12:10
Dzieki Araven zastosowałęm sie i działą cacy pozdrawiam ;]
devil162
08-02-2013, 16:25
Mam takie pytanko gram na modzie Mos , i grając Isengardem zająłem Fangorn, oglądając let's play pewnego youtubera po jednej z tur pojawił się tam jeden oddział entów( nie rekrutował ich bo sie nie da, same sie pojawily), u mnie po 19 turach nie ma nic, czy są jakieś wymagania do tego żeby co jakiś czas taki oddział do nas dołączył ?
viewtopic.php?f=366&t=10375 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=10375) tu jest temat o MOS. tam pytaj na przyszłość.
Poczekaj jeszcze. Powinno być info Ents Reinforments, wtedy w Fangornie będą Enty. Aczkolwiek, wszystkie dobre frakcje je mają za przyznanie Fangornowi autonomii. Może być, że złe frakcje ich nie dostają. No bo jak by to wyglądało, Enty pomagające Sarumanowi? wrogowi Fangornu, wycinającemu drzewa? ;)
devil162
08-02-2013, 21:07
a no chyba tak ;) grajac Isengardem z Entow chyba beda nici. Ale dopoki ja trzymam Fangorn nikt ich nie bedzie miec.
Witam. Mam prośbę o wrzucenie pliku(np na http://www.sendspace.pl/) keys.dat z katalogu Third_Age_3/preference (oczywiście jeśli w tym folderze jest więcej plików o nie też proszę). Sam osobiście mam tylko plik advice. Nie wiem czemu. Oczywiście mam orginałkę. Z góry dzięki :)
Chodzi ci jaką wersję mod MOSe? Bez?
http://www.sendspace.pl/file/2529572436 ... references (http://www.sendspace.pl/file/2529572436445d6f593a8fe/preferences)
i do moda bez MOSa
http://www.sendspace.pl/file/e06b4f1a64 ... references (http://www.sendspace.pl/file/e06b4f1a645046702c68e49/preferences)
On ci się później nie zregeneruje? ;)
Witam, mam problem z MOS.
Pobrałem Third Age 3.0 i zainstalowałem go w folderze medieval. Następnie zainstalowałem patche 3.1, 3.2.
Potem wywaliłem plik map.rwm, wszedłem do gry, wyszedłem, i zainstalowałem MOS 1.41. Niestety po wybraniu frakcji i kliknięciu start, gra wywala do menu głównego. W dodatku muszę zauważyć iż w data nie mam cleaner.bat. Liczę na pomoc :)
System XP, gry nie mam na dysku z windowsem. Napewno nie wina sprzętu :) 32 bity. Tutaj mam grę : D:\Program Files\SEGA\Medieval II Total War\mods\Third_Age_3
Medieval II i dodatek Kingdoms oczywiście orginałki ;)
Jaki masz rozmiar katalogu Third_Age_3 po instalacji MOS ? Uruchomienie cleaner.bat po instalacji MOS jest konieczne. Jak go nie masz coś się źle zainstalowało.
Azbest1984
11-02-2013, 09:19
Witam mam nie tyle problem co małe pytanie , w Third Age mam zime potem dwa razy lato jak moge manipulowac porami roku gdzie i jak moge ustawić pory roku po swojemu bardzo prosze o odpowiedź pozdrawiam
Rozmiar mojego Third_Age_3 to 6.1gb. Prosiłbym o wrzucenie tego cleaner.bat na jakieś hosting i wysłanie tutaj :) z góry dzięki
EDIT:
Znalazłem w necie tego clenaera. To jest ten sam czy coś innego?
[spoiler:2jiuxy9f]http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Clean-bat-Utility.shtml[/spoiler:2jiuxy9f]
To coś źle poinstalowałeś. Third_Age_3 po instalacji MOS 1.41 zajmuje 8,98 GB. A czyste TATW 3.2 bez MOS zajmuje 6.84 GB i na nie instalujesz MOS 1.41. Zainstalowałeś połowę moda TATW wg mnie w dobrym miejscu a resztę albo nie zainstalowałeś albo w złej lokacji.
Link: viewtopic.php?f=366&t=10375 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=10375) zajrzyj na strone nr 1. Od prawie roku jest tam opis instalacji MOS i wszelkie linki. TATW 3.2 działało nim MOS zainstalowałeś?
Instalacja TATW 3.2 i linki tu: strona 1. viewtopic.php?f=366&t=9391 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=9391)
Edit: Brakuje Ci blisko 3 GB do prawidłowej wielkości MOS 1.41 cleaner.bat nic Ci nie da.
Rzeczywiście folder waży za mało, coś źle poinstalowałem, bo mojego czystego third age mam w innym folderze i jak chce w niego pograć to poprostu zmieniam nazwę. Zainstaluje jeszcze raz i napisze :)
EDIT:
MOS już działa dzięki wielkie. Prosiłbym jednak o wrzucenie tego cleaner.bat, bo bez tgo nie pojdzie rozszerzona mapka.
Czemu jak gram orkami z gór mglistych i atakują mi morie nie dostaje barloga?
Azbest1984
13-02-2013, 12:12
Witam gram kampanie Gondoru a lubie grac na loozie i nie bym zbytnio ograniczonym turami taka spokojna rozgrywka majaca na celu zdominowanie całego Śródziemia mam w tym celu w plikach zwikszyłem ilosć tur z 400 do 3197 wiec sporo mam tylko jeden mały problem bo wyskoczył mi komunikat wojskowy a w nim "Mobilizacja juz trwa, ale zajmie to nam od 8 do 10 lat zanim bedziemy w stanie wystawić profesjonalne wojsko, zaś by móc zrekrutować nasze najlepsze, elitarne jednostki i machiny potrzebujemy kolejnej dekady" i tu kolejny kłopot bo przy tej liczbie tur byc moze nigdy sie nei doczekam, co moge zrobić w tej sytuacji? czy zmienic date startowa gry? lub inne opcje nie wiem, bardzo prosze o pomoc bardziej doświadczonych w świecie Meda pozdrawiam
Azbest1984 - Zmiana ilości tur w świecie gry działa tylko od nowej kampanii. Dlatego jak wydłużyłeś ilość tur x 10. To na nowe jednostki poczekasz nie kilkadziesiąt a kilkaset tur (event o lepszych koszarach). Przywróć jak było albo zwiększ o mniej ilosć tur i zacznij nową kampanię.
EliminatorT - możliwe, że Balrog przychodzi tylko dla frakcji komputera. Pisałem tu jak rekrutować własne Balrogi. Jest temat odpowiedni w dziale TATW.
Azbest1984
14-02-2013, 16:40
Witam, podczas uzywania palantira w prawym gornym rogu mapy zauwazyłem stolicę Saurona, domyślam sie że można tam powalczyćz Sauronem dostępnym w potyczkach tylko jak sie tam dostać? ;] sprawdzałem rożne sposoy ale nic
Nie da się tam dostać. On jest celowo tam umieszczony. Głowy nie dam ale chyba znika jeżeli zniszczymy pierścionek. Fakt że zobaczyłeś go za pomocą palantiru jest albo niedopatrzeniem albo błędem którego nie udało się przeskoczyć.
Z Sauronem można chyba powalczyć jeżeli zła frakcja odniesie pierścionek.
Azbest1984
14-02-2013, 19:24
ok rozumiem dzieki za info a tak nawiasem co z tym pierscieniem? zdobywam osade w jakiej jest obecnie ii?
Lwie Serce
15-02-2013, 17:15
Czekasz aż dowódca w tej osadzie dostanie pierscien, chyba już w następnej turze dostaje.
Witam, mam pytanie.
