PDA

Zobacz pełną wersję : Jak usunąć patch 1.2 bez zainstalowanej gry

AronPL
21-12-2011, 00:10
Witam i serdecznie przepraszam jeżeli takowy temat istniał, ale nawet jeśli znalazłem go ( tak mi się wydaje ) nie znalazłem w nim odpowiedzi. Otóż całkiem niedawno bodajże miesiąc temu usunąłem MTWII z komputera, ale teraz na święta mam zamiar się chwilę w niego pobawić. I teraz problem wcześniej grałem za zainstalowanym patchu 1.2. Miałem mniejszy problem z usunięciem nie pamiętam już właściwie czemu, mniejsza z tym... Chodzi mi teraz o to mianowicie, że gdy teraz wkładam płytkę do napędu uruchamiam setup to nie chce zajść instalacja z tego względu, iż wyskakuje mi okno o informacji, że na komputerze nadal znajduje się wersja 1.2 Miedevala. Jeden krok zastosowałem, ponieważ wedle mojego mniemania to siedzi zapewne w rejestrze usunąłem wiersz SEGA z HKEY_LOCAL_MACHINE gdzie faktycznie znajdował się ten patch. No cóż nie poskutkowało i właściwie nie wiem, co miałbym dalej uczynić błagam was o pomoc. :oops:

PS. Nie miałbym ochoty na defragmentację dysku C itp.

Samick
21-12-2011, 01:06
Znajdź w rejestrze wszystkie wpisy Medka. Wpisz Medieval i czyść to co odnosi się bezpośrednio do Total Wara. Z doświadczenia wiem, że wpisów jest tam kilkanaście.

A propos, defragmentacja nic nie da. ;)

AronPL
21-12-2011, 02:56
Słowa uznania nie spodziewałem się tak dużej zawartości w rejestrze :P usunąłem co prawda najbardziej widoczny mi rejestr SEGA. No cóż człowiek nie spodziewa się co kryje się w jego komputerze najwidoczniej. Dziękuję ci serdecznie przyjacielu za tak szybką odpowiedź. Co do mojego powrotu do miedka głośno się zrobiło o TATW 3.0 jako fan trylogii Tolkiena mam zamiar zrobić sobie mały prezent na święta w postaci instalacji tego moda ;] A ten mały problem przysporzył mi trochę bólu głowy dzięki jeszcze raz.

Temacik do zamknięcia :)