Jak wiadomo po zdobyciu Helmowego Jaru / Edoras, Rohan dostaje 2 pełne elitarne armie. Czy dzieje sie podobnie w przypadku innych frakcji? Jeśli tak, to po zdobyciu których miast je dostaje? Mam 40 turę Arnorem i Gundabadowi zoostały 2 wioski, stolica i Carn Dur, zastanawiam sie czy Gundabad dostanie jakieś wielkie armie, jeśli zdobęde stolicę, bądź Carn Dur
Gram na MOS 1.41 z dodatkiem Epic Campaign
A i jeszcze jedno pytanko, czy można zwołać krucjatę dobrych i jak to zrobić? gram jako Arnor, włączyłem skrypt Tol Acharns na początku gry
Witam, mam pytanie.
Jak wiadomo po zdobyciu Helmowego Jaru / Edoras, Rohan dostaje 2 pełne elitarne armie. Czy dzieje sie podobnie w przypadku innych frakcji? Jeśli tak, to po zdobyciu których miast je dostaje? Mam 40 turę Arnorem i Gundabadowi zoostały 2 wioski, stolica i Carn Dur, zastanawiam sie czy Gundabad dostanie jakieś wielkie armie, jeśli zdobęde stolicę, bądź Carn Dur
Gram na MOS 1.41 z dodatkiem Epic Campaign
A i jeszcze jedno pytanko, czy można zwołać krucjatę dobrych i jak to zrobić? gram jako Arnor, włączyłem skrypt Tol Acharns na początku gry
Jest skrypt który daje dodatkowe armie w miarę słabnięcia danej frakcji. Gundabad może już dostał te armie i je rozbiłeś, może dostanie coś jeszcze.
Tol Acharn krucjatę Dobra można zwołąć agentem o nazwie Loremaster jak ma 10 pobożności. 10 tur na oko po pierwszej krucjacie zła powinna być opcja zwołania Tol Acharn, Loremaster dostaje berło dzięki któremu może ogłosić krucjatę Dobra.
Ok, dzięki :) Grająć zauważyłem, że orkowie z Gundabad i gór mglistych są bardzo słabi. W 46 turze bez specjalnego wysiłku dobiłem Gundabad a w 71 na spółke z krasnoludami i wysokimi elfami wykończyliśmy pachołków z gór mglistych. Za to widziałem na forum jak niektórzy narzekali na słabość Elfów z Lorien, a u mnie w 88 turze są największa potęgą, niemołosiernie bijąc Mordor i Rhun :)
viewtopic.php?f=366&t=10375 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=10375) tu jest temat o MOS, tam pisz o nim i zadaj ew. pytania. Ten temat jest o czystym TATW 3.2.
Lwie Serce
17-02-2013, 20:26
Pograłem sobie dalej w kampanię, i doświadczyłem potęgi sił zła :D Zwołali na mnie tą swoją krucjatę i 3 potężne armie ruszyły na mój Isengard, Orków z Gór Mglistych natłukłem szybko u jego bram, Easterlingowie padli we wschodniej marchii, ale armia Mordoru zajęła miasto które musiałem odbić, naprawdę fajnie się gra, ciężkawo jest zwłaszcza że pieniądze na minusie i nie mogę szkolić nowych jeźdźców. Na koniec jeszcze screen z bitwy który mnie rozbawił trochę :)
[spoiler:iqv7lhtx]http://img571.imageshack.us/img571/3845/0131t.jpg
Mam nieodparte wrażenie że wygląda to jakby troll chciał tą swoją pałą walnąć konia w zad (bez skojarzeń proszę, jakkolwiek by to zabrzmiało :D ) Nawet się patrzy dokładnie tam i celuje hehe[/spoiler:iqv7lhtx]
misiek1205
21-02-2013, 14:05
Witam, zdobyłem jedyny pierścień mam go odnieść do Mordoru do tego wulkanu, stoje koło niego 2 tury generałem który posiada pierscien i nic sie nie dzieje. Jeszcze jedno jak ustawić taki interrfejs jak na screenie powyżej?
Stań na lewo od Orodruiny samym generałem z pierścieniem, masz Golluma? bez niego nie da rady zniszczyć Pierścienia.
Interfejs wejdź w opcje w Ustawienia Kamery i zaznacz Minimal ui. Zapisz ustawinia i będzie taki interfejs jak wyżej.
misiek1205
21-02-2013, 14:35
Stań na lewo od Orodruiny samym generałem z pierscieniem, masz Golluma? bez niego nie da rady zniszczyć Pierścienia.
Interfejs wejdź w opcje w Ustawienia Kamery i zaznacz Minimal ui. Zapisz ustawinia i będzie taki interfejs jak wyżej.
Goluma mam, stoje na lewa od wulkanu i nic sie nie dzieje.
[spoiler:39rkya0l]http://img42.imageshack.us/img42/2209/kingdoms201302211437345.png[/spoiler:39rkya0l]
Przemieść go nieznacznie kombinuj, nieco bliżej góry ustaw generała, itp. Mnie też nie zawsze udaje sie zniszczyć w kilka tur jak się tam dostanę.
misiek1205
21-02-2013, 15:08
Pokombinuje, a jak go zniszcze to ma to jakiś wpływ na rozgrywke, coś sie dzieje, czy tylko będzie filmik jak po zaniesieniu pierscienia do elfów?
Ma wielki wpływ. Mordor zostanie zniszczony jako frakcja. Coś tam mu wojska zostanie ale jako horda, starci wszystkie posiadane prowincje.
Lwie Serce
21-02-2013, 16:25
Misiek1205 - sporo kasy natrzepałeś Rohanem :) Grasz na czystym TATW czy na jakimś submodzie? Gram właśnie swoją pierwszą kampanię w tym modzie też Eorlingami i pieniążki na minusie cały czas prawie, macie jakieś rady może? Pewnie spory zastrzyk będę miał jak Minas Tirith zdobędę Mordorowi i Gondorowi oddam, jeśli w ogóle uda mi się przejść przez Anorien :lol:
Może dla tego biedny jestem że nie prowadzę typowej ekspansji, tylko wolę ramię w ramię z żołnierzami Gondoru odpierać orków :D
misiek1205
22-02-2013, 23:47
Misiek1205 - sporo kasy natrzepałeś Rohanem :) Grasz na czystym TATW czy na jakimś submodzie? Gram właśnie swoją pierwszą kampanię w tym modzie też Eorlingami i pieniążki na minusie cały czas prawie, macie jakieś rady może? Pewnie spory zastrzyk będę miał jak Minas Tirith zdobędę Mordorowi i Gondorowi oddam, jeśli w ogóle uda mi się przejść przez Anorien :lol:
Może dla tego biedny jestem że nie prowadzę typowej ekspansji, tylko wolę ramię w ramię z żołnierzami Gondoru odpierać orków :D
Na początku biłem sie z Isengardem, zajelem im stolice pokonalem ich armie uczynilem z nich protektorat, zgodzili sie pod warunkiem odsprzedania im stolicy, wynegocjowalem trybut 4tys przez 20 tur mialem niezly zastrzyk gotowki na rozwoj, od czasu do czasu Mordor wysylal niewielkie armie na mnie. Potem dostalem wiadomosc ze jedyny pierscien jest w Mori mialem blisko wiec wyslalem tam armie, zatakowali mnie obroncy z Balrogami ktorych w ciekawy sposob wykiwalem, mianowicie wybilem prawie cala armie (oprócz Barlogow twarde bestie z nich) resztki armi poslalem na nich zeby odwrocili uwage od generala ktorego wyslalem do centrum miasta w celu zajecia miasta na czas, dzieki temu latwo zająłem bogate miasto, bez tego triku bym przegral bitwe, gram w czyste TATW.
Lwie Serce
23-02-2013, 10:08
Hehe nieźle, przez 20 tur tyle kasy, dzięki za odpowiedź ;)
Siema, mam pytanie. Po zdobyciu np Morii elfami w przeglądarce budynków jest np "garrison barracs (orcs), czy to, że zbudowali je orkowie niesie ze sobą jakieś negatywne skutki dla mnie? Może lepiej je zburzyć i postawić "elfickie"?
Ja nie wyburzam, ew. wyższe poziomy buduję swoje.
"ENTY IDĄ NA WOOJNE" Każdy z fanów Władcy Pierścieni powinien znać to oto zdanie i otóż mam pytanie ... Czy jak gramy np Isengardem to w Fangornie Enty będą pracować dla Isengardu czy też nie? ;)
Lwie Serce
05-03-2013, 20:20
Raczej nie :D Wparowałem tam Eorlingami i nie mogę, tylko leśne Elfy ;)
Dla Isengardu pewnie nie, ale kiedy grałem Gondorem to się pojawiały więc na pewno nie tylko Leśne Elfy.
misiek1205
05-03-2013, 23:29
Wypróbujcie mój plik na którym gram, dzięki niemu podczas szarży kawaleria wjeżdża głebiej w szyk wroga co za tym idzie szarże jazdy wyglądają bardziej realistycznie. Opinie mile widziane. Zróbcie kopie zapasowa orginalnego pliku.
http://www.sendspace.pl/file/f6ef70b80a67887aa0e2b4c
Grasz na nim w TATW 3.2 czy w MOS też? Co do MOS to w Epic campaign do MOS sa poprawione wierzchowce i lepsza szarża, ten plik jest jeszcze silniejszy niż ten z Epic? Napewno wypróbuję. :mrgreen:
misiek1205
06-03-2013, 09:18
Grasz na nim w TATW 3.2 czy w MOS też? Co do MOS to w Epic campaign do MOS sa poprawione wierzchowce i lepsza szarża, ten plik jest jeszcze silniejszy niż ten z Epic? Napewno wypróbuję. :mrgreen:
Gram na czystym TATW, nie powiem czy jest silniejszy bo w MOS jeszcze nie grałem.
misiek1205Czy czcigodny graczu uczyniłeś to, o co ciebie prosiłem odnośnie pliku G5? W necie go znalazłem tylko na stronie rosyjskojęzycznej dostępnej dla naszej strefy, reszta jak sam zauważyłeś...Mam nadzieję że wrzucisz ty, a także inni gracze zaczną tez tak robić, bo ilość plików które już wrzuciłem jest zastanawiająco dużo, a są to darmowe linki, więc siłą rzeczy padną za jakiś czas...Prosiłbym o odpowiedź.
No sprawdziłem ten descr_mount od Miśka w MOS EPic, jest silniejszy od oryginału, znaczy jazda podczas szarży głębiej się wbija we wrażą piechotę i szarża jest silniejsza. Zagram kampanię na tym pliku zobaczymy.
Też sprawdziłem, można by i w innych modach tego używać, dobra robota... :D
misiek1205
06-03-2013, 11:42
Wieczorem wstawię to G5, co do szarży to zwróćcie uwagę czy nie pojawia się błąd który powoduje ze kawaleria robi hopki jak w OiM 2, jak będę miał czas to zrobię wersje do BC 6.3.
Lwie Serce
06-03-2013, 15:50
Ja żadnego błędu nie mam jak na razie, a kilka bitew rozegrałem i wielokrotnie powtarzałem szarże, fajnie się teraz gra, zwłaszcza Rohanem :D
Misiek1205 Dobra robota, w każdym modzie powinna być taka szarża. Powinieneś założyć nowy temat żeby każdy mógł się dowiedzieć o takiej poprawce.
I jeszcze jedno, jak byś mógł zrobić do innych modów wersje, to bym był wdzięczny.
misiek1205
07-03-2013, 16:22
Misiek1205 Dobra robota, w każdym modzie powinna być taka szarża. Powinieneś założyć nowy temat żeby każdy mógł się dowiedzieć o takiej poprawce.
I jeszcze jedno, jak byś mógł zrobić do innych modów wersje, to bym był wdzięczny.
Oczywiscie zaloze, już zrobilem do BC 6.3 wieczorem wstawie.
Raczej nie :D Wparowałem tam Eorlingami i nie mogę, tylko leśne Elfy ;)
Nie. Nie tylko. Elfy z mrocznej puszczy również mogą, jednakże po wskrzeszeniu królestwa sindarów :)
pozdr.
El.
Mitusonator
16-03-2013, 07:15
Ja też dostałem enty jak grałem Gondorem. ;)
Witam. Mam pytanie odnośnie krucjat dobra. Jak tego pachołka "loremastera" stwożyć? albo dołaczyc do krucjaty? bo jak dostaje np : komunikat że jest zwołana krucjata na Minas Tirith bo mordor ma ja we władaniu.
To nie żaden pachołek a Mistrz Wiedzy on się sam pojawia, jeden w Gondorze, drugi w Arnorze. Czasem Rohan albo Dale dostaje prawo zwołania Tol Acharn jak ma sojusz z Gondorem lub/i Arnorem. Dołączyć może Gondor, Arnor, Rohan albo Dale do krucjaty Dobra inne dobre nacje nie mogą. Generał musi mieć minimum 8 oddziałów, zaznaczasz go z armią i dołączasz do krucjaty jak w Medku II. I on jest w submodzie MOS, w czystym TATW go nie ma. Ale jest submod jaki dodaje Tol Acharn do czystego TATW 3.2. Temat o submodach: viewtopic.php?f=366&t=11942 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=11942)
A . spoko dzieki. Ja akurat Gram Krasnalami to juz wiem czemu mam taka lipe:).
Troche Lipe odwalili że tylko 4 nacje Dobra mogą dołączyć do krucjat. Strasznie mie drażni że Lor Master z anoru organizuje krucjate na minas tirith
i dostaje taki komunikat ze mam 10 tur na dolaczenieale nie pokazuje sie to jako misja jak było w przypadku zwykłego Medka. Powinni to Nareperować.
Edit przez Araven: Połączyłem Twoje posty .
Nie pisz posta pod postem, temat o MOS jest tutaj: viewtopic.php?f=366&t=10375 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=10375) a nie tu gdzie piszesz. Tu jest temat o TATW 3.2.
Krucjaty Dobra są dla Ludzi, albo Dunedainów (Arnor i Gondor), albo Ludzi Północy w sensie kultury (Rohan i Dale). Elfy i krasnoludy nie mają żadnych podstaw by do nich dołączać i tak to zrobiono. Wątpię by to zmienili.
Pewnie wyjde na glupa ale czym sie rozni zwykle MOS od MOS EMM?
MOS EMM to Mos z rozszerzoną mapką i tym się różni, trochę też jest inaczej z rozwojem i campaign_scriptem.
siemanko mam pytanko - gram w third age 3.0 z patchami i jednostki na mapie poruszaja sie wolno i przeskakuja z miejsca w miejsce (tak jakby sie zacinaly) a frakcje wykonuja swoj ruch bardzo wolno. wie ktos czy jest to jakis znany problem czy wina po mojej stronie ? wozy poruszaja sie normalnie, drzewka na wietrze tak samo...
Podczas ruchu jednostki wciśnij spację wtedy powinni się ruszać o wiele szybciej.
chodzi o to ze jakby sie zacinal ruch. tak jakby skakal z miejsca w miejsce. a wolna szybkosc jest w ruchach frakcji podczas mgly wojny, czy jak tam to sie nazywa.
To raczej masz zamulony komputer, albo za słaby na TATW. Tu masz link do kilku programów pomocnych przy przyspieszaniu i porządkowaniu kompa. Link: viewtopic.php?f=367&t=11404 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=367&t=11404)
Edit: Wrzuć najnowsze sterowniki grafiki też.
Święty Piotr
29-03-2013, 22:22
Czy moglby mi ktos napisac co sie znajduje tam gdzie zaznaczylem gruba czcionka, w pliku descr_sounds_music.txt (TATW 3.2 oczywiscie)?
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; NORTHMEN ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
music_type northern_european
;;; FRONTEND
state MUSIC_FRONTEND
event
folder data/sounds/music
(?)
end
przez przypadek skasowalem, nadpisalem a zapomnialem zrobic sejwa ;|
jestem wdzieczny za pomoc!
http://www.sendspace.pl/file/f3db53cda9f00d5ed26400f pobierz wypakuj Winrarem i sprawdź.
http://www.twcenter.net/forums/showthre ... s-RELEASED (http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?494054-Leo%B4s-Settlements-RELEASED)!
Czekać tylko na nową wersję MOSa z zaaplikowanymi osadami :D
poprostujakub
31-03-2013, 23:07
Dwa pytania do was mam:
Zagraj w tą wersję co ja, o Przeszlachetny Sympatyku najlepszej nacji w Śródziemiu...Tam Isengard jest w prawdziwych, małych stosunkowo granicach, ale nie zaczynasz od zera, jest po tolkienowsku :) A grając w podstawkę namęczysz się co niemiara, bo twórca moda nauczony doświadczeniem z poprzednich wersji, dał wolne pole do popisu wszystkim moderom :) Stąd różnica pomiędzy wersjami z submodami a podstawową TA jest już na tyle duża, że można jeszcze trochę mówić o różnych modyfikacjach :D
Zerknij tutaj ;)
viewtopic.php?p=263829#p263829 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?p=263829#p263829)
Wreszcie znalazłem trochę czasu i mogę znów siać pożogę i śmierć :D
Zdaje się że ta wersja jest nieprzetłumaczona i konieczne będzie przeinstalowanie moda?
Mówisz o MOSie? Przecież jest tłumaczenie, nawet oddzielny temat jest o tym :D
poprostujakub
01-04-2013, 10:35
No tak, ale będzie się to chyba gryzło ze spolszczonym TATW które mam teraz?
MOS należy instalować na czyste anogielskie TATW 3.2. Jak masz miejsce na dysku to nazwij obecny katalog Third_Age_3 w jakim masz spolszczone TATW, np. Third_Age_3spolszczone TATW i zainstaluj ponownie Tatw 3.2 angielskie i na to MOS zgpdnie z opisem instalacji tychże modów i submoda. Jak będziesz chciał grac w TATW czyste to zmienisz nazwę i ok. Ja tak mam kilka wersji MOS i innych submodów do TATW zrobionych.
poprostujakub
01-04-2013, 18:46
To trzymajcie kciuki, idę instalować mody, patche, znów patche, na to mody i na to patche :]
---------------EDYTA------------------------
Chyba działa :D
---------------EDYTA II----------------------
Śmieszne rzeczy - trzy frakcje elfów podzieliły między siebie Góry Mgliste, Mordor zdobył Minas Tirith po czym zawarł pokój z Gondorem a ja ledwie zdążyłem zdobyć po dwóch ciężkich bitwach Limlight Fort, Fangorn, Gineard i Foldburg. Ale jest nieźle.
http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?494054-Leo%B4s-Settlements-RELEASED!
Czekać tylko na nową wersję MOSa z zaaplikowanymi osadami :D
Ja tam na nią nie czekam. Te nowe tak jak i stare zmienione osady są "kontrowersyjne". Z jednej strony jest to jakoś bardziej klimatyczne, z drugiej jednak niektóre są toporne w obsłudze albo wręcz nie da się z nich "przyjemnie" korzystać. Niektóre dość mocno chyba zamulają kompa. Największą niektórych wadą (chyba nawet wszystkich) jest fakt iż jedynie "ładnie" wyglądają ale nie są funkcjonalne. Np. łatwiej byłoby bronić Czarnej Bramy gdyby była najwyższym poziomem zamku niż jak jest teraz, niezniszczalnym murem z dwoma bramami i wieżami. Oczywiście Czarna Brama jako zamek byłaby całkowicie sprzeczna z lore tyle że w grze nie sposób odwzorować jej obronnych zalet.
VergilSparda
03-04-2013, 08:38
Ja tam na nią nie czekam. Te nowe tak jak i stare zmienione osady są "kontrowersyjne". Z jednej strony jest to jakoś bardziej klimatyczne, z drugiej jednak niektóre są toporne w obsłudze albo wręcz nie da się z nich "przyjemnie" korzystać. Niektóre dość mocno chyba zamulają kompa. Największą niektórych wadą (chyba nawet wszystkich) jest fakt iż jedynie "ładnie" wyglądają ale nie są funkcjonalne. Np. łatwiej byłoby bronić Czarnej Bramy gdyby była najwyższym poziomem zamku niż jak jest teraz, niezniszczalnym murem z dwoma bramami i wieżami. Oczywiście Czarna Brama jako zamek byłaby całkowicie sprzeczna z lore tyle że w grze nie sposób odwzorować jej obronnych zalet.
Dziwne według mnie bardzo łatwo broni się Czarną Bramę. Właśnie tam i w Minas Morgul utworzyłem przyczółki Gondoru i zatrzymałem ekspansje Mordoru.
Czarna Brama ma tylko 2 bramy, a drabiny i wieże nie są w stanie dosięgnąć murów wiec obrona jest bardzo łatwa. Zazwyczaj AI atakuje lewą bramę co jest jeszcze lepsze bo za plecami obrońców można ustawić kilka oddziałów łuczników na wzniesieniu. Strzelając we wroga płonącymi strzałami szybko panikuje. Jedyna dziwna rzecz to według mnie możliwość przeciśnięcia się przez takie małe bramy Mumakili.
Lwie Serce
03-04-2013, 14:06
Rzeczywiście, Czarną Bramę można łatwo obronić, najlepiej ustawić łuczników na murze (tam nic im nie grozi) a za murem kawalerię, bo wróg prędzej czy później się przebije, a jak runie szarża jeźdźców to łatwo doprowadzić do rejterady, Rohanem zatrzymałem tak dużą armię Mordoru niewielką grupką jeźdźców, mieli lepszy teren do ataku niż np. w Minas Tirith czy Edoras, co uznaję za ogromny walor obronny Bramy.
Niektóre dość mocno chyba zamulają kompa
Zwłaszcza Rivendell, na słabszych kompach się pokaz slajdów robi przy dużej liczbie wojaków :P
Czarna Brama tak czy siak ma mniejsze walory obronne niż zamek z dwoma bądź trzema murami, ba nawet taki z jednym jak jest dobrze skonstruowany jest lepszy do obrony. W dodatku w tym modzie (bądź submodzie) AI wykorzystuje fakt że może zająć centrum osady i wygrać, później w takiej Czarnej Bramie zdarza się że kilka trolli przebija się na chama do centralnego punktu i jest bezsensowny problem.
Tutaj moja obrona Barad Dur http://img716.imageshack.us/img716/756/0008om.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/716/0008om.jpg/), jak widać jednostki wcale nie najlepsze (generał też nie, choć być może z 2 czaszki miał). Wróg nawet nie podszedł do piechoty. Wystarczy dobrze rozstawić oddziały miotające tak żeby zalewały wroga kiedy ten tylko wejdzie w obręb murów. Wówczas nawet Uruki panikują i uciekają. Co prawda wróg nie miał generała ale w końcu armie Mordoru z zasady biegają bez niego, zresztą zakładając że nie byłby to Nazgul to mógłbym pewnie rozwalić go konnicą. Jak widać nawet nie miałem dużej ilości oddziałów miotających a oszczepnicy nadal mają połowę "amunicji". W innym oblężeniu udało się rozwalić trolli za pomocą wież, co w przypadku 2 wieżyczek Czarnej Bramy jest pewnie trudne do zrobienia. Zwłaszcza że te dwie wieżyczki łatwo rozwalić katapultami. No i jeżeli Mumakaile mogą się przecisnąć przez bramy Czarnej Bramy to dochodzi kolejny minus dla niej.
K A M 2150
03-04-2013, 20:46
Aż musiałem samemu tą Czarną Bramę obadać ;) Fajnie się strzałami pruje z niej :D
Gdyby nie to, że mi się nie chce to bym nawet zrobił pełny filmik :D
[youtube:36cccrqe]http://www.youtube.com/watch?v=IDWmrLz17j0[/youtube:36cccrqe]
Czarna Brama jak Cię mogę, ale np. Dol Guldur jest trudniejsze do obrony niż klasyczna twierdza.
Zdecydowanie zgadzam się z Aravenem, strasznie boli fakt że w Dol Guldur nie da się ustawić żołnierzy na murach ( przynajmniej u mnie się nie da :P ) gdyby była taka możliwość łucznicy na murach urządzaliby prawdziwą rzeź oddziałom biegnącym przez most. Właśnie jestem bo takiej bitwie obronnej w Dol Guldur a raczej Minas Ithil, mając więcej łuczników niż piechoty
chcąc nie chcąc musiałem ustawić jednostki walczące wręcz w oddaleniu od bramy, jednocześnie ustawiając łuczników na nielicznych wzniesieniach wewnątrz twierdzy tak by mogli swobodnie ostrzeliwać wchodzące oddziały wroga. Efekt- pół tysiąca zabitych z mojej strony ( Olog Hai szarżujące na milicje miejską :D ) tylko dlatego że nie było możliwości ustawiania oddziałów na murach.
Mi osobiście najlepiej broni się Cair Andros, w którym jestem w stanie pokonać pełną armię Mordoru z stratami max 50 ludzi. Najzwyczajniej nie czekam aż wróg sam mnie zaatakuje tylko w tej samej turze w której rozpoczyna się oblężenia wychodzę mu na przeciw. Efekt jest taki że przeciwnik kompletnie głupieje i zbiera się w jedną wielką kupe na rogu mapy. Wtedy wyciągam łuczników poza twierdzę i ustawiam ich możliwie jak najdalej od wroga zachowując zasięg. Efekt jest taki że wróg spokojnie czeka aż go wybije nie próbując mnie atakować. Sposób może nieuczciwy ale zdecydowanie skuteczny :P
iluminat1990
07-04-2013, 13:31
Chciałbym zapytać o submod Perillicious Compilation Pack. Czy jest warty uwagi? Czy jednostki potworów są udane? Chodzi mi głównie o animację, bo ze screenów jakie dotychczas widziałem wyglądają mocno pokracznie.
agandaur
14-04-2013, 10:58
prosze o informacje na temat powstania saurona, czytałem już na forum wszystko na ten temat ale dalej nie wem jak dostać pierścień. Wyruszałem iuż 3 razy po pierścień ale za karzdym razem po zdobyciu shajer słuch o nim ginie.
tu chyba jest dobre miejsce na zamieszczenie tego pytania no nie?
Chciałbym zapytać o submod Perillicious Compilation Pack. Czy jest warty uwagi? Czy jednostki potworów są udane? Chodzi mi głównie o animację, bo ze screenów jakie dotychczas widziałem wyglądają mocno pokracznie.
widziałem to i, tak pająki wyglądają bardzo efektownie orły też są całkiem człkiem smoki to jórz gorzej a reszta jest naciągana
Edit przez Araven. Nie pisz posta pod swoim postem, używaj opcji edytuj ok?
Ja w czyste TATW 3.2 nie gram. Pierścień, masz info co jakiś czas w jakim mieście jest pierścień należy to miasto zdobyć, i po kilku turach Generał Twój w tym mieście otrzyma pierścień władzy, sprawdzaj w świcie generała. Jest info o tym. Po zdobyciu pierścienia masz za jakiś czas info o misji jego zniszczenia dla Dobrych Frakcji (góra Orodruina), lub oddania go do rąk Saurona w Barad Dur dla Złych frakcji. Mod jest spolszczony przez Pathara, to wszystko masz po polsku; wszelkie misje itp.
agandaur
14-04-2013, 14:12
aha ja zdobywałem i po jednej turze wracałem do mordoru. Dziękuje teraz przejrzałem na oczy. :)
Aż musiałem samemu tą Czarną Bramę obadać ;) Fajnie się strzałami pruje z niej :D
Gdyby nie to, że mi się nie chce to bym nawet zrobił pełny filmik :D
[youtube:35hyts1m]http://www.youtube.com/watch?v=IDWmrLz17j0[/youtube:35hyts1m]
witam mam pytanko gdzie mozna sciagnąc instalki tego moda..Third Age.... i czy trzeba odinstalowac Bellum Crucis 6.3 zeby zainstalowac Third Age...z gory dzieki
Lwie Serce
17-04-2013, 16:38
Cytując posta z filmikiem a nie odpowiadasz na jego treść niepotrzebnie obciążasz stronę, jest to denerwujące dla czytelnika bo się długo wczytuje...
gdzie mozna sciagnąc instalki tego moda..
Zajrzyj na pierwszą stronę tematu... Bez przesady, nie chcę być niemiły ale linki masz widoczne jak wół.
Pozdrawiam.
Mitusonator
29-04-2013, 19:24
Zdecydowanie zgadzam się z Aravenem, strasznie boli fakt że w Dol Guldur nie da się ustawić żołnierzy na murach ( przynajmniej u mnie się nie da :P ) gdyby była taka możliwość łucznicy na murach urządzaliby prawdziwą rzeź oddziałom biegnącym przez most. Właśnie jestem bo takiej bitwie obronnej w Dol Guldur a raczej Minas Ithil, mając więcej łuczników niż piechoty
chcąc nie chcąc musiałem ustawić jednostki walczące wręcz w oddaleniu od bramy, jednocześnie ustawiając łuczników na nielicznych wzniesieniach wewnątrz twierdzy tak by mogli swobodnie ostrzeliwać wchodzące oddziały wroga. Efekt- pół tysiąca zabitych z mojej strony ( Olog Hai szarżujące na milicje miejską :D ) tylko dlatego że nie było możliwości ustawiania oddziałów na murach.
Mi osobiście najlepiej broni się Cair Andros, w którym jestem w stanie pokonać pełną armię Mordoru z stratami max 50 ludzi. Najzwyczajniej nie czekam aż wróg sam mnie zaatakuje tylko w tej samej turze w której rozpoczyna się oblężenia wychodzę mu na przeciw. Efekt jest taki że przeciwnik kompletnie głupieje i zbiera się w jedną wielką kupe na rogu mapy. Wtedy wyciągam łuczników poza twierdzę i ustawiam ich możliwie jak najdalej od wroga zachowując zasięg. Efekt jest taki że wróg spokojnie czeka aż go wybije nie próbując mnie atakować. Sposób może nieuczciwy ale zdecydowanie skuteczny :P
To nie jest Dol Guldur (on jest w mroczne puszczy) tylko Minas Morgul, a tak w ogóle ja mogę stawiać na jego murach łuczników ;)
A ja mam takie zapytanie onośnie dowódców. Chciałbym zmienić ich stażenie sie a niewiem jak wiem jak manipulować ilością tur ale nie ich wiekiem a przydało by sie może ktos wie i mi powie?
Najpierw napisz jak chciałbyś zmienić ich starzenie się. W pliku descr_strat to robisz. Patrz na timescale. Np. Timescale 0.5 to 2 tury na rok, a 0.25 to 4 tury na rok. Po zmianie, nalezy usunąć plik map.rwm z katalogu base i zacząć od nowa. Zachowaj oryginalny plik.
No jo ale czy dowódcy sie dostosują i będą sie starzeć tak jak jest w timescale? czy np zadziała to w podstawowej wersji Medka?
Tu mamy dział o TATW. W podstawowej to nie wiem czy to w ogóle zadziała. Sprawdź.
Edit: I staraj się pisać poprawną polszczyzną w Twoim poście wyżej poprawiłem 2 błędy ortograficzne i jeden mniejszej kategorii.
Czołem Panowie Śródziemniacy!
To mój pierwszy post na tym forum, więc może nieco trącić wiochą - wybaczcie.
Po pierwsze - szacun za kawał dobrej roboty.
A po drugie - przejrzałem forum szukając informacji, czy wyszedł jakiś mod, prezentujący większą mapę Śródziemia, niż podstawka.
Oczywiście wiem (i gram) o MOS z dodatkowymi miejscowościami. Ale to jest nadal mapa, nie sięgająca dalej, jak ledwo na wschód od Rhun i Mordoru.
Wiadomo, klasyka.
Ale korci mnie strasznie, żeby zobaczyć, jakie możliwości daje tak szczegółowa mapa jak MOS Expanded Map, tylko obejmująca dodatkowe, wielkie połacie ziemi na wschodzie i południu.
Widziałem mapę z Perillicious na niewielkich screenach. Sam mod nie chciał się ściągnąć w komplecie (!), ponadto to "nadróbka" na podstawową mapę, bez zwiększonej ilości miejscowości.
Jeśli macie jakieś info, rozwiewające moją chuć i dzikie myśli ;) o pełnej mapie Śródziemia - podzielcie się, proszę.
Ukłony,
Arovist
Witaj. Tu poczytaj w poście nr 1 w spoilerach. viewtopic.php?f=366&t=11942 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=11942) Osobiście widziałem tylko jednego moda z większą mapką ale fatalne jednostki chyba ten co piszesz. W dziale submodów na TWC możesz sprawdzić co do TATW i jego submodów, ale zacznij od linku jaki dałem.
Lwie Serce
01-05-2013, 18:09
No dobra, pierwszy raz gram frakcją inną niż Rohan :mrgreen: Wybrałem Gondor, no i jest fajnie, ciekawe są walki o Osgiliath, co chwila rzucają się na nie pełne słupki orków, aż musiałem ustąpić ze wschodniej części i bronić rzeki w zachodniej, ale podoba mi się to, Cair Andros zdobyłem łatwo ale też mnóstwo żołnierzy Mordoru się rzuca na nie. Z południa zastępy Haradrimów, jakoś się wybroniłem milicją konną, ale nie wiem ile się utrzymam, Imrahil ma pod sobą niewielu ludzi, jak przylezą mumakile będzie wesoło. Faramirem przeprowadziłem udaną ofensywę i zdobyłem Minas Morgul, ale jak zobaczyłem ilu orków stoi za fortecą splądrowałem ją i porzuciłem :mrgreen: Poczyniłem pewne zmiany w grze, dzięki nim orków jest mnóstwo, co chwila złazi się ich od cholery. Nawet sam Denethor musiał ruszyć tyłek i pomóc Boromirowi w obronie Cair Andros :mrgreen: Może być lipa bo razem z Pelargiru i Minas Tirith zebrałem 2 oddziały ciężkiej kawalerii i 3 ciężkiej piechoty, a trzeba to jakoś rozdzielić pomiędzy Osgiliath i Cair Andros, chyba że opuszczę tą drugą twierdzę, ale mogą mi wtedy pod stolicę podejść.
Czyli krótko mówiąc gra ni się świetnie :D
Kilka screenów :
[spoiler:w7amk2ur]http://imageshack.us/a/img593/6825/043zq.jpg
http://imageshack.us/a/img17/9714/044pq.jpg
Ostatni obrońca gondorskiego miasta, walczył dzielnie do ostatniej kropli krwi i nadział na miecz wielu Haradrimów :lol:
http://imageshack.us/a/img208/7855/045see.jpg
http://imageshack.us/a/img812/6667/046xtr.jpg
http://imageshack.us/a/img407/9718/047kg.jpg
Bitwa o Minas Morgul
http://imageshack.us/a/img96/3873/048ll.jpg
http://imageshack.us/a/img843/7429/049zu.jpg
http://imageshack.us/a/img266/8485/050rj.jpg
Boromir przystąpił do ofensywy i rozbił armię Mordoru nieopodal Cair Andros.
http://imageshack.us/a/img29/1293/052tu.jpg
http://imageshack.us/a/img585/7734/053mc.jpg
http://imageshack.us/a/img94/2600/054st.jpg
Połączone siły Faramira i Boromira stanęły do walki z silną armią orków, o wyniku bitwy przesądziły szarże kawalerii :)
http://imageshack.us/a/img842/429/93136787.jpg
http://imageshack.us/a/img713/2569/45110420.jpg[/spoiler:w7amk2ur]
Siema,
Nie powiem, fajowo i ciekawie.
Na Gondor jest pewien patent - jeśli mogę się nim podzielić. Trzeba wystawić dwie armie z dużą ilością łuczników i "przepchać" się przez obie przełęcze. Raz, że Morannon, Minas Morgul i Kirith Ungol generują dodatkowy dochód, a dwa - że te dwie ostatnie miejscówki wystawiają fajną jednostkę (Strażników Minas Ithil). Ustawiasz po jednej armii na zboczu schodzącym w dół ku Mordorowi i bitwy wygrywasz "po elficku" - rozstrzeliwując z wyniosłości kolejne armie Saurona. Po kilku laniach Mordor odpuszcza - jest spokój, czas na rozbudowę i można na spokojnie zająć się grubasami z Umbaru... :D
A posłuchajta tego:
Isengard...
Do tej pory zdobyłem sojusze z wszystkimi dobrymi frakcjami. Grima naprawdę jest skutecznym "bolkiem" :D
Ze złymi co najwyżej umowy handlowe.
Aby nie było, żem święty - krok po kroku wykupiłem Dunland. Ostatnią prowincję rozwaliłem po zerwaniu sojuszu, a potem trochę ganiałem za uciekinierami.
Rozwiązałem następnie całą armię poza kilkoma jednostkami snaga. Wykupiłem niemal cały Rohan za kasę lub jakieś niespełnione obietnice. Koło Edoras kłębowisko jeźdźców, którzy najwidoczniej nie wiedzą, co zrobić (komputer chyba nie zna opcji rozwiązania jednostki).
Nadeszła 91 tura i ... Sauron wezwał inwazję na Isengard!
Zdziwko równie wielkie, co radocha.
Z isengardu i Hornburga szybko wystawiłem armie i zdążyłem przygotować się na "czarnych".
Miód było patrzeć, jak uruki wycinają orków a jazda Haradu nadziewa się na piki.
Przy okazji - kusznicy Uruk-Hai z MOS 1.41 są o niebo lepsi, niż w oryginalnym TATW 3.2. Koszą na dystans może i lepiej, niż elfy. Trolle sporadycznie dochodzą do moich linii, ale najczęściej się to im w ogóle nie udaje... a to peszek, no nie? :lol:
Jest pysznie ;)
Pod tym linkiem macie nowe AI można na nim grać także w czyste TATW, ai jest dużo lepsze od oryginału, kampanie nabierają nowego oblicza, ja dzięki temu AI wróciłem do Śródziemia, link: viewtopic.php?f=366&t=13294&p=298930#p298930 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=13294&p=298930#p298930)
Nightmare12
22-06-2013, 18:39
Witam,
Czy jest możliwość przeniesienia statystyk jednostek oraz budynki, które dostajemy na początku z mosa do froga+aor?
Lwie Serce
22-06-2013, 22:18
Jeśli jednostki w tych submodach są różne te nie da rady, a te wspólne możesz ręcznie dostosować :)
Jeżeli są różne to i tak da radę trzeba tylko więcej plików edytować(unit_buildings,unit_stats,model.db) i co najważniejsze skopiować modele(unit models-np:dunedain) z froga do mosa.
Pamiętam jak kiedyś zrobiłem dwie jednostki(CoW) i je kodowałem ogólnie trwało to dzień bo tego nie ogarniałem(ale w końcu się udało-zarówno w kampanii jak i w custom battylach), a dzisiaj nie chce mi się kodować...
Mam pytanie jak "odblokować" lub jakie są wymagane budynki aby mieć silvan heavy archers i odpowiednik ich w wysokich elfach?
Musi być event o ulepszonych koszarach, zwykle około 40-50 tury jest i należy zbudować III poziom strzelnic, drugi o ile pamiętam nie wystarczy chyba.
OK, dzieki.
A tak z ogólnych spostrzeżeń TATW oczywiście b. dobry, kawał dobrej roboty jednak powinni troche zwiększyć mapke. Moim zdaniem miasta są trochę za blisko siebie, wole walne bitwy :)
Zagraj w submoda DaC link w temacie o TATW, tam dopiero jest mapka wielka.
Mod świetny. Nie wiem czy szybko na Rome 2 się przerzucę. Zbyt szkoda będzie śródziemie zostawić.
Zagrałem na każdym poziomie trudności i tylko na łatwym fakcje dobra dają sobie rade, od średniego poziomu jest już masakra.
Wie ktoś możne, gdzie trzeba pogrzebać, by zwiększych populacje miast oraz skrócić czas odnawiania się, bądź możliwości kupowania jednostek elfickich? 13 tur trzeba czekać na tarczowników u leśnych ;/
Niby trzeba czekać te 13 tur ale są w miare silni. Populacje można zwiększyć kodami ale co do rekrutacji to nie mam pojęcia :)
Wy dyskutujecie o TATW 3.2 czy o MOS 1.41? Jak o TATW 3.2 to dobre miejsce, jak o MOS to proszę w temacie o MOS.
I do MOS i do TATW 3.2 robiłem pliki zwiększające przyrost ludności, są odpowiednie tematy rozejrzyjcie się. Rekrutację można zmienić w export_descr_buildings, poczytajcie poradniki moderskie, ale w Mos rekrutacja jest dobrzez robiona, elfy mają silne wojsko ale wolną rekrutację, zmienianie tego zakłóci balans gry. Radzę grać w MOS Epic, tam jest szybsza rekrutacja niż w zwykłym MOS.
Edit: Link do poradników: viewforum.php?f=247 (http://forum.totalwar.org.pl/viewforum.php?f=247)
Trochę chyba źle mnie zrozumiałeś, ja tylko odpowiadałem (po części zresztą) na pytanie "poprzednika". Raczej temat dobry bo chyba mu chodziło o podstawke.
Mam 2 pytania.Jak odblokować rekrutacje hobbitów ? pisze że trzeba mieć jakieś odpowiednie miasta regionu shire ale nie wiem jakie to mógłby ktoś mi je wymienić? i o co chodzi że trzeba im nadać autonomie i jak to zrobić? A moje kolejne pytanie to jak rekrutować we frakcjach orków trolle chciałem grając górskimi orkami czy jakoś tak zrekrutowac trolle jaskiniowe ale ich nie ma w tej frakcji od trolli śnieżnych też ich nie było
Shire, Longbotton i Michel Delving bodajże to czysto hobbickie ziemie. W nich można rekrutować hobbitów o ile im nie dasz autonomii. Ja zawsze ją daję. Po kilku, może kilkunastu turach mając prowincje hobbitów dostaniesz pytanie w grze, czy chcesz im dać autonomię. Jak się zgodzisz, nie będziesz tam nic mógł rekrutować, ale co jakiś czas dostaniesz jednostkę hobbitów i drogi będą ci budowali w 1 turę.
Trolle są po wybudowaniu klatki trolli i po evencie o lepszych koszarach około 40-50 tury jest ten event. Używaj spolszczenia.
Czyli ręcznie nie można szkolić oddziałów hobbitów w tych miastach?Trzeba dać autonomie? Bo rozbudowalem te miasta na max jak było możliwe bo jest ograniczenie i nie było są tylko zwykłe oddziały ludzi.A jak dałem automatyczne zarządzanie po włączonej autonomi to mimo że ręcznie nic nie mogłem robić to szkoliły się oddziały i budowały budynki
Na tym polega autonomia. Sama prowincja się rządzi i rozbudowuje. Nie wiem ja zawsze daję autonomię więc nie mam pojęcia czy się da rekrutować hobbity. Zagraj nie daj autonomii, rozbuduj i zobacz czy się da rekrutować hobbity. Albo zajrzyj do export_descr_buildings i zobacz jak to wygląda.
rozbudowałem miasto na max i się nie da a na plikach się nie znam ale byłbym wdzięczny jakby ktoś powiedział jak zrobić żeby można było ręcznie rekrutować hobbitów w ich regionach
Wejdź do pliku export_descr_buildings w data moda i dodaj w poniższym budynku to co pogrubiłem to będziesz miał 2 rodzaje hobbickich łuczników, i hobbicką piechotę w rejonach zamieszkanych przez hobbity.
building hobbit
{
levels hobbit
{
hobbit city requires factions { turks, byzantium, timurids, } and hidden_resource hobbits
{
capability
{
recruit_pool "Hobbit Archers" 1 0.07 2 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 1
recruit_pool "Hobbit Infantry" 1 0.07 2 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 1
recruit_pool "Hobbit Archers" 1 0.07 2 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 0
recruit_pool "Hobbit Infantry" 1 0.07 2 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 0
recruit_pool "Bandobras Archers" 1 0.05 2 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 0
recruit_pool "Bandobras Archers" 1 0.05 2 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 1
recruit_pool "Hobbit Archers" 1 0.05 0.999 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 0
recruit_pool "Hobbit Infantry" 1 0.05 0.999 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 0
recruit_pool "Bandobras Archers" 1 0.05 0.999 0 requires factions { turks, byzantium, } and event_counter is_the_ai 0
Wszystko działa bardzo dziękuję za pomoc.A jak można usunąć tą autonomie?Gdy ją akceptowałem to było napisane chyba że trzeba gdzieś wejść dyplomatą?
Wyślij dyplomatę do Shire i powinno się dać odwołać autonomię.
Najpierw pytasz jak dać autonomię potem jak odebrać... Jak nie zadziałało to masz pecha, graj z autonomią, a jak nie to od nowa. Powinna być jakaś opcja dyplomatyczna cofająca autonomię, kilka osób to robiło, bo pisali o tym na forum. Może to w MOS było, ale w TATW też powinno się tak dać.
A co jest lepsze? MOS czy TATW?
MOs 1.41 zwłaszcza z Epic campaign to jest to. Balans statystyk jednostek, muza, ciekawe skrypty. Po pograniu co nieco w TATW polecam MOS 1.41 + Epic campaign i nowe ai.
A mógłbyś podać link?Byłbym wdzięczny
Mógłbym podać link, który jest od ponad roku w tym dziale, w którym jesteś oto on: viewtopic.php?f=366&t=10375 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=10375)
Ok dziękuję i mam kolejne pytanie.O co chodzi z tymi ,,surowcami'' na mapie że np zboże pisze że jest większy przyrost ludności albo konie że więcej kolejek rekrutacji dla jednostek konnych, bo kupców niemożna rekrutować a efektów żadnych nie odczuwałem jak rekrutowałem jednostki konne to były normalnie rekrutowane.
W przypadku zboża niektóre nacje na równinach mają boadjże dodatkowy 0,5% przyrostu ludności. Konie w niektórych modach jako surowiec zwiększają ilość szkolonej kawalerii, ale w większości nie.
Ciekawi mnie jeden event. Jest nim pojawienie się Balrogów (tworów Melkora). W MOS bez dodatku Aravena. Sęk w tym, że nie pojawili się jakoś, czyżby jakiś błąd moda?
To temat o czystym TATW nie o MOS. Event o Balrogach, i w TATW i MOS się pojawia jak Ktoś atakuje Morię. Wydaje mi się, że konieczna jest aktywacja garrisson scriptu w MOS. Ten event poza Balrogiem w garnizonie Morii na nic nie wpływa.
Azbest1984
14-08-2013, 10:01
Witam mam małe pytanko jestem nowy w temacie modów pod meda, jak zjednoczyc królestwo Arnoru? jeszcze sie ucze co i jak wiec poprosze o czytelna odpowiedz ;] pzdr
Witaj. Tu masz stosowny temat: viewtopic.php?f=366&t=12390 (http://forum.totalwar.org.pl/viewtopic.php?f=366&t=12390) pytasz w temacie o czystym TATW, i jego dotyczy podany link.
Azbest1984
14-08-2013, 10:50
Ahh nie dopisałem chodziło mi o zjednoczenie Arnoru w submodzie MOS
Wczoraj Ci podałem link do MOS, dziś znowu pytasz w niewłaściwym miejscu, bo pytasz o MOS w dziale o czystym TATW 3.2. To właśnie przez zakładanie bezsensownych nowych tematów tyle ich jest w tym dziale i w innych. W MOS powinno być podobnie z Arnorem, zaznacz świtę Aragorna powinny być warunki utworzenia Arnoru. Jak nie ma, użyj tych co podałem. W MOS można od razu zagrać Arnorem, odpalasz grę z FAR.Launcher w katalogu głównym moda, wtedy zaczynasz jaki Arnor bez konieczności jego zjednoczenia. Jak wersja MOS? spolszczenia używasz?
Azbest1984
15-08-2013, 15:25
Mam wersje 1.41 + spolszczenie + epic campaign, w swicie Aragorna niestety nie widze podpowiedzi co do zjednoczenia, wiem jakie prowincje przejac wiem o sojuszu z Gondorem ale jest jeszcze jakis trzeci warunek i jego nei znam
1. Aragorn musi żyć i posiadać w świcie Ellendimir (to w MOS, w czystym TATW wystarczy, że żyje)
2. Sojusz z Gondorem
3. Zbuduj Hall of Kings - Dom Królów w Annúminas (dostępne w dużym mieście po wcześniejszym zbudowaniu wszystkich budynków od kultury). Zdobądź lub utrzymaj: Hobbiton, Michel Delving, Longbottom, Bree, Staddle, Barrow-Downs, Amon Sul, Annuminas, Fornost, Hoarwell, Tharbad and Coldfells. I powinna być opcja przekształcenia Eriadoru w Arnor.
Zdobycie prowincji może być przed spełnieniem innych warunków.
Polecam MOS 1.50, albo poczekaj na MOS 1.6 lepiej.
Azbest1984
15-08-2013, 18:25
Ok dzieki jzu wiem co robić prucz jednego, o co chodzi z "Aragorn musi żyć i posiadać w świcie Ellendimir" co to jest i jak to zdobyć?
Elendimir Gwiazda Elendila Aragorn ją ma na starcie i jej opis mówi jak odtworzyć Arnor. Spolszczenia używaj.
Zwiadowca
16-08-2013, 09:51
Mam problem ponieważ mam Third Age i podczas bitwy mam biały panel tam gdzie powinienem mieć wojsko. Ma ktoś jakiś pomysł jak to można zmienić ??? Zero submodów mam wersje 2.0 panelu nie ma, instralowałem 3.2 i wyrzucało przy włączaniu. Sciąga mi się jeszcze 3.1 i 2.1 wiec zobaczymy jak przeinstaluje może zadziała.
Kolego, weź czytaj opisy instalacji. Wersja TATW 3.0 wymaga patcha 3.1 i 3.2, jest najnowsza i samodzielna, nie wymaga, żadnych poprzednich wersji TATW np. 2.0. Z tego co piszesz masz totalny bałagan.
Zainstaluj TATW 3.0 part I i II potem oba patche, czyli 3.1 i 3.2 i powinno być ok. I zostaw albo usuń starsze wersje moda, katalog ma inną nazwę niż ten z TATW 3.0, to możesz mieć obie wersje. Pierwszy post w tym temacie przeczytaj.
thenfiren
26-08-2013, 14:57
Mam pytanie gram teraz elfami z mrocznej puszczy i udało mi się zdobyć pierścień, więc szybko organizowałem 3 armię z 2 generałami legolasa i tego z pierscieniem, gdy wyruszałem już pod czarną bramę, pokazała mi się narada u Erlonda więc dałem okey, zabrałem pierscien pod Rivendell poczekałem z 5 tur, i nic więc dobra myślę sobie że już jest ok i mogę ruszać, wróciłem do puszczy zabrałem te 3 armie i ruszyłem pod czarna brame, zdobyłem ją i resztkami ruszyłem pod Barad-dur, i przejąłem ją, poczekałem z 2 tury, w sumie czekał bym dużej gdyby nie 3 nazgule z max. armią nie szły na mnie , więc tak o co z tym chodzi czy muszę trochę wytrzymać w barad dur czy cos skopalem przy Rivendell ??. Z góry dzięki.
Są dwie opcje, stoisz za daleko od właściwego Rivendell, albo za późno tam wysłałeś swego generała z pierścieniem. W ciągu 25 albo 20 tur (nie pamiętam dokładnie raczej 25) od otrzymania info o Białej Radzie, posiadacz Pierścienia musi tam dotrzeć. Jak za późno go wysłałeś to było info, o tym, że Biała Rada jest rozczarowana coś w ten deseń. W Rivendell turę albo dwie jak wstawisz tam generała z pierścieniem (fizycznie blisko Rivendell ma on być, pojawia się event o posiedzeniu Białej Rady, dostajesz pytanie czy chcesz zniszczyć Pierścień, musisz odpowiedzieć tak. Wtedy event wskazuje, że masz go zanieść do Orodruiny, a nie do Barad Dur i w ogniach Orodruiny można go zniszczyć.
thenfiren
27-08-2013, 18:00
Kurde skopałem, czyli że będę musiał rozpocząć kampanie od nowa, chyba że będzie jeszcze jedna narada :), a co do tych tur, generała wysłałem od razu kiedy pojawił się event, najwyżej rozpocznę na nowo, dzięki za odpowiedz.
Scarabax
29-08-2013, 16:51
witam
mam problem z modem Third Age. Pobrałem grę i ściągnąłem z jednego komputera na drugi i na tym drugim gra sie uruchamia ale bitwy już nie :/ kingdoms działa mi prawidłowo i nie wiem o co chodzi... Mam pobrany MOS do TATW i wersje bez MOSu. Gdy chce włączyć bitwę wyskakuje zwykły pasek ładowania bitwa uruchamia się na sekundę i ścina mi komputer tak, że trzeba go wyłaczyć :evil: pomóżcie na serio mi zależy na tym modzie
Konkrety jaki system operacyjny? Jak to ściągnąłeś grę z jednego komputera na drugi? Znaczy masz pirata? Jaka wersja TATW, czy masz MOS bo sam już nie wiem.
Scarabax
29-08-2013, 17:22
Więc tak:
Windows XP, pobrałem z internetu zrzuciłem na drugi komputer (tamten się już zepsuł :( ) mam MOSa i mam też wersje podstawową